|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Ale fakt ta opinia raczej nie jest miarodajna, tam to w sumie wszyscy swietojebliwi W sumie to jest dobrze ale ujowo
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 07.02.2025 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A gdzie widzisz jakieś moje wpisy na temat atmosfery wokół klubu i skąd w ogóle to pytanie?
Nie zdajesz sobie kompletnie sprawy ile tematów w klubie podejmujemy, jak wiele rzeczy staramy się w środku organizacji poprawić, wymóc zmiany.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.02.2025 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy uważasz że w klubie i wokół toczy się gangrena ? Tak czy nie ? To jest proste pytanie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Szanuję. Nazywa się to "Moving the goalpost" btw. i wywodzi się z piłki nożnej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw jak tam zniżki w Kuro? ![]() Nieważne - czy nie wspierałeś rządów szarakanów? Osiedlowego chama i półgłówka Dukata jako wiceprezesa? Wybacz, ale jeśli będziesz tłumaczył znów, że dałeś się nabrać, to albo jesteś durniem (a nie jesteś) albo...nie będę nic insynuował. Właśnie dlatego ciężko mi uwierzyć w Twoje słodkie pierdzenie o Socios....bo w podobnej narracji wypowiadałeś się o "kibicach, którzy przejęli klub i go kochają". ' |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oooooo to żeś mi teraz zaimponował bo cały czas uważałem ze jestes takim no sorry pożytecznym klakierem . Ja wiem ze nie można cały czas napierdalac w klub. Ale ten klub toczy gangrena i myślę że już czas przestać lizać się po fiutach bo za chwilę będzie za późno. Ty pudrowanie już nic nie pomoże tylko amputacja
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A co do Socios - co Ty chcesz samej organizacji, czy mnie osobiście, zarzucić? Dawaj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Pozyteczny pelikan zaorany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czy zarzucić...jesteś twarzą tej organizacji, bądź najczęściej udzielająca się osobą z zarządu. Historycznie popierałeś rządy bandytów w klubie, tłumacząc później że dałeś się nabrać. Gdzie 3/4 Krakowa czy to kibicowskiego, czy normalnego wiedziało kim jest Misiu. Więc osobiście zarzucam Ci, że masz problemy z oceną sytuacji, co z automatu sprawia iż nie jesteś wiarygodny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uważam, że w klubie jest w cholerę rzeczy do poprawy, w cholerę nie funkcjonuje, jest bardzo mało kompetentnych ludzi itd. Pytanie nie jest proste, bo nie wiem co Ty uważasz za gangrenę. Przed momentem np. mnie do tej gangreny, tak mi się wydaje, zaliczyłeś |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Ja tylko oddałem głos najlepszemu analitykowi na tym forum, wklejając - faktycznie losową - jego wypowiedź, pierwszą jaką mi wyskoczyła, dotyczącą postawy Goku na wiosnę jeszcze przed kontuzją. Rozumiem, że akurat, przypadkowo, ta akurat nie była reprezentatywna, bo analityk dał się ponieść emocjom. Przepraszam. Następnym razem jak będę chciał się powołać na opinię analityka, to najpierw zapytam, czy aby na pewno nie pisał jej pod wpływem emocji. Rozumiem również, że podanie danych liczbowych dotyczących wkładu Goku na wiosnę też nie jest argumentem. Podobnie jak przypomnienie, jak tragicznie wtedy grał i jaki był odbiór jego postawy. W takiej sytuacji jestem bezradny, bo faktycznie, argumenty mi się skończyły. Nie wiem co jeszcze może być argumentem służącym do oceny postawy na wiosnę i jej wartości dla Wisły oprócz faktów dotyczących jego postawy na wiosnę oraz ocen jego postawy na wiosnę. Być może faktycznie to, jak grał w Podbeskidziu albo to, co pisałeś o SKWK, ale to już chyba bez mojego udziału... Słowacki wielkim poetą był. A nawet jeśli fakty świadczą przeciwnie, to tym gorzej dla faktów. Dobranoc ![]()
Ostatnio edytowane przez MaLk : 07.02.2025 o godz. 23:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czy jestem dla Ciebie mało wiarygodny, mało mnie interesuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomińmy mnie, bo jestem nikim, nawet nie należę do Socios. Powiedz mi Robercie jak mogłeś uwierzyć w to, że Miśki, Zielaki, Dukaty, Piotrunie itd. mogły być dobrym rozwiązaniem dla Wisły? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Miśki, Dukaty, Piotrunie? Naprawdę Ci się zdrowo odkleiło. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A to nie oni stali za rządami Marzenki? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wybacz, ale nie chce mi się już na Ciebie tracić czasu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
serek.c2 napisał(a):
wystarczyło się nie opowiadać po ich stronie ![]()
Ostatnio edytowane przez azor : 07.02.2025 o godz. 23:37.
|
||
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przepraszam, że tak między wódkę a zakąskę serek.c2 to Wawro?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co może pójść nie tak ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podanie samych danych z wiosny (które i tak są lepsze niż Duarte czy Sukiennickiego btw.) to jest właśnie klasyczne dla Ciebie zawężanie obszaru danych pod tezę. I nie, same z siebie nie są ważniejsze i bardziej reprezentatywne niż jesień, skoro cała drużyna grała gorzej, był po kontuzji etc. Są jedynie wąskim wycinkiem danych jakie mamy. Dlaczego nie wziąć całego sezonu, jak zwykle się robi? No bo wtedy cała Twoja teza leci na ryj. Jak się weźmie pod uwagę wcześniejsze sezony w pierwszej lidze - to też to co piszesz średnio się broni. No więc uczepiłeś się tej wiosny jak pijany płota: patrzcie, dwa gole i asysta! I jedna w przegranym meczu (jakby to cokolwiek miało do rzeczy). Stosując Twoją metodologię można udowodnić że Rodado to patałach, Zwoliński to parodysta etc. Wystarczy odpowiednio dobrać okres. Dalej, nie bardzo mając już w czym rzeźbić wyciągasz mój losowy post z meczowego i zmieniasz temat. Patrzcie jaki wolfy głupi - genialny argument. Zakładając nawet że nie miałem wtedy racji (a miałem), to nijak to nie wpływa na prawdziwość mojej obecnej argumentacji. No ale jak się nie ma sensownych argumentów to pozostaje ad personam i zmienianie tematu. No i jak Cię tutaj traktować poważnie? Nie zachowałem koncentracji i zaczęliśmy dyskutować a to o meczu z Chrobrym, a to o Omranim, aż w końcu skapnąłem się że w sumie to przecież nie o tym była rozmowa... Czego to dowodzi? Obawiam się że absolutnie nie tego co próbowałeś dowieść... Ale wciąż Goku, cóż - grał u nas nie tylko na wiosnę. Robił liczby. Gole, asysty. Będę szczery - nie lubię jego gry, irytował mnie, ale fakty są jakie są. I choćbyś mi wyciągnął Sarapatę i SKWK - nie zmieni to tego że Twoja teoria jest o kant dupy rozbić. @Clanowy - serek to (jak jego nick wskazuje) oczywiście Dawid Błaszczykowski. Ten z nazwy tematu. Ksywkę ma bo bardzo lubi serki homo, a c2 to jego poziom certyfikatu z angielskiego. No chyba logiczne. Dlatego wszyscy trują mu o to co zrobiło i czego nie zrobiło socios.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2025 o godz. 00:41.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie
https://rejestr.io/krs/751857/stowar...s-wisla-krakow a co do Goku, to zaprotestowałem narracji na forum , jakby Kwiecień zapłacił nam milion euro za Omraniego... a on po prostu za relatywnie małe pieniadze (dla niego a także biorąc pod uwage kontrybucje Goku do składu) poważnie wzmocnił skład Wieczystej ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Goku albo nie pasował Wiśle albo Wisła nie pasowała Goku. Widać było na wiosnę że coś z nim i Villarem jest nie tak. Także Kwiecień wyciągnął pomocną dłoń i wybrał do siebie piłkarza z Wisły za którego sklonny był nawet coś zapłacić. Ilu jeszcze takich mamy, którzy by chcieli grać w II lidze i za których warto coś zapłacić? Przy okazji na pewno dla Zaskrońca to był plus że z pensji jednej zejdzie, z pensji piłkarza, który przestał coś dawać Wiśle, który być może nie chce tu grać. Dwie pieczenie, a nawet trzy, na jednym ogniu. Gość grał słabo, udało się zjeść z jego kontraktu i jeszcze coś zarobić za niego. Gdyby w Wiśle takie coś udawało się zrobić regularnie to byśmy może nawet na zero w I lidze wychodzili ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
wolfy napisał(a):
Głupcze rzucający się jak wsza na grzebieniu, Miga jest dziennikarzem, a nie pracownikiem klubu czy wręcz jego kibicem. Jeśli piłkarz odwali taki numer, to dziennikarz powinien to opisać. Kiedyś opisałby to pewnie sążnistym moralizatorskim tekstem na pierwszej stronie dodatku prasowego do ogólnopolskiego dziennika, dziś opisze to na tt i w pseudoartykule na sport.tvp.pl. Nie tylko nie było więc obowiązkiem Migi nzachować milczenie, ale wręcz obowiązkiem (zawodowym) Migi było sytuację opisać. Robienie zarzutu Midze jest przejawem niezrozumienia tej różnicy oraz prowadzi do przeniesienia akcentu z winy zawodnika na winę dziennikarza. Nie udawaj głupszego niż jesteś. Piszę to przy wszystkich zastrzeżeniach do poziomu Migi (nierzetelność i niemoralność ws. Stecherta; przez lata bardzo słaby poziom tekstów). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Serek to Daniel Gołda.
|
|
|