|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Ujmę to krótko tak, jeśli ktoś chce to zinterpretować na taki sposób jak Ty interpretujesz słowa Majchrowskiego to z łatwoscia to zrobi. Celujesz w taki a nie inny przekaz podprogowy który pasuje Ci do przyjętej hipotezy.
Można to sprowadzić do faktu że Majchrowski nawet gdy decyduje kto będzie sprzątał kibel w magistracie myśli o deweloperach. Miszalski to nie moja bajka, ale nie chciałbym kompletnego zadłużenia Krakowa i spełniania populistycznych wizji wszystkim podmiotom którym Gibała coś obiecał. Gdzieś tam na końcu, wyłania się z tego obraz przy kim bardziej ucierpi Wisła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zacytuje tylko pewien obrazek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I jeszcze jeden cytat:
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Nie wiem czy fakt poparcia przez partię Razem, konfederacji, PiS, Kurator Nowak ma świadczymy o tym że środowiska się łączą, czy tylko o tym że nie chcą aby wygrało Peło. Raczej to drugie. Jeśli to ma być merytoryczny argument to ja go nie przyjmuje.
Wrzucony artykuł jak wiele podobnych (z obu stron) ma na celu głównie zdyskredytować jednego z kandydatów. Warto przejrzeć takowe z obu stron i wtedy wysunąć wnioski. Szczególnie gdy wszystko jest mocno podkoloryzowane i pisane pod opłacona tezę. Jak może zauważyłeś nie wrzucam takowych o Gibale, bo zwyczajnie nie mam ochoty nikogo agitować, a jedynie analizuje kto moze mieć jaki wpływ na Wisłę. Zresztą ta kampania jest na tyle brudna z obu stron, że jak ktoś ma tylko ochotę to z łatwością zniechęci do każdego z kandydatów. Moim wyborem miał być zresztą w 1 turze Mazur, który jako jedyny coś realnie w życiu osiągnął i jego wizja stosunków Kraków - Wisła ma ręce i nogi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W tej kwestii zgadzam się z opinią Fra Mata.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Sprawa nie jest oczywiście prosta bo finanse miasta są w opłakanym stanie, ale ostateczny wynik wyborów daje z perspektywy Wisły przynajmniej szansę zmiany na lepsze. Odwrotny by ją wykluczał. W kwestiach inwestycyjnych liczę, że osoba prof. Mazura, którego znam i cenię sprawi, że te sprawy pójdą w lepszym kierunku. W innych kwestiach mam oczywiście swoje zdanie, ale uważam, że tak wielki klub jak Wisła Kraków powinien być domem dla ludzi o wszelkich poglądach dlatego osoby pełniące w nim ważne funkcje nie powinny się publicznie wypowiadać na tematy polityczne czy światopoglądowe. Przypilnowałem, aby deklaracje dotyczące podejścia kandydatów do wspierania sportu stały się publiczne i złożone na piśmie, co nastąpiło. Każdy mógł się zapoznać a potem głosował jak mu sumienie podpowiadało. A dla mnie poza wszystkim ważne jest hasło "czyny nie słowa". Pięć lat temu gdy ważyły się losy klubu usiłowaliśmy z Piotrem i wraz z ponadpartyjną koalicją radnych wprowadzić pod obrady rady miasta uchwałę wzywającą prezydenta do wsparcia Wisły i wdrożenia programu pomocy dla wszystkich klubów. Chodziło o to aby przynajmniej rozpocząć o tym dyskusję. Aleksander Miszalski, jak wielu radnych czy to PO czy PiS głosował za wprowadzeniem tej uchwały do porządku obrad. Łukasz Gibała wraz ze swoimi radnymi pomógł radnym Majchrowskiego (pod wodzą Kuliga) tą inicjatywę zablokować już u zarania. Taka to była antywiślacka koalicja. Potoczne opinie o tym kto z kim i jak współpracował niekoniecznie są precyzyjne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Bardzo ważna opinia odsłaniająca nieco kulis. Od siebie dziękuję.
Dużo sobie obiecuje po tej zmianie, fajnie jakby tylko teraz AM nie robił na siłę wszystkiego by udowodniac że nie jest kibicem Wisły i nam nie sprzyja. Możemy być świadkiem urzędowej neutralności, choć i to będzie już czymś pozytywnym. Na początek niech w końcu chociaż sprzątną stadion, AM myślę że widział ten syf na własne oczy I że nie trzeba miasta przekonywac że gołębie nie srają tylko w dni meczowe. A tak było dotychczas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Według mnie taki wynik głosowania niczego w Krakowie nie zmieni.
Zaraz okaże się, że tego się nie da, to nie taka prosta sprawa, chciałbym ale nie mogę bo coś tam. A jeżeli chodzi o ruchy personalne to pewnie tego niby odwołamy ale już czeka na niego posadka w innej spółce, na jego miejsce wsadzimy jego (i naszego) dobrego znajomego. Niestety ale dotychczasowe rządy w tym mieście oraz ludzie którzy wsparli i poparli Miszalskiego nie dają nadziei że coś się zmieni. Baaaaardzo bym chciał się pomylić i żeby okazało się, że Krakowem rządzą ludzie, którzy chcą zrobić coś dla mieszkańców a nie dla swojej kliki. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Sytuacja finansowa miasta jest opłakana, niemniej dużym krokiem do przodu byłoby stworzenie przyjaznych warunków nie tylko dla deweloperów ale i innych branż, które byłyby zainteresowane wspieraniem sportu.
Tak to przecież działa w wielu miejscach w Polsce. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jedną z pierwszych decyzji to powinno być byśmy za stadion płacili po meczu a nie przed. Dość traktowania klubu jakby dalej rządzili bandyci.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ale ta decyzja nie wynikała z tego kto rządził w klubie, ale z tego, że przestaliśmy być wypłacalni. Skoro nie płacisz na czas i masz zaległości to dlaczego masz płacić po meczu?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Wybrany Viceprezydent Krakowa odpowiedzialny za sport i przynajmniej na papierze dla Wisły to korzystny wybór. Zobaczymy kogo jeszcze Misztalski obsadzi w ZISie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
viceprezydent od sportu, promocji i komunikacji :
https://www.instagram.com/p/BujZRGNDmnQ/ szkodzić nie powinien ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Trochę od wyborów minęło i pora oczekiwać aby w końcu coś się zaczęło dziać na linii miasto - Wisła.
Póki co pierwszy konkret: Kraków będzie się reklamował na meczu z Cercle. Ciekawe w jakiej kwocie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Oby przynajmniej za cene wynajmu stadionu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Tym bardziej że Aleksander chętnie wrzuca na swojego instagrama zdjęcia z meczów
https://www.instagram.com/p/C-tNbygoQRx/ w derbowym mieście gdzie z takich aktywności może wyjść więcej problemów niż pożytku to już coś ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Na razie mamy tak:
Prezydent Miszalski za nami, wiadomo Vice prezydent da sportu Sęk - za nami, zdeklarowany kibic Nowy dyrektor ZIS - były prezes Wisły Płock - tu przynajmniej powinien czuć klimat piłki, a już na pewno ciągnięcia kasy z miasta ![]() Vice dyr ZIS ds inwestycji Bystrowski - za nami, zdeklarowany kibic, był na PP Nie będę rozwodził się nad poprzednia władza, ale aby ostudzić jakikolwiek optymizm to poprzedni wieloletni dyr ZIS Kowal ponad 25 lat temu był dyrektorem w naszym klubie, a mimo to później próżno było szukać u niego dobrej woli, choć tu po prostu mentalność betonu się nigdy nie zmienila. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
akcję z meczem z Cercle traktuję jako sympatyczny lekki cashback względem czynszu, ale nie wiem czy to jaskółka czegoś więcej
https://sdm.radiokrakow.pl/audycje/a...dnak-poradzimy Miszalski napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trochę się boję tego operatora stadionu w naszym wykonaniu.
Skoro X czasu użeramy się o to, żeby catering był na odpowiednim poziomie, to co dopiero zarządzanie całym obiektem, doglądanie każdej, najmniejszej pierdółki. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|