The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2025, 13:49
Brać tego Korczakowskiego z Pogoni
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.08.2025, 14:25
Cytat:
Oj nie masz argumentów to musisz lecieć inwektywami.
To nie są inwektywy, tylko rzeczywisty opis twojej osoby. Co ty myślisz, ze będziesz tu co miesiąc pisał raz Jop won, Zaskroniec wypierdalaj, za miesiąc, że jest super i Królewski ogarnia, a za miesiąc znowu się błaźnił pisząc o 180 stopni inaczej i ktoś tu ciebie ma za to pajacowanie poważnie i z szacunkiem traktować?

Pomijam fakt tego, że wystarczy się wczytać w to co ja czy mi pdoobni pisali wczesniej i wszystko się sprawdza w 100 procentach, w przeciwieństwie do pieprzenia różnych brawoszefów i fajnopolaków. Wasze hiszpańskie czy inne wizje dały plamę, pajacowanie Królewskiego, bajki o AI itd Wszystko zaczęło się układać z większą ilością Polaków, PMSem na ławce trenerskiej i jak Zaskroniec przestał .......ić bajki niczym Andersen.

Także wszystkie punkty, o których tu pisałem ja i inni zostały spełnione i mieliśmy rację. Ale tego zjeby takie jak ty i inni nigdy nie przyznają.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.08.2025, 14:28
Tak tak czekamy na prognozowane 5 miejsce na koniec jarusiu001. Rzucaj mięsem, widocznie inaczej nie potrafisz, to twój język na codzień. Wspólczuję bliskim.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.08.2025, 14:30
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Brać tego Korczakowskiego z Pogoni
Lepszy ten co strzelał tego szczura...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.08.2025, 15:06
Dla dobra swojego i Wisły Sukiennicki powinien wylądować w rezerwach.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
TSA
Junior Member

Od: 07.2025

Stary 10.08.2025, 15:26
Broda na lawę od następnego meczu bo gość stoi na lini bramkowej i nic nie gra na przedpolu
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 10.08.2025, 15:27
Ten mecz pokazał dobitnie, że znowu nie potrafimy rozerwać obrony gdy ta broni się całą drużyną. Znów bezsensowne klepanie przed polem karnym.

Ogólnie bardzo ciężki mecz i ważne że mamy 3 pkt i lidera.
Odpowiedz cytując
TSA
Junior Member

Od: 07.2025

Stary 10.08.2025, 15:27
Sukiennickiego wypożyczyć gdzieś bo jego gra to osłabienie u nas
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.08.2025, 15:29
Sukiennicki - Krzyżanowski na jednej stronie to jest dramat.

Krzyżanowskiego trzeba jak najszybciej przesunąć na skrzydło. Od niego Kuziemka byłby lepszym obrońcą.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.08.2025, 15:30
Wyglądało to jakby nam za bardzo dogrzało i padliśmy fizycznie. Kuriozalna bramka kontaktowa. Najpierw absurdalnie sprokurowany rzut rożny, potem jakiś niesamowity fart Grodziska. Ale zasłużyliśmy na to, bo nic nie graliśmy w tej drugiej połowie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2025, 15:32
Najgorszy mecz w naszym wykonaniu. Ciekawe jak długo pociągniemy bez głębi składu. Transfery potrzebne na wczoraj. Rodado dobry piłkarz ale bez szybkości.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.08.2025, 15:33
Z taką obroną to ja nie widzę w długiej perspektywie szans na utrzymanie się w TOP 2.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.08.2025, 15:38
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Sukiennicki - Krzyżanowski na jednej stronie to jest dramat.

Krzyżanowskiego trzeba jak najszybciej przesunąć na skrzydło. Od niego Kuziemka byłby lepszym obrońcą.
Jakie skrzydło dla Krzyżanowskiego jak on prawie w ogóle nie wchodzi w pojedynki z obrońcą, a jak już wejdzie to wygląda w nich niezdarnie i je przegrywa.
To że torino nie chciało go wykupić kompletnie nie dziwi po obejrzeniu tych 4 meczów.
Ogólnie to wielkie uff po dzisiejszym meczu i trzeba poszerzyć kadrę o LO, skrzydłowego i zmiennika dla Rodado i żeby każdy potrafił grać w piłkę i nie był kolejnym kissem czy zwolakiem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Najważniejsze 3 punkty, zdecydowanie najgorszy mecz w naszym wykonaniu od początku sezonu. Druga połowa to był dramat, ale dziś swoje zrobiła pogoda - nasi kompletnie siedli w 60. minucie.

Krzyżanowski po raz kolejny udowodnił, że w obronie jest leszczem. Mam nadzieję, że albo zluzuje go Grujcić, albo po prostu zakontraktujemy kogoś, kto potrafi bronić.

Dobry mecz Dudy do momentu, w którym siadł fizycznie, asysta palce lizać.

Sukiennickiego trzeba albo wypożyczyć, albo zesłać do rezerw, gdzie będzie regularnie grać. Na ten moment gra z nim na boisku to gra w 10 na 11, a czasem wręcz 10 na 12.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

3 pkt są, jedziemy dalej z frajerami.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Słaby mecz, dobrzy piłkarze dostosowali się poziomem do słabych.

Lewa strona to dramat, niezależnie od tego, kto tam gra.

Ważne zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Przyjdzie taki mecz ,że nie będziemy mieli takiej skuteczności jak w dotychczasowych meczach i będzie ciężkie zderzenie z rzeczywistością. Bez wzmocnień w obronie możemy pomarzyć o top 2 w tym sezonie.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
maumau
Member

Od: 05.2025

Stary 10.08.2025, 15:40
Piekielnie ciężki mecz ale tego chyba wszyscy się spodziewaliśmy. Pogoń od 35 minuty grała typową anty-Wiślaną piłkę i niestety okazuje się, że nadal nie mamy odpowiedzi na drużynę która broni się 11 piłkarzami 40 - 50 metrów od swojej bramki. Mieliśmy szczęście bo nie stworzyliśmy sobie w tym czasie żadnej dogodnej sytuacji a Pogoń miała 2 - 3 setki które powinni wykorzystać.

Według mnie na specjalne wyróżnienie zasługuje Ertlthaler. Strzelony gol + mordercza praca na całej długości i szerokości boiska.

Szczerze powiedziawszy nie zazdroszczę Jopowi bo takich meczów będzie więcej a nawet siędząc w domu popijając herbatkę, nie jestem w stanie wymyślić taktyki na drużynę która grała jak Grodzisk w drugiej połowie. Gdy nie mamy piłki przy nodze, każdy wypad przeciwnika na naszą połowę kończy się smrodem pod naszą bramką. Szczególnie przeciwko takiej drużynie jak Pogoń gdzie chyba połowa zawodników ma 185 cm+ wzrostu. Gdy znowu piłkę posiadamy to nie mamy wystarczająco umiejętności technicznych aby poradzić sobie z tak głęboką defensywą i narażamy się na kontry. Musimy coś na to poradzić bo zakładam, że nasi najbliżsi przeciwnicy oglądali ten mecz i wyciągną z niego wnioski.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.08.2025, 15:45
W tym Grodzisku to najniższy był wyższy od 3/4 naszych grajków. Dobrze, że w związku z tym byli drewniani bo by nam więcej zapakowali. Broda dzisiaj na alibi czy on wyszedł do jakiejś centry?

Wpuszczanie Sukiennickiego to jest rosyjska ruletka, podawanie mu piłki to też rosyjska ruletka. On z każdej sytuacji może stworzyć zagrożenie pod naszą bramką, nawet będąc pod polem karnym przeciwnika.

Staszak całkiem nieźle jak na debiut i okoliczności, Duda zaskakująco mało spacerował, ładnie dograł do Erthalera no i strzelił raz jak piłkarza nie melepeta.

Wyszliśmy za bardzo uspokojeni na drugą połowę, to trener podniósł temperaturę wpuszczając Sukiennickiego, brawo Jop.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
maumau
Member

Od: 05.2025

Stary 10.08.2025, 16:01
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wyszliśmy za bardzo uspokojeni na drugą połowę, to trener podniósł temperaturę wpuszczając Sukiennickiego, brawo Jop.
Wydaje mi się, że Jop rozpaczliwie próbuje odbudować Sukiennickiego bo na dobrą sprawę oprócz niego nie mamy nikogo kto byłby w stanie wejść na skrzydło bez konieczności przemeblowania całej drużyny. Kuziemka jeszcze chyba nie jest w stanie grać 90 minut na pełnych obrotach więc zostajemy z Sukiennickim.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.08.2025, 16:06
maumau napisał(a):Wyświetl post

Szczerze powiedziawszy nie zazdroszczę Jopowi bo takich meczów będzie więcej a nawet siędząc w domu popijając herbatkę, nie jestem w stanie wymyślić taktyki na drużynę która grała jak Grodzisk w drugiej połowie. Gdy nie mamy piłki przy nodze, każdy wypad przeciwnika na naszą połowę kończy się smrodem pod naszą bramką. Szczególnie przeciwko takiej drużynie jak Pogoń gdzie chyba połowa zawodników ma 185 cm+ wzrostu. Gdy znowu piłkę posiadamy to nie mamy wystarczająco umiejętności technicznych aby poradzić sobie z tak głęboką defensywą i narażamy się na kontry. Musimy coś na to poradzić bo zakładam, że nasi najbliżsi przeciwnicy oglądali ten mecz i wyciągną z niego wnioski.
Wszyscy męczą się z tak grającymi drużynami, Wisła nie jest wyjątkiem. I to się nie zmieni. Szkoda, że nie mamy większej kontroli, gdy to przeciwnik ma piłkę, bo przy 3-1 powinniśmy dać im pograć i punktować. A tak jak zwykle karmimy przeciwników naszymi stratami, niedokładnościami i indolencją.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2025, 16:10
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Krzyżanowski po raz kolejny udowodnił, że w obronie jest leszczem. Mam nadzieję, że albo zluzuje go Grujcić, albo po prostu zakontraktujemy kogoś, kto potrafi bronić.
Też bardzo na to liczę, szczególnie jeśli rzeczywiście realnie pragniemy walczyć o powrót do Ekstraklasy.

Krzyżanowski, Sukiennicki i Broda to na chwilę obecną 3 najsłabsze punkty tego zespołu i najmniej solidne elementy drużyny na murawie. W ich miejsce powinni grać lepsi zawodnicy.

I nie wolno zapominać, że nie da się przez cały sezon skutecznie punktować nie mając głębi składu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.08.2025, 16:12
Wystarczy Krzyżanowskiego dać na skrzydło, a na lewą Gruicica póki co. Zresztą każdy byłby lepszy niż Sukiennicki, nawet Baniowski. A wpuszczanie Sukiennickiego to nie odbudowa tylko gruzowanie, co chłop wejdzie to coś zajebie jak trampkarz. Reszta to widzi i boi się mu piłkę podać zwłaszcza przy wyprowadzeniu.

Krzyżanowski zagrał elegancką piłkę przy golu Kuziemki przy golu Biedrzyckiego też ładnie wszedł w pole karne. W przodzie ma dużo więcej atutów niż na obronie. Grujcic uspokoił troche gre jak wszedł ale było widać że boi się podać do Sukiennickiego
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.08.2025 o godz. 16:16.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2025, 16:14
2 bocznych obrońców, 2 skrzydłowych, 2 napastników/ofensywnego pomocnika. A my aktualnie nie jesteśmy blisko pozyskania nikogo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.08.2025, 16:20
Merkury napisał(a):Wyświetl post
2 bocznych obrońców, 2 skrzydłowych, 2 napastników/ofensywnego pomocnika. A my aktualnie nie jesteśmy blisko pozyskania nikogo.
Jasne... 11 nowych i najlepiej do pierwszego składu . Jeżeli przyjdzie 2 obrońców napastnik i skrzydłowy to będzie cudownie. Ale mus to boczny obrońca do gry i ktoś na ławę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2025, 16:20
Staszak się pokazał całkiem obiecująco
Sukiennicki dramat, jedyne co wywalczył to rzut rożny dla przeciwnika po którym straciliśmy gola
Ogólnie mecz pokazał, że bez przynajmniej 2 zawodników do ofensywy i LO czekac nas będą ciężary w dalszej części sezonu
Came szczęście los oddaje co zabrał w zeszłym sezonie i zamiast 7 pkt mamy już 12
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2025, 16:21
Jeszcze brakuje 18 wygranych ...

Wygląda, że Wisła oklapła w 2 połowie.
Duarte też był do zmiany i gdzieś w 80 minucie trzeba było zaryzykować.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.08.2025 o godz. 16:26.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 10.08.2025, 16:23
Mam nadzieje, ze nastepny mecz Krzyzan zacznie na lawce i wejdzie jako LP za Freda. Gorzej ze nie mamy zmiennika za Kuziemki
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2025, 16:42
Konferencja po meczu:
https://www.youtube.com/live/gsp4wId...KW0d-8JZB4oHBn
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.08.2025, 18:43
Sukiennicki musi iść na wypożyczenie.. Jop wpuszczając go do składu robi mu ogromną krzywdę, widać, że głowa nie dojeżdza, bo umiejętności są.. tak samo z Krzyżanowskim.. mam nadzieję, że w końcu ktoś do zluzuje na LO i zostanie przestawiony na lewą pomoc.. piękną piłkę raz zagrał do Kuziemki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów