Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   4. kolejka, Wisła Kraków - Pogoń Grodzisk Mazowiecki, 10 sierpnia 2025, 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11123)

Arkadiusz.Czerepach 31.07.2025 12:05

4. kolejka, Wisła Kraków - Pogoń Grodzisk Mazowiecki, 10 sierpnia 2025, 14:30

na zaś bo urlop :alleluja:

https://i.ibb.co/xtNj31Mn/4kol.png

:tsw_flaga:

Szneka 31.07.2025 12:11

Gdzie się Arkadiusz wybierasz?

Arkadiusz.Czerepach 31.07.2025 12:19

w Polske , od jakiegoś czasu realizuje plan zwiedzania nieoczywistych miast, najciemniej pod latarnią, ostatnia np wyskoczyliśmy na weekend do Tarnowa, rok temu Opole itp

Szneka 31.07.2025 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1650850)
w Polske , od jakiegoś czasu realizuje plan zwiedzania nieoczywistych miast, najciemniej pod latarnią, ostatnia np wyskoczyliśmy na weekend do Tarnowa, rok temu Opole itp

Jest co zwiedzać w Opolu? Gdzie w tym roku lecisz?

pepe72 06.08.2025 06:46

1 Załącznik(ów)
Mamy kolejny mecz na szczycie.
2 kolejkę graliśmy z #6 - ŁKS
3 kolejkę graliśmy z #3 - GKS Tychy
a teraz gramy z wiceliderem.

Kurs Superbet na dziś to 1-x-2 1,36-5,45-8,20

Karherop 06.08.2025 07:46

Mecz może byc trudniejszy niz nam sie wydaje. Komletnie nie wiemy nic o rywalu, poza tym ze po wygraniu 2 ligi w cuglach postanowiono u nich na spora rewolucje.

Na pewno jednak ostatni wynik z Miedzią moze byc tylko lekko zaklamany, bo nawet w skrocie widac ze pilkarze z Legnicy mieli juz wywalone ma przebieg meczu.

Klasycznie, nawet 1-0 biore w ciemno. Tym razem mam przeczucie że wygrana będzie max 1 bramką

Skawa Wadowice 06.08.2025 07:51

Licze na zbudowaną pewnosc siebie naszych pilkarzy i po prostu wiele spokoju pod bramką rywala. Mam nadzieje ze to zamieni sie na kilka bramek.

Wisła 3:1 Pogon

Patryko 06.08.2025 07:54

Jeśli zaangażowanie w grę będzie takie, jak w pierwszych trzech spotkaniach, to o wynik jestem spokojny.

Awans w tym sezonie rozegra się w głowach piłkarzy, bo już pokazali, że piłkarsko potrafią.

2:0 Rodado Duarte

pepe72 06.08.2025 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1651248)
Mecz może byc trudniejszy niz nam sie wydaje. Komletnie nie wiemy nic o rywalu, poza tym ze po wygraniu 2 ligi w cuglach postanowiono u nich na spora rewolucje.

Na pewno jednak ostatni wynik z Miedzią moze byc tylko lekko zaklamany, bo nawet w skrocie widac ze pilkarze z Legnicy mieli juz wywalone ma przebieg meczu.

Klasycznie, nawet 1-0 biore w ciemno. Tym razem mam przeczucie że wygrana będzie max 1 bramką

Coś jednak wiemy.
Pogoń Grodzisk Mazowiecki 2-1 Stal Rzeszów - 19 lipca
Puszcza Niepołomice 1-1 Pogoń Grodzisk Mazowiecki - 26 lipca
Pogoń Grodzisk Mazowiecki 4-0 Miedź Legnica - 2 sierpnia
Wszystkie mecze były w TVP Sport, zakładam, że sztab był co najmniej na jednym z nich. Do Niepołomic i Pruszkowa daleko nie jest.

leszekpw 06.08.2025 09:36

Rozniesiemy ich jak smród po gaciach. Pod warunkiem, że Jop nie zacznie eksperymentować ze składem czyli Suknia w 1.

skarabeus 06.08.2025 09:37

Nie przesadzajmy, ze sa dla nas totalna niewiadoma. To nie lata 90te.

Jesli utrzymamy swoj poziom, determinacje, bedzie wola zwyciestwa, to nie widze szans zebysmy mogli przegrac.
Mamy bardzo duzo jakosci z przodu, kazdy z kwartetu Fred, Erthaler, Kuziemka, Rodado moze indywidualna akcja, zagraniem przechylic szale korzysci na nasza strone.

W poprzednim watku meczowym byla dyskusja odnosnie Kuziemki, ze moze to byl jednorazowy wystrzal, a ja pisalem, ze zobaczymy czy bedzie w stanie powtorzyc swoja dobra gre, zaznaczajac, ze wystarczy jedna dobra akcja w meczu. No i dal jedno fantastyczne podanie, zupelnie nieoczywiste i "inne" niz w hattrickowym meczu. Tym samym pokazal, ze daleko mu do jego sufitu. Co nie znaczy, ze nie trafi sie slabszy okres, trafi sie na pewno, pytanie jak on na to zareaguje i to bedzie odpowiedz na pytanie czy jeste materialem na klasowego grajka. O pozostalej trojce nie ma sie co rozpisywac, bo to oczywistosc.

Mam tez wrazenie, ze wraz ze wzrostem poziomu z przodu i Duda sie podnosi, gra lepiej, lepiej sie ustawia, lepiej zagrywa, lepsze decyzje podejmuje, choc rezerwy jeszcze sa.

Ale kluczem jest motywacja, ktorej tej ekipie nie brakuje i nie lamia ich stracone bramki. Mental widac, ze jest bardzo mocny, a jak jest mental na odpowiednim poziomie i do tego sa umiejetnosci to wyniki beda.

Dlatego jestem dziwnie spokojny, ze wygramy 3:0, moze 3:1.

bridgeburner 06.08.2025 09:50

Nie sądzę żeby ci goście kiedykolwiek grali wcześniej przy 30 tys widzów
Pytanie czy się zepna czy się że strachu zes.raja
Wygrać musimy, póki nie ma zmęczenia, kartek, mięśniówek trzeba nabijać punkty bo każda strata nawet jednego zawodnika z ofensywy będzie wyraźnym spadkiem na jakości

grogoriogreg 06.08.2025 10:19

W niedzielę, w porze meczu zapowiadane są upały. Kibice z sektora E zaopatrzcie się w okulary przeciwsłoneczne.

A jaki wpływ pogoda będzie miała na obydwie drużyny?
Jeśli narzucimy rywalom swój styl gry i spowodujemy, że Pogoń będzie biegała za piłką - można być optymistą.

Ale jest jedno duże ALE. Nie przejdzie w tym meczu gra z trzema "późnymi" zmianami. Tacy piłkarze jak Krzyżanowski, Duda, Carbo, Kuziemka nie wytrzymają całego meczu, jeśli intensywność spotkania będzie zbliżona do spotkania z Tychami. Fred, Rodado czy Ertlthaler również przebiegają sporo kilometrów.

Jeśli nie wypracujemy sobie przewagi bramkowej do ~60 minuty spotkania może czekać nas nerwowa końcówka i wynik meczu będzie zależał od naszych zmienników, których poziom jest albo za niski albo wciąż pozostaje niewiadomą.

W meczu z Tychami, poza oczywistym brakiem klasowego piłkarza na lewej stronie obrony, odczuwalny był brak defensywnego pomocnika, który wejdzie pod koniec meczu za zmęczonego Dudę i uspokoi grę zespołu (Carbo zszedł, bo pewnie był bardziej zmęczony od Dudy). Zakładając brak transferów przed niedzielnym meczem, powyższe sprawia, że szansę debiutu w lidze mogą otrzymać Grujcić i Staszak (pewnie tylko przy dobrym wyniku).

krysztal 06.08.2025 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1651248)

Nie obraz się ale mam nadzieję,że w klubie o nich wiedzą jednak więcej niż ty ;)
Przecież oni nawet ligi nie wygrali a co dopiero w cuglach...

Witalis 06.08.2025 12:35

2:1 dla nas.

doktor granat 06.08.2025 16:29

Mam nadzieję na kolejną porcję grę ofensywnej, którą będzie się oglądało z przyjemnością i jak najmniej błędów w obronie.
No i najważniejsze- kolejne zwycięstwo.

Stelio 06.08.2025 16:48

Wynik będzie na styku. Obstawiam, że pogoń zastosuje klasyczny dla tego typu drużyn 1 ligowych przy R22 autokar w polu karnym. To będzie mecz jakich wiele rozgrywaliśmy w zeszlym sezonie. Pytanie czy skończy się dobrze jak z Łęczną, Kotwicą, Siedlcami i Chrobrym czy może bliżej mu będzie do Znicza, Warty czy Stali Rzeszów. Wynik może paść dowolny, oby nie nastąpiła jakaś głupia obcinka.

Mam też nadzieję, że nie nastąpi zachłyśnięcie się swoją zajebistością połączone z podejściem "lol teraz to beniaminek i to u siebie to na luzie do roz.......enia". W tej lidze każdy jeden mecz to zupełnie inna historia i inna batalia.

pepe72 06.08.2025 17:23

Z tych skrótów nie wygląda by wicelider postawił autobus.
Zwłaszcza, że awansowali z 2 ligi na 2 miejscu z przewagą 6 punktów nad Wieczystą z wynikiem 21-6-7.
Wydaje mi się, że oni się jeszcze nie nauczyli strachu ...

Pogoń GM - Stal: https://youtu.be/EbFrKekXx4M?si=0Jydu1aBfTSEWFWw
Puszcza - Pogoń GM: https://youtu.be/T9NOc4XQEtU?si=_sARv0Zy5dhu7Ux2 (gol kuriozum dla Puszczy)
Pogoń GM - Miedź https://youtu.be/i6xL18r0eD8?si=TsKPFFRT6o-dJXIT

Drozd 06.08.2025 20:43

To słynne stawianie autobusu ma miejsce jedynie wtedy kiedy na to pozwalamy własnym ślamazarnym rozgrywaniem. Największa zmiana jaka się dokonała była widoczna już w sparingu ze Słowakami. Zaczynamy grać wertykularnie :rotfl:.
Jeżeli tak to będzie wyglądało to żaden autobus nie zdąży nigdzie zaparkować.

yarow 06.08.2025 22:21

Akurat tego meczu nie wygramy. Nie dlatego, że gramy z jakimś tajemniczym beniaminkiem, no ale tak mi wychodzi w Excelu :)

leszekpw 06.08.2025 22:50

W Grodzisku maz. większość za legią. Trzeba im spuścić sportowo.na boisku solidne lanie.

sandomingo 07.08.2025 06:57

Trudny mecz, jak każdy w tej lidze. Grodzisk przyjedzie bez żadnej presji, zagrają na luzie a młode chłopaki będą sie chciały pokazać.
Do tego moze też dojść mecz życia szmaciarza Kieszka, który pomógł nam w spadku.
A w Wiśle w składzie Broda i Krzyzanowski, czyli chcąc nie chcąc prosimy sie o kłopoty.

As 07.08.2025 07:30

Pogon ma ciekawy wiekowo sklad. Wiekszosc ich zawodnikow to chlopaki 18-21 lat plus kilku nieco starszych.
Ich najstarszy zawodnik z pola ma 26 lat.

Obrona to formacja, ktora strzelila jak do tej pory najwiecej bramek.

AgresywnyChomik 07.08.2025 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1651294)
Wynik będzie na styku. Obstawiam, że pogoń zastosuje klasyczny dla tego typu drużyn 1 ligowych przy R22 autokar w polu karnym. To będzie mecz jakich wiele rozgrywaliśmy w zeszlym sezonie. Pytanie czy skończy się dobrze jak z Łęczną, Kotwicą, Siedlcami i Chrobrym czy może bliżej mu będzie do Znicza, Warty czy Stali Rzeszów. Wynik może paść dowolny, oby nie nastąpiła jakaś głupia obcinka.

Mam też nadzieję, że nie nastąpi zachłyśnięcie się swoją zajebistością połączone z podejściem "lol teraz to beniaminek i to u siebie to na luzie do roz.......enia". W tej lidze każdy jeden mecz to zupełnie inna historia i inna batalia.

Widzę zdecydowana zmianę nastawienia co się stało? xDDDDDDD

bridgeburner 07.08.2025 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1651298)
Z tych skrótów nie wygląda by wicelider postawił autobus.
Zwłaszcza, że awansowali z 2 ligi na 2 miejscu z przewagą 6 punktów nad Wieczystą z wynikiem 21-6-7.
Wydaje mi się, że oni się jeszcze nie nauczyli strachu ...

Pogoń GM - Stal: https://youtu.be/EbFrKekXx4M?si=0Jydu1aBfTSEWFWw
Puszcza - Pogoń GM: https://youtu.be/T9NOc4XQEtU?si=_sARv0Zy5dhu7Ux2 (gol kuriozum dla Puszczy)
Pogoń GM - Miedź https://youtu.be/i6xL18r0eD8?si=TsKPFFRT6o-dJXIT

To co Miedź "zaprezentowała" w obronie w tym meczu to chyba jakaś forma protestu była ?
Jak patrzę na skrót to tam ani krycia ani odbioru ani doskoku ani wyprzedzenia
Jakby kibice wygrali w chipsach możliwość wzięcia udziału.w meczu, bo gra tego nazwać nie sposob
Btw, ten drągal w ataku wygląda jakby umiał kombinacyjnie pograć
Może do nas na zmiennika by się nadal

Patryko 07.08.2025 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1651338)

Efekt odstawienia mokrej szmaty, też to mam.

pepe72 07.08.2025 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1651340)
To co Miedź "zaprezentowała" w obronie w tym meczu to chyba jakaś forma protestu była ?
Jak patrzę na skrót to tam ani krycia ani odbioru ani doskoku ani wyprzedzenia
Jakby kibice wygrali w chipsach możliwość wzięcia udziału.w meczu, bo gra tego nazwać nie sposob
Btw, ten drągal w ataku wygląda jakby umiał kombinacyjnie pograć
Może do nas na zmiennika by się nadal

Pewnie dlatego poleciał trener Miedzi. Są na ostatnim miejscu z 0 punktów i 10 straconymi golami.

wolfy 07.08.2025 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1651342)
Efekt odstawienia mokrej szmaty, też to mam.

To tylko wzmaga oczekiwanie.

Stelio 07.08.2025 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1651338)

No nie wiem, może oglądam mecze, widzę grę drużyny i dostosowuję swoją ocenę przedmeczową do tych warunków? Wciąż jestem pesymistą i uważam, że nie awansujemy w tym sezonie, dojadą nas kontuzję i krótka ławka. Natomiast pierwsze 3 spotkania mogą dać jakieś nadzieje, że cokolwiek w tej drużynie zaskoczyło.

Przypominam, że nam się co rok zdarzało w sezonie kilka spotkań w których rozjeżdżaliśmy przeciwników, a tydzień później zaliczaliśmy jakąś kompromitację.

No, ale pożyjemy zobaczymy ;)

wolfy 07.08.2025 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1651352)
No nie wiem, może oglądam mecze, widzę grę drużyny i dostosowuję swoją ocenę przedmeczową do tych warunków? Wciąż jestem pesymistą i uważam, że nie awansujemy w tym sezonie, dojadą nas kontuzję i krótka ławka. Natomiast pierwsze 3 spotkania mogą dać jakieś nadzieje, że cokolwiek w tej drużynie zaskoczyło.

Przypominam, że nam się co rok zdarzało w sezonie kilka spotkań w których rozjeżdżaliśmy przeciwników, a tydzień później zaliczaliśmy jakąś kompromitację.

No, ale pożyjemy zobaczymy ;)

Były pojedyncze łomoty, ale nigdy 3 razy pod rząd.

Brutalna prawda jest taka że 80% wyniku to forma Eithalera, Duarte i Rodado. Goście weszli z marszu na jakiś kosmiczny poziom. My w tym momencie nawet nie tworzymy tylu sytuacji co wcześniej bo chłopaki wrzucają szybko 2-3 bramki i (o ile obrona nie zaczyna rozdawać prezentów jak z GKS-em) jest pozamiatane. To nawet nie jest wielka zasługa Kuziemki czy kogokolwiek innego, bo w poprzednim sezonie i on (a zagrał kilka świetnych piłek), i inni pomocnicy mieliby masę asyst gdyby nie wykończenie.

Pytanie na ile ta forma jest do utrzymania w dłuższym okresie, bo przy normalnej dyspozycji taka gra jak Brody, Krzyżanowskiego i Sukiennickiego będzie przegrywać nam mecze.

Plus każda absencja poza stoperami jest już tragedią.

Także długofalowo bez wzmocnień nic z tego nie będzie, ale aktualnie można się cieszyć grą Wisły jakiej nie oglądaliśmy (toutes proportions gardées, bo to pierwsza liga) od czasów Cupiała i Kasperczaka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl