The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2024, 17:33
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Skąd wy bierzecie te ponad 10 czy nawet 13 baniek (królewski)? Proszę, oświeć mnie drozd.
Mnie wychodzi 5 baniek plus 175 tys euro za rundę czyli najpewniej 350 tys czyli półtora miliona złotych. Gdzie jest reszta, czego nie wiem? Wszystkie bilety są po stówce i wszystkie już sprzedane? Tv zapłaciła po bańce za każdy mecz mimo że jeszcze nie wiadomo z kim będziemy grali? Miasto Kraków zapłaci 5 baniek za reklamę w pucharach?
Zarobił ileś tam, a ile nie zarobił nie awansując do extra?
Liczył to ten sam człowiek który stworzył raport na temat wpływu Wisły na gospodarkę Krakowa.Jak już nam miasto wypłaci te pieniądze które nam za tą promocje wisi to sobie takich Mbapów i Salahów będziemy kupować jak bułki w spożywczaku.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 17:34
Zapomniałem dodać-człowiek renesansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.06.2024, 17:38
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Liczył to ten sam człowiek który stworzył raport na temat wpływu Wisły na gospodarkę Krakowa.Jak już nam miasto wypłaci te pieniądze które nam za tą promocje wisi to sobie takich Mbapów i Salahów będziemy kupować jak bułki w spożywczaku.
Sugerujesz że wyliczenia tego człowieka są błędne? Na jakiej podstawie? Bo Królewski je zlecił? To muszą być błędne...

Dramat...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2024, 17:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Fakt, że będziemy grać w pucharach to marketingowo dobrze? Czy źle? To ile zarobimy zależy tylko od nas. Zakładając że na każdy mecz które rozegramy u siebie przyjdzie 20 000, a bilet będzie kosztował 50 zł to zarobimy, 2 mln, czyli około 1,5 na czysto. Każdy punkt zdobyty w meczu to też kasa.
Nie ma dodatkowej kasy za punkty w meczach eliminacyjnych
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2024, 17:56
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Przy Warcie i Arce stawiam znak zapytania z uwagi na to, że Arka zaliczyła strasznie frajerską końcówkę sezonu która może skutkować tym samym co u nas rok temu czyli brak motywacji i permanentna sraczka w momencie w którym w meczu coś nie idzie.

Natomiast z Warty odchodzi trener który ten klub wyciągnął z dupy na salony do których nie przystoją. Nie mają kibiców, nie mają stadionu, nie mają bogatego właściciela.
Jest trochę inaczej z tym właścicielem:
Cytat:
Sytuacja jest skomplikowana, a właściciel klubu, Bartłomiej Farjaszewski, postanowił postawić sprawę na ostrzu noża. Grozi, że Warta nie przystąpi do rozgrywek Fortuna 1 Ligi.

- Jeśli nie dojdzie do porozumienia ws. gry przy Bułgarskiej, nie przystąpimy do rozgrywek 1 ligi. Jeśli Warta wróci do Poznania, gwarantuję dalszą budowę i wsparcie klubu. Bez stadionu nie jestem w stanie tego zrobić - zadeklarował.

Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n..._8sheLWa_t5ypv
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 17:56
Sugerujesz że wyliczenia tego człowieka są błędne? Na jakiej podstawie? Bo Królewski je zlecił? To muszą być błędne...

Dramat...
Nie,na podstawie tego że wykonał je człowiek renesansu...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 18:01
Fakt, że będziemy grać w pucharach to marketingowo dobrze? Czy źle? To ile zarobimy zależy tylko od nas. Zakładając że na każdy mecz które rozegramy u siebie przyjdzie 20 000, a bilet będzie kosztował 50 zł to zarobimy, 2 mln, czyli około 1,5 na czysto. Każdy punkt zdobyty w meczu to też kasa.

Drozd idż z tymi wyliczeniami do Królewskiego,on na pewno czeka na kogoś takiego jak ty.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 18:16

Drozd idż z tymi wyliczeniami do Królewskiego,on na pewno czeka na kogoś takiego jak ty.
Królewski sam sobie wyliczy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 18:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No patrz droździk, V kolumna w klubie przeciwko Królewskiemu, no prawie niczym ty przeciwko Kubie i Nowakowi. Wtedy też byłeś V kolumną?
Ja nie trzymałem wtedy kciuków za przegrane. Nie nadawałem na Brzęczka na zapas, bo 1/14 wszystko wyjaśniało. To oni wydawali kasę z Ekstraklasy na Baltę, Sapałę, Bashe, Żyre... i oddali Wisłę Królewskiemu spłukaną i na 10 miejscu w tabeli. Wtedy jakoś nie płakałeś...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.06.2024, 18:36

Dramat...
Ponawiam pytanie jak wyliczyłeś, że Rude zarobił zdobyciem pucharu ponad 10 baniek, mnie wychodzi prawdopodobnie 6,5 plus nie wiadomo jaka publika na nie wiadomo ilu meczach z nie wiadomo kim czyli nie wiadomo jak ustawić ceny biletów, w środku wakacji i urlopów, a twoje ponad 10 skąd? Jeszcze bardziej jestem ciekaw skąd twój szef wziął 13.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.06.2024, 18:57
Ale Ty się Granat czepiasz....powiedział, że tyle będzie to tyle będzie, czego nie rozumiesz hejterze?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 19:05
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Ponawiam pytanie jak wyliczyłeś, że Rude zarobił zdobyciem pucharu ponad 10 baniek, mnie wychodzi prawdopodobnie 6,5 plus nie wiadomo jaka publika na nie wiadomo ilu meczach z nie wiadomo kim czyli nie wiadomo jak ustawić ceny biletów, w środku wakacji i urlopów, a twoje ponad 10 skąd? Jeszcze bardziej jestem ciekaw skąd twój szef wziął 13.
To będą pierwsze mecze w pucharach od 12 lat. Pamiętam mecz z Newtown też w wakacje, a łuki były pełne .

Twoje 6,5 jest gwarantowane z PZPN i UEFA. Brakujące 3,5 o których mówię wynika z ostrożnego szacunku. Bilety, sponsorzy, prawa telewizyjne. Możesz oczywiście twierdzić że nic na tym nie zyskamy, ale co ja Ci na to poradzę?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 19:11
To będą pierwsze mecze w pucharach od 12 lat. Pamiętam mecz z Newtown też w wakacje, a łuki były pełne .

Twoje 6,5 jest gwarantowane z PZPN i UEFA. Brakujące 3,5 o których mówię wynika z ostrożnego szacunku. Bilety, sponsorzy, prawa telewizyjne. Możesz oczywiście twierdzić że nic na tym nie zyskamy, ale co ja Ci na to poradzę?
Gdyż życzeniowe liczenie przychodów jest głupie i nieodpowiedzialne. To nie są twarde liczby, które można wrzucić w tym momencie do excela, tylko rachunki na zasadzie "a to tu z praw pewnie będą z dwie-trzy bańki".
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2024, 19:13
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to byłyby nasze letnie "wzmocnienia", to upadłość można ogłaszać w zasadzie już teraz.
Ziarko siódmy też jak Chełmecki wraca z SSW
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 19:34
azor napisał(a):Wyświetl post
Gdyż życzeniowe liczenie przychodów jest głupie i nieodpowiedzialne. To nie są twarde liczby, które można wrzucić w tym momencie do excela, tylko rachunki na zasadzie "a to tu z praw pewnie będą z dwie-trzy bańki".
Ja napisałem tylko, że wygranie pucharu przyniesie klubowi około 10 000 000. Nie składam zeznania podatkowego tylko szacuję zyski z wywalczenia pucharu i występów w europie. Oczywiście jest grupa, która będzie te zyski maksymalnie zaniżać, po co? Bo im większy zysk tym większy sukces Rude i Królewskiego, a wiadomo przecież, że Królewski nie ma żadnych sukcesów. Tylko kompromitacje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:00
Ja napisałem tylko, że wygranie pucharu przyniesie klubowi około 10 000 000. Nie składam zeznania podatkowego tylko szacuję zyski z wywalczenia pucharu i występów w europie. Oczywiście jest grupa, która będzie te zyski maksymalnie zaniżać, po co? Bo im większy zysk tym większy sukces Rude i Królewskiego, a wiadomo przecież, że Królewski nie ma żadnych sukcesów. Tylko kompromitacje.
Mistrzu, ale ja Cię pytam skąd wziąłeś te 10 baniek? Twoje wyliczenia pokroju z meczu będą 2 miliony przychodu minus 500 tys. kosztów i mamy w kieszeni 1,5 bańki to wiesz gdzie sobie można wsadzić?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2024, 20:02
"po 21 latach udało nam się nam nieoczekiwanie sięgnąć po Puchar Polski z drugiego poziomu rozgrywkowego, w pełni zasłużenie po pokonaniu trzech zespołów z ESA. Jest to sukces finansowy, sportowy i medialny, który pozwoli nam po 13 latach na rywalizację w Pucharach Europejskich. Oczywiście względem celu głównego, jest to mniej znaczący sukces, lecz jako klub w obecnej sytuacji finansowej nie możemy przymknąć oko na to, że wartość tego zwycięstwa generuje/wygeneruje łącznie w najgorszej wersji około 13 mln PLN wpływu do klubu. "

https://x.com/jarokrolewski/status/1797241518324936785
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:07
A liczysz netto czy brutto?Czy jak Gajtkowi,wszystko ci jedno?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:08
Mistrzu, ale ja Cię pytam skąd wziąłeś te 10 baniek? Twoje wyliczenia pokroju z meczu będą 2 miliony przychodu minus 500 tys. kosztów i mamy w kieszeni 1,5 bańki to wiesz gdzie sobie można wsadzić?
Jak nie pasuje to sobie policz 30 000 i bilety po 70 zł. Wtedy wyjdzie 3 bańki. Ale Ty zakładasz, że na mecz nikt nie przyjdzie. Wiesz gdzie sobie można wsadzić takie założenie...

Wiem, że to boli, że pod Królewskim Wisła będzie grać w pucharach, na prawdę, łączę się w bólu
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:09
leszekm napisał(a):Wyświetl post
"po 21 latach udało nam się nam nieoczekiwanie sięgnąć po Puchar Polski z drugiego poziomu rozgrywkowego, w pełni zasłużenie po pokonaniu trzech zespołów z ESA. Jest to sukces finansowy, sportowy i medialny, który pozwoli nam po 13 latach na rywalizację w Pucharach Europejskich. Oczywiście względem celu głównego, jest to mniej znaczący sukces, lecz jako klub w obecnej sytuacji finansowej nie możemy przymknąć oko na to, że wartość tego zwycięstwa generuje/wygeneruje łącznie w najgorszej wersji około 13 mln PLN wpływu do klubu. "

Nie pytam się o to, co Jarek powiedział, bo równie dobrze zamiast 13 mógłby tam wstawić 83. Pytam w jaki sposób to jest oszacowane?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:10
leszekm napisał(a):Wyświetl post

Leszku każdy chyba zna tego tłita.Zanim wrzucicie go po raz setny ponawiam pytanie poprzedników,skąd ta suma?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:10
Jak nie pasuje to sobie policz 30 000 i bilety po 70 zł. Wtedy wyjdzie 3 bańki. Ale Ty zakładasz, że na mecz nikt nie przyjdzie. Wiesz gdzie sobie można wsadzić takie założenie...

Wiem, że to boli, że pod Królewskim Wisła będzie grać w pucharach, na prawdę, łączę się w bólu
Misiu Kolorowy, zakładam że na obydwa mecze będzie pełen stadion. Tylko że rachunek: ilość*cena nie daje żadnej wymiernej kwoty co do realnego zysku z meczu. Ty naprawdę tak na serio to wszystko piszesz?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2024, 20:14
Płatności za eliminacje europejskich pucharów
Zasady są takie same jak do tej pory. Zmieniła się stała kwota, która obecnie wynosi 175 tys. Euro za każdą rundę. Określona kwota za odpadnięcie w eliminacjach Ligi Konferencji pozostała bez zmian:

I runda 150 tys. E
II runda 350 tys. E
III runda 550 tys. E
IV runda 750 tys. E
Kwoty za poszczególne rundy się nie sumują.

https://rankinguefa.pl/finanse-w-eur...arach-2024-25/
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:15

Liczysz jak Królewski.Oczywiście gdyby zgłosił się wierzyciel i powiedział-hej Jaro przytuliłeś 13 mln za PP i grę w europie weż mnie spłać z 13 mln zrobiłoby się pewnie 1,3 mln i to pewnie jeszcze straty....ehh pelikany.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:17
Czyli zakładasz, że do meczu dopłacimy? Bardzo racjonalne założenie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:20
Czyli zakładasz, że do meczu dopłacimy? Bardzo racjonalne założenie...
Odpowiesz na pytanie - skąd minimum 10 baniek? Jak to policzyłeś, proszę, nawet na dużych klockach przedstaw, bez wchodzenia w szczególy.

leszekm napisał(a):
Płatności za eliminacje europejskich pucharów
Zasady są takie same jak do tej pory. Zmieniła się stała kwota, która obecnie wynosi 175 tys. Euro za każdą rundę. Określona kwota za odpadnięcie w eliminacjach Ligi Konferencji pozostała bez zmian:

I runda 150 tys. E
II runda 350 tys. E
III runda 550 tys. E
IV runda 750 tys. E
Kwoty za poszczególne rundy się nie sumują.

https://rankinguefa.pl/finanse-w-eur...arach-2024-25/.
To ja tu nie widzę 13 milionów -chyba że zakładasz awans do grupy.

Swoją drogą rozjeżdzają Wam się wersje
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:22
Liczysz jak Królewski.Oczywiście gdyby zgłosił się wierzyciel i powiedział-hej Jaro przytuliłeś 13 mln za PP i grę w europie weż mnie spłać z 13 mln zrobiłoby się pewnie 1,3 mln i to pewnie jeszcze straty....ehh pelikany.
A wyjaśnisz co to ma do rzeczy? Leć do wierzyciela namawiać go żeby się zgłosił. To Królewskiemu pokrzyżuje plany, a że przy okazji Wisła ucierpi to mniej ważne. Najważniejsze uwalić Królewskiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:27
A wyjaśnisz co to ma do rzeczy? Leć do wierzyciela namawiać go żeby się zgłosił. To Królewskiemu pokrzyżuje plany, a że przy okazji Wisła ucierpi to mniej ważne. Najważniejsze uwalić Królewskiego.
No jasne,Wisła ucierpi bo przecież ci wstrętni wierzyciele chcą ją nie wiedzieć czemu wydoić.Idż ty Drozd ze swoim pojmowaniem świata zapierdalać,bo to może ci wychodzi lepiej jak pisanie tych pierdół.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:28
Droooooooozd skąd te 10 baniek?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 20:29
Odpowiesz na pytanie - skąd minimum 10 baniek? Jak to policzyłeś, proszę, nawet na dużych klockach przedstaw, bez wchodzenia w szczególy.
Ile razy mam pisać. 1,5 z biletów+1 z telewizji+1 od sponsorów+6,5 z premii=10 co do złocisza

To teraz Ty napisz jak to się stanie że zarobimy 6,5 i nic więcej. Odpowiesz na pytanie?

No jasne,Wisła ucierpi bo przecież ci wstrętni wierzyciele chcą ją nie wiedzieć czemu wydoić.Idż ty Drozd ze swoim pojmowaniem świata zapierdalać,bo to może ci wychodzi lepiej jak pisanie tych pierdół.
Oczywiście, że ucierpi, po to się negocjuje harmonogram spłaty długów, żeby wierzyciel nie przybiegał jak tylko dłużnik dostanie jakąś kasę. Jeżeli tego nie pojmujesz to przestaję się dziwić tym Twoim pytaniom.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.06.2024 o godz. 20:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów