The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2025, 14:02
Nie ma pieniędzy na zrobienie drużyny na poziomie top z przodu i z tyłu + głębia składu. W moim rozumieniu budujemy obecnie ekipę, która jest mniej liczna osobowo ale dużo lepsza jakościowo i modlimy się o to aby ta grupa była zdolna wypracować górkę punktową umożliwiającą awans. Co paradoksalnie może okazać się tańszym rozwiązaniem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.08.2025, 14:39
Być może będzie tak, że lekki spadek skuteczności nam nie zaszkodzi i wcale nie musimy tworzyć pięć razy więcej akcji. Póki co wychodzi na to, że tworzyliśmy multum sytuacji ale bez sensu, bo mieliśmy hiszpańskich jeźdźców bez głowy, którzy czarowali idiotów pokroju drozd czy markus, tym, że potrafią dryblować, biegać i wrzucać piłkę do nikogo - dlatego właśnie ci dobrzy technicznie jak na polskie warunki Hiszpanie, są u siebie odpadami.
Teraz strzelamy bo akcje robimy konkretne, a nie na od......., i nie po to żeby strzelić w kierunku bramki czy linii końcowej, tylko po to żeby zdobyć gola.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.08.2025, 15:33
Jak to Pudzian mówi, to i tak nic nie da. Przecież jaruś001 obwieścił 5 miejsce i brak awansu. Taki mądraliński nie może się mylić.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.08.2025, 15:54
Nie zbudujemy obrony nie do przejścia i to nie tylko kwestia finansów i ludzi, ale również świadomy wybór kierunku, w którym zmierzamy. Cena, jaką płacimy za styl gry. Jedyny sposób na zapewnienie spokoju to posiadanie piłki. Moim zdaniem moglibyśmy mieć większe powody do zmartwień. Po zwycięstwach w pierwszych 4 kolejkach, musimy tylko w dalszej części sezonu powtórzyć wynik z poprzedniego pod wadzą Jopa. Skoro wtedy się udało, dlaczego nie miałoby wyjść teraz.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2025, 17:20
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Póki co wychodzi na to, że tworzyliśmy multum sytuacji ale bez sensu, bo mieliśmy hiszpańskich jeźdźców bez głowy, którzy czarowali idiotów pokroju drozd czy markus, tym, że potrafią dryblować, biegać i wrzucać piłkę do nikogo
Można byłoby pęknąć ze śmiechu czytając jak hejterek zalicza takich zawodników jak Rodado, Carlitos, Imaz, Mula, Carbo do grupy "hiszpańskich jeźdźców bez głowy", których cenić mogą jedynie idioci - gdyby nie było to przerażająco żałosne.

Niektórzy z tych niby "jeźdźców bez głowy" zostawali najlepszymi i najskuteczniejszymi piłkarzami ligi. Zdobyli też Puchar Polski, pokazując, że ich gra, dryblowanie i bieganie potrafiły być niezwykle skuteczne. Jeden dalej jest jej największą gwiazdą. To nie oni kompromitowali się najbardziej w tej drużynie.

Hejterkowi już nie wystarcza nazywanie Rodado "zwykłym szrotem", tylko jak widać postanowił wejść na jeszcze wyższy poziom w obrażaniu go, tym razem poprzez robienie z niego "jeźdźca bez głowy", który może czarować jedynie idiotów.

Ciekawe kiedy zacznie atakować oraz wyzywać od szrotu na przykład i Juliusa, Lelievelda czy Duarte, bo przecież też w swoich krajach nie byli żadnymi gwiazdami, tylko uchodzili co najwyżej za piłkarzy bardzo przeciętnych.

To nawet fascynujące obserwować jak hejterka nosi w sytuacji, w której nie wypada mu przynajmniej na razie hejtować Królewskiego. Ewidentnie nie może sobie z tym poradzić i próbuje jakoś odreagować. Już jest chyba przez to na krawędzi seppuku.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.08.2025 o godz. 17:23.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.08.2025, 18:09
Manipulacja wjechała na całego.

Nie wiem jakim trzeba być głąbem kapuścianym, żeby wywnioskować, że Jaro chodziło o Rodado, a nie o Baenę, Villara, Tachiego, Junce, Sergio Benito czy inne meteorytowe wynalazki jakie się przez nasz klub przewinęły.

Generalnie Markusiku czas pokazał wyższość mojej tezy o : polskim trenerze, zdrowo zbalansowanym zespole z większą liczbą Polaków w składzie nad twoją teorią, że trzeba brać Hiszpanów do sztabu i na murawę, bo są lepsi od Polaków i nie ma znaczenia ich ilość.

Nie wiem, kiedy do ciebie dotrze, że twoje teorie nie zestarzały się za dobrze, w przeciwieństwie do moich.

Ja - gdyby moje teorie wzięły w łeb miałbym na tyle przyzwoitości, by przyznać, że się myliłem. Niestety z tobą dyskusja ma tyle sensu co z babą. W końcu kiedy logika nie jest ważna, tylko kwiecistość wypowiedzi, tam baby zazwyczaj brylują

Rzeczywistość brutalnie weryfikuje twoje kocopoły, a ty zamiast posypać głowę popiołem to idziesz dalej w zaparte. To tylko świadczy źle o tobie. Szkoda, że sobie nie zdajesz z tego sprawy.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 11.08.2025, 18:53
Markus, ostatnim akapitem trafiles w sedno. Hiszpanie czy inni obcokrajowcy są lepsi. Jakoś tylko oni rozważani są jako ewentualne wzmocnienia. Przypadek? Jeden Kuziemka wiosny nie czyni.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 11.08.2025 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.08.2025, 19:14
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie, ale wtedy nasza obrona musi byc monolitem i nie dopuszczac przeciwnika do sytuacji (szczegolnie jak przeciwnik akurat w meczu z nami bedzie skuteczny), a co do tego mam watpliwosci patrzac chocby na wczorajszy mecz ktory byl naszym typowym meczem od wielu lat - chybil/trafil, akurat wyszlo na nasze.
Owszem, ale zdolność rywali do strzelania nam bramek jest ściśle powiązana z odsłanianiem się i większą łatwością strzelania bramek przez nas. Coś za coś. Przeciwnik broniący się zmasowaną obroną ma bardzo mało szans na zdobycie goli i tutaj nasza obrona jako tako daje radę. W zeszłym sezonie nie traciliśmy wielu bramek, mieliśmy głównie problemy ze skutecznością.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.08.2025, 19:19
Miała być mokra szmata z ŁKS, potem w Tychach, a już na pewno z Pogonią, a tu wygrana za wygraną, można mieć wrażenie po wpisach jak ten hejterka, że te wygrane są jak mokra szmata na ryj dla wszystkich którzy wieszczyli katastrofę. Wszyscy normalni kibice trzymają kciuki za kolejne
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.08.2025, 19:44
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Manipulacja wjechała na całego.

Nie wiem jakim trzeba być głąbem kapuścianym, żeby wywnioskować, że Jaro chodziło o Rodado, a nie o Baenę, Villara, Tachiego, Junce, Sergio Benito czy inne meteorytowe wynalazki jakie się przez nasz klub przewinęły.

Generalnie Markusiku czas pokazał wyższość mojej tezy o : polskim trenerze, zdrowo zbalansowanym zespole z większą liczbą Polaków w składzie nad twoją teorią, że trzeba brać Hiszpanów do sztabu i na murawę, bo są lepsi od Polaków i nie ma znaczenia ich ilość.

Nie wiem, kiedy do ciebie dotrze, że twoje teorie nie zestarzały się za dobrze, w przeciwieństwie do moich.

Ja - gdyby moje teorie wzięły w łeb miałbym na tyle przyzwoitości, by przyznać, że się myliłem. Niestety z tobą dyskusja ma tyle sensu co z babą. W końcu kiedy logika nie jest ważna, tylko kwiecistość wypowiedzi, tam baby zazwyczaj brylują

Rzeczywistość brutalnie weryfikuje twoje kocopoły, a ty zamiast posypać głowę popiołem to idziesz dalej w zaparte. To tylko świadczy źle o tobie. Szkoda, że sobie nie zdajesz z tego sprawy.
O, jest i s1moniczek… Rodado, Carlitos, Mula, Imaz, Carbo itd. należą do grona Hiszpanów, których hejterek właśnie nazwał po raz kolejny szrotem i "jeźdźcami bez głowy". Nie robił tu żadnych wyjątków. Po raz kolejny, bo o Rodado jako o "zwykłym szrocie" pisał już wiele razy i wiele miesięcy temu, więc w sumie to żadna nowość, jedynie czysty bełkot. A manipulacją są jedynie twoje wysiłki bronienia go.

