The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2024, 11:32
gizmo napisał(a):Wyświetl post
Prezes JK to przede wszystkim informatyk, a dopiero w drugiej kolejności przedsiębiorca. Jego firma generuje przychody, to nie przynosi zysków. Pieniądze ma od inwestorów, którzy wierzą, że sztuczna inteligencja i algorytmy, na których opiera się działalność firmy, zmienią świat. AI może zwiększać wydajność, ale nigdy nie zastąpi człowieka.

JK zarządza Wisłą jak korporacją, gdzie czynnik ludzki zdaje się być mało istotny. Liczą się tylko cele, a ludzie są traktowani jak trybiki w maszynie – każdy z nich łatwo zastąpiony, jeśli nie spełnia oczekiwań. Sposób, w jaki zwolnił Moskala, pokazuje, że jest całkowicie skupiony na wynikach, a empatia to dla niego słowo obce. Ciekawi mnie, czy kilka tygodni temu przeprowadził z Moskalem jakąkolwiek rozmowę, czy po prostu nagle zwołał spotkanie i zwolnił go z dnia na dzień. Zwolnienie pracownika to proces, który powinny poprzedzać rozmowy, feedback.

JK wierzy w algorytmy i jest w tym uparty. Sam przyznał w wywiadzie, że wrzucił dane do systemu, który wskazał, że najlepszym trenerem będzie Rude. I dlatego wraca do niego (jeszcze nie ma potwierdzenia) bo to wybór "mądrości" sztucznej inteligencji, a nie decyzja oparta na ludzkim instynkcie.
Problem w tym, że algorytmy bazują na tym, co już było, a Wisła potrzebuje czegoś nowego, świeżości i wizji, której AI nie potrafi wytworzyć.

Nie wiem, czy JK jest właściwą osobą na stanowisku Prezesa. Zarządza klubem jak bezduszną korporacją, ale Wisła to więcej niż tylko firma.

Głupoty.

Dotychczas Królewski zachowywał się aż za bardzo fair w stosunku do piłkarzy, trenerów, sztabu.

Dzień długich maczet był pierwszym przypadkiem zwalniania w stylu korpo.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.09.2024, 12:11
Królewski jechał po Hyballi i po Sobczaku. Każdy kto się nie podoba JK leci z klubu jak szmata. Moskal miał swoje zdanie i nie lizał dupy Zaskrońcowi więc też poleciał.
Reszta pracowników to albo nieudacznicy, albo cioty i debile albo ludzie na dorobku np Jop więc zniesie ten bajzel. Oni dupę lizali Zaskrońcowi więc moga pracować.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2024, 12:56
Pod którą transmisją?
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2024, 13:02
HTML Code:
Ktoś pod transmisją na YT napisał:  Cytat: 	 	  	         				Jak się stres po przegranych zapija wódą to się nie nadajesz do  pracy w tak dużym klubie, a jak robisz zakrapiane spotkanie sztabu na  terenie klubu i zapomina się że są kamery z mikrofonami na ktore szef ma  dostep online to jesteś głupi. Pewnie polecą wszyscy co byli na tej  imprezie i tyle.
</div>

pod którą transmisją na yt to jest?
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.09.2024, 13:14
Pod wczorajszą rozmową z Moskalem https://www.youtube.com/watch?v=m52Zt8cLnj8&t=998s
Ale wpis już został usunięty.
Mogłem zrobić skrina
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.09.2024, 13:17
Opcja z balangą w klubie tłumaczyłaby tsunami, które wczoraj rozpętał JK.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.09.2024, 13:38
Gdyby miał być zwolniony trener za wyniki to nie poleciałby Krzoska. Tu raczej chodziło o coś innego. W każdym razie mocna wiadomość do wszystkich w klubie by wziąć się do pracy bo nikt nie jest bezpieczny. Ode mnie plus dla Jarka
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2024, 13:50
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Rude znowu, taka desperacja Królewskiego?

No to cóź gorzej nie będzie. Zobaczymy czy lepiej. Nie jestem optymistą ale wszystko może się zdarzyć. Nawet awans.
do III tzn II ligi?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 24.09.2024, 13:56
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Odejście Rude po wygraniu PP i zatrudnienie Moskala było błędem. Dzisiaj Pan Królewski ten błąd naprawił po części. Miejmy nadzieję, że Rude zgodzi się objąć ponownie stery Wisły. A może trafi się jeszcze ktoś lepszy.
bredzisz, ale to normalne u ciebie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.09.2024, 14:06
Cytat:
Gdyby miał być zwolniony trener za wyniki to nie poleciałby Krzoska. Tu raczej chodziło o coś innego. W każdym razie mocna wiadomość do wszystkich w klubie by wziąć się do pracy bo nikt nie jest bezpieczny. Ode mnie plus dla Jarka
Cooo? Nieudacznik, który sam nic nie robi oprócz roztaczania pięknych wizji, dał sygnał komuś żeby się wziął do pracy?

Ludzie, Wy na prawde jesteście szaleni.

Nieudacznik, który destabilizuje pracę ludzi w Wiśle, pozwalniał wszystkich - już dawno - sam działa na 10 stanowiskach, innych zagania do pracy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.09.2024, 15:12
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Cooo? Nieudacznik, który sam nic nie robi oprócz roztaczania pięknych wizji, dał sygnał komuś żeby się wziął do pracy?

Ludzie, Wy na prawde jesteście szaleni.

Nieudacznik, który destabilizuje pracę ludzi w Wiśle, pozwalniał wszystkich - już dawno - sam działa na 10 stanowiskach, innych zagania do pracy
Nie sam, tylko ze swoją SI.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.09.2024, 16:45
Zabawnie sie was czyta. Jop 2-3 zwyciestwa 3 meczach i zapomnimy o Kaziu i jego zwolnieniu. Vamos Jop!
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.09.2024, 16:47
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Zabawnie sie was czyta. Jop 2-3 zwyciestwa 3 meczach i zapomnimy o Kaziu i jego zwolnieniu. Vamos Jop!
Przecież dobre wyniki Jopa to będzie kolejny argument przeciw zaskrońcowi, bo jaki w takim razie był sens brania zimą amatora z kostaryki?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.09.2024, 17:04
pi0tr3k94 napisał(a):Wyświetl post
Przecież dobre wyniki Jopa to będzie kolejny argument przeciw zaskrońcowi, bo jaki w takim razie był sens brania zimą amatora z kostaryki?
Jop nie może być pierwszym trenerem Wisły. Jest po przeszczepie wątroby, nie ma zdrowia do takiego stresu - dosłownie.
Zanim coś głupiego napiszesz - sprawdź.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 24.09.2024, 17:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jop nie może być pierwszym trenerem Wisły. Jest po przeszczepie wątroby, nie ma zdrowia do takiego stresu - dosłownie.
Zanim coś głupiego napiszesz - sprawdź.
wróci na białym koniu kostarykańsko hiszpański przebieraniec
i będzie plan 3 letni
w tym sezonie spadek
w przyszłym walka o spięcie budżetu na poziomie II ligi (znaczy wyprz. wszystkiego co ma jakąkolwiek wartość)
w trzecim... no tak daleko jednak nie będę sięgał, bo jawi mi się IV liga znaczy III
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.09.2024, 17:20
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Opcja z balangą w klubie tłumaczyłaby tsunami, które wczoraj rozpętał JK.
Też mi się tak wydaje. Królewski wrzucił "List otwarty" w którym podnosi to że Moskal nie miał pomysłu na wyjście z sytuacji. Jak było naprawdę szybko się nie dowiemy.

Zwolnienie trenera po tak kompromitujących wynikach jak te Moskala to norma w 99% polskich klubów, ale akurat nie u Królewskiego. On po kompromitacji z Wartą płakał na młynie że Moskal i piłkarze potrzebują czasu.
Mija tydzień i jeb - leci nie tylko trener i asystent (norma wszędzie), ale też kierownik drużyny, fizjoterapeuta, dyrektor akademii i szef sklepu. No to już normalnie się nie zdarza, a u Królewskiego to w ogóle...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2024 o godz. 17:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.09.2024, 17:53
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Wielki plus.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.09.2024, 17:55
No, jak takie trolle z kałuży jak leszekpw dają plusa to należy się bać.

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.09.2024, 17:59
Strasznie szkoda mi Markusa, leszka, Drozda....liczyli na triumfalną ejakulację pod ogłoszenie Rude, a tu tylko Jop
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.09.2024, 18:04
azor napisał(a):Wyświetl post
Strasznie szkoda mi Markusa, leszka, Drozda....liczyli na triumfalną ejakulację pod ogłoszenie Rude, a tu tylko Jop
Ejakulacja może być tylko odłożona w czasie, o ile Rude nie wystawi do wiatru swojego największego przyjaciela w Polsce. Pieniądze i prestiż we Wrocławiu mogą być nie do odrzucenia.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.09.2024, 18:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No, jak takie trolle z kałuży jak leszekpw dają plusa to należy się bać.
I to jest właśnie problem - skupiasz się na tym kto a nie co pisze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.09.2024, 18:11
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ejakulacja może być tylko odłożona w czasie, o ile Rude nie wystawi do wiatru swojego największego przyjaciela w Polsce. Pieniądze i prestiż we Wrocławiu mogą być nie do odrzucenia.
Fakt, Sutryk to podobny poziom odklejenia, żeby chcieć zatrudnić Rude.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.09.2024, 18:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Też mi się tak wydaje. Królewski wrzucił "List otwarty" w którym podnosi to że Moskal nie miał pomysłu na wyjście z sytuacji. Jak było naprawdę szybko się nie dowiemy.

Zwolnienie trenera po tak kompromitujących wynikach jak te Moskala to norma w 99% polskich klubów, ale akurat nie u Królewskiego. On po kompromitacji z Wartą płakał na młynie że Moskal i piłkarze potrzebują czasu.
Mija tydzień i jeb - leci nie tylko trener i asystent (norma wszędzie), ale też kierownik drużyny, fizjoterapeuta, dyrektor akademii i szef sklepu. No to już normalnie się nie zdarza, a u Królewskiego to w ogóle...
Gwoli ścisłości - szef sklepu sam złożył wcześniej wypowiedzenie, więc bym go do tego worka nie wrzucał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 24.09.2024, 19:21

Azorek dalej pisze totalne brednie, jak przystało na kogoś mającego zerowy kontakt z rzeczywistością, który zakodował sobie jakieś głupoty i żyje w ich świecie. Ja już wczoraj napisałem, że ewentualne ponowne zatrudnienie Rude będzie kuriozalnym ruchem i dużą pomyłką. A ten biedak myśli, że na niego czekam...

Chciałbym zakontraktowania innego, lepszego trenera, nie mam jednak nadziei, że kogokolwiek sensownego Królewski ma w zanadrzu, zwłaszcza że dziś każdy normalny i szanujący się trener będzie omijał Wisłę szerokim łukiem, przy takim zarządzaniu jakie mamy i takiej drużynie jaką stworzył tu Królewski i jego algorytmy.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.09.2024 o godz. 19:49.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.09.2024, 19:53
Nie tryumfujcie. Jop jest tymczasowo. Kto by nie był, będzie lepszy niż Kazio coś trzeba zmienić ale nie wiem co
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 24.09.2024 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.09.2024, 20:10
Markus napisał(a):Wyświetl post

Azorek dalej pisze totalne brednie, jak przystało na kogoś mającego zerowy kontakt z rzeczywistością, który zakodował sobie jakieś głupoty i żyje w ich świecie. Ja już wczoraj napisałem, że ewentualne ponowne zatrudnienie Rude będzie kuriozalnym ruchem i dużą pomyłką. A ten biedak myśli, że na niego czekam...

Chciałbym zakontraktowania innego, lepszego trenera, nie mam jednak nadziei, że kogokolwiek sensownego Królewski ma w zanadrzu, zwłaszcza że dziś każdy normalny i szanujący się trener będzie omijał Wisłę szerokim łukiem, przy takim zarządzaniu jakie mamy i takiej drużynie jaką stworzył tu Królewski i jego algorytmy.
Chcesz się założyć, że w przypadku powrotu Rude, przez chwilę będziesz siedział cicho, a później znów wrócisz do zachwytów nad magikiem z Kostaryki?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.09.2024, 20:16
Markus musi trochę po.......ić i poudawać, żeby wyszedł na obiektywnego.
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.09.2024, 20:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markus musi trochę po.......ić i poudawać, żeby wyszedł na obiektywnego.
Dokładnie, a potem zaczną się zachwyty nad recyrkulacją piłki, cytowanie młodziutkiego szczawia Skuchy, a może nawet zachwyt nad kolejnym grubasem sprowadzonym poza okienkiem transferowym do odbudowania.

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.09.2024, 21:11
Markus napisał(a):

Chcesz się założyć, że w przypadku powrotu Rude, przez chwilę będziesz siedział cicho, a później znów wrócisz do zachwytów nad magikiem z Kostaryki?
Pójdę dalej i zaproponuje formę zakładu, która będzie dla Ciebie mega łatwa do wygrania:

- jeżeli Rude zostanie trenerem i do czasu pierwszego meczu rozegranego pod jego wodzą zaczniesz się tasować nad jego zajebistością - wpłacasz na wybrana przeze mnie zrzutkę 500 zł. Jeżeli nie, analogicznie robie to ja. Potwierdzenie wpłaty wrzucamy na forum. Wchodzisz?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 24.09.2024, 21:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pod wczorajszą rozmową z Moskalem https://www.youtube.com/watch?v=m52Zt8cLnj8&t=998s
Ale wpis już został usunięty.
Mogłem zrobić skrina
HAHAHAHAHAH Framat piknie! Odpał w KS .... Coś ty chłopie narobił ? Po uj takie bzdury wymyslasz bez pokrycia Nie masz screena i dowodu tzn ze zmyslies te bujdy

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów