|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli będziemy tak twierdzić to będzie grał zawsze. Co szkodziło dziś aby zagrał Skrobański? Gorszy od Urygi podejrzewam, że nie byłby.
Inna sprawa jak słabi są Zwoliński i Olejarka. Pierwszy wszedł na kilka minut drugi wcale. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dobra ogladnałem 2 połowę (bylem na urodzinach z córką wczesniej), przeciez my ten mecz (poza jedna akcja kiedy Uryga zostal w blokach) mielsimy pod kontrolą do czerwonej.
Kiss nam ten mecz zwyczajnie rozjebał swoją glupotą. Karny, moim zdaniem mocno dyskusyjny, Jaroch zrobiony przy 1wszej bramce jak dziecko. O dziwo moim zdaniem widać co chcemy grać, potrzeba czasu i zdrowia. Z komentarzy myślałem ze to juz koniec a tu nie było az tak źle, oczywiscie wynik tragiczny ale tak jak pisałem wczesniej my potrzebujemy czasu. Jakiekolwiek porownania do ppznego Sobolewskiego czy koncowego Rude absolutnie nie na miejscu. Trzeba nam Slowakow ograć i ściągnąć obrońce. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Miałem złe przeczucia przed meczem i niestety się to sprawidzlo,.choć do tej 73 minuty nic nie zwiastowało aż takiej klęski. Bardziej się zanosiło na utratę zwycięstwa po jakimś frajerskim błędzie w końcówce.
Szkoda strzelić ryja, teraz pora na Trnave. Przynajmniej nie ma czasu rozpamiętywać tego meczu. Jakiś plus tych pucharów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Gramy jedno wielkie nic z przodu, Rodado, Gogół i reszta leszczy. Za to z tyłu poza Kiakosem sami parodyści. No dobrze to nie wygląda. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przynajmniej Moskal na konfie wspominał ze to kryminał [Kiss] i to jest dal niego nie do przyjęcia [postawa drużyny] czyli rozumiem, ze w szatni była ostra zjeba. Wcześniej [Rude, Sobol] pewnie była by gadka, ze kartka ustawiła mecz - etc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wrócmy do porownani za 3-4 tygodnie plz
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli cokolwiek pozytywnego można po tym meczu powiedzieć, to fakt że Moskal potrafi być szczery do bólu i nie będzie pobłazania dla pewnych postaw. Kolejny na celowniku będzie zapewne Baena. To co wyprawia w tej rundzie przechodzi nawet wiosnę w wykonaniu Goku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Musiałby zrobić coś Kólewski - ściągnąć co najmniej dwóch stoperów z prawdziwego zdarzenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Baena miał odejść ale nie chcieli go puścić przed eliminacjami bo nie było innych skrzydłowych. Miał ofertę z 2 ligi holenderskiej i jak widać teraz odstawia szopkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed Baeną są jeszcze parodyści Młyński i Starzyński. Baena chociaż potrafi kogoś minąć z piłką...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie wiem po co utrzymujemy zawodników którzy nic nie wnoszą do gry od kilku lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Od dawna kupujemy na zasadzie "kupmy 10 chłopa, moze 1-2 bedzie dobrych". Kiedyś udało się z Carlitiosem i z jakiegos powodu ciagle liczą w klubie na powtórkę.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda słow już na tą frajernie, którzy zakładają koszulki Wisełki.
Znicz jak ktoś słusznie napisał, mega chu.jowizna - spokojnie do zrobienia do przerwy 2-0, nawet przy naszych problemach kadrowych i przez każdy moim zdaniem poukładany zespół. Ten Węgier to moim zdaniem odpocznie sobie kilka meczów, patrząc na ton wypowiedzi Kazka - i bardzo kur.wa słusznie. Kolejny cymbał na poziomie naszego asa z wielkim kutasem czyli IQ77. Fakt faktem, że mamy 1 pkt po dwóch meczach i w końcu poważnych rywali przed nami w lidze. Czyli może się okazać, że na starcie ligi będziemy tracić ponad 10 pkt do czołówki i być na końcowych miejscach. Pomijam w....... z Trnavą po drodze.. Transfery kto wie, jak finalnie wyjdą - ale może być tak, że Mikulec, Zwoliński, Ci dwaj niegotowi i jak się okazuje w połowie głupi skrzydłowi, okażą się kopaczami na końcówkę 1 ligi a nie asami. Natomiast taki skład na połowę tabeli da radę, także w sumie bez spiny.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak czy inaczej, na walkę o awans to my w całej drużynie mamy może 5 graczy, z czego jeden ma kontuzje właściwie do końca sezonu. Środek tabeli to max przy tej kadrze. Z Królewskim jak co roku: co sezon, to gorzej. Teraz zatem szykujemy się na walkę o utrzymanie. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Baenę należy zesłać za karę do klubu Kokosa i kazać mu biegać po Błoniach kilka godzin dziennie, a Alan Uryga z Igorem Sapałą powinni w tym czasie leżakować pijąc drinki, a przy okazji dopingować swojego kolegę z Hiszpanii w pokonywaniu kolejnych okrążeń.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Myślę, że dwie kartki Sapały z poprzedniego sezonu też są gdzieś wysoko w tym rankingu zaćmień umysłowych, czy subtelnych sabotaży, jak zwał, tak zwał.
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że temu Kissowi jeszcze przed ujrzeniem pierwszej kartki jakieś styki już nie działały: najpierw wyraźnie po gwizdku odkopnął mocno piłkę (już wtedy zdziwiłem się że kartki za to nie dostał) a niedługo później, też po gwizdku, wziął piłkę w ręce i zamiast oddać przeciwnikowi to podrzucił ją dosyć wysoko do góry. Od dawna już takich zachowań raczej się nie spotyka u nas, więc rzucało się w oczy.
Co do meczu, to do tej feralnej czerwonej kartki wszystko wyglądało nadspodziewanie dobrze, nawet ten Kiss nieudane zagrania przeplatał całkiem przyzwoitymi. Niestety potem został odpalony protokół samozniszczenia i zakończyło się tradycyjnie. Ciężko będzie Kazkowi odbudować morale tej drużyny po tym w.......u w Wiedniu i takiej kretyńskiej porażce.
Ostatnio edytowane przez masada : 05.08.2024 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie chce mi się szukać, ale po transferze ktoś na shoutboxie napisał, że według opinii znalezionych na węgierskich portalach Kiss to piłkarz nawet całkiem niezły, tylko czasami głowa nie dojeżdża. Długo nie musieliśmy czekać na potwierdzenie opinii. Może zamiast inwestować w AI warto by było zatrudnić człowieka do oceny transferów ?
A w ramach ciekawostki, nazwisk się co prawda nie tłumaczy ale jeżeli by szukać polskiego odpowiednika nazwiska Kiss to byłby to Małecki. Oczywiście cały czas mówimy o ciekawostce lingwistycznej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy w tym klubie zorientują się, że granie na 0-1 mając w obronie parodystów pokroju Urygi, Jarocha czy Mikulca to proszenie się o remis lub porażkę. Ta czerwona kartka w mojej opinii tylko przyspieszyła to co było nieuniknione. To był typowy mecz na gol z dupy dla Znicza w 90 minucie.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
1. Kiss ze Zniczem 2. Sapała z Odrą 3. Junca z Lechią (a raczej Rude który go nie zdjął mimo tego że cały stadion wiedział że za chwilę wyleci) 4. Satrustegi z Gieksa 5. Duda z Tychami 6. Carbo z TBB 7. Colley z Lechia 8. Biedrzycki z Polonią 9. Jaroch z Motorem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak można takie bzdury opowiadać skoro prowadziliśmy grę, atakowaliśmy, tyle że - brakowało nie tyle szczęścia co umiejętności? Jak tak obserwuję Sukiennickiego to już wiem czemu Raków go odpalił, Baena ma w całej karierze poniżej 10-ciu goli chyba itp. itd. Tu naprawdę nie ma zaskoczenia że wszystko marnują. W Goku i Sobczaku straciliśmy piłkarzy którzy strzelili dla nas ponad 20 goli. Jedyna nadzieja że nowi ich jakoś godnie zastąpią, bo na razie jedem Rodado cokolwiek wykończa. Dlatego pisanie że odpuściliśmy Zniczowi jest nieprawdziwe i jest to pocieszanie się. Nawet ta jedna bramka była przypadkowa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sukiennicki to przede wszystkim w każdym meczu gra na innej pozycji która jeszcze zmienia w trakcie spotkania. A przecież jest znacząca różnica między rola skrzydłowego, 10 czy 8. Pomijam już przeskok jaki dokonał i niestabilność formy. Poza Rodado, Cziczkanem, Mikulcem i Jarochem to wykręca max minut w drużynie. Ktoś powie że to początek sezon i czym tu być zmęczony, ale u nas nawet nie ma szans na normalną rotację zawodnikami.
Dopóki nie skończymy gry co 3 dni to oczy będą krwawić. Zapewne Moskal już czeka na wrześniowa przerwę na kadrę. Żeby przeprowadzić chociaż 3 normalne jednostki treningowe z rzędu.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.08.2024 o godz. 09:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Kiedyś pisałem, że piłka to nie miejsce na bycie dobrym dla wszystkich wokół. Uczciwym owszem, trzeba być, ale nie robić każdemu dobrze, bo później rykoszetem dostaje klub. No i Królewski jak zawsze chce być uczynny, naprzedłużał kontuzjowanych zawodników (np. Łasicki), o którym Moskal teraz mówi, że nie wiadomo kiedy w ogóle wróci (jeśli kiedykolwiek). Przy takiej mizerii na środku obrony. No, ale albo się chce robić piłkę albo instytucję charytatywną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Karherop
Dlatego też priorytetem dla Wisły powinno być teraz odpadnięcie z wszystkich pucharów, w których i tak nic nie zwojujemy (na cud w PP drugi raz z rzędu nie liczę), póki jeszcze liga nie została oddana bez walki. Ja osobiście nie chcę przez następne kilka miesięcy oglądać kolejnych blamaży w lidze i heroicznych meczów w PP, przepychanych kolanem w 96 minucie. Chcę zobaczyć przepychanie kolanem meczów w lidze i Top3 w tabeli przed przerwą zimową. Moskal powinien siąść z JK i w męskich słowach wyjaśnić, że nie mamy głębi składu na walkę nawet na dwóch frontach. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dlatego liczę że Trnava nas szybko z nich wyrzuci i wrócimy na ziemię. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Ja nie wiem jak mysmy argumentowali odwolanie, ze kartka nie zostala cofnieta i Jaroch finalnie pauzowal. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|