Są one tak samo mądre jak twoje próby robienia z Brody wartościowego bramkarza, czy z ilości Hiszpanów na boisku lub w kadrze elementu wpływającego na jakość gry i postawę zespołu - jakby od tego, ilu ich było zależało to, co gra np. taki Rodado czy ktokolwiek inny.

Ilość Polaków na boisku również w żaden sposób nie wpływa na grę i możliwości takiego Duarte, Juliusa, Leilevelda czy kogokolwiek innego.

O wielu dalszych twoich równie błyskotliwych teoryjkach, mówiących wbrew faktom i konkretnym przykładom, że Hiszpanie nie potrafią bronić (bo nadają się tylko do gry na pianinie ), czy że niska temperatura wpływa na nich (i zapominają wówczas jak grać w piłkę ), a nie wpływa na Polaków, albo robiących z Poletanovica zawodnika, który "się rozjechał" bez udziału Sobczaka , litościwie już nie będę się rozpisywał. To te twoje rojenia zostały brutalnie zweryfikowane.

Najlepsze, że ty dalej wierzysz w te bzdury i myślisz, że znalazły potwierdzenie, bo teraz mamy dobry początek sezonu. Tyle, że nawet i Sobolewski w oparciu o te według ciebie "niezdrowe proporcje narodowościowe w składzie" miał 5 meczów z rzędu wygranych na początku rundy. Wolfy niegdyś trafił w dziesiątkę: nikt tak nie dostarcza tu lol contentu jak ty.

Moskal (który według twoich wizji i rozumienia futbolu miał odnieść sukces w lidze) też w takie bajki wierzył i szybko marnie skończył. Podobnie Ruch, Stal, Podbeskidzie i dziesiątki innych klubów opierających się na twoim zdaniem zdrowych proporcjach Polaków w składzie czy stawianiu wyłącznie na polską myśl szkoleniową.

Jak widać nic cię to nie nauczyło.

Oczywiście mnie to nie dziwi. Na razie ciągle to obcokrajowcy i Hiszpanie są najmocniejszymi punktami tego zespołu i zawodnikami, którzy popełnili najmniej kosztownych błędów w ostatnich latach. Twoje zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.08.2025 o godz. 19:50.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 11.08.2025, 20:15
Dobry początek sezonu?

Jop punktował już w zeszłym sezonie 2 pkt na mecz, Rude miał problem z 1,5 punkta na mecz.

Mając 6 Hiszpanów zawodziliśmy w lidze, mając 6 Polaków w składzie punktujemy świetnie.

Mając trenera Hiszpana zawaliliśmy sezon, mając trenera Polaka robimy wynik.

Jop zrobił dokładnie to, o co nawoływałem tu na forum i zażarło. Ależ jestem tym zdziwiony, że odpowiedni balans robi robotę. Kto by się spodziewał, że to o czym mówiły setki trenerów na całym globie w historii futbolu ma jakiekolwiek oparcie w rzeczywistości. Rzecz niemożłiwa.

Oczywiście Hiszpanom też lepiej się gra w ujemnych temperaturach niż przy słoneczku i 30 stopniach - przecież każdy to wie. Oczywiście Hiszpan, który nie musiał nawet z domu wyjść przy ujemnej temperaturze będzie się czuł komfortowo grając przy niej w piłkę I oczywiście wyjście ze strefy komfortu nie jest dla żadnego człowieka wyzwaniem i nie ma znaczenia. Nie ma też zależności, że drużyny, czy piłkarze prowadzący krótko piłkę przy nodze, techniczni - mają trudniej, gdy murawa jest oblodzona, czy pada rzęsisty deszcz niż tacy drwale z przysłowiowej Puszczy? No oczywiście, że nie Nie zmienia to faktu, że nawet przy nie sprzyjających warunkach każdy z nich może błysnąć. Tylko, że zrobi to dużo rzadziej niż w optymalnych warunkach.

Chłopie to co ja mówię to są rzeczy oczywiste i jasne jak słońce dla każdego bardziej rozgarniętego człowieka. Też dla każdego kto się w jakimkolwiek stopniu interesuje piłką. Tak nadal uważam, że m.in. Rodado przy ujemnej temperaturze nie jest nawyknięty grać i nie pokazuje wtedy pełni możliwości. To jest proste jak drut. Tak jak taki Duda przy 30 stopniach oddycha rękawami w 60 minucie, bo za gorąco. To nie jest fizyka kwantowa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.08.2025 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.08.2025, 20:23
@s1mone ale właśnie kupujemy Szwajcara i jakiegoś mocno opalonego Holendra.
Wygląda na to, że skład z samych Polaków nie jest gwarancją dogrania sezonu.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.08.2025, 22:12
Markusie, tobie już tak się wszystko miesza w tym pustym łbie jakbyś miał 100 lat i już nie wiedział co mówisz. Jesteś zdrowo .......nięty. Ja o jeźdzcach bez głowy w I lidze, a ten wymienia Imaza i Carlitosa, co zaraz dekada minie jak tu grali.

Leszku, pisałeś Jop won i królewski wypierdalaj także jebać cię - jak przeprosisz Jopa i Pana Królewskiego, to będę ci odpisywał inaczej niż przypominając to co odwaliłeś.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.08.2025, 02:43
O znów inwektywy jarusia001. Uwielbiam wykazywać twoj poziom. To już dla ciebie Pan Królewski czy jeszcze zaskroniec? Czekamy na prognozowane twoje 5 miejsce i brak awansu.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 12.08.2025 o godz. 02:46.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.08.2025, 05:20
Przepraszaj pana Królewskiego degeneracie i nie szukaj głupich wymówek.
drozd:
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 12.08.2025, 10:06
Markus, muszę przyznać, że na swój sposób imponujesz mi w tej nieustannej próbie udowodnienia innym, że się mylą. Myślę jednak, że Twoja płyta się już zdarła i z każdym kolejnym postem się tylko pogrążasz. Prawda jest taka, że ta zachodnia myśl szkoleniowa z ówczesnym komponentem zachodnich piłkarzy nigdy nie doprowadziła nas do miejsca i położenia w jakim znajdujemy się obecnie. Ta zachodnia myśl dała nam najgorsze miejsce w I lidze, brak awansów do Ekstraklasy 3 lata z rzędu i żadnej promocji zawodnika, który odszedłby za dobrą walutę. Owszem w czasie tej zachodniego kierunku wygraliśmy Puchar Polski ale dla mnie zasługa Rude w tym pucharze jest taka sama o ile nawet nie mniejsza jak Jopa czy Sobolewskiego. Dla mnie dużo trudniej zmobilizować ekipę na szczeble 1/32 czy 1/16 niż 1/8 kiedy dołączył Rude.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.08.2025, 10:58
Markus i inne ulomy zaraz napiszą że wygraliśmy trzy mecze z drużynami z ekstraklasy. Oni jebance zakłamują historię jak jakieś szwaby o drugiej wojnie światowej.
drozd:
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 12.08.2025, 12:01
Akurat tutaj historii, że były to drużyny z Ekstraklasy nie będą zakłamywać ale po zwycięstwie z Widzewem w 1/8 to myślę, że nawet max. przeciętnie rozwinięty trener jak Sobolewski zrobiłby podobny wynik bo wtedy zawodników nikt nie musiał specjalnie ustawiać ani motywować. Grali o swoje marzenia i poszło.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2025, 12:51
Tak, Puchar Polski sam się zdobył, a brak baraży to wina trenera.

@Markus - ja rozumiem pracę u podstaw, ale są granice. Nie ma sensu się przepychać z debilami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 12.08.2025, 13:51
Ktoś napisał, że PP się zdobył sam ? Czytaj ze zrozumieniem. Być może z nauczycielem harcerstwa by to nie było osiągalne ale z kimś totalnie przeciętnym taktycznie jak Rude czy Sobolewski ( dla Ciebie wyjaśnienie - totalnie przeciętny to nie to samo co bez pojęcia ) to już wystarczyło. I tak, brak baraży obciąża Rude znacznie bardziej niż gloryfikuje go zdobycie PP. W każdej dyscyplinie sportu zdarzają się przypadki gdzie nieoczywisty zespół bądź zawodnik od wielkiego dzwonu coś wygra bo wyszedł mu strzał albo zawody życia a przekrojowo jego kariera poza tym wyskokiem dalej będzie przeciętna.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.08.2025, 14:14
Przepraszaj pana Królewskiego degeneracie i nie szukaj głupich wymówek.
Ogłaszam wszem i wobec, dla jarusia001 zaskroniec jak go nazywał, stał się Panem Królewskim. Koniec świata. Chyba się przestraszył konsekwencji. Czyżby tak szybko poszło?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2025, 14:25
Dobra, zostawiając kącik specjalnych użytkowników w spokoju:

To co martwi to fakt że trzy strzelone bramki mogły nie wystarczyć do zdobycia pełnej puli u siebie. Na dłuższą metę ten sposób punktowania nie jest do utrzymania i miejmy nadzieję że odpowiednie jakościowo wzmocnienia załatwią sprawę gry obronnej.

