|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sukces ogromny. +13 mln (część już część niedługo) i nie ma kasy na transfery. Ależ ten klub jest dobrze prowadzony.
Kobierzyn to właśnie z markusikiem i Jareczkiem zrobiliście z Wisły. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
zrozumiałeś Drozd intencje piknika ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale ty się nie podpieraj wyliczeniami Piknika bo wynika z nich że część tych pieniędzy została już przepalona w piecu między innymi na pensje dla pączkożerców a według ciebie to my te pieniądze dopiero mamy zarobić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ja zrozumiałem jedno, z Królewskim jako prezesem, zdobycie ligi mistrzów nie będzie żadnym sukcesem
![]() Piknik policzył, że te 10 baniek wpływów, które na oko szacowałem to nie żaden kosmos. Fakt, że część tej kasy pójdzie, albo już poszło na koszty to chyba oczywista sprawa. Ale część wpływów właśnie jak prawaTV czy premie od sponsorów zupełnie pominął. Ile zapłaci Polsat? To zależy ile zarobi z reklam przed meczem i w przerwie. Z tego co piszą to umowa jest prawie klepnięta ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jasne bo przecież oni nie są w stanie tego przed meczem,przed nabyciem praw wycenić.To trzeba zważyć i zmierzyć jak na budowie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niewiele zrozumiałeś kolego
a na pewno nie intencje posta ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się nie odnoszę się do posta Piknika, choć jego walorem jest to, że jest obiektywny. Podejście reszty dyskutantów można streścić krótko.
Zdobycie pucharu to nie żaden sukces. Gra w pucharach to same problemy, a wszystko to wina Królewskiego. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Drozdzik, im więcej meczów w pucharach tym gorzej, przecież Krolewski ci powiedział, że do meczów dokładamy więc dla Zaskrońca to same straty.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak czy siak na prawach zarobimy, czy nie? Bo już takie teorie tutaj padały ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie odnosisz się do posta Piknika ale piszesz "Żadnego sukcesu nie ma. Nie gramy w pucharach po 12 latach. A te wyliczenia powyżej to bajania." i "Piknik policzył, że te 10 baniek wpływów, które na oko szacowałem to nie żaden kosmos." Z logiki już ....ę zrobiliście teraz zaczynacie to robić ze słowem pisanym...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Llapi Podujeve z Kosowa będzie rywalem piłkarzy Wisły Kraków w I rundzie eliminacji Ligi Europy. Spotkania zostaną rozegrane 11 lipca na wyjeździe i 18 w Krakowie.
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...fer_57025.html KF Llapi - jedna ze słabszych drużyn, którą mogła wylosować Wisła Kraków według rankingu Opta poziom Radomiaka Radom. Dolna część Ekstraklasy. Wisła Kraków - 1632 miejsce KF Llapi - 1029 https://x.com/stanislawmadej/status/1803053722076881364 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to najlepsze losowanie jakie mogło być, ale i tak spokojnie możemy odpaść.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Szybki w....... w Kosowie, potem szybki w eliminacjach Ligi Konferencji na jakimś Gibraltarze.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Niestety czarno to widzę, nie mamy zespołu więc oklep możliwy od Albańców.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
*Kosowarów
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W plecy i można się skupić na lidze.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czuję w kościach w........
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
co się przejmujecie - i tak najważniejsze jest ponowne zdobycie PP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Sportowo prawie idealnie.
"Marketingowo" chuuuu... slabo, bo nikt tego nie bedzie chcial pokazac. Kompletnie nie rozumiem biernosci klubu. Sukiennicki i Mikulec to dobre wybory, tylko czemu tak pozno? Jest realna szansa zahaczyc sie o 4 runde LK. Ta druzyna powinna miec szanse zrobic w tych eleminacjach wynik, a szansa jest jak najszybsze sciagniecie uzupelnien skladu, zeby mieli jak najwiecej czasu na wspolne treningi. Biorac pod uwage sytuacje finansowa klubu i to, ze mozna zawalic poczatek ligi a potem awansowac z 1 miejsca to ja uwazam, ze powinnismy wszystkie sily rzucic na eliminacje. W przypadku dotarcia do IV rundy LK klub na czysto tylko na tych 4 meczach zarobi: 4x500 tys PLN za bilety ~ 2 mln PLN 4x175 tys eur= 700 tys euro 700 tys euro za odpadniecie. Czyli razem okolo 8 mln zlotych. To jest skala wzmocnien jakie trzeba zrobic zeby ta druzyna awansowala, i moze udaloby sie zatrzymac na jeszcze jeden sezon Rodado, lub w najgorszym razie wytransferowac go za wiecej niz za 400 tysiecy euro, gdyby strzelil ze dwie-trzy bramki. Ale co ja sie tam znam. Ja sie nie znam. Zupelnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może jesteśmy w takiej d finansowej, że już inaczej nie możemy.
A może tj. po raz pierwszy od czasów Obidzińskiego próba racjonalnego zarządzania finansami. A może za parę dni k znów odjebie i podpisze 3 okazję jak Omrani czy Bergu. Pożyjemy zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak jestesmy w takiej d finansowej? Przeciez rok temu mocarny jaroslaw olal inwestora. Uznal, ze jest lepszym wlascicielem, zasobniejszym. Niech kladzie hajs na stol, tym razem nie jako pozyczki, ale podnoszenie kapitalu zakladowego i zapewnia odpowiedni poziom druzynie.
Chcial to ma. Splendor i fejm w mediach spolecznosciowych nie jest za darmo. Niech sprzeda ten 1 proc udzialow Synerise i finansuje klub. Przeciez tak sie odgrazal, ze jak bedzie trzeba to bedzie to robic ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Cytat:
II runda 350 tys. euro III runda 550 tys. euro IV runda 750 tys. euro Kwoty za poszczególne rundy się nie sumują. Za odpadnięcie w IV rundzie eliminacji LE i LK nie ma nic. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://editorial.uefa.com/resources...2024_13_en.pdf
Strona 8. I jak nie masz o czyms pojecia to nie pisz, po co wprowadzasz innych w blad? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W klubie mogą się cieszyć z losowania (obędzie się bez dalekiego wyjazdu do Azerbejdżanu) ani nie będzie to nikt o dużo wyższym poziomie sportowym (Botew, Elfsborg).
Z tych 6 chyba najlepsze mozliwe losowanie, co nie oznacza że jesteśmy jakimkolwiek faworytem. Ugrać remis w Kosowie i przy Reymonta przy pełnych trybunach jest szansa przepchnąć awans do 2 rundy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, że goście w Kosowie grają zwykle przy 500 kibiców, jest szansa, że wyjdą na mecz w Krakowie obsrani jak Beitar swego czasu.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2022
Offline |
|
|
Jedynie co ciekawego zauważyłem, to że oddali tego napastnika, co im zrobił 26 goli w lidze.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
W następnej rundzie rywalem Wisły lub KF LLapi będzie Rapid Wiedeń.
A mogliśmy trafić: Ajax Molde Rapid Wiedeń Trabzonspor Cercle Brugge Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez reperandt : 19.06.2024 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakładając, że tam dojdziemy to szkoda, że nie Ajax.
Rezultat taki sam, a byłaby szansa zobaczyć na żywo kilku extra piłkarzy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|