|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Królewski wreszcie choć odrobinę oprzytomniał i czasy dyrektorka kikusia, przybłędy z Kostaryki i asów typu raton dobiegły końca i mam nadzieję już nie wrócą. Nie wiem co z tego miałeś, nie jest mi ani trochę przykro, że ci się skończyło. Zacznij na powrót pisać o grze, taktyce itp. bo to ci kiedyś wychodziło albo spierdalaj robić kwas na kałuży albo gdziekolwiek indziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Ostatni raz grali w pucharach europejskich w roku, w którym Wisłę prowadził Kasperczak, czyli nawet wcześniej niż nasz ostatni występ pucharowy (od którego zdawałoby się minęła wieczność), a teraz grają już cały 4. raz w całej swojej historii, ze średnią rzadziej raz na dekadę ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dla Markusika zawsze jest jedno wytłumaczenie - każdy Polak jest zły, każdy obcokrajowiec jest super.
W zeszłym sezonie widzieliśmy, gdy Wisła z niezliczoną liczbą obcokrajowców - w zasadzie z jednego kraju kompromitowała się cały czas w lidze, a w tym czasie GKS Katowice (kompletne przeciwieństwo Wisły) pięknie odrabiał bardzo dużą stratę i ostatecznie awansował bezpośrednio, ośmieszając hiszpański projekt Wisły. Gdyby ci Hiszpanie byliby tacy super, to tym bardziej po przyjściu wymarzonego przez Markusika specjalisty z Kostaryki, Wisła powinna być maszynką do seryjnego wygrywania. Średnia z rundy wiosennej powinna zakręcić się w okolicach 2,5 pkt na mecz lub lepiej. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna, a jakość tych Hiszpanów poza nielicznymi wyjątkami od samego początku była mocno wątpliwa (oczywiście dokładając do oceny Kikusia i Albercika). Ale wg Markusika, to Polacy zawalili sezon... Brak słów. Tak samo jak rok temu naszpikowany obcokrajowcami Lech (plus trenerem z Holandii) skompromitował się z Trnavą. Wisła jakoś dała radę po oczekiwanej rewolucji po najgorszym sezonie ligowym w historii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Teoretycznie sezon zasadniczy poprzedniego sezonu zakończyło na 5 miejscu, ale mieli tyle samo pkt co ekpiy Genk i Gent które jednak miały mniej zwycięstw (dziwny system) i fazy finałowej (top6) nie awansowało Gent. Ogółem 5 a 8 miejsce dzieliło raptem 2 pkt. Tak więc Cercle to nie jest 4 czy 5 siła ligi, ale bliżej 7-8. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
"huja grają - o.......imy ich" XD jednym słowem
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jak widzisz Karherop lepiej trafic nie moglismy i nasze szanse rosna ;-)
Trzeba patrzec na ostatnie 3-4 lata dzialania klubu. Czyli co roku sa wyzej. Poukladane sa finanse, sciagaja co raz lepszych zawodnikow i owszem, sa ogrywalnia dla AS Monaco, ale tam tez nie ma frajerow do grania tylko chlopaki z potencjalem. Patrzac na progres (dwa lata temu 6 miesjce, rok temu 4) to mozna przyjac, ze wskoczyli do grupy pucharowej. Co nie znaczy, ze mamy klekac i plakac z tego powodu Dla mnie Cercle to druzyna/klub w budowie, z dlugoterminowym planem, bez wiekszej spiny. Dla naszych zawodnikow i klubu to szansa jedna na milion. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla nich też.
Każdy z zawodników Cercle może pokazać się na arenie międzynarodowej, trafić do poważnego klubu (choćby Monaco), a tym bardziej jeśli wejdą do fazy ligowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
tzw Wiślacki optymizm
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
1:5 u siebie, 1:8 na wyjeździe
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Dlatego moim zdaniem jeśli przegramy to minimalnie. Tok rozumowania jak każdy inny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeśli Cercle to kopciuszek, to jak nazwać nas?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
paproszek
xxxxxx ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Quasimodo, który podaje do stołu na tym balu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W Hiszpanii na nas mówią "historical club" i pewnie takie określenie najbardziej pasuje. Ponad 150 meczów w pucharach vs
Cercle 10 w całej swojej historii z czego prawie połowa w tym sezonie. Klub bez specjalnej historii i kibiców. No ale sportowo są silniejsi. Bez farta to się nie uda, a tego raczej nam ostatnio brakuje. Musiałby się bilans w przyrodzie zdecydowanie wyrównać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Może sprzedadzą jeszcze kilku zawodników ...
No, przed dzisiejszym meczem to już się pewnie nie uda. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się trochę o to, że sposób gry tego Cercle może być dla nas bardzo niewygodny. Oddadzą nam piłkę, siądą na nas pressingiem, a ewentualne błędy w rozegraniu mogą bezlitośnie wykorzystać, bo zapewne zarówno szybkością jak i jakością piłkarską będą wyraźnie górować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cercle to szkoła RedBulla więc będzie grało podobnie jak Rapid we Wiedniu.
Jedyna szansa, że mają już odejścia, kontuzje i kartki. To polecam, M. Moński jest specjalistą i dość optymistycznie mówi. https://youtu.be/CZ9kqikkm44?si=hu1FbWHR9vqmv6lC ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Co ma Cercle i Rapid wspolnego z Red Bullem?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też właśnie to czytałem i to mnie trochę przeraziło:
"druga najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów piłki w meczu najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów futbolówki w trzeciej tercji boiska drużyna z najwyższą średnią liczby popełnionych fauli w meczu" Biorąc pod uwagę nasze główne bolączki od dawna brzmi jak przepis na katastrofę.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja twierdzę,że grając na takim zaangażowaniu jak ze Spartakiem ten mecz wygramy(czy dwumecz to już inna sprawa) ale jak ktoś na chwilę się zdrzemnie czy odpuści którąś piłkę to na bank zostaniemy skarceni.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Żeby się to źle nie zestarzało. Wyjdę na niepoprawnego optymiste ale typuje dzisiaj 2-0 dla nas. Niech lecą screeny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja typuję 1-3 i chcę się miło rozczarować.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja 1:2 u nas i tam w zależności od zaangażowania "belgów" 3:1 lub 1:1
![]()
Bednarz=Landryna=......