The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2025, 21:46
U niego jest problem z głową, nie gra na pełnym poziomie koncentracji, większość czasu zachowuje się jak na wewnętrznej gierce, na luziku bez ciśnienia bez przyspieszenia bez agresji. Czasami kiedy zmuszą go okoliczności potrafi być szybki zadziorny dynamiczny, ale są to krótkie momenty, po których ponownie zaczyna człapać zwalniać grę i nie korzystać z nadarzających się okazji. W pierwszej połowie była taka sytuacja kiedy wszerdł z piłką na połowę przeciwnika swoim ślamazarnym tempem i nikt go nie zaatakował wytworzyło się ze 20 metrów wolnej przestrzeni, nagle go olśniło że można by pobiec z piłką szybciej, ale tak go ta myśl zaskoczyła, że za bardzo się rozpędził i wbiegł w obrońcę, kuriozum. Jeżeli nie oduczy się wyłączać z gry to nic z niego nie będzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.03.2025, 22:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kiedy konkretnie?
Za Brzęczka jak poszła kontra po jego dośrodkowaniu.
W poprzednim sezonie na wyjeździe, nie pamiętam meczu, pierwsza runda.

To tak z pamięci, bez sprawdzania.

@Karherop - Poletanović jak wróci do treningów to pewnie będzie grał. Z Dudą daleko nie zajedziemy.

Ja nie jestem uprzedzony do Dudy, ale nie będę mu zawyżał oceny bo młody wychowanek itp. pierdoły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2025 o godz. 22:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2025, 22:53
Hmm... Ja z kolei pamiętam straty punktów po stracie najlepszego dziś Igbekeme, po stratach dzisiejszego bohatera Biedrzycki ego, po stratach Urygi, Jarocha... Mógłbym dalej wymieniać...
Czego to dowodzi?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.03.2025, 23:03
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Jak wróci Poletanović to IMHO siądzie na ławce i jak się nie weźmie za siebie to będzie to dłuuuuuuuuuuuuuuuugie posiedzenie, ale wydaje mi się, że mimo wszystko, nie był dzisiaj na boisku najsłabszym ogniwem ...
Na jesieni z ŁKSem u siebie po pierwszej połowie przegrywaliśmy 0-1, a James zagrał totalną pytę. Na drugą już nie wyszedł, a Duda który go zmienił bardzo ładnie napędził naszą grę. Zwycięska bramka w 90min padła zresztą po jego asyście.

Fakty są takie, że James jesienią z Łęczną, Stalą i ŁKSem na wyjeździe zagrał słabo. Z Wartą i Kotwicą kiedy wyszedł na ósemce również straciliśmy punkty. Do tego beznadziejne 45min z ŁKSem u siebie. To nie jest zawodnik, który dobrze odnajduje się na ósemce kiedy trzeba grać na niski blok, a wyniki i gra o tym bezlitośnie świadczą. Nie wiem czy Duda gdyby był zdrowy w tych pięciu meczach coś zmieniłby swoim wejściem, ale w szóstym niewątpliwie zmienił. Zasadniczo powrót normalnej szóstki - Poletanovic/Carbo, jak najbardziej mile widziany, a wtedy opcja rotacji na osiem otwiera nowe możliwości, których jesienią bardzo w niektórych meczach brakowało.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.03.2025, 00:43
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Aż tak bym Letkiewicza nie winił, takie błędy się zdarzają. Prawda jest taka, że KOLEJNY mecz gramy dokładnie tak samo, tym samym ustawieniem, taką samą dynamiką. Cała liga nas już rozczytała, bo tutaj nawet nie ma, co specjalnie analizować. Jop nie ma jaj/umiejętności/pomysłu na jakiekolwiek zaskoczenie przeciwnika czymś nowym lub/i niekonwencjonalnym. Wieczny płacz na sędziowanie, przeciwników, autobusy, granie na czas, ale żeby np. dla odmiany zagrać coś innego, to już nie, bo to by było za dużo gimnastyki intelektualnej dla trenera. Jeszcze J(eł)op zdejmuje Duarte, który jako jeden z niewielu potrafi zrobić z piłką coś sensownego.
Poletanović i Kutwa byli kontuzjowani

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ktoś mi wyjaśni dlaczego Duda wykonuje stałe fragmenty, mimo że ma drewnianą stopę? Maks jego zdolności to balonik w pole karne do nikogo.
I to nie jest pierwsza kontra po rożnym w wykonaniu Dudy, ani druga.
Poletanović był kontuzjowany
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.03.2025, 00:51
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Igbekeme był najlepszy na boisku po czerwonej kartce, to nie podlega dyskusji.
Biedrzycki potrzebował bramki, myślę że nie odda miejsca w składzie.

Swoją drogą po 2 ostatnich meczach jakby Letkiewicz nazywał się po hiszpańsku to niektórzy tutaj taczki przez Ubera na Kałuże by mu zamówili.
Nie będzie Letkiewicza będzie problem z młodzieżowcem.
Dziś grał Duda ale to nie był jego najlepszy mecz.
Jeśli Dudę zastąpi Poletanović to Kutwa zastąpi albo Urygę albo Biedrzyckiego.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2025, 07:45
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Z Kiakosem są jakieś jaja, po tej kontrze kiedy próbował dograć do Rodado i przeciął to obrońca trzeba było wracać. Kiakos był tak wypruty jakby grał już 120 minut, a wszedł 10 minut wcześniej.
Dudzie i Sukiennickiemu postawiłeś szybką, prostą diagnozę a przy Kiakosie zastanawiasz się co się z nim dzieje?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.03.2025, 08:22
Kiakos po 10min wypruty ? Nie kupuje tego. On jest po prostu wolny i tyle. Koncertowo zjebana kontra (która w sumie powinna zostać zduszona na przetrzymanie, pogranie z tyłem, cokolwiek na lecące sekundy), a potem chłop z piłką mu odjeżdżał w oczach na kilku metrach. No szok.

Generalnie nasze kontry to jest film instruktażowy pt "jak nie przeprowadzać kontr". Kurde nie wiem, wydawało by sie ze jest to najprostrzy element taktycznego rzemiosła, a my, jadąc nawet ławą w przewadze jednego czy dwóch zawodników, partolimy wzorowo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.03.2025, 09:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Hmm... Ja z kolei pamiętam straty punktów po stracie najlepszego dziś Igbekeme, po stratach dzisiejszego bohatera Biedrzycki ego, po stratach Urygi, Jarocha... Mógłbym dalej wymieniać...
Czego to dowodzi?
Dyskusja była o tragicznych SFG Dudy. Albo poddaj temat albo to podważ, nie próbuj "Moving the goalpost".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 10.03.2025, 09:55
Brawo drużyna !

Za przepchnięcie meczu, co jest rzadkością w tym sezonie ale jest niezbędne aby grać o coś.

Za ogromne zaangażowanie.

Za wygraną z zespołem "środka" co, jak wykazał kolega @Cymes, jest naszą bolączką.

Za zwycięstwo i 3 pkt, mimo gry w "dziesiątkę".

Za niepoddanie się "mowie motywacyjnej" Prezeska o oddaniu meczu w Legnicy walkowerem albo graniu tam juniorami.

Wielkie brawa.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.03.2025, 10:17
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie Letkiewicza będzie problem z młodzieżowcem.
Dziś grał Duda ale to nie był jego najlepszy mecz.
Jeśli Dudę zastąpi Poletanović to Kutwa zastąpi albo Urygę albo Biedrzyckiego.
Sklad będzie caly czas rotował, tym bardziej że zaraz pojawia sie kolejne wykluczenia za kartki. Igebekme ma 3, Biedrzycki 6. Jop ma trochę kombinowania, ale i tak to wyglada duzo lepiej niż chocby przed startem sezonu

Letkiewicz dostanie zapewne 1 mecz pauzy bo przewinienie bylo taktyczne (pomijajac to ze bylo na granicy przewinienia).

Jesli Poletanovic byłby do gry w jakims wymiarze z Miedzia to bym zaryzykowal z Duda od poczatku i Marko z ławki i jako mlodziezowca wpuścić Baniowskiego/Kuziemke za Duarte po zejściu Dudy.

Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.03.2025 o godz. 10:20.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2025, 10:18
Dyskusja była o tragicznych SFG Dudy. Albo poddaj temat albo to podważ, nie próbuj "Moving the goalpost".
Nie akceptuję tezy o tragicznych SFG Dudy
Dla mnie wczoraj SFG Dudy były całkiem dobre.
A że po jednym z nich poszła kontra?
To co?
Wykonujący SFG powinien wrzucać piłkę za boisko, żeby tylko kontra nie poszła a pozostali maja stać i patrzeć?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.03.2025, 10:19
Bardzo emocjonujące to zwycięstwo, bo wyglądało to do bramki jak mecz, jakich już było wiele w tym sezonie: piłkarze Łęcznej łapiący skurcze od piętnastej minuty, niemoc w ofensywie z tak usposobionym rywalem, potem czerwona kartka, która wydawała się kompletnie niezrozumiała. Ale udało się przepchnąć, a mi najbardziej zaimponowała gra przy prowadzeniu, bo było widać że naprawdę gryzą trawę. Brawo.
Odpowiedz cytując
longmichal
Junior Member

Od: 02.2022

Stary 10.03.2025, 10:25
Wisła grała jak to Wisła, mecz pod kontrolą aż tu nagle...

Tym razem się udało. I dobrze bo jak zobaczyłem, że nie ma Marko to się obawiałem tego meczu. Oby za tydzień udało się już wzmocnić środek Serbem, Miedź bez trenera i u siebie, jak zagrają z Wisłą 'radośnie' to może być miło i przyjemnie

Nie chce mi się pisać indywidualnie po tak specyficznym meczu, wiele nowego nie mam do powiedzenia, ale bardzo się cieszę, że bohaterami okazali się Broda i Biedrzycki bo obu z nich się bałem. Zwłaszcza Biedrzycki, jego psychice potrzeba każdego pozytywnego bodźca po tym, co już przeżył.

W składzie chyba nie ma co zmieniać (poza tym, co konieczne i ewentualnie Kutwą za Biedrzyckiego), jedziemy dalej.
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 10.03.2025, 10:28
Powiedzcie mi, bo nie wiem jak to teraz jest z całym protokołem VAR oraz tymi sędziowskimi decyzjami, w przypadku gdyby po tym błędzie Letkiewicza i strzale zawodnika Łęcznej nasz bramkarz zainterweniował w tym samym miejscu, w którym to się stało (czyli poza polem karnym) ale padłby gol dla Górnika to byłby on uznany czy byłoby cofnięcie do czerwonej kartki i rzutu wolnego bezpośredniego?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2025, 10:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Sklad będzie caly czas rotował, tym bardziej że zaraz pojawia sie kolejne wykluczenia za kartki. Igebekme ma 3, Biedrzycki 6. Jop ma trochę kombinowania, ale i tak to wyglada duzo lepiej niż chocby przed startem sezonu

Letkiewicz dostanie zapewne 1 mecz pauzy bo przewinienie bylo taktyczne (pomijajac to ze bylo na granicy przewinienia).

Jesli Poletanovic byłby do gry w jakims wymiarze z Miedzia to bym zaryzykowal z Duda od poczatku i Marko z ławki i jako mlodziezowca wpuścić Baniowskiego/Kuziemke za Duarte po zejściu Dudy.

Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy
Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy"

Śmiała teza w obliczu tego jak traciliśmy bramki z Arką.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2025, 11:06
Nasza obrona w dowolnym zestawieniu nie daje żadnej długofalowej gwarancji.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2025, 11:55
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy"

Śmiała teza w obliczu tego jak traciliśmy bramki z Arką.
Tak jak jestem przeciwny stawiania na mlodego bo jest mlody, czy stawiania na Uryge bo jest kapitanem tak trzeba być ślepym zeby nie zauważyć ze choćby Biedrzycki konkretnie sie ogarnął. Niech graja po prostu najlepsi.

A rywale nie majac argumentów pilkarskich wykorzystuja SFG. Tak bylo jest i będzie. Ani z Łeczna ani z Arka rywale praktycznie nie stworzyli zagrożenia z gry. A warunki mieli ku temu doskonale.

Jestem daleki od pastwienia sie nad nasza obecna obrona. Naszym glownym problemem jest ofensywa, ofensywa i jeszcze raz ofensywa.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.03.2025, 12:34
Warto zauwazyc, ze znowu musial stoper biegac do przodu i wspierac ataki bo nie ma na lawce odpowiedniego napastnika, ktorego moznaby wprowadzic jak trzeba juz w koncowce rozpaczliwie ratowac wynik.

Wczoraj przyfarcilo i Biedrzycki trafil co ze Zniczem Urydze sie nie udalo.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.03.2025, 12:46
zwracam uwagę że po bramce Biedrzyckiego cieszyła się wyjątkowa ilość zawodników, praktycznie każdy na boisku

Drozd rozkmiń to , że jak stary Polak to sie cieszą a jak młody to już nie ? mam mindfuck

no i niestety nie pokazali ławki , ktoś widział z trybun ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.03.2025, 12:47

Jop zasugerował lekko na konferencji pomeczowej że może też postawić w bramce na drugiego juniora. Przynajmniej ja to tak odczytałem.

Z wymianą młodzieżowców na różnych pozycjach jest zawsze problem bo angażują dwie zmiany i możesz musieć zmienić kogoś kto gra akurat dobrze. Też słowa Jopa, ale z wcześniej.

Jeśli Poletanović nie będzie gotowy wtedy raczej Duda od pierwszej minuty a jako bramkarz Chichkan/Broda.

@FraMat - SFG Dudy były tragiczne ponieważ nie stwarzały jak zwykle zagrożenia. Tym razem przynajmniej przechodziły pierwszego zawodnika rywali na swojej drodze więc jakiś postęp jest. Spowodowanie kontry to tylko wisienka na torcie.
Podobnie jak w przypadku magicznej techniki Sukiennickiego czy konfliktu Rude-Jop masz prawo do własnej opini, ale jesteś w tym zdaniu odosobniony.
Dalej nie chce mi się tego ciągnąć.

@Arkadiusz.Czerepach - może po prostu Biedrzycki to spoko gość i wszyscy w szatni go lubią?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.03.2025 o godz. 12:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2025, 13:15
Jop zasugerował lekko na konferencji pomeczowej że może też postawić w bramce na drugiego juniora. Przynajmniej ja to tak odczytałem.

Z wymianą młodzieżowców na różnych pozycjach jest zawsze problem bo angażują dwie zmiany i możesz musieć zmienić kogoś kto gra akurat dobrze. Też słowa Jopa, ale z wcześniej.
To prawda, natomiast raczej nie zaistnieje u nas sytuacja w ktorej oba skrzydla graja dobre spotkanie i ktores z nich nie nadaje sie do zmiany.

Z Łeczna prawem Murphy'ego slabszy mecz Duarte, a trochę lepszy Baeny (choc tez bez szaly). Z Arka bylo odwrotnie.

Stad wg mnie jesli gdzies wpuszczac (wymuszonego) młodzieżowca to wlasnie w te strefy, a nie do środka.

Zresztą to wszystko gdybanie Marco, Mark będą zdrowi to sie będzie mozna zastanawiać.

PS. Stępaka to chyba Jop.chce podbudowac, nie ma absolutnych podstaw zeby nawet byl w kadrze meczowej.
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 10.03.2025, 13:34
Już nie chcę tutaj przypominać jak na pozycji młodzieżowca grał na prawym skrzydle Starzyński to dopiero była jakość w ofensywie i pod względem gry zespołu. Bramkarz akurat jest najbezpieczniejszą opcją do ogrywania tam młodzieżowca.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.03.2025, 14:47
Kutwa zdobył bramkę na 1:0 w Chorzowie.
Z drugiej strony Alan i Biedrzycki zagrali wyjątkowo dobrze.
To chyba dobrze, że mamy ból głowy kto jest lepszy do grania z tyłu.

Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 10.03.2025, 15:14
Wczoraj nawet Uryga bywał szybszy od graczy łęcznej i miał kilka dobrych interwencji na wyprzedzenie. Może powoli do nich dociera, że jeśli nie wykrzesają z siebie jeszcze więcej, awans ucieknie na dobre i będą wyprzedawani po sezonie byle gdzie jak worki kartofli
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.03.2025, 16:25
Dziś w Studio Reymonta Karcz twierdził, że Poletanović nie zagra przed przerwą na reprezentację.
Więc Duda będzie młodzieżowcem.

Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 10.03.2025, 17:01
Jeśli wróci by pomóc rozklepywać te autobusy, które na nas czekają w środku rundy, to i tak powinna być ogromna różnica w grze i parę punktów do przodu. Jakieś wieści o Józku i Carbo?
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2025, 17:08
Na ostatnim nagraniu z treningu było widać Józka trenującego z zespołem. Ja osobiście nie liczyłbym już na niego w tym sezonie, ewentualnie w ramach pożegnalnego występu 5 minut pod koniec meczu na zakończenie sezonu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 10.03.2025, 17:19
Czerepach napisał(a):
zwracam uwagę że po bramce Biedrzyckiego cieszyła się wyjątkowa ilość zawodników, praktycznie każdy na boisku

Skoro już odnosimy się do takich aspektów na tym niemoderowanym forum, to pozwolę sobie na off-topic: liczba, nie ilość, ponieważ zawodnicy są policzalni.

Wiem, że docenisz tę uwagę i nie weźmiesz tego za czepialstwo.
Pozdrawiam,
Witalis
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.03.2025, 17:36
To prawda, natomiast raczej nie zaistnieje u nas sytuacja w ktorej oba skrzydla graja dobre spotkanie i ktores z nich nie nadaje sie do zmiany.

Z Łeczna prawem Murphy'ego slabszy mecz Duarte, a trochę lepszy Baeny (choc tez bez szaly). Z Arka bylo odwrotnie.

Stad wg mnie jesli gdzies wpuszczac (wymuszonego) młodzieżowca to wlasnie w te strefy, a nie do środka.

Zresztą to wszystko gdybanie Marco, Mark będą zdrowi to sie będzie mozna zastanawiać.

PS. Stępaka to chyba Jop.chce podbudowac, nie ma absolutnych podstaw zeby nawet byl w kadrze meczowej.
Będę szczery - też pomyślałem że Stępaka chce podbudować, ale może też woleć nie mieszać na innych pozycjach.

Będzie to miało znaczenie jeśli Marko będzie zdrowy. Na Miedź musimy wystawić najlepszy możliwy skład.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.03.2025 o godz. 08:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów