The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2024, 10:16
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Na ten moment imo drużyny które na pewno skończą sezon przed nami (kolejność losowa):

1. Wisła Płock
2. Miedź Legnica
3. ŁKS
4. Ruch
5. BBT

Pozostanie nam walka o te 6 miejsce, najprawdopodbniej z Łęczną, Odrą, Stalą Rzeszów i Tychami.
Sądzisz że Warta nie będzie w top10? A jeszcze jest Arka...

Czołówka 1 ligi będzie nie mniejszą niż rok temu. To jest pewne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2024, 11:31
I znowu liga będzie ciekawa, a top 10 będzie bardzo ciasne.

A na poważnie: jeśli do teraz Królewski (na przykładzie choćby Lechii - nie wspominam Motoru czy Katowic - bo to i tak są przypadki - równie dobrze mogłaby tam być dowolna inna drużyna z top 10) nie zajarzył jak robi się awans to pora pomału gasić światło.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.06.2024, 11:42
FraMat a na czym opierasz przesłanki, że zjarzy?
Przecież on już udaje, że awans nie jest celem, asekuruje sie, że budujemy długoterminowo i podaje zielone tabelki z zajebistego AI, ktore oceniły pozytywnie przyszłego trenera.

Dalej bagno, lizanie się po fiutach i bajeczki dla idiotów. Myślisz, ze co się zmieni? Bez dyrektora sportowego, bez ludzi ogarniających klub, kto ma transfery robic?
Albo z pajacowaniem na x, jakby miał zjarzyć, że coś trzeba zmieniać to po oświadczeniach UW i Socios by ogarnal chory łeb i przestal pisać o prąciach na X. Skoro mamy powiedzmy kolejne nowego otwarcie z sezonem, ktory przed nami, a on juz sie bawi na X po staremu, to znaczy, zenic się nie zmieni.

Prawda jest taka, ze jest c raz gorzej sportowo, finansowo itd okręt tonie i Jarusiowi puszczają nerwy, jego plan polega na tym aby udawać, że jest ok i że sytuacja jest pod kontrolą ale też musi się zabezpieczać stąd jest mu na rękę aby w klubie było jak najmniej ludzi kumatych id o wglądu w papiery (takze lepiej zeby d.s. nie było), stad też poodcinał Socios ile się da od wszelkich tematów, zeby mu na łapy nie patrzyli.

5 lat budowania struktur skończyło się na tym, ze w klubie jedyna osoba to Królewski, takie zbudował struktury wielkie. Rządzi jajogłowy Jaro, a zamiast ludzi sportu zatrudnia informatyków do pseudo AI. Socios po 5 latach wspierania Wisły i uratowania licencji zamiast w klubie mieć do powiedzenia więcej i znaczyć więcej, zostało sprowadzone do roli dawania pieniędzy i siedzenia cicho bo Jaro wie wszystko lepiej jak robić.

Jeśli będzie lepiej to tylko w formie cudu a nie jakiejś pracy wykonanej przez JK.

PS Podejrzewam, ze w tym sezonie na miękko moga nas ograć Miedż i Płock, które po spadku już się ogarnęły i pewnie drugi sezon pójdzie im lepiej. Do tego TBB, które po gorszym sezonie już na koniec wydaje się, ze ułożyli pewne sprawy i ruszą. Zapewne ze dwie ekipy ze spadkowiczów też nas w tabeli na miękko prześcigną. Arka pewnie będzie tak samo groźna jak w tym sezonie. Dojdą jakieś niespodzianki jak dobry sezon Tychów, Łęcznej czy innej Stali. My staliśmy się po prostu średniakiem I ligi i nie zanosi się aby to się zmieniło.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.06.2024 o godz. 11:45.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2024, 11:59
Prawdziwy człowiek renesansu...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 03.06.2024, 12:19
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
FraMat a na czym opierasz przesłanki, że zjarzy?
Nie opieram, dlatego twierdzę, że pora pomału gasić światło.
Lub naprawdę modlić się o nowego właściciela.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.06.2024, 12:20
Transfery IN powiedzą wszystko. Potrzebujemy bocznych obrońców, jednego stopera, jednego skrzydłowego i napastnika minimum (za Angela), żeby coś w tym zespole drgnęło.
Obrona musi zostać przemeblowana, no chyba że mamy w planach stratę 40+ goli w sezonie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.06.2024, 12:30
Tak, że przyjdą Omrani, Junca i inne wynalazki z potencjałem i swietną historią jak na I ligę. I nawet jak będa grali jak Goku z Podbeskidzia to za kilka miesięcy bedą zerami piłkarskimi.
Tyle nam powiedzą transfery.

Jak w klubie będzie rządził człowiek mem, to choćby tu czołówka piłkarska świata przyszła to nic z tego nie będzie. Bo obecnie grać w Wiśle to wstyd. Bądźmy poważni, w środowisku Wisłą ot klub, który nie ma pomysłu, daje się łoić na kasę agentom, cyrkuje z Hiszpanami czy AI, zatrudnia grubasów co wykupują wszystkie pączki z Żabki, a prezes jest świrem, cyber Jarek co lubi po pijaku wyzywać ludzi i pisać o prąciach.
Przecież z Wisły jest beka i nie wierzę, że to się na psychę kopaczy nie przekłada.
Powód: tak, że ten...
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.06.2024 o godz. 12:50.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 03.06.2024, 12:40
Ponownie przepraszam za czepianie się, ale znajdźcie różnicę pomiędzy "także", a "tak, że".

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.06.2024, 13:24
Poprawione szefie
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2024, 13:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
I znowu liga będzie ciekawa, a top 10 będzie bardzo ciasne.

A na poważnie: jeśli do teraz Królewski (na przykładzie choćby Lechii - nie wspominam Motoru czy Katowic - bo to i tak są przypadki - równie dobrze mogłaby tam być dowolna inna drużyna z top 10) nie zajarzył jak robi się awans to pora pomału gasić światło.
Myślę że nie doceniasz kwesti nie posiadania przez niego pieniędzy żeby zrobić awans jak Lechia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 03.06.2024, 13:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę że nie doceniasz kwesti nie posiadania przez niego pieniędzy żeby zrobić awans jak Lechia.
Myślę, i to też chciałem zasugerować, że i on pewnie nie docenia kwestii nie posiadania przez niego pieniędzy żeby zrobić awans jak Lechia.

W Lechii wiedzieli, co w kontekście awansu znaczą pieniądze i zgadnij, co zrobili?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.06.2024, 13:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Myślę, i to też chciałem zasugerować, że i on pewnie nie docenia kwestii nie posiadania przez niego pieniędzy żeby zrobić awans jak Lechia.

W Lechii wiedzieli, co w kontekście awansu znaczą pieniądze i zgadnij, co zrobili?
Mieli pieniądze?

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 03.06.2024, 14:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mieli pieniądze?

Tak im spadły z nieba?
Twierdzisz, że to były pieniądze poprzedniego właściciela?

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.06.2024, 14:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Sądzisz że Warta nie będzie w top10? A jeszcze jest Arka...

Czołówka 1 ligi będzie nie mniejszą niż rok temu. To jest pewne.
Przy Warcie i Arce stawiam znak zapytania z uwagi na to, że Arka zaliczyła strasznie frajerską końcówkę sezonu która może skutkować tym samym co u nas rok temu czyli brak motywacji i permanentna sraczka w momencie w którym w meczu coś nie idzie.

Natomiast z Warty odchodzi trener który ten klub wyciągnął z dupy na salony do których nie przystoją. Nie mają kibiców, nie mają stadionu, nie mają bogatego właściciela. Jeśli szybko odbiją się od dna to będę zdziwiony.

Ale tak, generalnie to oba te zespoły mają potencjał do tego, żeby nas wyprzedzić. To na luzie.

Im dłużej się nad tym zastanawiam tym więcej widzę ekip które mogą nam nastukać Beniaminkowie z Kołobrzegu, Siedlec czy Stalowej Woli wylecą u siebie na nas z taką napinką, że hoho. Na TT stali widziałem poruszenie, że kto to u nich nie będzie gościł na stadionie. Przecież oni jeszcze rok temu byli w 3 lidze.

Polonia ma właściciela z kasą, jeśli będzie chciał to może sypnąć grosza na klub i próbować walczyć o top6.

Z tej całej ekipy która w tym momencie w 1 lidze będzie grać, to chyba tylko Znicza typowałbym jako kandydata do spadku. Na pewno się wyprzedadzą, odchodzi od nich trener który robił wynik ponad stan. Etatowi frajerzy z Resovii już spadli, a reszta drużyn udowodniła, że jak im siadzie sezon to mogą być z palcem w dupie lepsi od wielkiej Wisełki.

Coś mi się wydaje, że jeśli następny sezon nie będzie dla nas nudny, to z powodu walki o sapdek a nie o awans
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.06.2024, 14:33
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwy człowiek renesansu...
Widzę, że się spodobało.

Królewski miał/ma w klubie V kolumnę. Jak się jej nie pozbędzie to g.... będzie a nie awans. Czystka która się zaczęła nastraja optymistycznie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.06.2024, 14:41
Drozdzik Rude też cię nastrajał optymistycznie. Omrani też. V kolumna w Wiśle to Królewski, wolfy, markus i drozd. Lewe lizodupy, pojęcia o niczym nie macie a byście chcieli się aby powymądrzać.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.06.2024, 14:49
@Stelio, ale wiesz że najlepszy wynik w esa to oni z Tworkiem osiągnęli a nie z Szulczkiem

Tam też będzie spory chaos organizacyjny, ale nie są aż tak słaba ekipa żeby nie odebrać wielu zespołom punktów (w tym nam).
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.06.2024, 15:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Stelio, ale wiesz że najlepszy wynik w esa to oni z Tworkiem osiągnęli a nie z Szulczkiem

Tam też będzie spory chaos organizacyjny, ale nie są aż tak słaba ekipa żeby nie odebrać wielu zespołom punktów (w tym nam).
O kurde rzeczywiscie, to oni aż 4 sezony w eklapie siedzieli. Wow, wydawlo mi się, że max 3 i najlepszy wynik osiągneli za Szulczka ale fakt, 5 miejsce w sezonie 20/21 było za Tworka. No to mea culpa w takim razie. Argument z trenerem nietrafiony no to wszystko zależy od tego kogo ściągną i jak to poukłada, ale i tak obstawiam, że oni teraz będa takim solidnym średniakiem 1 ligowym przez kilka lat, o ile dostaną licencję bo tam jest chyba problem ze stadionem
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 03.06.2024, 15:04
Cytat:
V kolumna w Wiśle to Królewski, wolfy, markus i drozd.
Nie idźcie tą drogą, drogą Koalika.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 15:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Drozdzik Rude też cię nastrajał optymistycznie. Omrani też. V kolumna w Wiśle to Królewski, wolfy, markus i drozd. Lewe lizodupy, pojęcia o niczym nie macie a byście chcieli się aby powymądrzać.
Rude zarobił dla klubu ponad 10 000 000. Tylko idioci tego nie doceniają. Druga sprawa, że uświadomił Królewskiemu co jest przyczyną porażek Wisły od kilku lat.

Dlatego teraz Jaro przestanie się cyrtolić, tak jak nie cyrtolił się z Sobczakiem i powoli zaczniemy się odbudowywać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.06.2024, 15:55
Zesrał się a nie uświadomił. Rude wszystko zrobił dobrze, Jarusia uświadomł, Jaruś robi czystki i w ogóle był nękany przez JB od 2019 do 2023 roku - ale to wszystko sa projekcje twojej chorej głowy.

Jak widzisz, to nie jest tak, że jak sobie coś uroisz to tak jest - tak jak z tym awansem. Specjalnie dla ciebie podpis sobie zmieniłem, fajny? Tak samo nie znaczy, że jak sobie uroiłeś, że Rude kogoś uświadomiła Jaro działa prężnie, to nie oznacza, że taka jest prawda. To są tylko projekcje twojej głowy zmęczonej życiem.
drozd:
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 03.06.2024, 16:14
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Dlatego teraz Jaro przestanie się cyrtolić, tak jak nie cyrtolił się z Sobczakiem i powoli zaczniemy się odbudowywać.
Sugerujesz, że Sobczak jest/był V kolumną i celowo nie strzelił karnego z ZS ?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.06.2024, 16:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Rude zarobił dla klubu ponad 10 000 000. Tylko idioci tego nie doceniają. Druga sprawa, że uświadomił Królewskiemu co jest przyczyną porażek Wisły od kilku lat.

Skąd wy bierzecie te ponad 10 czy nawet 13 baniek (królewski)? Proszę, oświeć mnie drozd.
Mnie wychodzi 5 baniek plus 175 tys euro za rundę czyli najpewniej 350 tys czyli półtora miliona złotych. Gdzie jest reszta, czego nie wiem? Wszystkie bilety są po stówce i wszystkie już sprzedane? Tv zapłaciła po bańce za każdy mecz mimo że jeszcze nie wiadomo z kim będziemy grali? Miasto Kraków zapłaci 5 baniek za reklamę w pucharach?
Zarobił ileś tam, a ile nie zarobił nie awansując do extra?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.06.2024, 16:22
Kto wie, czy nie został tam wliczony ekwiwalent reklamowy. Kompletnie by mnie to nie zdziwiło.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.06.2024, 16:22
Przecież wg Królewskiego na meczach tracimy więc niestety x tysięcy trzeba odjąć od zarobku gdy mecz jest u siebie :((((
drozd:
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.06.2024, 16:23
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Transfery IN powiedzą wszystko. Potrzebujemy bocznych obrońców, jednego stopera, jednego skrzydłowego i napastnika minimum (za Angela), żeby coś w tym zespole drgnęło.
Obrona musi zostać przemeblowana, no chyba że mamy w planach stratę 40+ goli w sezonie.
Co powiesz na takie: Starzyński, Młyński, Fazlagic, Skrobański, Chełmecki, Sobol - sześciu jak obiecał prezi.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.06.2024, 16:34
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Co powiesz na takie: Starzyński, Młyński, Fazlagic, Skrobański, Chełmecki, Sobol - sześciu jak obiecał prezi.
Jeżeli to byłyby nasze letnie "wzmocnienia", to upadłość można ogłaszać w zasadzie już teraz.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.06.2024, 16:41
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kto wie, czy nie został tam wliczony ekwiwalent reklamowy. Kompletnie by mnie to nie zdziwiło.
Z tego co mówił Królewski to tak właśnie jest.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.06.2024, 17:08
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Sugerujesz, że Sobczak jest/był V kolumną i celowo nie strzelił karnego z ZS ?
Sugeruje, że Sobczak zamiast koncentrować się na grze i wynikach drużyny to koncentrował się na własnej wiodącej roli i kreowaniu się na lidera. A co do karnego to kto go tam wie. Wykopał w niebo jak z piątki i nie wyglądał na bardzo przejętego. A dodawszy do tego, że wcześniej przez 90 minut robił wszystko żeby bramki nie strzelić, to zwyczajnie pewności nie mam czy to tylko efekt jego nieudolności.

A co do V kolumny. Tylko niewidomy nie dostrzeże, że Królewski ma zdeklarowane grono przeciwników, którzy są tak zapamiętali, że porażki Wisły są przez nich wyczekiwane. Wystarczy poczytać forum. Porównać jak reagują po wygranych, a jak po porażkach. Są w stanie nawet powtarzać fałszywą narrację przeciwników jeżeli to może uderzyć w Królewskiego. Dla nich awans do finału pucharu Polski tonie był żaden sukces. O czym tu gadać.

Jeżeli osoby z takim podejściem miałyby wpływ na zawodników to postawa niektórych w końcówce sezonu robi się bardziej wytłumaczalna. Oczywiście można wszystko tłumaczyć presją. To bardzo wygodne wytłumaczenie. Ale skoro presja wywołuje takie boiskowe zachowania to na orlik dla przyjemności, anie do zawodowego sportu za grube pieniądze.

doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Skąd wy bierzecie te ponad 10 czy nawet 13 baniek (królewski)? Proszę, oświeć mnie drozd.
Mnie wychodzi 5 baniek plus 175 tys euro za rundę czyli najpewniej 350 tys czyli półtora miliona złotych. Gdzie jest reszta, czego nie wiem? Wszystkie bilety są po stówce i wszystkie już sprzedane? Tv zapłaciła po bańce za każdy mecz mimo że jeszcze nie wiadomo z kim będziemy grali? Miasto Kraków zapłaci 5 baniek za reklamę w pucharach?
Zarobił ileś tam, a ile nie zarobił nie awansując do extra?
Bilety będą za darmo, TV nic nie zapłaci bo w pierwszej rundzie będziemy jedyną polską drużyną w pucharach. A miasto podniesie czynsz za stadion. .

Fakt, że będziemy grać w pucharach to marketingowo dobrze? Czy źle? To ile zarobimy zależy tylko od nas. Zakładając że na każdy mecz które rozegramy u siebie przyjdzie 20 000, a bilet będzie kosztował 50 zł to zarobimy, 2 mln, czyli około 1,5 na czysto. Każdy punkt zdobyty w meczu to też kasa. Dlaczego zakładasz że 4 razy przegramy(od fazy grupowej ). Kto wie jakie są umowy ze sponsorami. 10 000 000 to moim zdaniem minimalny zysk związany z wygraniem pucharu, a może być dużo więcej. Może kiedy Rodado walnie ze trzy bramki to odejdzie nie za 1 tylko za 2 mln. Zyski są na tą chwilę trudne do szacowania.

Tego ile nie zarobił nie awansując też nie wiadomo. Zależy, które miejsce byśmy zajęli. No i kasę z esa dostalibyśmy w całości dopiero za rok.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.06.2024 o godz. 17:35.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.06.2024, 17:18
No patrz droździk, V kolumna w klubie przeciwko Królewskiemu, no prawie niczym ty przeciwko Kubie i Nowakowi. Wtedy też byłeś V kolumną?
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów