The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2024, 20:29
Ja piszę o sposobie liczenia człowieka renesansu a ty tu wyjeżdżasz z ckliwymi tekstami.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.06.2024, 20:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ile razy mam pisać. 1,5 z biletów+1 z telewizji+1 od sponsorów+6,5 z premii=10 co do złocisza

To teraz Ty napisz jak to się stanie że zarobimy 6,5 i nic więcej. Odpowiesz na pytanie?
Ja nie mam pojęcia ile zarobimy, dlatego jestem ciekaw Twoich wyliczeń. Rozumiem, że już widziałeś papiery, że jakakolwiek tv będzie chciała transmitować mecz, zapisy kontraktów ze sponsorami + to, że Twoje wyliczenia zysku z meczu są z dupy.

No i przecież Jaro mówił, że minimalnie 13 baniek.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.06.2024, 20:44
A co mnie obchodzi co mówił Jaro. Je wiem, że zyski ze zdobycia pucharu będą dużo wyższe niż same premie. Całkiem możliwe, że bliższe temu co mówi Jaro. Natomiast upieranie się że będzie to 6,5 bańki jest żenujące. Jest śpiewką z kompromitującej serii "finał pucharu Polski to żaden sukces".
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 03.06.2024, 20:47
Na razie jedyne pewne pieniądze to:

5 mln za puchar
1,5 mln premii z UEFA - te 350 tys Euro? Jak odpadniemy w I rundzie kwalifikacji do LE to wejdziemy do II rundy kwalifikacji LKE.

Reszta to wróżenie z fusów.

Nie wiadomo ile ludzi przyjdzie na te dwa mecze.

Nie wiadomo czy jakakolwiek TV będzie to chciała pokazać.

Nie wiadomo ile będą kosztować wyjazdy. Taki Azerbejdżan to drogo wyjdzie jeśli będą tam nocować. Lot przez Frankfurt.

Nie wiadomo czy jakieś premie za awans będą wypłacone.

Na pewno coś wpadnie za Superpuchar.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:49
No dobrze, to jeszcze raz.

Nie twierdze, że zyski zamkną się na 6.5 bańki - skiumał?

Nie mam pojęcia ile więcej zarobimy - skumał?

Ty twierdzisz, że 10 baniek, podkreślając to przez "ja wiem". No to zadaje proste i zasadne pytanie - skąd to wiesz i czy mógłbyś się podzielić tą wiedzą z innymi? Tylko proszę, nie na zasadzie "a bo tak" tylko podaj jakieś sensowne argumenty.

Uprzedzając Twoją odpowiedź "prawa tv i hajs od sponsorów" się nie liczy. Na jakiej podstawie tak uważasz?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.06.2024, 20:50
azor napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mam pojęcia ile zarobimy, dlatego jestem ciekaw Twoich wyliczeń. Rozumiem, że już widziałeś papiery, że jakakolwiek tv będzie chciała transmitować mecz, zapisy kontraktów ze sponsorami + to, że Twoje wyliczenia zysku z meczu są z dupy.
W Polsce jeśli chodzi o transmisje najbardziej wstępnych rund eliminacyjnych należy się cieszyć jeśli w ogóle jakaś stacja zechce transmitować spotkanie i pokryć w związku z tym koszty wyprodukowania sygnału. Milion złotych, jeśli będzie chodziło o jakiś mecz I-ligowca z drużyną z Kosowa albo innego Azerbejdżanu jest jakąś abstrakcją.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:52
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ja piszę o sposobie liczenia człowieka renesansu a ty tu wyjeżdżasz z ckliwymi tekstami.
Dobrze wiem o czym piszesz. Ważniejsze jednak przy jakiej okazji. Dyskusja jest o rzeczywistych potencjalnych wpływach wynikających z wygrania pucharu Polski. A nie metodach liczenia Królewskiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2024, 20:53
MaLk napisał(a):Wyświetl post
W Polsce jeśli chodzi o transmisje najbardziej wstępnych rund eliminacyjnych należy się cieszyć jeśli w ogóle jakaś stacja zechce transmitować spotkanie i pokryć w związku z tym koszty wyprodukowania sygnału. Milion złotych, jeśli będzie chodziło o jakiś mecz I-ligowca z drużyną z Kosowa albo innego Azerbejdżanu jest jakąś abstrakcją.
Przeginasz. Nie chodzi o jakiegoś pierwszoligowca tylko Wisłę Kraków. To nie przypadek że niemal wszystkie nasze mecze są transmitowane przez Polsat Sport. Medialnie jesteśmy w top 5.
Reszty się domyśl.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.06.2024, 20:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przeginasz. Nie chodzi o jakiegoś pierwszoligowca tylko Wisłę Kraków. To nie przypadek że niemal wszystkie nasze mecze są transmitowane przez Polsat Sport. Medialnie jesteśmy w top 5.
Reszty się domyśl.
Legia czy Lech są nawet wyżej - ktoś im płacił takie pieniądze za boje z Luksemburgami albo innymi Estoniami?

