The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2025, 22:16
azor napisał(a):Wyświetl post
Kolega Robert uważał, że za czasów Marzenki, Pawła i Grzegorza było wszystko ok, więc nie wiem czy to miarodajna opinia
No spoko spoko, bo widziałem jak kolega Robert zacnie szykuje się do dokonania abordażu na mój okręt
Ale fakt ta opinia raczej nie jest miarodajna, tam to w sumie wszyscy swietojebliwi
W sumie to jest dobrze ale ujowo
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 07.02.2025 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.02.2025, 22:24
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Ty spryciarzu

Uważasz że atmosfera w klubie i wokół jest zdrowa ?
A gdzie widzisz jakieś moje wpisy na temat atmosfery wokół klubu i skąd w ogóle to pytanie?

Nie zdajesz sobie kompletnie sprawy ile tematów w klubie podejmujemy, jak wiele rzeczy staramy się w środku organizacji poprawić, wymóc zmiany.

Kolega Robert uważał, że za czasów Marzenki, Pawła i Grzegorza było wszystko ok, więc nie wiem czy to miarodajna opinia
Człowieku, Ty sobie jakiś czas temu ubzdurałeś, że ja z Tobą rozmawiałem o restauracji u Wiślaków, w której ponoć coś działałem i miałem coś do powiedzenia. Albo nie wiesz z kim rozmawiasz i mylisz osoby, albo się martwię o Twoje zdrowie, bo z restauracją to ja miałem tyle wspólnego, że czasem przed meczem piłem w niej piwo
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.02.2025 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.02.2025, 22:24
No spoko spoko, bo widziałem jak kolega Robert zacnie szykuje się do dokonania abordażu na mój okręt
Abordaż w poszukiwaniu Dukatów
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 07.02.2025, 22:31
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A gdzie widzisz jakieś moje wpisy na temat atmosfery wokół klubu i skąd w ogóle to pytanie?

Nie zdajesz sobie kompletnie sprawy ile tematów w klubie podejmujemy, jak wiele rzeczy staramy się w środku organizacji poprawić, wymóc zmiany.
Zadałem Tobie proste pytanie i chciałbym abyś na nie odpowiedział więc je powtarzam

Czy uważasz że w klubie i wokół toczy się gangrena ? Tak czy nie ?

To jest proste pytanie .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2025, 22:32
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Jako umysł analityczny powinieneś wiedzieć, że jednak lepszym rozwiązaniem od domyślania się czego post dotyczył jest kliknięcie na znaczek odsyłający do dyskusji i sprawdzenie czego rzeczywiście dotyczył. Specjalnie wzniosłem się na wyżyny technicznej obsługi tego forum, żeby to umożliwić, może dlatego, że przyzwyczaiłem się już, że tutaj lubi się zmieniać kontekst wklejanych cytatów

Podpowiem jednak tym, którzy wolą się domyślać zamiast kliknąć - zareagowałeś tak alergicznie na następujący wpis FraMata:

Oczywiście jakimś cudem, jak już wspomniałem, z tekstu o tym, że Omrani wtedy potwierdził na boisku wszystko, co się o nim mówiło w przeciekach z treningów, czyli że jest niegotowym do gry gościem z widoczną nadwagą postanowiłeś sformułować wtedy tezę, że piszący obarcza Omraniego winą za przegrany mecz i bohatersko walczyłeś z tak wymyśloną tezą i wtedy, i teraz. Chociaż akurat piszący ten komentarz nijak czegoś takiego nie stwierdził

No, dlatego właśnie wkleiłem źródłowy post FraMata.

Żeby każdy czytający tutaj mógł rozróżnić co rzeczywiście wtedy napisał o Omraniem i jak "twórczo" przerobiłeś to wtedy na dowalanie się do Omraniego o porażkę z Chrobrym
Nie, ale muszę napisać - mistrzowski trolling. Momentalnie wykoleiłeś temat kiedy skończyły Ci się (szybko) argumenty i zanim się skapnąłem to dyskutowaliśmy o moim losowym poście po meczu z Chrobrym Głogów. Potem to już wiadomo że nie miałem samozaparcia wracać dyskusję na właściwe tory, zwłaszcza że za chwilę dyskutowalibyśmy o moim stosunku do SKWK albo co pisałem o Kasperczaku w liceum.

Szanuję. Nazywa się to "Moving the goalpost" btw. i wywodzi się z piłki nożnej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2025, 22:35
Zadałem Tobie proste pytanie i chciałbym abyś na nie odpowiedział więc je powtarzam

Czy uważasz że w klubie i wokół toczy się gangrena ? Tak czy nie ?

To jest proste pytanie .
Uważam, że w klubie jest w cholerę rzeczy do poprawy, w cholerę nie funkcjonuje, jest bardzo mało kompetentnych ludzi itd. Pytanie nie jest proste, bo nie wiem co Ty uważasz za gangrenę. Przed momentem np. mnie do tej gangreny, tak mi się wydaje, zaliczyłeś
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.02.2025, 22:40
Człowieku, Ty sobie jakiś czas temu ubzdurałeś, że ja z Tobą rozmawiałem o restauracji u Wiślaków, w której ponoć coś działałem i miałem coś do powiedzenia. Albo nie wiesz z kim rozmawiasz i mylisz osoby, albo się martwię o Twoje zdrowie, bo z restauracją to ja miałem tyle wspólnego, że czasem przed meczem piłem w niej piwo
Nic sobie Robercie nie ubzdurałem btw jak tam zniżki w Kuro?

Nieważne - czy nie wspierałeś rządów szarakanów? Osiedlowego chama i półgłówka Dukata jako wiceprezesa? Wybacz, ale jeśli będziesz tłumaczył znów, że dałeś się nabrać, to albo jesteś durniem (a nie jesteś) albo...nie będę nic insynuował.

Właśnie dlatego ciężko mi uwierzyć w Twoje słodkie pierdzenie o Socios....bo w podobnej narracji wypowiadałeś się o "kibicach, którzy przejęli klub i go kochają".
'
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 07.02.2025, 22:45
Uważam, że w klubie jest w cholerę rzeczy do poprawy, w cholerę nie funkcjonuje, jest bardzo mało kompetentnych ludzi itd. Pytanie nie jest proste, bo nie wiem co Ty uważasz za gangrenę. Przed momentem np. mnie do tej gangreny, tak mi się wydaje, zaliczyłeś
Oooooo to żeś mi teraz zaimponował bo cały czas uważałem ze jestes takim no sorry pożytecznym klakierem . Ja wiem ze nie można cały czas napierdalac w klub. Ale ten klub toczy gangrena i myślę że już czas przestać lizać się po fiutach bo za chwilę będzie za późno. Ty pudrowanie już nic nie pomoże tylko amputacja
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2025, 22:47
Nic sobie Robercie nie ubzdurałem btw jak tam zniżki w Kuro?

Nieważne - czy nie wspierałeś rządów szarakanów? Osiedlowego chama i półgłówka Dukata jako wiceprezesa? Wybacz, ale jeśli będziesz tłumaczył znów, że dałeś się nabrać, to albo jesteś durniem (a nie jesteś) albo...nie będę nic insynuował.

Właśnie dlatego ciężko mi uwierzyć w Twoje słodkie pierdzenie o Socios....bo w podobnej narracji wypowiadałeś się o "kibicach, którzy przejęli klub i go kochają".
'
No, czyli jednak - choroba, albo mylisz osoby. Napisz śmiało co ja wspólnego z restauracją miałem i o jakich Ty zniżkach w Kuro piszesz? To już naprawdę komiczne się robi

A co do Socios - co Ty chcesz samej organizacji, czy mnie osobiście, zarzucić? Dawaj.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.02.2025, 22:47
Pozyteczny pelikan zaorany.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.02.2025, 22:56
No, czyli jednak - choroba, albo mylisz osoby. Napisz śmiało co ja wspólnego z restauracją miałem i o jakich Ty zniżkach w Kuro piszesz? To już naprawdę komiczne się robi

A co do Socios - co Ty chcesz samej organizacji, czy mnie osobiście, zarzucić? Dawaj.
Niech będzie - moja choroba. Prozopagnozja jak w Vincim

Czy zarzucić...jesteś twarzą tej organizacji, bądź najczęściej udzielająca się osobą z zarządu. Historycznie popierałeś rządy bandytów w klubie, tłumacząc później że dałeś się nabrać. Gdzie 3/4 Krakowa czy to kibicowskiego, czy normalnego wiedziało kim jest Misiu. Więc osobiście zarzucam Ci, że masz problemy z oceną sytuacji, co z automatu sprawia iż nie jesteś wiarygodny.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 07.02.2025, 23:01

Czy zarzucić...jesteś twarzą tej organizacji, bądź najczęściej udzielająca się osobą z zarządu. Historycznie popierałeś rządy bandytów w klubie, tłumacząc później że dałeś się nabrać. Gdzie 3/4 Krakowa czy to kibicowskiego, czy normalnego wiedziało kim jest Misiu. Więc osobiście zarzucam Ci, że masz problemy z oceną sytuacji, co z automatu sprawia iż nie jesteś wiarygodny.
Ale chyba do kolegi Roberta zaczyna docierać rzeczywistość albo to takie przebłyski

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.02.2025, 23:01
No jasne, że nie - natomiast w tym konkretnym momencie, to raczej przeważyła zaproponowana kwota transferowa. Gdyby Wisła dostała ofertę pt "bierzemy Goku, zejdzie Wam z listy płac" to jak myślisz, puścilibyśmy go?
Myślę,że tak.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 07.02.2025, 23:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie, ale muszę napisać - mistrzowski trolling. Momentalnie wykoleiłeś temat kiedy skończyły Ci się (szybko) argumenty i zanim się skapnąłem to dyskutowaliśmy o moim losowym poście po meczu z Chrobrym Głogów.
Dyskutowaliśmy o tym, jak się prezentował Goku na wiosnę, bo zacząłeś coś sugerować w zakresie po kontuzji.

Ja tylko oddałem głos najlepszemu analitykowi na tym forum, wklejając - faktycznie losową - jego wypowiedź, pierwszą jaką mi wyskoczyła, dotyczącą postawy Goku na wiosnę jeszcze przed kontuzją.

Rozumiem, że akurat, przypadkowo, ta akurat nie była reprezentatywna, bo analityk dał się ponieść emocjom. Przepraszam. Następnym razem jak będę chciał się powołać na opinię analityka, to najpierw zapytam, czy aby na pewno nie pisał jej pod wpływem emocji.

Rozumiem również, że podanie danych liczbowych dotyczących wkładu Goku na wiosnę też nie jest argumentem. Podobnie jak przypomnienie, jak tragicznie wtedy grał i jaki był odbiór jego postawy. W takiej sytuacji jestem bezradny, bo faktycznie, argumenty mi się skończyły.

Nie wiem co jeszcze może być argumentem służącym do oceny postawy na wiosnę i jej wartości dla Wisły oprócz faktów dotyczących jego postawy na wiosnę oraz ocen jego postawy na wiosnę. Być może faktycznie to, jak grał w Podbeskidziu albo to, co pisałeś o SKWK, ale to już chyba bez mojego udziału...

Słowacki wielkim poetą był. A nawet jeśli fakty świadczą przeciwnie, to tym gorzej dla faktów. Dobranoc
Ostatnio edytowane przez MaLk : 07.02.2025 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2025, 23:06

Skończ lepiej wypisywać te bzdury, bo pośmiać to się mogę z czyjejś głupoty, ale nie z Twoich żenujących insynuacji.

Czy jestem dla Ciebie mało wiarygodny, mało mnie interesuje.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 07.02.2025, 23:10

Nie wiem co jeszcze może być argumentem służącym do oceny postawy na wiosn i jej wartości dla Wisłę oprócz faktów dotyczących jego postawy na wiosnę oraz ocen jego postawy na wiosnę.
Może ilość zjedzonych pączków Ktoś policzył ile można kupić za 2 tys ojro ?’
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.02.2025, 23:13
Skończ lepiej wypisywać te bzdury, bo pośmiać to się mogę z czyjejś głupoty, ale nie z Twoich żenujących insynuacji.

Czy jestem dla Ciebie mało wiarygodny, mało mnie interesuje.
A to już nie mój problem czy Ci do śmiechu.

Pomińmy mnie, bo jestem nikim, nawet nie należę do Socios. Powiedz mi Robercie jak mogłeś uwierzyć w to, że Miśki, Zielaki, Dukaty, Piotrunie itd. mogły być dobrym rozwiązaniem dla Wisły?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2025, 23:16

Pomińmy mnie, bo jestem nikim, nawet nie należę do Socios. Powiedz mi Robercie jak mogłeś uwierzyć w to, że Miśki, Zielaki, Dukaty, Piotrunie itd. mogły być dobrym rozwiązaniem dla Wisły?
Problemem jest, że rzucasz insynuacjami, których w żaden sposób nie jesteś w stanie potwierdzić. Dla mnie jesteś człowieku zerem totalnym.

Miśki, Dukaty, Piotrunie? Naprawdę Ci się zdrowo odkleiło.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.02.2025, 23:18
Problemem jest, że rzucasz insynuacjami, których w żaden sposób nie jesteś w stanie potwierdzić. Dla mnie jesteś człowieku zerem totalnym.

Miśki, Dukaty, Piotrunie? Naprawdę Ci się zdrowo odkleiło.
"Czy jestem dla Ciebie zerem, mało mnie interesuje"

A to nie oni stali za rządami Marzenki?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2025, 23:22
Wybacz, ale nie chce mi się już na Ciebie tracić czasu.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 07.02.2025, 23:23

Z jednej strony to co miał otwarcie mówić, że to szuje ? a z drugiej to jest ujowo ale dobrze.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.02.2025, 23:30
serek.c2 napisał(a):
Wybacz, ale nie chce mi się już na Ciebie tracić czasu
Szkoda...

Z jednej strony to co miał otwarcie mówić, że to szuje ? a z drugiej to jest ujowo ale dobrze.
Nie musiał, bo to było powszechnie wiadome wystarczyło się nie opowiadać po ich stronie
Ostatnio edytowane przez azor : 07.02.2025 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 07.02.2025, 23:31
Przepraszam, że tak między wódkę a zakąskę serek.c2 to Wawro?
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 07.02.2025, 23:54
Szkoda...

Nie musiał, bo to było powszechnie wiadome wystarczyło się nie opowiadać po ich stronie
No wiem wiem. Przykre ze pomimo tego ze to wielki klub z dużą bazą kibicowską i takim zrywem kibicowskim aby ratować klub w 2018 i Socios , w klubie właścicielem i prezesem jest wyjątkowy odklejony osobnik. Taki meresinski vol.2 a wokół niego krążą elektrony pozbawione ładunku kompetencji, które się uczą. W porze lunchu każdy każdemu o.......i kolbe z połykiem poklepie po plecach a po pracy nie może się doczekać kolejnego dnia w robocie. I od nowa.
Co może pójść nie tak ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.02.2025, 00:12
Dyskutowaliśmy o tym, jak się prezentował Goku na wiosnę, bo zacząłeś coś sugerować w zakresie po kontuzji.

Ja tylko oddałem głos najlepszemu analitykowi na tym forum, wklejając - faktycznie losową - jego wypowiedź, pierwszą jaką mi wyskoczyła, dotyczącą postawy Goku na wiosnę jeszcze przed kontuzją.

Rozumiem, że akurat, przypadkowo, ta akurat nie była reprezentatywna, bo analityk dał się ponieść emocjom. Przepraszam. Następnym razem jak będę chciał się powołać na opinię analityka, to najpierw zapytam, czy aby na pewno nie pisał jej pod wpływem emocji.

Rozumiem również, że podanie danych liczbowych dotyczących wkładu Goku na wiosnę też nie jest argumentem. Podobnie jak przypomnienie, jak tragicznie wtedy grał i jaki był odbiór jego postawy. W takiej sytuacji jestem bezradny, bo faktycznie, argumenty mi się skończyły.

Nie wiem co jeszcze może być argumentem służącym do oceny postawy na wiosnę i jej wartości dla Wisły oprócz faktów dotyczących jego postawy na wiosnę oraz ocen jego postawy na wiosnę. Być może faktycznie to, jak grał w Podbeskidziu albo to, co pisałeś o SKWK, ale to już chyba bez mojego udziału...

Słowacki wielkim poetą był. A nawet jeśli fakty świadczą przeciwnie, to tym gorzej dla faktów. Dobranoc
Matko, jaki Ty jesteś żałosny.

Podanie samych danych z wiosny (które i tak są lepsze niż Duarte czy Sukiennickiego btw.) to jest właśnie klasyczne dla Ciebie zawężanie obszaru danych pod tezę. I nie, same z siebie nie są ważniejsze i bardziej reprezentatywne niż jesień, skoro cała drużyna grała gorzej, był po kontuzji etc. Są jedynie wąskim wycinkiem danych jakie mamy.

Dlaczego nie wziąć całego sezonu, jak zwykle się robi? No bo wtedy cała Twoja teza leci na ryj. Jak się weźmie pod uwagę wcześniejsze sezony w pierwszej lidze - to też to co piszesz średnio się broni.

No więc uczepiłeś się tej wiosny jak pijany płota: patrzcie, dwa gole i asysta! I jedna w przegranym meczu (jakby to cokolwiek miało do rzeczy).

Stosując Twoją metodologię można udowodnić że Rodado to patałach, Zwoliński to parodysta etc. Wystarczy odpowiednio dobrać okres.

Dalej, nie bardzo mając już w czym rzeźbić wyciągasz mój losowy post z meczowego i zmieniasz temat. Patrzcie jaki wolfy głupi - genialny argument. Zakładając nawet że nie miałem wtedy racji (a miałem), to nijak to nie wpływa na prawdziwość mojej obecnej argumentacji. No ale jak się nie ma sensownych argumentów to pozostaje ad personam i zmienianie tematu.
No i jak Cię tutaj traktować poważnie?

Nie zachowałem koncentracji i zaczęliśmy dyskutować a to o meczu z Chrobrym, a to o Omranim, aż w końcu skapnąłem się że w sumie to przecież nie o tym była rozmowa...

Czego to dowodzi? Obawiam się że absolutnie nie tego co próbowałeś dowieść...

Ale wciąż Goku, cóż - grał u nas nie tylko na wiosnę. Robił liczby. Gole, asysty. Będę szczery - nie lubię jego gry, irytował mnie, ale fakty są jakie są. I choćbyś mi wyciągnął Sarapatę i SKWK - nie zmieni to tego że Twoja teoria jest o kant dupy rozbić.

@Clanowy - serek to (jak jego nick wskazuje) oczywiście Dawid Błaszczykowski. Ten z nazwy tematu. Ksywkę ma bo bardzo lubi serki homo, a c2 to jego poziom certyfikatu z angielskiego.
No chyba logiczne. Dlatego wszyscy trują mu o to co zrobiło i czego nie zrobiło socios.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2025 o godz. 00:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.02.2025, 11:37
Clanowy napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że tak między wódkę a zakąskę serek.c2 to Wawro?
nie

https://rejestr.io/krs/751857/stowar...s-wisla-krakow

a co do Goku, to zaprotestowałem narracji na forum , jakby Kwiecień zapłacił nam milion euro za Omraniego...

a on po prostu za relatywnie małe pieniadze (dla niego a także biorąc pod uwage kontrybucje Goku do składu) poważnie wzmocnił skład Wieczystej

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.02.2025, 11:58
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie

https://rejestr.io/krs/751857/stowar...s-wisla-krakow

a co do Goku, to zaprotestowałem narracji na forum , jakby Kwiecień zapłacił nam milion euro za Omraniego...

a on po prostu za relatywnie małe pieniadze (dla niego a także biorąc pod uwage kontrybucje Goku do składu) poważnie wzmocnił skład Wieczystej

No o to właśnie chodzi że koleś konsekwentnie robi liczby. Jego brak jest odczuwalny, Duarte na razie prezentuje się gorzej. Może z czasem Fred odpali, na razie odejście Goku to było sportowe osłabienie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.02.2025, 12:20
Cytat:

Te relatywnie małe pieniądze dla Kwietnia to były największe pieniądze jakie się Wiśle udało zarobić za piłkarza w ostatnich latach.

Goku albo nie pasował Wiśle albo Wisła nie pasowała Goku. Widać było na wiosnę że coś z nim i Villarem jest nie tak.

Także Kwiecień wyciągnął pomocną dłoń i wybrał do siebie piłkarza z Wisły za którego sklonny był nawet coś zapłacić. Ilu jeszcze takich mamy, którzy by chcieli grać w II lidze i za których warto coś zapłacić?

Przy okazji na pewno dla Zaskrońca to był plus że z pensji jednej zejdzie, z pensji piłkarza, który przestał coś dawać Wiśle, który być może nie chce tu grać.

Dwie pieczenie, a nawet trzy, na jednym ogniu. Gość grał słabo, udało się zjeść z jego kontraktu i jeszcze coś zarobić za niego. Gdyby w Wiśle takie coś udawało się zrobić regularnie to byśmy może nawet na zero w I lidze wychodzili
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 08.02.2025, 12:27
wolfy napisał(a):
Ja wiem że jesteś niezbyt bystry, ale bądź łaskaw dowiedzieć się czego dotyczyła dyskusja.

Wina Fernandeza była i nie podlega dyskusji, ale upiekło by mu się (i klubowi) gdyby nie pazerność Migi na lajki. Nie on jeden był na trybunie, tylko on to opublikował.
Byl to kolejny kamyczek który zakończył się spadkiem Wisły.

Twoje kretyńskie podsumowanie bynajmniej nie wskazuje na Twoją wyższość moralną, przeinaczając istotę dyskusji pokazujesz tylko jak bezsensowny jest Twój udział w niej. Nie wnosisz do niej nic.

A temat dyskusji brzmiał: "Miga zrobi wszystko dla klików, na przykład wbije nóż w plecy klubowi któremu rzekomo kibicuje albo będzie bez rzetelnej weryfikacji powtarzał niewiarygodne informacje podejrzanych osób chcących przejąć Wisłę, uwiarygadniając ich w oczach kibiców". Dodajmy, że kłamstwa te zostały błyskawicznie zweryfikowane przez innych dziennikarzy i kibiców i Miga musiał potem rżnąć głupa.
Zresztą, wpadek było więcej.

Także:
- nikt nie twierdził że Fernandez nie był winny
- kilka osób przedstawiło okoliczności łagodzące które miały miejsce
- dyskusja dotyczyła Migi, jego krzywych zachowań i wiarygodności.

Ale to cudownie że jesteś tu i uświadomiłeś nam że Fernandez nie powinien był tego robić. Mimo że w sumie nikt nie twierdził inaczej...

Głupcze rzucający się jak wsza na grzebieniu, Miga jest dziennikarzem, a nie pracownikiem klubu czy wręcz jego kibicem. Jeśli piłkarz odwali taki numer, to dziennikarz powinien to opisać. Kiedyś opisałby to pewnie sążnistym moralizatorskim tekstem na pierwszej stronie dodatku prasowego do ogólnopolskiego dziennika, dziś opisze to na tt i w pseudoartykule na sport.tvp.pl.

Nie tylko nie było więc obowiązkiem Migi nzachować milczenie, ale wręcz obowiązkiem (zawodowym) Migi było sytuację opisać. Robienie zarzutu Midze jest przejawem niezrozumienia tej różnicy oraz prowadzi do przeniesienia akcentu z winy zawodnika na winę dziennikarza. Nie udawaj głupszego niż jesteś.

Piszę to przy wszystkich zastrzeżeniach do poziomu Migi (nierzetelność i niemoralność ws. Stecherta; przez lata bardzo słaby poziom tekstów).
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 08.02.2025, 12:35
Serek to Daniel Gołda.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów