|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
KOALIK , Twój kolega remikee prosił żeby ci przekazać żebyś skrzynke pw opróżnił
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie no dyskusja Markusa i Koali to złoto.Wygląda na to,że chłopaki nadają na tych samych falach i wzajemnie się uzupełniają.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Poglądy i podejście niewątpliwie takie same, jedyne co się zmienia, to preferowany biegun. Czy to w polityce, czy to w narodowości sportowców/menedżerów/trenerów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
mialem odpuscic play off, co to za roznica; dzuma czy cholera. Jednak koala mnie zmotywowal, gibalo.... masz krzyzyk ode mnie.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zagłosujesz na Gibałę, a z kapelusza wyskoczy Antek Smoleński z wizjami smoleńskimi.
Hardcore. |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jeszcze na 100%, ale raczej Miszalski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Ach, te grzybki… ![]() Godzillę też sprowadzi, by zniszczyła Wawel, jako burżuazyjną siedzibę królów, którą już dawno powinny zrównać z ziemią komunistyczne masy pracujące? ![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wyciekł jakiś list otwarty "środowiska sportowego" z poparciem dla Miszalskiego.
https://twitter.com/WojciechMucha/st...99985676615689 Cytat:
Nie ma tam podpisu największego klubu w Krakowie czyli Wisły.
Ostatnio edytowane przez redrum : 17.04.2024 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
List otwarty prezesa zarządu TS Wisła do kandydatów na urząd Prezydenta Krakowa
https://www.tswisla.pl/list-otwarty-...nta-krakowa-2/ https://twitter.com/jazdzynski/statu...32978172432635 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Mozesz sie nie doczekac
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też myślę,że nawet się nie zająkną na ten temat
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zignorowanie takich listów i brak jakiejkolwiek reakcji czy nowej deklaracji też będzie coś pokazywał.
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak,ale jak zignorują obydwaj to można im naskoczyć.Szkoda że taki list nie wyszedł przed pierwszym terminem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Za późno ten list, przynajmniej o 2 tygodnie.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Hehe ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
https://wiadomosci.onet.pl/krakow/ja...gibale/73x0656
Majchrowski będzie głosował na jebaćpiśca. Jasne jest więc chyba na kogo nie można zagłosować. No chyba, że komuś podobały się rządy Jacusia z Kałuży.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.04.2024 o godz. 19:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
A co ma Jacuś tym sterować z bujanego fotela?
Jak żul spod biedronki odda głos na Gibale to ma być go argument za głosowaniu przeciwko niemu bo ma poparcie żulerni? |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zdaje się, że Jacuś mimo tego, że już nie będzie prezydentem, nadal zabiegać może o interesy deweloperów w Krakowie.
W o wiele większym stopniu "niż żul spod biedronki". Innymi słowy: Jacuś będzie głosował na tego, kto zapewni ciągłość interesów. Chyba że nie znam się na ludziach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jacuś to ma 77 lat i jak dalej będzie ta starość postępować to kilka lat i telefonu sam nie wybierze. Nikt już się z nim nie będzie liczył, a w zasadzie to już teraz tak jest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego trzeba przewietrzyć w końcu to miasto. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pojawiła się odpowiedź Miszalskiego na list otwarty TJ.
https://twitter.com/OlekMiszalski/st...39580361941456 https://pbs.twimg.com/media/GLg79JXX...jpg&name=large |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O to jestem zaskoczony.Tylko że z tego listu nic nie wynika.Potwierdza tylko to co wcześniej deklarował jeśli chodzi o sport amatorski młodzieżowy i rekreacje.W sprawie sportu wyczynowego ogólniki i lanie wody z podkreśleniem,że budżet nie jest z gumy i w kiepskiej kondycji.
Jakby to napisała Biedrzycka "Kto ma wierzyć ten wierzy" ja bym się nie dał nabrać. Ciekawe czy odpowie teraz Gibała |
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
A jednak.
Ważne jest w jakiej formie się pyta, kiedy się pyta i (często) kto pyta ![]()
Ostatnio edytowane przez Obserwator : 19.04.2024 o godz. 10:09.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Faktycznie Tomku może to napawać lekkim optymizmem, jednak osobiście troche przeraża mnie szukanie poparcia (skuteczne) przed drugą tura wśród właśnie ludzi obecnego (poprzedniego) prezydenta, co może jednak prowadzić do utrzymania status quo
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydaje się,że Gibała musi teraz też odpowiedzieć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
To nie ma żadnego logicznego uzasadnienia. Jedynie chciejstwo/gdybologia. Po czym będzie można poznać Misztalskiego to po jego słowach i czynach, a za czasów Majchra nie miał żadnej funkcji z jakiej można go rozliczyć. Teraz będzie już o to prościej. Żeby równiez nie było, Gibale również będzie można rozliczyć (choćby z tego jak to nie podniesie Wiśle czynszu), choć w jego przypadku obietnic było już tyle że nawet na realizację 10% szans nie ma ani możliwości technicznych, ani tym bardziej budżetu. Warto z tego miejsca przytoczyć też to co napisał niedawno Mazur, wiceprezydent Krakowa, o ile wygra Miszalski Cytat:
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.04.2024 o godz. 11:17.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jako ciekawostkę warto wspomnieć że przed chwila pani poseł Wassermann w oświadczeniu mocno odradza głosowanie na kandydata Gibałę - spore zaskoczenie dla wyborców PIS którzy sa w tej chwili kropce i zapewne zostaną w domu.
A co do Miszalskiego, powtarzam jeszcze raz - widziałem go nie raz na meczach a jego rywala nie wiem czy raz. Po drugie chyba lepiej żeby Prezydentem został ktoś kto ma za sobą w większość w Radzie Miasta i nie trzeba się będzie układać do każdej sprawy. Klub Gibały to tylko 7 radnych. Prezydent bez większości w Radzie to tylko kłótnie spory i negocjacje.Ostatnia sprawa to centrala - chyba bardziej wspierać faceta od nich np. jeśli chodzi w wsparcie finansowe. Tak wiem nie powinno tak być ale sami wiecie jak jest... Nie głosowałem na żadnego z nich w pierwszej turze ale patrząc z boku choćby dla dobra naszego Miasta lepiej żeby wygrał Miszalski. Dość już sporów w Radzie Miasta, niech rządzą i pokażą co potrafią. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Wypowiedź Majchrowskiego o tym, że Miszalski jest kandydatem, z którym można się dogadać nie jest wypowiedzią odchodzącego na emeryturę staruszka, lecz de facto wypowiedzią tych wszystkich środowisk, na których pasku Majchrowski był przez ostatnie kadencje, czyli deweloperów, w tym tych wszystkich Strabagów, które mając Majchrowskiego na posyłki mogły robić interesy w Krakowie, a potem umieszczać na przystankach przed I turą informacje i plakaty dyskredytujące Gibałę. Miszalski jest co prawda z PO, lecz jak większość członków KO wynika to tylko z tego, że chce z "niewielką pomocą przyjaciół" (jak prawie wszyscy w PO) robić własne interesy, kręcić lody, a wysoka funkcja tylko temu sprzyja. Twierdzenia Majchra, Cytat:
Są wskazaniem niby kandydata spoza układu (no bo przecież Kulig już odpadł), ale kandydata, który wręcz przebiera nóżkami, żeby do tego układu wskoczyć. Jak dla mnie to "pocałunek śmierci", ale obawiam się, że spora część krakusów będzie myślała jak ty, że to nowy człowiek, który wniesie coś nowego do Krakowa. Nie wniesie. Zabetonuje poprzedni układ, który aferą z plakatami przeciw Gibale wskazał, że posunie się do wszystkiego, do kłamstw, oszczerstw, oby nie więcej, żeby tylko poważnego kontrkandydata zagrażającego interesom układu udupić. Nie jestem zwolennikiem Gibały. To nie moja bajka. Ale nie mam ochoty przyłożyć ręki do zabetonowania na lata poprzedniego chorego układu w Krakowie. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|