Nikt nie będzie się zabijał o te transmisje. Tzn. na pewno nie za milion złotych.

Tyle, to nam Polsat, transmitujący niemal wszystkie mecze w sezonie, płacił... ale za cały sezon.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 21:00
Jeżeli taki pojedynek pierwszoligowca z drużyną z Kosowa będzie chciało zobaczyć 1 mln widzów to gwarantuję Ci że stacja poszuka pieniędzy na wyprodukowanie sygnału...

Firma Sponsoring Insight przeanalizowała dane dostarczone przez Nielsen Media. Z tych analiz wynika, że największą oglądalnością cieszyły się I-ligowe mecze z udziałem Wisły Kraków. "Biała Gwiazda" występowała na sportowych antenach Polsat najczęściej, bo aż 16 razy na 19 spotkań ogółem. Skumulowany AMR (z ang. Average Minute Rating, czyli średnia oglądalność minutowa) wyniosła w przypadku Wisły prawie 1,1 mln.

https://gol24.pl/polsat-stawia-glown...ar/c2-18210277

To była liga. Teraz są puchary pierwszy raz od 13 lat. W pierwszej rundzie gramy tylko my. Nie ma alternatywy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 21:02
No dobrze dobrze, ale wciąż bez odpowiedzi pozostaje pytanie - w jaki sposób wyceniłeś nawet taką ewentualna transmisję na 1 mln? Czemu nie 5, czemu nie 8 albo 0,5?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2024, 21:02
Legia czy Lech są nawet wyżej - ktoś im płacił takie pieniądze za boje z Luksemburgami albo innymi Estoniami?

Nikt nie będzie się zabijał o te transmisje. Tzn. na pewno nie za milion złotych.

Tyle, to nam Polsat, transmitujący niemal wszystkie mecze w sezonie, płacił... ale za cały sezon.
Ja nie wiem ile zapłacą bo nie znam cen. Ty też pewnie nie. Ale Wisła to medialnie jest wielka marka, liczy się ją inaczej niż zdecydowaną większość klubów w Polsce, bez względu na to w której lidze gra. Mam tłumaczyć dlaczego?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 03.06.2024, 21:12
Pociągnę temat idealnie pasujący do tytułu wątku. Ile Wisła dostanie z UEFY jeżeli odpadnie w 2 R el LE i 3 R el LK ( dla mnie to jest realistyczne założenie plan minimum, wszystko co wyżej może sie udac jesli poskładają jako tako kadrę i poszczęści się w losowaniu).
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 21:15
Zdecydowana większość nie gra w pucharach.Załóżmy optymistycznie że medialnie jako pierwszoligowiec jesteśmy na poziomie Lecha czy Legii.Skoro nikt się nie zabija o transmisje ich meczów z jakichś pierwszych rund czemu ma się zabijać o transmisję naszego meczu.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.06.2024, 21:16
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Pociągnę temat idealnie pasujący do tytułu wątku. Ile Wisła dostanie z UEFY jeżeli odpadnie w 2 R el LE i 3 R el LK ( dla mnie to jest realistyczne założenie plan minimum, wszystko co wyżej może sie udac jesli poskładają jako tako kadrę i poszczęści się w losowaniu).
3 x 175 tys euro.
Dla mnie tj. całkiem ambitne założenie, my od każdego możemy dostać od razu w papę mimo rozstawienia. Mamy jeszcze (albo już) w kadrze jakiegoś napastnika?
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 03.06.2024 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.06.2024, 21:20
Jeżeli taki pojedynek pierwszoligowca z drużyną z Kosowa będzie chciało zobaczyć 1 mln widzów to gwarantuję Ci że stacja poszuka pieniędzy na wyprodukowanie sygnału...
Brawo. To już będzie na pokrycie kosztów. To jeszcze brakuje pokrycia kosztów zapłaty Wiśle tego 1 mln zł oraz marży samej stacji telewizyjnej.

Cytat:
Firma Sponsoring Insight przeanalizowała dane dostarczone przez Nielsen Media. Z tych analiz wynika, że największą oglądalnością cieszyły się I-ligowe mecze z udziałem Wisły Kraków. "Biała Gwiazda" występowała na sportowych antenach Polsat najczęściej, bo aż 16 razy na 19 spotkań ogółem. Skumulowany AMR (z ang. Average Minute Rating, czyli średnia oglądalność minutowa) wyniosła w przypadku Wisły prawie 1,1 mln.
Brawo. Teraz weź sobie jeszcze poprawkę na porę meczu (porównywanie meczów głównie weekendowych w dobrym czasie antenowym) na mecz z jakimś słabeuszem z końca świata w czwartkowy, wakacyjny wieczór.

Z danych za zeszły sezon wynika, że drużyny bardziej od nas popularne (Lech czy Legia) w zeszłym roku we wstępnych fazach z litewskimi czy kazachskimi drużynami oglądało po 100-150 tys. widzów...
https://futbolnews.pl/newsroom/75274...olskich-druzyn

Ja nie mówię, że nikt nas nie pokaże - pewnie chętny się znajdzie. Ale 1 mln złotych, które dodatkowo, ponad koszty miałby ktoś nam za to zapłacić? Litości...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.06.2024, 21:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale Wisła to medialnie jest wielka marka, liczy się ją inaczej niż zdecydowaną większość klubów w Polsce, bez względu na to w której lidze gra. Mam tłumaczyć dlaczego?
Większa niż Legia i Lech?

Oczywiście. Wytłumacz dlaczego miałaby zostać wyliczona inaczej.

Które telewizja zapłaci nam miliony za transmisję, którą obejrzy w porywach 150 tys. widzów, o ile będzie w kanale otwartym?
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 03.06.2024, 21:35
No zaraz Drozd rzeczywiste potencjalne? Serio tak piszesz i myślisz, że ktoś Cię potraktuje poważnie?
Powód: Nie chce mi cytować.
Ostatnio edytowane przez Clanowy : 03.06.2024 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.06.2024, 22:05
Co ten drozd .......i xd Wiśle średnio minutowo w I lidze oglądało 1,1 mln ludzi? Xd nie wiem co oznacza ta kwestia średnia oglądalność minutowa ale ten co dowalił propagandę że skoro w lidze było 1,1 mln ludzi oglądających Wiśle to w pucharach będzie minimum 1 mln a zapewne i więcej. Czyli w sumie jego głowa uroila że Wiśle obejrzy 1 mln osób i za każdą pare oczu dostaniemy 1 zł.

Dane za tamten sezon
Cytat:
Liczby widzów zasiadających przed telewizorami mogą zaskakiwać i to zdecydowanie in minus. Tylko dwa mecze przekroczyły barierę 200.000 osób, a miejsce w TOP-20 zagwarantowało zaledwie 110,5 tysiąca oglądających.

Dwa wspomniane przypadki to finał baraży Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Puszcza Niepołomice (236.034 widzów) oraz hitowe starcie ŁKS Łódź - Wisła Kraków (218.511). Podium uzupełniło spotkanie Ruch Chorzów - Wisła Kraków (162.073), które wyprzedziło
Cytat:
Polsat za prawa do pokazywania Fortuna 1. Ligi płacił za każdy sezon 10 mln zł (tyle samo za Puchar Polski, który również przejmuje TVP). W sumie każdy klub zaplecza elity zarabiał z tego źródła 500.000 zł, a dodając do tego sponsorski kawałek tortu od PLP w sumie suma ta rosła do około miliona.
500 tys za 17 meczów.

Także to by było na tyle z tego pariasowego pieprzenia głupot
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.06.2024 o godz. 01:03.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 22:19
Dobrze wiem o czym piszesz. Ważniejsze jednak przy jakiej okazji. Dyskusja jest o rzeczywistych potencjalnych wpływach wynikających z wygrania pucharu Polski. A nie metodach liczenia Królewskiego.
Właśnie o metodach liczenia Królewsk....przepraszam,wiem,wiem człowieka renesansu.Ty nie potrafisz uzasadnić skąd ci wyszło 10 mln a jemu wyszło nawet 13
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.06.2024, 04:28
To będą pierwsze mecze w pucharach od 12 lat. Pamiętam mecz z Newtown też w wakacje, a łuki były pełne .

Twoje 6,5 jest gwarantowane z PZPN i UEFA. Brakujące 3,5 o których mówię wynika z ostrożnego szacunku. Bilety, sponsorzy, prawa telewizyjne. Możesz oczywiście twierdzić że nic na tym nie zyskamy, ale co ja Ci na to poradzę?
Pamiętam, że w czasach Newtown pojemność całego stadionu to było 10 tysięcy, a nie 33. Niczego nie twierdzę tylko pytam.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.06.2024, 13:44
No może 13. Było tyle ludzi ile się sprzedało biletów. . W tym samym sezonie po bilety na Parme sprzedawane w starej hali kolejka zaczynała się w parku Jordana. Znaczy tam się ustawiali nie znający realiów.

W każdym razie choćbyśmy mieli grać z drużyną z 7 ligi cypryjskiej. Chętni na bilety się znajdą, nawet tacy którzy nigdy na meczu nie byli. Bo to będzie historyczny mecz.

krysztal napisał(a):Wyświetl post
Właśnie o metodach liczenia Królewsk....przepraszam,wiem,wiem człowieka renesansu.Ty nie potrafisz uzasadnić skąd ci wyszło 10 mln a jemu wyszło nawet 13
To Ty nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że wygranie Pucharu to gigantyczny sukces Wisły Królewskiego. Sukces w każdym aspekcie, również finansowym. Historia za którą człowiekowi renesansu należą się duuuże gratulacje.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.06.2024 o godz. 13:52.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2024, 14:31
To Ty nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że wygranie Pucharu to gigantyczny sukces Wisły Królewskiego. Sukces w każdym aspekcie, również finansowym. Historia za którą człowiekowi renesansu należą się duuuże gratulacje.
jasne, że sukces, ale skąd 13 milionów?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 04.06.2024, 14:44
jasne, że sukces, ale skąd 10 milionów?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.06.2024, 14:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jasne, że sukces, ale skąd 13 milionów?
A może w umowie z Orlenem albo innymi sponsorami są odpowiednie zapisy na wypadek gry w pucharach. Nikt z nas nie ma o tym pojęcia Ja wspomniałem, że na zdobyciu Pucharu Wisła zarobi 10 mln, a tu się rzucili defetyści jakby to było niemożliwe. Wyliczeń żądają. . Kabaret.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.06.2024, 14:51
jasne, że sukces, ale skąd 10 milionów?
Czytać nie potrafisz?

No dobrze dobrze, ale wciąż bez odpowiedzi pozostaje pytanie - w jaki sposób wyceniłeś nawet taką ewentualna transmisję na 1 mln? Czemu nie 5, czemu nie 8 albo 0,5?
Bo tak sobie oszacowałem. Wolno mi czy nie wolno? 4 transmisje po 250 000 daje 1 mln. Ostrożne szacunki.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.06.2024 o godz. 14:53.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 04.06.2024, 14:58
Czytać nie potrafisz?

Bo tak sobie oszacowałem. Wolno mi czy nie wolno? 4 transmisje po 250 000 daje 1 mln. Ostrożne szacunki.
Premie od sponsorów też sobie tak oszacowałeś?

Najgorsze jest to, że Królewski chyba też ma podobny sposób budżetowania, tyle że bardziej optymistyczny.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.06.2024, 15:04

Najgorsze jest to, że Królewski chyba też ma podobny sposób budżetowania, tyle że bardziej optymistyczny.
Królewski ma dostęp do umów.

No dobrze, to jeszcze raz.

Nie twierdze, że zyski zamkną się na 6.5 bańki - skiumał?

Nie mam pojęcia ile więcej zarobimy - skumał?

Ty twierdzisz, że 10 baniek, podkreślając to przez "ja wiem". No to zadaje proste i zasadne pytanie - skąd to wiesz i czy mógłbyś się podzielić tą wiedzą z innymi? Tylko proszę, nie na zasadzie "a bo tak" tylko podaj jakieś sensowne argumenty.

Uprzedzając Twoją odpowiedź "prawa tv i hajs od sponsorów" się nie liczy. Na jakiej podstawie tak uważasz?
To inaczej...
Obiektywne minimum to 6,5.

Jaro twierdzi, że minimum to 13, wiesz prawa TV i od sponsorów to się jednak liczy.

Więc ja krakowskim targiem twierdzę, że zarobimy minimum 10 mln.

Skumał?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2024, 15:46
Cytat:

Z pariasami na prawdę ciężko się rozmawia o czymkolwiek. To jest taka odklejka, że już nawet logika i matematyka nie pomaga. Ma pisane, że za ligę się dostaje w PL 500 tys za cały sezon, ma pisane, że Lech czy Legia za mecze pucharowe miały po 100-150 tys widzów a ubzdurał sobie ze:

Cytat:
To są pariasi, oni mają swój świat, swoje wizje, swoje wyliczenia.
Ciężko sensownie z takimi pogadać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.06.2024, 16:11
Clanowy napisał(a):Wyświetl post
No zaraz Drozd rzeczywiste potencjalne? Serio tak piszesz i myślisz, że ktoś Cię potraktuje poważnie?
Rzeczywiste, potencjalne. Czego nie rozumiesz?

Jeżeli na puchar przyjdzie jedna osoba, a bilet liczymy po 10-100zł. To 10-100 zł zysku jest prognozą rzeczywistą, ale potencjalną bo nie wiadomo czy ta osoba przyjdzie.

Natomiast można sobie liczyć bilet po 1000 zł. Wtedy prognoza jest nierzeczywista, ale wciąż potencjalna. Bo jednak ktoś może za tego tysiaka przyjść na mecz.

Ja w swoich szacunkach przyjąłem 50 zł i 20 000 na meczu. Uważam że założenie jest rzeczywiste. Przynoszące potencjalny zysk 1 mln - koszt organizacji meczu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów