|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Sukiennickiego miło się ogląda, ale, żeby rzeczywiście był z niego pożytek transferowy lub czystko piłkarski, muszą pojawić się asysty i bramki. Na tym etapie wstrzymałbym się z daleko idącymi ocenami, bo weryfikacją będzie liga, a właściwie mecze z drużynami, które skupią się na rodzimym antyfutbolu. To zresztą będzie również prawdziwy test dla całej Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Fajnie się ogląda te puchary bez ciśnienia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Powalczyliśmy, brawo za podejście i grę
![]() W rewanżu pewnie już dostaniemy gładko z 3-0, ale ważne, że na ligę wygląda to w miarę sensownie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Łasicki i Fazlagić nadal rehabilitacja po kontuzji.
Starzyński - ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wolfy zgoda ale na ławce było np 2 bramkarzy. Starzyński zawodnik z pola.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale widocznie Moskal stwierdził że prędzej sam wejdzie na boisko niż ośmieszy się z wpuszczając go z Rapidem.
Przypominam że na skrzydłach grali obrońcy, Rodado i Baena, a nie wykorzystaliśmy wszystkich zmian. Myślę że to mówi wszystko opini jaką ma na temat Młyńskiego, Starzyńskiego i Olejarki i reszcie młodych Moskal, skoro woli na skrzydło wpuścić Krzyżanowskiego (który zagrał katastrofalnie). Są dwie opcje: - spisek w Wiśle przeciw Młyńskiemu, Olejarce i Starzyńskiemu w którym uczestniczą wszyscy nasi kolejni trenerzy - w/wym. pilkarze to poziom drugoligowy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
W przeciwnym wypadku już by dawno wyciągnęli Rodado, Czubaka czy Goku Sukiennicki jak zagra na takiej intensywności w Wiedniu i 3 rundzie el.LK to we wrześniu już go tu nie będzie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zabrakło szczęścia. Cieszy fakt, że Sukiennicki na tle dobrej drużyny również prezentuje się bardzo obiecująco. Zauważyłem też, że bardzo dobrze rozumie się z Baeną. Ta dwójka powinna grać razem. Cieszy również postawa Colleya. Od lat (!) nie czułem takiej pewności od naszego środkowego obrońcy. Co do Mikulca to kolejny raz odniosłem wrażenie, że... piłka troche przeszkadza mu w grze.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy w tym klubie kiedykolwiek ktoś odważy się posadzić Alana na ławkę...? Czy będziemy wiecznie grali w dziesięciu?
Ja już tracę nadzieję. A Krzyżanowski niech idzie nawet za 100tys. Cześć! Już ten Kuchta ma więcej jakości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Do tego, co próbowaliśmy grac przydałby się Duda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Sukiennicki odbił się od Rakowa. Więc wątpię by go ktoś kupił teraz z Wisły. Ale oczywiście fajne by było by pozamiatał 1- ligę w tym sezonie.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, zabrakło pitbula w środku, który przeszkadzałby drugiej linii Rapidu w dochodzeniu do takich sytuacji, po jakich padły dwa gole.
Poza tym, czy Sukiernnicki nie może grać na pozycji Carbo? Na pewno nie jest gorszy, a dodatkowo ma dynamikę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w Rakowie to on nie miał szans na granie, Papszun nie wystawia młodych w składzie a Sukiennicki podjął jedyną słuszną decyzję o odejściu bo nie miał szansy na grę w tym układzie personalnym ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Był po prostu za słaby na Raków. To nie znaczy, że jest za słaby na obecną Wisłę i że się nie rozwinie by kiedyś być na poziomie Ekstraklasy co najmniej.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Wszystko w imie nienawisci do Hiszpanów, gratuluje to juz lepiej o pisz jak ta trawa Jopa rośnie (i nie, nie miałeś wtedy racji).![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale .......isz jak potłuczony.
Przecież piszę o tym w kontekście sytuacji, gdy Carbo nie będzie mógł grać, jak choćby z Polonią. Poza tym doceniając Carbo, uważam, że Sukiennicki mógłby grać na jego pozycji bez szkody dla drużyny. Pozostaje się przekonać. Nic z nienawiści do Hiszpanów, wręcz przeciwnie, gdybyć uważnie czytałm to forum zamiast cytac tylko swoje posty (swoją drogą zastanawiam się czy czytasz je przed wrzuceniem) wiedziałbyś, że nic przeciwko Hiszpanom nie mam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zmartiwie Cie dopoki nikt lepszy do nas nie przyjdzie Carbo ma pewny plac w środku. P.s. A Ty cytac swoje posty przed wrzuceniem? Powód: Cytac
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 26.07.2024 o godz. 17:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mimo porażki dobry mecz Wisły. Potwierdził to co już wcześniej wiedzieliśmy:
Carbo to obecnie najważniejszy piłkarz naszego zespołu po Rodado, absolutnie kluczowa postać dla naszej drugiej linii i skuteczności w odbiorze piłki. Imponował grą na tle Austriaków, wyglądał momentami nawet lepiej niż ich pomocnicy. Ten mecz kolejny raz skompromitował tych wszystkich, którzy po poprzednim sezonie próbowali robić z niego słabego zawodnika, jakiegoś bezwartościowego ogóra, którego należy wymienić. To dziś lider zespołu wraz z Rodado i jedna z jego najjaśniejszych postaci. Rozegrał świetny mecz. Drugą niezwykle jasną postacią był młody Sukiennicki. Chłopak ma talent i możliwości, przy okazji pokazując jaką wartość ma szkolenie w innym systemie niż polski. Anglicy zrobili z niego świetny materiał na wartościowego piłkarza. Teraz musi dołożyć do tego odpowiednią pracę i może być naprawdę pięknie. Mam nadzieję, że go nie zmarnujemy w Wiśle jak wielu innych przed nim. Powinien być ogromnym wzmocnieniem. Rodado tym razem nieco słabiej, ale większość meczu grał nie na swojej pozycji, tylko jako skrzydłowy. Tam jednak sporo traci na wartości. Potwierdziło się także, że Uryga to coraz większy oldboy i coraz mniej pewny obrońca. W defensywie mieliśmy udanie grającego Józka, który radził sobie o wiele lepiej niż on. Czas na posadzenie Alana na ławce. Kiakos tym razem rozczarował, zagrał źle. Rzucanie nim po różnych pozycjach na tym etapie na pewno nie jest dobrym pomysłem. Powinien grać na stałe na lewej obronie i zgrywać się z drużyną w tej roli, pomimo iż Mikulec nie dał plamy. Zobaczymy, co pokaże w kolejnych meczach. Baena nie może marnować aż tylu doskonałych sytuacji strzeleckich. Bardzo dobrze że pozyskaliśmy nowych skrzydłowych, którzy będą mogli posadzić go na ławce i miejmy nadzieję uwolnią nas przy okazji także od potrzeby grania Młyńskim. Zwoliński również nie był skuteczny. To nie jest wybitny napastnik, ale miejmy nadzieję, że na ligę wystarczy. Teraz bardzo ważny będzie komplet punktów z Polonią.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.07.2024 o godz. 12:09.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jakuba Modera od ostatniego meczu z Odrą Opole w 1 lidze od debiutu w Premier League dzieliło tyle co Sukiennickiego od treningów w Rakowie do debiutu w el. LE. Niemniej nie sądzę że jeszcze w te wakacje zmieni klub. Na pewno trafi jednak do notesów wielu skautów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Czy mi się wydaje, czy nikt nie śmiał skrytykować interwencji bramkarza przy pierwszy golu
![]() Jako jedyny nie jechałem po Ratonie bo jestem zdania, że na linii grał bardzo dobrze is poro nam wybronił, jednak gra nogami oślepiła was.... a to nie wina Ratona tylko trenera, który chciał każde budowanie akcji od tyłu zaczynać od bramkarza... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Plus to sam na sam pobstracie przed bramką wyciągnął mega. P.s. Żaden Broda czy tam inny Letkiewicz
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 27.07.2024 o godz. 11:45.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no, przydałby się i Duda, i Carbo. Tym bardziej Carbo, bo jest od Dudy lepszy.
Carbo-Duda, przed nimi Sukiennicki, w ataku Rodado. Zwoliński na zmianę. Tak bym to widział docelowo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uwazam ze Sukiennicki, Duarte (Kiss) i Rodado będą się fajnie wymieniać pozycjami podczas meczu, przed tą trójka Zwolinski. To na papierze najmocniejsze ustawienie, oczywiscie kartki, kontuzje, terminarz etc spowodują mecze gdzie z przodu zagra tylko Rodado lub Zwolinski i tak vs Polonia uwazam ze wyjdziemy na 1 napastnika.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A właśnie, zapomniałem o tym Duarte.
Na papierze nadmiar bogactwa, ale z tym problemem poradzi sobie już magister Fortuna i doktor Urban ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
nas trenuje Moskal
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda, ale kontuzjami doświadcza podły los, nauczyciel życia, a próbuje z nich wyleczyć lekarz o nazwisku Urban.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Otóż tak, Sukiennicki jest gorszy od Carbo jako DP. Ma inną charakterystykę, nie asekuruje ani nie odbiera tak dobrze jak Hiszpan. W kadrze nie mamy nikogo zbliżonego umiejętnościami do Marca i jest to problem. Oby z Polonią nie zostało to tak boleśnie obnażone jak we wszystkich meczach bez niego w zeszłym sezonie. Zapytałbym skąd pomysł że Sukiennicki jest lepszy (bo dynamiczniejszy) od Carbo, ale szkoda mi czasu. Zapewne z tego samego powodu dla którego lepszy od Carbo miał być Sapała - bo sprowadził go Kiko. Ręce opadają. P.S. Gdyby Sukiennicki miał umiejętności Carbo w tym wieku to już dawno grałby na zachodzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2024 o godz. 14:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Uryga to oldboj, był zaszokowany tempem w jakim Rapid rozgrywał piłkę. Przy obydwu bramkach nawet nie próbował zaatakować zawodnika, na którego była grana prostopadła piłka, bo po prostu zanim się zorientował co jest planowane to tamten już dawno piłkę odegrał.
Potrzebujemy na już szybkiego, zwrotnego środkowego obrońcy. Świetny mecz Carbo. Słabiej Gogół, który niestety pozostawił zbyt dużo miejsca w środku. Duda lepiej ustawia się w obronie. Mikulec ambitny, zdeterminowany i skoncentrowany w obronie, niestety w ataku piłka mu przeszkadza. Widać, gdzie grał do tej pory. Bardzo słabo Zwolinski. Nie potrafił wygrać długiej piłki, przytrzymać jej. Spartaczył sytuacje strzeleckie. Ogólnie przed rewanżem nie stawiam nas na straconej pozycji. Wydaje mi się jednak, że zagramy bez Zwolińskiego, a na skrzydle wyjdzie Baena, Sukiennicki na pozycji nr 10 będzie schodził do boku do Baeny. Zwolinski nic nie dał w ataku a zabrakło kogoś do pracy w środku pola . ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baena nie może marnować aż tylu doskonałych sytuacji strzeleckich. Bardzo dobrze że pozyskaliśmy nowych skrzydłowych, którzy będą mogli posadzić go na ławce i miejmy nadzieję uwolnią nas przy okazji także od potrzeby grania Młyńskim
otóż niestety ale twoje zaklęcia nie podziałają i tak jak do tej pory tak i w przyszłości pan Baena będzie marnował takie sytuacje jedna po drugiej (ot np. z kosowianami tak zrobił) a dlaczego? to proste odpowiedź mamy tu: https://www.transfermarkt.pl/angel-b...spieler/578878 w statystyce a jest ona dla tego piłkarskiego parodysty nieubłagana 8 bramek w 139 występach oficjalnych z czego 4 na poziomie III ligi hiszpańskiej ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|