The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2024, 10:10
Sukiennickiego miło się ogląda, ale, żeby rzeczywiście był z niego pożytek transferowy lub czystko piłkarski, muszą pojawić się asysty i bramki. Na tym etapie wstrzymałbym się z daleko idącymi ocenami, bo weryfikacją będzie liga, a właściwie mecze z drużynami, które skupią się na rodzimym antyfutbolu. To zresztą będzie również prawdziwy test dla całej Wisły.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 26.07.2024, 10:17
Fajnie się ogląda te puchary bez ciśnienia w 2011/12 przeżywałem odpadnięcie z Apoelem a potem Standardem strasznie, a teraz jak już wypisaliśmy się jako klub z walki o bycie jakąkolwiek sensowną siłą piłkarską w Polsce to te puchary są jak takie sparingi na sterydach + piłkarze mogą się spróbować w końcu z kimś silniejszym w walce o stawkę. Wczorajszy mecz bardzo przyjemny, szkoda niewykorzystanych szans. Dodatkowo też pokazuje na jakim aktualnie etapie jesteśmy względem ekstraklasy. Rapid to taka drużyna polskiej ligi z topu jesli chodzi o potencjał, także można by go było podmienić za legię czy lecha i wyszloby mniej wiecej na to samo. Pod kątem jakości piłkarskiej i techniki niestety przepaść, także jeśli psim swędem by się udało w czerwcu awansować, to teraz czekałaby nas rozpaczliwa walka o utrzymanie
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.07.2024, 10:39
Powalczyliśmy, brawo za podejście i grę

W rewanżu pewnie już dostaniemy gładko z 3-0, ale ważne, że na ligę wygląda to w miarę sensownie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2024, 10:56
Szneka napisał(a):Wyświetl post
czemu na ławce był brak Łasickiego Starzyńskiego i Fazlagicia?
Łasicki i Fazlagić nadal rehabilitacja po kontuzji.
Starzyński - Jest cienki, a w pucharach nie ma przepisu o młodzieżowcu - może o to chodzi?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.07.2024, 11:48
Wolfy zgoda ale na ławce było np 2 bramkarzy. Starzyński zawodnik z pola.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2024, 11:59
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Wolfy zgoda ale na ławce było np 2 bramkarzy. Starzyński zawodnik z pola.
Ale widocznie Moskal stwierdził że prędzej sam wejdzie na boisko niż ośmieszy się z wpuszczając go z Rapidem.
Przypominam że na skrzydłach grali obrońcy, Rodado i Baena, a nie wykorzystaliśmy wszystkich zmian. Myślę że to mówi wszystko opini jaką ma na temat Młyńskiego, Starzyńskiego i Olejarki i reszcie młodych Moskal, skoro woli na skrzydło wpuścić Krzyżanowskiego (który zagrał katastrofalnie).

Są dwie opcje:
- spisek w Wiśle przeciw Młyńskiemu, Olejarce i Starzyńskiemu w którym uczestniczą wszyscy nasi kolejni trenerzy
- w/wym. pilkarze to poziom drugoligowy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2024, 12:19
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Sukiennickiego miło się ogląda, ale, żeby rzeczywiście był z niego pożytek transferowy lub czystko piłkarski, muszą pojawić się asysty i bramki. Na tym etapie wstrzymałbym się z daleko idącymi ocenami, bo weryfikacją będzie liga, a właściwie mecze z drużynami, które skupią się na rodzimym antyfutbolu. To zresztą będzie również prawdziwy test dla całej Wisły.
Nie kupujesz z pierwszej ligi polskiej zawodnika na podstawie bramek czy asyst w niej osiąganych
W przeciwnym wypadku już by dawno wyciągnęli Rodado, Czubaka czy Goku
Sukiennicki jak zagra na takiej intensywności w Wiedniu i 3 rundzie el.LK to we wrześniu już go tu nie będzie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.07.2024, 12:22
Zabrakło szczęścia. Cieszy fakt, że Sukiennicki na tle dobrej drużyny również prezentuje się bardzo obiecująco. Zauważyłem też, że bardzo dobrze rozumie się z Baeną. Ta dwójka powinna grać razem. Cieszy również postawa Colleya. Od lat (!) nie czułem takiej pewności od naszego środkowego obrońcy. Co do Mikulca to kolejny raz odniosłem wrażenie, że... piłka troche przeszkadza mu w grze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.07.2024, 12:36
Czy w tym klubie kiedykolwiek ktoś odważy się posadzić Alana na ławkę...? Czy będziemy wiecznie grali w dziesięciu?
Ja już tracę nadzieję.
A Krzyżanowski niech idzie nawet za 100tys. Cześć!
Już ten Kuchta ma więcej jakości.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 26.07.2024, 12:51
Do tego, co próbowaliśmy grac przydałby się Duda.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2024, 13:14
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Nie kupujesz z pierwszej ligi polskiej zawodnika na podstawie bramek czy asyst w niej osiąganych
W przeciwnym wypadku już by dawno wyciągnęli Rodado, Czubaka czy Goku
Sukiennicki jak zagra na takiej intensywności w Wiedniu i 3 rundzie el.LK to we wrześniu już go tu nie będzie
Bez bramek i asyst nikt nie kupi go za kwotę, za którą warto byłoby go sprzedać. Poczekajmy na następne mecze, żeby się przekonać czy jest czymś więcej niż rączym koniem ze śliczną sierścią. Mnie bardziej od wyczynów z grającym na luzie Rapidem interesuje jak sobie poradzi w starciach z Polonią, Zniczem i Ruchem Chorzów.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.07.2024, 13:21
Sukiennicki odbił się od Rakowa. Więc wątpię by go ktoś kupił teraz z Wisły. Ale oczywiście fajne by było by pozamiatał 1- ligę w tym sezonie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.07.2024, 15:31
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Do tego, co próbowaliśmy grac przydałby się Duda.
Dokładnie, zabrakło pitbula w środku, który przeszkadzałby drugiej linii Rapidu w dochodzeniu do takich sytuacji, po jakich padły dwa gole.

Poza tym, czy Sukiernnicki nie może grać na pozycji Carbo?
Na pewno nie jest gorszy, a dodatkowo ma dynamikę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.07.2024, 15:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, zabrakło pitbula w środku, który przeszkadzałby drugiej linii Rapidu w dochodzeniu do takich sytuacji, po jakich padły dwa gole.

w SSW grywał jako def pom

w Rakowie to on nie miał szans na granie, Papszun nie wystawia młodych w składzie
a Sukiennicki podjął jedyną słuszną decyzję o odejściu bo nie miał szansy na grę w tym układzie personalnym
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.07.2024, 15:50
Był po prostu za słaby na Raków. To nie znaczy, że jest za słaby na obecną Wisłę i że się nie rozwinie by kiedyś być na poziomie Ekstraklasy co najmniej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2024, 16:48

Ty masz w tej glowie nasrane xD Carbo jest topowym zawodnikiem obecnej Wisly. Zastępując go Sukiennickim tylko sobie stwarzamy problem - pozbywamy się Carbo z pierwszego skladu, a tak musimy znaleźć kogoś kto bedzie grał tam gdzie Sukiennicki.

Wszystko w imie nienawisci do Hiszpanów, gratuluje to juz lepiej o pisz jak ta trawa Jopa rośnie (i nie, nie miałeś wtedy racji).
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.07.2024, 16:56
Ale .......isz jak potłuczony.
Przecież piszę o tym w kontekście sytuacji, gdy Carbo nie będzie mógł grać, jak choćby z Polonią.

Poza tym doceniając Carbo, uważam, że Sukiennicki mógłby grać na jego pozycji bez szkody dla drużyny.
Pozostaje się przekonać.

Nic z nienawiści do Hiszpanów, wręcz przeciwnie, gdybyć uważnie czytałm to forum zamiast cytac tylko swoje posty (swoją drogą zastanawiam się czy czytasz je przed wrzuceniem) wiedziałbyś, że nic przeciwko Hiszpanom nie mam.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 26.07.2024, 17:26
Ale .......isz jak potłuczony.
Przecież piszę o tym w kontekście sytuacji, gdy Carbo nie będzie mógł grać, jak choćby z Polonią.

Poza tym doceniając Carbo, uważam, że Sukiennicki mógłby grać na jego pozycji bez szkody dla drużyny.
Pozostaje się przekonać.

Nic z nienawiści do Hiszpanów, wręcz przeciwnie, gdybyć uważnie czytałm to forum zamiast cytac tylko swoje posty (swoją drogą zastanawiam się czy czytasz je przed wrzuceniem) wiedziałbyś, że nic przeciwko Hiszpanom nie mam.
Oczywiscie to wynikało wprost z Twojego wczesniejszego posta xD plis biatch.

Zmartiwie Cie dopoki nikt lepszy do nas nie przyjdzie Carbo ma pewny plac w środku.

P.s. A Ty cytac swoje posty przed wrzuceniem?
Powód: Cytac
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 26.07.2024 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.07.2024, 17:44
Mimo porażki dobry mecz Wisły. Potwierdził to co już wcześniej wiedzieliśmy:

Carbo to obecnie najważniejszy piłkarz naszego zespołu po Rodado, absolutnie kluczowa postać dla naszej drugiej linii i skuteczności w odbiorze piłki. Imponował grą na tle Austriaków, wyglądał momentami nawet lepiej niż ich pomocnicy. Ten mecz kolejny raz skompromitował tych wszystkich, którzy po poprzednim sezonie próbowali robić z niego słabego zawodnika, jakiegoś bezwartościowego ogóra, którego należy wymienić. To dziś lider zespołu wraz z Rodado i jedna z jego najjaśniejszych postaci. Rozegrał świetny mecz.

Drugą niezwykle jasną postacią był młody Sukiennicki. Chłopak ma talent i możliwości, przy okazji pokazując jaką wartość ma szkolenie w innym systemie niż polski. Anglicy zrobili z niego świetny materiał na wartościowego piłkarza. Teraz musi dołożyć do tego odpowiednią pracę i może być naprawdę pięknie. Mam nadzieję, że go nie zmarnujemy w Wiśle jak wielu innych przed nim. Powinien być ogromnym wzmocnieniem.

Rodado tym razem nieco słabiej, ale większość meczu grał nie na swojej pozycji, tylko jako skrzydłowy. Tam jednak sporo traci na wartości.

Potwierdziło się także, że Uryga to coraz większy oldboy i coraz mniej pewny obrońca. W defensywie mieliśmy udanie grającego Józka, który radził sobie o wiele lepiej niż on. Czas na posadzenie Alana na ławce.

Kiakos tym razem rozczarował, zagrał źle. Rzucanie nim po różnych pozycjach na tym etapie na pewno nie jest dobrym pomysłem. Powinien grać na stałe na lewej obronie i zgrywać się z drużyną w tej roli, pomimo iż Mikulec nie dał plamy. Zobaczymy, co pokaże w kolejnych meczach.

Baena nie może marnować aż tylu doskonałych sytuacji strzeleckich. Bardzo dobrze że pozyskaliśmy nowych skrzydłowych, którzy będą mogli posadzić go na ławce i miejmy nadzieję uwolnią nas przy okazji także od potrzeby grania Młyńskim.

Zwoliński również nie był skuteczny. To nie jest wybitny napastnik, ale miejmy nadzieję, że na ligę wystarczy.

Teraz bardzo ważny będzie komplet punktów z Polonią.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.07.2024 o godz. 12:09.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.07.2024, 07:17
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Sukiennicki odbił się od Rakowa. Więc wątpię by go ktoś kupił teraz z Wisły. Ale oczywiście fajne by było by pozamiatał 1- ligę w tym sezonie.
2 lata to dla zawodnika w wieku Sukiennickiego przepaść.

Jakuba Modera od ostatniego meczu z Odrą Opole w 1 lidze od debiutu w Premier League dzieliło tyle co Sukiennickiego od treningów w Rakowie do debiutu w el. LE.

Niemniej nie sądzę że jeszcze w te wakacje zmieni klub. Na pewno trafi jednak do notesów wielu skautów.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 27.07.2024, 09:28
Czy mi się wydaje, czy nikt nie śmiał skrytykować interwencji bramkarza przy pierwszy golu Piłka poszła mu po rękach... że niby był zasłonięty?

Jako jedyny nie jechałem po Ratonie bo jestem zdania, że na linii grał bardzo dobrze is poro nam wybronił, jednak gra nogami oślepiła was.... a to nie wina Ratona tylko trenera, który chciał każde budowanie akcji od tyłu zaczynać od bramkarza...

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 27.07.2024, 09:45
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Czy mi się wydaje, czy nikt nie śmiał skrytykować interwencji bramkarza przy pierwszy golu Piłka poszła mu po rękach... że niby był zasłonięty?

Jako jedyny nie jechałem po Ratonie bo jestem zdania, że na linii grał bardzo dobrze is poro nam wybronił, jednak gra nogami oślepiła was.... a to nie wina Ratona tylko trenera, który chciał każde budowanie akcji od tyłu zaczynać od bramkarza...
Ten strzał poszedl miedzy nogami Colleya, czy mógł wyciągnąć pewnie mógł ale to nie sytuacja którą musiał obronić.

Plus to sam na sam pobstracie przed bramką wyciągnął mega.

P.s. Żaden Broda czy tam inny Letkiewicz
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 27.07.2024 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 27.07.2024, 10:51
Nie no, przydałby się i Duda, i Carbo. Tym bardziej Carbo, bo jest od Dudy lepszy.

Carbo-Duda, przed nimi Sukiennicki, w ataku Rodado. Zwoliński na zmianę. Tak bym to widział docelowo.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 27.07.2024, 11:24
Ja uwazam ze Sukiennicki, Duarte (Kiss) i Rodado będą się fajnie wymieniać pozycjami podczas meczu, przed tą trójka Zwolinski. To na papierze najmocniejsze ustawienie, oczywiscie kartki, kontuzje, terminarz etc spowodują mecze gdzie z przodu zagra tylko Rodado lub Zwolinski i tak vs Polonia uwazam ze wyjdziemy na 1 napastnika.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 27.07.2024, 11:38
A właśnie, zapomniałem o tym Duarte.

Na papierze nadmiar bogactwa, ale z tym problemem poradzi sobie już magister Fortuna i doktor Urban
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 27.07.2024, 12:19
nas trenuje Moskal
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 27.07.2024, 13:40
To prawda, ale kontuzjami doświadcza podły los, nauczyciel życia, a próbuje z nich wyleczyć lekarz o nazwisku Urban.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.07.2024, 14:05

Znowu się zaczyna ten sam cyrk co rok temu...

Otóż tak, Sukiennicki jest gorszy od Carbo jako DP. Ma inną charakterystykę, nie asekuruje ani nie odbiera tak dobrze jak Hiszpan. W kadrze nie mamy nikogo zbliżonego umiejętnościami do Marca i jest to problem. Oby z Polonią nie zostało to tak boleśnie obnażone jak we wszystkich meczach bez niego w zeszłym sezonie.

Zapytałbym skąd pomysł że Sukiennicki jest lepszy (bo dynamiczniejszy) od Carbo, ale szkoda mi czasu. Zapewne z tego samego powodu dla którego lepszy od Carbo miał być Sapała - bo sprowadził go Kiko.

Ręce opadają.

P.S. Gdyby Sukiennicki miał umiejętności Carbo w tym wieku to już dawno grałby na zachodzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2024 o godz. 14:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.07.2024, 14:16
Uryga to oldboj, był zaszokowany tempem w jakim Rapid rozgrywał piłkę. Przy obydwu bramkach nawet nie próbował zaatakować zawodnika, na którego była grana prostopadła piłka, bo po prostu zanim się zorientował co jest planowane to tamten już dawno piłkę odegrał.
Potrzebujemy na już szybkiego, zwrotnego środkowego obrońcy.

Świetny mecz Carbo. Słabiej Gogół, który niestety pozostawił zbyt dużo miejsca w środku. Duda lepiej ustawia się w obronie.

Mikulec ambitny, zdeterminowany i skoncentrowany w obronie, niestety w ataku piłka mu przeszkadza. Widać, gdzie grał do tej pory.

Bardzo słabo Zwolinski. Nie potrafił wygrać długiej piłki, przytrzymać jej. Spartaczył sytuacje strzeleckie.

Ogólnie przed rewanżem nie stawiam nas na straconej pozycji. Wydaje mi się jednak, że zagramy bez Zwolińskiego, a na skrzydle wyjdzie Baena, Sukiennicki na pozycji nr 10 będzie schodził do boku do Baeny. Zwolinski nic nie dał w ataku a zabrakło kogoś do pracy w środku pola .
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 27.07.2024, 14:54
Baena nie może marnować aż tylu doskonałych sytuacji strzeleckich. Bardzo dobrze że pozyskaliśmy nowych skrzydłowych, którzy będą mogli posadzić go na ławce i miejmy nadzieję uwolnią nas przy okazji także od potrzeby grania Młyńskim

otóż niestety ale twoje zaklęcia nie podziałają
i tak jak do tej pory tak i w przyszłości pan Baena będzie marnował takie sytuacje jedna po drugiej (ot np. z kosowianami tak zrobił)
a dlaczego?
to proste

odpowiedź mamy tu: https://www.transfermarkt.pl/angel-b...spieler/578878

w statystyce
a jest ona dla tego piłkarskiego parodysty nieubłagana
8 bramek w 139 występach oficjalnych
z czego 4 na poziomie III ligi hiszpańskiej
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów