|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Żeby była jasność - nie chodzi o to że to co mówi Rude zmieni Twoje życie, po prostu czasem bolą zęby jakie potworki są sklejane z jego konkretnych i rzeczowych odpowiedzi. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czytanie zapisów konferencji przy trenerze z innego kraju est całkowicie bez sensu. Nigdy nie było w tej sferze dobrze, nawet jak szukali profesjonalnych tłumaczy. Najgorzej paradoksalnie było z Gula, który mówił po polsku, ale z tak ograniczonym zasobem słownictwa że i tak przekaz był okrojony. Pomijam już nawet kwestie mowy niewerbalnej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wracają do tematu meczu.
Moim zdaniem, będzie trochę więcej zmian. Krzyżanowski, Łasicki, Eneki, Sapała, Villar, Gogół, Goku - jeżeli zdrowie pozwoli. Plus Sobczak ma problem ze stopą, więc może się naturalnie Żyro pojawić. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zawodników którzy rozegrali więcej niż 80 min jest niewielu: Cziczkan, Carbo, Uryga, Rodado, Colley i Szot.
5 zmian w meczu przy takim natężeniu spotkań daje duży komfort. Pachnie mi jednak tym że Goku wyjdzie za Sobczaka, a reszta jest już uzależniona od mikrourazow, o których nie wiemy. Jakby Rude mógł to pewnie wystawiony taki sam skład jak.na narodowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
W 2019 wygraliśmy w marcu z Legią 4-0. W klubie, oraz wśród kibiców zapanowała euforia. 3 dni później pojechaliśmy na mecz do Sosnowca, a Zagłębie również okupowało ostatnie miejsce w tabeli. I przegraliśmy 3-4. Obawiam się powtórki..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zagrałbym dziś w pierwszej połowie Krzyżanowskim jako lewym pomocnikiem za Nim Junca lub Szot. jeśli będzie lipa, zmiana na Alfaro lub Bregu. Wiem wiem trochę mnie odkleiło ale chłop ma ciągoty na bramkę, niech się wykaże z ostatnią drużyną tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krzyżanowski zawalił ostatnio trzy mecze. Rezultat oglądamy w tabeli. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
No, ale łatwiej jest zwalić winę na tego, kto wykonuje polecenia niż na tego, kto polecenia wydaje. Nie, żebym jakoś specjalnie bronił Krzyżanowskiego - on i tak musi się jeszcze wiele nauczyć i być bardziej odpowiedzialny, ale jestem jakoś dziwnie pewny, że w ustawieniu klasycznymi bocznymi obrońcami Krzyżanowski nie popełniał wcześniej takich błędów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.05.2024 o godz. 12:59.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co Ci poradzę. W skrótach wszystkich akcji nie ma.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Tłumaczenia są jak kobiety - albo ładne albo wierne. Jak masz tłumaczenie na żywo to ciężko robić to ładnie, więc zazwyczaj się nie czepiam. W naszym przypadku angielski jest językiem trzecim więc i trener, i tłumacz deczko upraszczają. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli nie masz sobie jak sprawdzić.
Czy ty też zaliczasz się do typu ludzi nazywanych pieszczotliwie złotymi rybkami? Bo po twoich licznych wpisach mam wrażenie że z gry naszych piłkarzy pamiętasz ostatnie 10 dni, w nawiązaniu do złotych rybek kojarzących ostatnie 10 sekund |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kartkowisko:
7 - Colley, Carbó 6 - Goku, Jaroch, Duda 5 - Uryga 4 - Satrústegui, Rodado, Alfaro, Szot 3 - Basha, Gogół, Junca, Ratón, Sobczak 2 - Sapała, Villar, Olejarka, Krzyżanowski, Łasicki 1 - Baena, Siwierski, Żyro Przydało by się zagrać bez żółtek, zwłaszcza ci z "7". Bo z tych z "3" to chyba tylko Gogół ma szanse na wyjście na boisko. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kocur Bregu znowu poza kadrą meczową.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dziwne, bo to taki dobry piłkarz. A wg wolfyego to jedyny w Wiśle, ktory potrafi dogrywać z SFG
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak wychodzimy:
Cziczkan, Szot - Colley - Uryga - Jaroch, Carbo - Duda, Alfaro - Rodado - Baena, Sobczak ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak nie pojedziemy tych melepet z Sosnowca 3,4 golami to nic w naszym podejściu się nie zmieniło.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zdaje mi się, że w meczu z Pogonią Carbo rzuciłby się żeby blokować strzał a nie robił uniku jak tutaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wisła w lidze i Wisła w PP to dwa różne byty. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Klątwa sosnowiecka działa, dobrze że w następnym sezonie juz ich nie będzie to nikt nas nie pozbawi awansu na ostatniej prostej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale bramka była, a nie żaden spalony.
Sobczak na boisku to gra bez napastnika, więcej, to kolejny zawodnik obrony... No i bramka bramkarza, Raton by to złapał w zęby. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
To jest kryminał, że Carbo ucieka od zawodnika żeby go piłka nie trafiła... to powinna być kara dyscyplinarna za to.
Szot nie nadaje się do gry pozycyjnej, zatem budujemy akcję tylko prawą stroną. Szczerze? Wpuściłbym Villara na lewą obronę. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Dzisiaj Sosnowiec jest tym, czy kiedyś była Odra Wodzisław. Tego się nie da racjonalnie wytłumaczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślą że to Pogoń , albo Piast a to Zagłębie i "spacerki" się skończyły.
Nie położą się , trzeba trochę pobiegać, nie można grać na stojąco. Duda, Carbo słabo. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Póki co klasyczny repertuar Wisły w meczach z cepami: gra po obwodzie, wrzutki, niefart, rywal grający wręcz brutalnie, a wszystko kończy się jakąś kontrą albo strzałem życia przeciwnika.
Mam nadzieję, że na drugą połowę wyjdą wkur***i i władują im z 3 bramki. Ktoś z dwójki Carbo-Duda musi zostać zmieniony, bo pachnie czerwoną kartką przy jakiejś kontrze. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jeszcze nic się nie stało, może to odwrócimy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja wiem, że Zagłębie to nawet w ośmiu powinniśmy pojechać ale na Sobczaku były dwa karne nieodgwizdane.
Najpierw obrońca ściąga go za rękę do ziemi a potem dostaje od typa kolanem. No nie mam najmniejszych wątpliwości że gdyby to było w polu karnym Wisły to na 100% byłyby za to 11tki |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|