Miejmy też nadzieję że prawy obrońca będzie przynajmniej na poziomie Jarocha, wtedy Lieleveld powinien zamknąć ekspresówkę po lewej stronie. Imo Krzyżanowski powinien dać lepszą zmianę na skrzydle niż Sukiennicki.

Pięć straconych bramek w dwóch meczach gdy przestaliśmy grać z ofermami powinno być sygnałem ostrzegawczym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.08.2025 o godz. 18:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.08.2025, 14:25
Leszku, odpuszczam ci w tym wątku bo już za dużo spamu tu jest ale nadal będę cię gnoil za pisanie Jop won i Królewski wypierdalaj. Mówiłeś, że z Królewskim nic się nie uda nigdy i za to pies cię jebał.
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 12.08.2025, 14:29
Dobry początek sezonu?

Jop punktował już w zeszłym sezonie 2 pkt na mecz, Rude miał problem z 1,5 punkta na mecz.

Mając 6 Hiszpanów zawodziliśmy w lidze, mając 6 Polaków w składzie punktujemy świetnie.
A ten dalej brnie w swoje teoryjki.

I ciągle myśli, że jakość gry i możliwości takiego Rodado/Dudy/Juliusa/Kuziemki czy kogokolwiek innego teraz i wcześniej określa to, ilu w klubie i na boisku jest Hiszpanów, Polaków, Austriaków, Włochów, czy kogokolwiek innego, a nie to, co oni potrafią i jak podchodzą do meczu.

Mało tego, on naprawdę myśli, że setki trenerów też tak myślą i zostało to udowodnione! Może najwyżej paru takich jak Moskal, którzy kończą marnie.

Kalu Uche swój najlepszy mecz w Wiśle rozgrywa na mrozie i lodzie z Lazio (daleko poza swoją "strefą komfortu", nie nawykły do zimy), Hiszpanie błyszczą w pucharowym meczu z Widzewem rozgrywanym przy niskich temperaturach, błyszczą na potwornym zimnie w zwycięskim meczu z GKS 3-2 przy Reymonta, gdy Baena w doliczonym czasie gry śmiga przez pół boiska i strzela bramkę (a także w wielu innych meczach, również ekstraklasowych drużyn rozgrywanych na mrozie) - ale nic to, S1moniczek uparcie głosi teorię, że oni przy niskich temperaturach zapominają jak się gra w piłkę, wyglądają gorzej i nie mogą wówczas pokazać pełni możliwości, co niby jest udowodnioną oczywistością .

Przypomnę, że wmawiał iż tracą ponad 50% wartości w takiej sytuacji niejako z automatu.

Jednocześnie głosił kolejną powiązaną z tym bzdurę, że polscy piłkarze są odporni na niskie temperatury i one nie wpływają na jakość ich gry - tak jakbyśmy nigdy nie widzieli człapiącego wówczas po boisku na przykład Dudy, Sapały czy Gogóła, którzy oczywiście broń Boże wtedy nigdy nie pozwalają sobie na"nie wkładanie nogi, nie skakanie do główek, czy brak gry na 100%". Te jego teorie to coś więcej niż zwykły idiotyzm, który on wierzy, że jest oczywistością.

S1imoniczek w idiotyzmach jednak się lubuje i produkuje je cały czas. Dlatego pisał o Brodzie jako wartościowym bramkarzu, który może wnieść potrzebną jakość również w grze na przedpolu i nie będzie popełniał takich błędów jak Raton, czy o Poletanovicu, który niby miał się rozjechać jeszcze zanim wyszedłby na boisko (tymczasem kontuzji doznał dopiero po brutalnym wejściu Sobczaka).

Już zapomniał. że mając dużą grupę obcokrajowców i Hiszpanów w składzie zdobyliśmy jako pierwszoligowiec Puchar Polski, a przed laty wraz z hiszpańskimi trenerami spokojnie utrzymaliśmy się w ekstraklasie - a jeszcze nawet za Sobolewskiego mieliśmy lepszą serię zwycięstw na początku rundy niż teraz. To nie jest opinia, tylko fakt.

Podobnie jak faktem jest, że wbrew jego słowom mając nawet nie 6, a 8 Polaków w składzie dostawaliśmy również w pierwszej lidze lanie od rywali w sezonie 2022/23 (Biegański, Gruszkowski, Łasicki, Wachowiak, Plewka, Młyński, Żyro, Duda) . No jak to było możliwe skoro Brzęczek postępował wedle tych twoich niby oczywistych teorii? Były wówczas i rzekomo właściwe proporcje narodowościowe i "strefa komfortu" uodparniająca na niskie temperatury i nawet polski trener, który prowadził reprezentację kraju, a efekt? Po rundzie jesiennej dziesiąte miejsce w tabeli...

Po prostu wszędzie, gdzie ty widzisz jakąś rzekomą prawidłowość, zależność czy zasadę, tam zawsze są tylko twoje rojenia i wyobrażenia.

Proporcje narodowościowe w składzie wedle twoich rojeń utrzymuje zwykle jakieś 98% polskich klubów, włącznie z takimi jak Stal Mielec, Podbeskidzie, Chojniczanka, Zagłębie Sosnowiec, Ruch i tak dalej: gdzie ich to aktualnie doprowadziło? Jaką piękną przyszłość i wyniki zapewnia? No przecież to jest podstawa według twoich wizji

Twoja wiara w nie jest rozbrajająca.

Teraz trochę rzeczywistych oczywistości S1moniczku:
a) w Hiszpanii i na zachodzie jest wielu trenerów lepszych niż tych polskich - osoba Rude ani tego nie zmienia ani nie podważa.
b) Polska myśl szkoleniowa nieprzypadkowo nie jest mocno ceniona nigdzie poza naszym krajem, a najbardziej cenione szkoły trenerskie i akademie wychowujące młodych są za granicą, zwłaszcza w Hiszpanii
c) Na boisku nie ma znaczenia ilu jest w Hiszpanów, a ilu Polaków, a ma znaczenie to, kto co potrafi, jak jest przygotowany i jakim jest profesjonalistą
d) temperatura nie uniemożliwiająca rozegrania meczu czy inni biorytm dnia nie sprawia, że Hiszpan, Włoch, Brazylijczyk, Argentyńczyk czy Murzyn nie może z jej powodu grać na wysokim poziomie, jeśli jest zdrowy i w odpowiedniej formie.
e) nawet 11 Polaków w składzie nie jest gwarancją dobrego wyniku i awansu do ekstraklasy ani nie zwiększa na to szans, bo liczą się umiejętności i możliwości każdego zawodnika.

Wyjątkowo zabawne jest też powoływanie się na średnią punktową Jopa 2.0 jakby dała ona w zeszłym sezonie awans do ekstraklasy i została odniesiona bez kluczowego udziału obcokrajowców i Hiszpanów, co jest kolejnym durnym idiotyzmem.

Mógłbym wyjaśniać cię dalej, ale tak jak napisał Wolfy, z pewnym rodzajem osób nie ma co się przepychać. W jednym na pewno cię nie doceniłem: potrafisz dostarczyć jeszcze więcej lol contentu niż wtedy on pisał
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.08.2025 o godz. 14:54.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 12.08.2025, 14:35
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
@s1mone ale właśnie kupujemy Szwajcara i jakiegoś mocno opalonego Holendra.
Wygląda na to, że skład z samych Polaków nie jest gwarancją dogrania sezonu.
To niedobrze, że jest mocno opalony,, bo według koncepcji S1moniczka, gdy zrobi się zimno straci przynajmniej połowę na swojej wartości i jakości, a cały plan zabezpieczenia pozycji od razu pójdzie się przez to paść. Czy Basha i Jop o tej oczywistości według S1moniczka nie wiedzą? No jakże to tak?

Ja o jeźdzcach bez głowy w I lidze, a ten wymienia Imaza i Carlitosa, co zaraz dekada minie jak tu grali.
Produkuj się dalej hejterku próbując udawać, że w swojej krucjacie przeciwko Hiszpanom nie obraziłeś po raz kolejny również Angela i nie wrzuciłeś go do worka z etykietką "jeźdźców bez głowy". Nazywanie go zwykłym szrotem już ci nie wystarcza? Jechałeś równo po wszystkich Hiszpanach bez rozróżniania ich na pierwszoligowych i ekstraklasowych, teraz wypierasz się własnych słów?

Kiedy wrócisz do hejtowania Królewskiego? Bo jakoś tak dziwnie zrobiło się na forum bez twojego tradycyjnego jadu pod jego adresem wylewanego w każdym możliwym temacie i sprawie... Czekasz do pierwszej porażki Wisły czy zaczniesz wcześniej? Założyłem się o to z jednym znajomym i nie wiem, czy muszę zacząć szykować kasę

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Markus, muszę przyznać, że na swój sposób imponujesz mi w tej nieustannej próbie udowodnienia innym, że się mylą. Myślę jednak, że Twoja płyta się już zdarła i z każdym kolejnym postem się tylko pogrążasz. Prawda jest taka, że ta zachodnia myśl szkoleniowa z ówczesnym komponentem zachodnich piłkarzy nigdy nie doprowadziła nas do miejsca i położenia w jakim znajdujemy się obecnie. Ta zachodnia myśl dała nam najgorsze miejsce w I lidze, brak awansów do Ekstraklasy 3 lata z rzędu i żadnej promocji zawodnika, który odszedłby za dobrą walutę.
Jak mi wystawiacie piłkę na pustą, jak mawia Stanowski, to po prostu strzelam. Teraz też to zrobię: skoro twierdzisz, że "zachodnia myśl szkoleniowa dała nam brak awansów do ekstraklasy 3 lata z rzędu", to rozumiem, że Brzęczka, Sobolewskiego, Moskala i Jopa w poprzednim sezonie również zaliczasz do tej zachodniej myśli szkoleniowej?

A skoro piszesz, że nie dała nam też żadnego zawodnika, którego wypromowaliśmy i sprzedaliśmy z zyskiem, to rozumiem, że nie wiesz kim był na przykład taki Carlitos, Imaz, Brlek czy Arsenić? Nie wiesz, że nawet niedawno klub mógł sprzedać Rodado za sumę oscylującą w okolicach miliona euro?

A może po prostu nie wiesz, o czym piszesz lecąc na fali idiotycznych i fikcyjnych oczywistości S1moniczka?

Demagog miałby na Was niesamowite używanie, nawet większe niż przy Trzaskowskim kilka miesięcy temu
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.08.2025 o godz. 14:47.
(...)
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.08.2025, 15:53
Leszku, odpuszczam ci w tym wątku bo już za dużo spamu tu jest ale nadal będę cię gnoil za pisanie Jop won i Królewski wypierdalaj. Mówiłeś, że z Królewskim nic się nie uda nigdy i za to pies cię jebał.
Oj chyba się przestraszyłeś ręki sprawiedliwości. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie. Tak czy inaczej w twoim pysku- osoby, która najbardziej hejtuje prezesa na tym forum, słowa te wywołują śmiech do rozpuku, wielu tutejszych forumowiczów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.08.2025, 18:07
Leszku ręki sprawiedliwości się nie boje, jedynie ciebie się mozna bać. A pan Królewski mam nadzieję, że ci nie odpuści wyzywania go i mówienia żeby wypierdalal z Wisły.

Markus, ty już jestes skrajnie głupi. Pamiętam jak obrazales Polaków, jakiegoś tam Dudę czy innego Sukiennickiego dlatego uważam, że obrażając Polaków obraziłeś też Sobola, Głowackiego, Iwana i innych. Wstydź się.
I tak można by z tobą pieprzyć i pieprzyć niczym z chorym psychicznie, udawać głupa i wymieniać na przemian nazwiska Hiszpanów i Polaków.
Odjebali ci mocno.

Zaskrońca nie obrażam póki co bo zamknął mordę i są wyniki. A tylko wynikami się mozna obronić. Ma szansę na minimalne zmazanie plamy poprzez awans. Co nie zmienia faktu, że kadra jest uboga a Zaskroniec to bajkopisarz i kłamca.
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.08.2025, 19:00
jarusiu001, to Pan Królewski czy zaskroniec? Coś nie mozesz sie zdecydować, biedaczysko. Markus miał rację, czekasz do pierwszej porażki by wytoczyć ciężkie działa.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 12.08.2025, 19:46
Oczywiście Markusina jak zwykle przekręca praktycznie wszystko co przeczytał, tak żeby pasowało do koncepcji.

Oczywistą rzeczą dla każdego kto nie jest tępą łychą jest fakt, że stwierdzenie, że Duda przynajmniej nie traci 50% skilla przy mrozie jak Rodado (po strasznie słabym meczu Rodado i przyzwoitym Dudy) jest hiperbolą. Oczywiście, że każdy Hiszpan gra gorzej w warunkach do jakich nie jest przyzwyczajony. Mój post był po meczu rozegranym przy siarczystym mrozie i napisalem, że jak się zrobi cieplej to będzie lepiej. No i co? No i było lepiej. A czy to było o 20% lepiej czy 50% to przyznaję, że nie wiem

Doczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona, jednocześnie praktycznie ignorując, że drużyna za czasów Rude zawiodła, a była budowana wg twojej koncepcji, a ta Jopa daje radę będąc zbudowana wg mojej.

Co do transferów to oczywiście, że jeśli gracz zza granicy będzie dużo lepszy od opcji Polskiej to powinien zostać zakontraktowany. Tak czy siak należy pilnować, aby nie przesadzić. Dobrze by było ściągnąć 1 Polaka i 1 obcokrajowca.... Dwóch Polaków to byłaby super sprawa. Tak czy siak pewnie rynek sam podyktuje nam ruchy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.08.2025 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 12.08.2025, 22:04
Oczywiście, że każdy Hiszpan gra gorzej w warunkach do jakich nie jest przyzwyczajony.
A ten dalej walczy z faktami i rzeczywistością nazywając ją manipulacją. Skoro tak, dlaczego nie potwierdziło się to w meczach o których pisałem, na przykład na mrozie z GKS, gdy Baena rozgrywał jeden ze swoich najlepszych meczów w Wiśle? Dlaczego nie potwierdziło się, gdy Carlitos szalał w meczu ze Śląskiem, a Fernandez na przykład w lutowym meczu z Odrą Opole w 2023 r.? Dlaczego Goku jeden ze swych najlepszych meczów w Wiśle rozegrał w grudniu z Łęczną, strzelając wówczas 2 gole? Dlaczego mimo niskiej temperatury i zimna Rodado jak gdyby nigdy nic 17 grudnia 2023 roku załadował 2 bramki Polonii Warszawa i tradycyjnie grał na wysokim poziomie?

Może dlatego, że twoja teza o automatycznym spadku jakości ich gry na skutek niskiej temperatury jest po prostu zwykłą bzdurą, nie mającą żadnego potwierdzenia w faktach?

Takich przykładów związanych z Hiszpanami grającymi również w innych klubach czy niegdyś z Kalu Uche i Mauro Cantoro są dziesiątki. Ale broń sobie swojej teoryjki dalej

Doczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona, jednocześnie praktycznie ignorując, że drużyna za czasów Rude zawiodła, a była budowana wg twojej koncepcji, a ta Jopa daje radę będąc zbudowana wg mojej
Kolejna demagogia i bzdura. Drużyna budowana wedle Twojej koncepcji i dodatkowo jeszcze z polskim trenerem położyła rundę jesienną w sezonie 2022/23, kończąc ją na dziesiątym miejscu w tabeli, co sprawiło, że później nie udało się już tej straty odrobić drużynie, która została stworzona przez Kiko, pomimo iż spisywała się znacznie lepiej.

Później drużyna zmieniana jak twierdzisz wedle Twojej koncepcji i z 2 polskimi trenerami przegrała ostatni sezon i poniosła klęskę w zmaganiach o powrót do ekstraklasy bez jakiegokolwiek sukcesu choćby tylko w Pucharze Polski. Ta koncepcja przyniosła dramat również Moskalowi.

A w jeszcze szerszym wymiarze przynosi dramat sportowy i załamanie wielu innym polskim klubom, na czele z tymi wymienianymi poprzednio przeze mnie, jak Ruch, Chojniczanka, Zagłębie Sosnowiec i wiele wiele innych. Ile z nich zdobyło ostatnio Puchar Polski lub grało w europejskich pucharach?

Tak w rzeczywistości dawała sobie radę długofalowo drużyna budowana niby według Twojej koncepcji i taki ona ma wymiar dla przytłaczającej większości wymienianych przeze mnie klubów. Dalej sobie to wypieraj.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.08.2025 o godz. 22:08.
(...)
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów