The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2024, 17:55
Wyraza brak szacunku, adekwatny do jego braku szacunku wobec Dudy w zeszlym sezonie. Zasadniczo wtedy postanowilem to przelknac i nie poruszac watku, ale jak ten debil dal popis i na boisku (a ma czelnosc innych rozstawiac po katach) a takze w wywiadach dzialajac na szkode klubu nie tylko na boisku to juz zamykac oczu nie bede.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 14.08.2024, 17:56
Twoja krytyka wybrzmiałaby mocniej, gdybyś nie obrażał go.

A co do rac, to nam się te puchary czkawką odbijają i piłkarsko, i finansowo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2024, 17:58
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Twoja krytyka wybrzmiałaby mocniej, gdybyś nie obrażał go.

A co do rac, to nam się te puchary czkawką odbijają i piłkarsko, i finansowo.
Niestety, kilku debili musiało się popisać piro. Te straty były akurat do uniknięcia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2024, 17:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wisła dostała 175 tys. zł kary od UEFA za debili odpalających race w meczu ze Spartakiem.
Kto bogatemu zabroni.
To akurat pieniądze za 1 rundę kwalifikacji, prawda?

Nigdy nie zrozumiem takiego kibicowania. To znaczy - rozumiem race, bo jest efekt, ale skoro wiadomo, że to tyle kosztuje to co się lęgnie w tych rezusowych łepetynkach?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2024, 18:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kto bogatemu zabroni.
To akurat pieniądze za 1 rundę kwalifikacji, prawda?

Nigdy nie zrozumiem takiego kibicowania. To znaczy - rozumiem race, bo jest efekt, ale skoro wiadomo, że to tyle kosztuje to co się lęgnie w tych rezusowych łepetynkach?
To jest kara za mecz wyjazfowy w Trnavie. Za Rapid poszło 260 tys. zł.

Nie sądzę żeby w tych przećpanych łbach cokolwiek się spinało.

Tak przy okazji - łącznie zapłaciliśmy już 458 tys. zł kar. Ale to na pewno nie jest ostatnie słowo niedorozwojów zwanych u nas Ultrasami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2024 o godz. 18:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.08.2024, 18:04
Chodziło mi o jedną rundę. Nieważne którą.

Poza tym to chyba ze dwa miesiące składek socios? Wiadomo, że finalnie to nie socios za to płacą, ale tak dla porównanaia.

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.08.2024, 18:05
Jarek powiedział, że ma to wliczone w koszta po zawartym porozumieniu o braku resetu po tzw. odnowieniu.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.08.2024, 18:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ruch w temacie proporcjonalny do ilości sprzedanych biletów.

Szykuje się połowa tego co było na Llapi. Mega biednie.
Skoro liga jest priorytetem, a kapitanowi nie chce się grać w pucharach. To nic dziwnego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
black
Member

Od: 02.2021

Stary 14.08.2024, 18:27
no i co tego?
Odpowiedz cytując
black
Member

Stary 14.08.2024, 18:30
przecież ty nie będziesz płacił,to sklej wary
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.08.2024, 18:52
black napisał(a):Wyświetl post
A kto będzie płacił?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.08.2024, 19:01
Jako jeden z najwiekszych klubow w Polsce obowiazkiem bylo pokazanie sie w Europie z jak najlepszej kibicowskiej strony. Tym bardziej ze nie zagramy tam juz zapewne przez kilkanascie lat albo i nawet wgl. Kibice to ostatni symbol tego klubu ktory jeszcze moze przyciagac kogos kto chce tu grac. Inaczej nie roznilibysmy sie niczym od niecieczy czy plocka. 500tys sie znajdzie, spokojnie.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.08.2024, 19:31
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Jako jeden z najwiekszych klubow w Polsce obowiazkiem bylo pokazanie sie w Europie z jak najlepszej kibicowskiej strony. Tym bardziej ze nie zagramy tam juz zapewne przez kilkanascie lat albo i nawet wgl. Kibice to ostatni symbol tego klubu ktory jeszcze moze przyciagac kogos kto chce tu grac. Inaczej nie roznilibysmy sie niczym od niecieczy czy plocka. 500tys sie znajdzie, spokojnie.
Ty poważnie ku*wa piszesz?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.08.2024, 19:32
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
To znaczy, kto znajdzie?
Klub czy osoby z racami dla klubu na spłacenie kary?

No i faktycznie: zapomniałem, że dobrzy piłkarze przychodzą do klubu bo są race.

Odpowiedz cytując
black
Member

Stary 14.08.2024, 19:32
Napewno nie klub,a kto to się tym nie interesuj bo kociej mordy dostaniesz
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.08.2024, 19:34
Napewno nie klub,a kto to się tym nie interesuj bo kociej mordy dostaniesz
Zobaczymy gdzieś kopię przelewu do UEFA czy skończy się na gadaniu?

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.08.2024, 19:39
Sądząc po słownictwie, to może być jedna z ofiar reformy oświaty Handkego.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 14.08.2024 o godz. 19:48.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2024, 19:52
Płacił będzie klub który jest zadłużony, a niszczy go banda kretynów którzy muszą sobie fajerwerki odpalić.
A potem ludzie tacy jak ja i wielu tutaj kupują karnety, gadżety, cegiełki, płacą na Socios żeby można było w Wiśle związać koniec z końcem.

Więc tak, ja też będę spłacał tych kretynów.

Revolver napisał(a):Wyświetl post
O, kumaty jakiś wjechał. Jeden z tych, co wnoszą świeczki w dupie na trybuny.
Jak ich to bawi to mogą sobie całe paliki z Castoramy wsadzać. Jestem człowiekiem tolerancyjnym, życie seksualne obcych ludzi mnie nie interesuje - no chyba że szkodzą innym. Jak nasi ultrasi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2024 o godz. 14:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 14.08.2024, 20:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Płacił będzie klub który jest zadłużony, a niszczy go banda kretynów którzy muszą sobie fajerwerki odpalić.
A potem ludzie tacy jak ja i wielu tutaj kupują karnety, gadżety, cegiełki, płacą na Socios żeby można było związak koniec z końcem.

Więc tak, ja też będę spłacał tych kretynów.
Zastanawia mnie tylko polityka samego klubu, który po racowiskach wrzuca te zdjęcia na social media, w dodatku z podziękowaniami.

Mogliby równie dobrze napisać: "Dzięki, że płacimy znowu za to 170k PLN, wspaniali kibice, ale zaraz będziemy żebrać u Socios, bo brakuje pół bańki na bieżące funkcjonowanie."

Ostatnio edytowane przez Revolver : 14.08.2024 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.08.2024, 20:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy gdzieś kopię przelewu do UEFA czy skończy się na gadaniu?
Póki co jesteśmy w plecy na wygłupach 106 500 euro (~456k PLN). Jeśli jutro kumaci dowalą do pieca, to wpadnie dodatkowe 50k euro. Nie chcę mi się wierzyć, że to środowisko jest w stanie zebrać we własnym gronie taką kwotę.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 14.08.2024, 20:12
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Póki co jesteśmy w plecy na wygłupach 106 500 euro (~456k PLN). Jeśli jutro kumaci dowalą do pieca, to wpadnie dodatkowe 50k euro. Nie chcę mi się wierzyć, że to środowisko jest w stanie zebrać we własnym gronie taką kwotę.
Daj spokój, przecież to haracz, który Królewski musi płacić za układy z C.

Między innymi dlatego nie było jeszcze wjazdów na treningi za wyniki, "rozmów motywacyjnych" i ogólnie jest względny spokój. Za to na trybunach może się dziać wszystko.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.08.2024, 22:43
Nie .......cie. Kibicowanie i takie akcje są wliczone w sport czy konkretnie piłkę nożną w Polsce. To że stado kurew z UEFA sobie zrobiło biznes z rozdawania kar albo że Wisła jest biedna od dekady to nie znaczy żeby i z trybun zrobić biedę.

Bieda w Wiśle będzie jeszcze długo więc sytuacja z tym jak pogodzić życie trybun z bieda, UEFA czy PZPNem jest patowa.
A to, że jest jakiś cichy czy nie cichy układ zaskrońca z kibicami to inna sprawa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.08.2024, 23:20
Regulamin rozgrywek i kar jest znany zawczasu. Świadome i intencjonalne narażanie klubu, będącego w finansowych tarapatach, na straty finansowe z tak głupich powodów nie jest możliwe do obrony. To jest sabotaż i dowód na to jak wywrócone pewne środowiska mają priorytety. Wisła potrzebuje wsparcia, a nie kuli u nogi.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 15.08.2024, 12:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie .......cie. Kibicowanie i takie akcje są wliczone w sport czy konkretnie piłkę nożną w Polsce. To że stado kurew z UEFA sobie zrobiło biznes z rozdawania kar albo że Wisła jest biedna od dekady to nie znaczy żeby i z trybun zrobić biedę.

Bieda w Wiśle będzie jeszcze długo więc sytuacja z tym jak pogodzić życie trybun z bieda, UEFA czy PZPNem jest patowa.
A to, że jest jakiś cichy czy nie cichy układ zaskrońca z kibicami to inna sprawa.
Wiesz, że UEFA karze finansowo za odpalanie rac. Wiesz, że Klub jest dramatycznie zadłużony. Mimo to odpalasz race, bo "trzeba się pokazać". UEFA wlepia karę, o której było wiadomo w momencie opalenia piro.

Jakie są refleksje? -> ....y z UEFA robią biznes na biednych klubach.

To nie ustanie dopóki UEFA (Komisja Ligi) będą stosować odpowiedzialność zbiorową i karać kluby, zamiast identyfikować takich kretynów i obciążać ich finansowo. Gdyby kilkunastu dresiarzom przyszło zapłacić 170 tys. kary szybko poszliby po rozum do głowy. A tak Wisła niech płaci, bo i tak jesteśmy biedni
Ostatnio edytowane przez kbr : 15.08.2024 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 15.08.2024, 13:19
Refleksja jest sluszna. UEFA zrobila sobie biznes z bazujac na idiotycznej tezie, ze oprawy z racami sa niebezpieczne. I w ten oto sposob znalezli sposob jak dojebac kary, zeby "zatrzymac" czesc wyplacanych nagrod.

To troche tak jakby karac kluby za to ze pilka opuscil boisko w czasie meczu. Idiotyczne? Owszem. Czesc futbolu? Tak.
I mysle, ze o to chodzilo Jaroo w swoim poscie.

Ja mam takie samo zdanie. Pora w koncu zrobic z tym porzadek.
Czy jest w stanie mi ktos pokazac chocby jeden przypadek, gdzie postronnej osobie stala sie krzywda od oprawy z racami?
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 15.08.2024, 13:47
Czy race są niebezpieczne, nie wiem. Ale kojarzą się i są odpalane przez kibiców-kiboli, a nie kibiców-pikników, natomiast UEFA chciałaby, żeby na trybunach siedziały rodziny z dziećmi, bo w długiej perspektywie to się bardziej opłaca.

I chociaż tak, UEFA jest instytucją zepsutą (także pieniędzmi), to nie, nie wynika to z tego, że nie chce chuliganów na trybunach. Zresztą na czym polega miłość do klubów tych ostatnich wielokrotnie pokazali i pokazują w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 15.08.2024, 14:34
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Czy race są niebezpieczne, nie wiem. Ale kojarzą się i są odpalane przez kibiców-kiboli, a nie kibiców-pikników, natomiast UEFA chciałaby, żeby na trybunach siedziały rodziny z dziećmi, bo w długiej perspektywie to się bardziej opłaca.

I chociaż tak, UEFA jest instytucją zepsutą (także pieniędzmi), to nie, nie wynika to z tego, że nie chce chuliganów na trybunach. Zresztą na czym polega miłość do klubów tych ostatnich wielokrotnie pokazali i pokazują w Wiśle.
Race teoretycznie nie są same w sobie niebezpieczne, bo ich celem jest emitowanie światła, a nie ciepła.

ALE - reakcja chemiczna wewnątrz racy wytwarza kilkaset stopni Celsjusza i wyobraź sobie teraz, że któraś była wadliwie zmontowana/źle przechowywana/zepsuta, itd. Kumaci pod flagą mogliby się lekko podsmażyć.

Szanse są małe, wiadomo, ale jak zapinasz pasy w samochodzie, to też dlatego, że jest jakaś (mimo, że mała) szansa, że będzie wypadek.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 15.08.2024, 14:40
A jak nie zapinasz, to robisz to swiadomie i na wlasne ryzyko. Ten neokomunizm chronienia ludzi przed wszystkim musi kiedys miec swoj kres, bo za chwile beda chronic przed wychodzeniem z domu, bo teoretycznie nie jest zagrozniem, no ale moze ktos cie na pasach przejechac, wiec lepiej zebys w domu zostal, tak profilaktycznie.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 15.08.2024, 15:04
To nie jest dyskusja o szkodliwości rac. Są zakazane i odpalanie ich oznacza wysokie kary dla klubu. Każdy kto je odpala naraża klub na straty finansowe. Tak trudno to zrozumieć? Fajnie jest pokazać, ze ma się w dupie zasady, kiedy ktoś inny płaci taką głupotę. Gdyby sebiksy musiały pokrywać koszty kar z własnych kieszenie może zrozumieliby o co chodzi.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.08.2024, 15:06
Chłop już nie może sobie świni wyhodować zabić i zjeść. UE planuje zakazać uprawy przydomowych ogródków. Za 10 lat, w imię bezpieczeństwa nic nie będzie wolno. Wiadomo że zakaz jest idiotyczny, racowisko w pierwszym meczu było po długiej nieobecności nawet wskazane. Teraz moim zdaniem klubowa kasa jest ważniejsza niż 5 minut radochy...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów