The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2025, 17:48
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Skoro już odnosimy się do takich aspektów na tym niemoderowanym forum, to pozwolę sobie na off-topic: liczba, nie ilość, ponieważ zawodnicy są policzalni.

Wiem, że docenisz tę uwagę i nie weźmiesz tego za czepialstwo.
Pozdrawiam,
Witalis
dziękuje za tę uwagę, skłoniło mnie to do zagłębienia się w temat, i choć początkowo wydawać się mogło że masz rację i słusznie mnie rugasz, to jednak dopatrzyłem się wyjątku że jednak nie

Uwaga!
Jeżeli mówimy o ogromnej liczbie (wielkości), wówczas jest dopuszczalne wymienne stosowanie rzeczowników: „liczba” i „ilość”, np.:
Liczba turystów w mieście ogromnie rośnie.
Ilość turystów w mieście ogromnie rośnie.

jak widzielliśmy wielkość grupy cieszącej się z bramki Biedrzyckiego BYŁA ogromna

nie to co po pamiętnej bramce Kutwy

stąd czekam na interpretacje Drozda
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2025, 17:59
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi, bo nie wiem jak to teraz jest z całym protokołem VAR oraz tymi sędziowskimi decyzjami, w przypadku gdyby po tym błędzie Letkiewicza i strzale zawodnika Łęcznej nasz bramkarz zainterweniował w tym samym miejscu, w którym to się stało (czyli poza polem karnym) ale padłby gol dla Górnika to byłby on uznany czy byłoby cofnięcie do czerwonej kartki i rzutu wolnego bezpośredniego?
Wg mnie analogiczna sytuacja jak w meczu z Arką w poprzedniej rundzie- Starzyński wychodzi sam na sam i zostaje sfaulowany, sędzia daje przywilej, Rodado nie trafia w bramkę, nie ma czerwonej dla gracza Arki. Tłumaczono to wtedy, że sędzia nie może dać czerwonej, bo dał przywilej.

Ale, ch.j wie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.03.2025, 18:53
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
zwracam uwagę że po bramce Biedrzyckiego cieszyła się wyjątkowa ilość zawodników, praktycznie każdy na boisku

Drozd rozkmiń to , że jak stary Polak to sie cieszą a jak młody to już nie ? mam mindfuck

no i niestety nie pokazali ławki , ktoś widział z trybun ?
Co ja Ci poradzę, że nie wiesz o co chodzi. Podpowiedź...

Wszyscy się cieszyli ---->wszyscy walczyli...

Nie wszyscy się cieszyli ----> niektórzy mieli wywalone jaja...

Łapiesz już?

Może Jop i sztab wreszcie zaczynają skutecznie wykorzeniać olewactwo. Oby całkowicie.

ps. Na Polonii niektórzy zwiesili głowy po bramce Duarte zapakowanej po widłach. Duarte to młody Polak?

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

jak widzielliśmy wielkość grupy cieszącej się z bramki Biedrzyckiego BYŁA ogromna

nie to co po pamiętnej bramce Kutwy

stąd czekam na interpretacje Drozda
Teraz już rozumiem, że nie tyle nie rozumiesz, co nie wiesz o czym mówisz. Więc moja interpretacja w niczym Ci nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.03.2025 o godz. 19:00.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.03.2025, 19:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Będę szczery - też pomyślałem że Stępaka chce podbidować, ale może też woleć nie mieszać na innych pozycjach.

Będzie to miało znaczenie jeśli Marko będzie zdrowy. Na Miedź musimy wystawić najlepszy możliwy skład.
To raz, a dwa pewnie to, że dodanie roboty analitykowi najbliższego rywala też zawsze na plus.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2025, 20:36
masada napisał(a):Wyświetl post
To raz, a dwa pewnie to, że dodanie roboty analitykowi najbliższego rywala też zawsze na plus.
Analityk, sranalityk - autobus w polu karnym i SFG, nie trzeba z nami kombinować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 11.03.2025, 07:28
Czereach napisał(a):
Uwaga!
Jeżeli mówimy o ogromnej liczbie (wielkości), wówczas jest dopuszczalne wymienne stosowanie rzeczowników: „liczba” i „ilość”, np.:
Liczba turystów w mieście ogromnie rośnie.
Ilość turystów w mieście ogromnie rośnie.

Hehe dobrze, że sobie z tej radości nerek nie poobijali. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów