The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2024, 14:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A mamy skład żeby grać inaczej?
Chyba mnie właśnie załamałeś. Nie myślałem o tym w taki sposób.
Pozostaje w tym sezonie liczyć na cuda.

Na to, że wróci Rodado i to w dobrej formie.
Na to, że Sobczak i Carbo się nie rozsypią.
Na to, że nikt więcej już nie wypadnie.
Na to, że Omrani (hehe) zaprzeczy wszystkim moim cytowaniom z rumuńskich mediów i zacznie coś grać (taki żart sci-fi).

Na to, że wszystko jest częścią większego planu i budujemy światową formę, dyspozycję, mental na baraże (drugi żart sci-fi), które jakimś psim swędem wywalczymy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.04.2024, 14:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Rude w końcu przyzna, że w tej lidze, żeby awansować, trzeba grać inaczej?
Może, może jest chociaż w 10% elastyczny. A jak nie, to piłowanie do "oporu" i może się uda,

btw
Nie wiem skąd to przekonanie (przedziwna logika) co niektórych że jak mamy słabych obrońców to musmy atakować. Własnie słabość obrońców dużo dużo bardziej wychodzi jak atakujemy i przeciwnik gra z kontry bardzo czesto 1 na 1. Wtedy wszystkie niedostatki szybkościowe, złe ustawianie się widać.

Barcelona w szczytowym okresie żeby grac i wygrywać poza Messim miała Puyla i innych super obrońców

Natomiast jak się gra przysłowiowym kompaktem jest asekuracja, wszyscy są blisko siebie. tutaj o wiele łatwiej zamaskowac swoje braki. Czy taki chrobry ma lepszych od nas obrońców? No litości

A gra blisko siebie, asekuruje i dlatego nie widzimy ich słabości. oczywiście ma to swoją cenę. To przeciwnik ma czesciej piłkę. Ale ten przeciwnik musi wiedziec co z nią zrobić. A w I lidze nie zawsze wie. No ale to na dłuższą dyskusję co sie bardziej opłaca
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.04.2024, 16:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Może, może jest chociaż w 10% elastyczny. A jak nie, to piłowanie do "oporu" i może się uda,

btw
Nie wiem skąd to przekonanie (przedziwna logika) co niektórych że jak mamy słabych obrońców to musmy atakować. Własnie słabość obrońców dużo dużo bardziej wychodzi jak atakujemy i przeciwnik gra z kontry bardzo czesto 1 na 1. Wtedy wszystkie niedostatki szybkościowe, złe ustawianie się widać.

Barcelona w szczytowym okresie żeby grac i wygrywać poza Messim miała Puyla i innych super obrońców

Natomiast jak się gra przysłowiowym kompaktem jest asekuracja, wszyscy są blisko siebie. tutaj o wiele łatwiej zamaskowac swoje braki. Czy taki chrobry ma lepszych od nas obrońców? No litości

A gra blisko siebie, asekuruje i dlatego nie widzimy ich słabości. oczywiście ma to swoją cenę. To przeciwnik ma czesciej piłkę. Ale ten przeciwnik musi wiedziec co z nią zrobić. A w I lidze nie zawsze wie. No ale to na dłuższą dyskusję co sie bardziej opłaca
Powiem Ci dlaczego słabi obrońcy oznaczają że nie możemy się bronić - bo kretyni tacy jak Szot, Krzyżanowski, Jaroch i Uryga nie dość że sami podają na stuprocentowe sytuacje rywalom to dodatkowo - nie umieją kryć w polu karnym. W ogóle. Niemal zawsze któryś z tych jełopów kryje powietrze, albo jest spóźniony, ew. robi karnego.

Ile meczy Wisły obejrzałeś w tym sezonie? Bo to brzmi tak jakbyś był tutaj nowy

@FraMat - bądźmy realistami. Nie ma opcji że zaczną grać w obronie jak normalni piłkarze bo to niemożliwe w tym składzie. Wszyscy nasi obrońcy są chujowi - poza Colleyem, ale pewnie tylko dlatego bo kończy mu się kontrakt. W tamtym sezonie Joseph to był nawet gorszy parodysta niż Szot i Krzyżanowski razem wzięci. Co nie zmienia faktu że Ci pajace w obronie, plus to że większość naszym polskich gwiazd prędzej wybije sobie zęby piłką niż strzeli gola, albo nawet celnie poda - nie napawa to wszystko optymizmem.
Ile bramek strzelili i wypracowali Hiszpanie? Zdecydowaną większość. Taki Duda statystycznie tyle minut biegając po boisku powinien chociaż raz trafić w piłkę inaczej niż planował i strzelić gola. Chociaż raz powinna mu zejść...

Reasumując - na bank coś stracimy, po indywidualnym błędzie albo dwóch. Pytanie kto ma u nas strzelić te dwie-trzy bramki? Kto ma podać?

Przy okazji - ktoś wie dlaczego piłki w pole karne wrzuca Duda? Przecież widać że nie ma o tym zielonego pojęcia...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2024 o godz. 16:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.04.2024, 16:24
@FraMat - bądźmy realistami.
Nie od tego jesteśmy kibicami przecież. Żeby być realistami?
Realistą to jestem w pracy.
Tutaj mam odskocznię.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2024, 16:30
Nie od tego jesteśmy kibicami przecież. Żeby być realistami?
Realistą to jestem w pracy.
Tutaj mam odskocznię.
Dobra. Omrani wyjdzie na ostatnie dwadzieścia minut i strzeli hattricka. Pytanie czy starczy to chociaż na remis
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.04.2024, 16:43
Markus chyba by się upił z radości

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 08.04.2024, 16:50
Powiem Ci dlaczego słabi obrońcy oznaczają że nie możemy się bronić - bo kretyni tacy jak Szot, Krzyżanowski, Jaroch i Uryga nie dość że sami podają na stuprocentowe sytuacje rywalom to dodatkowo - nie umieją kryć w polu karnym. W ogóle. Niemal zawsze któryś z tych jełopów kryje powietrze, albo jest spóźniony, ew. robi karnego.

Ile meczy Wisły obejrzałeś w tym sezonie? Bo to brzmi tak jakbyś był tutaj nowy

@FraMat - bądźmy realistami. Nie ma opcji że zaczną grać w obronie jak normalni piłkarze bo to niemożliwe w tym składzie. Wszyscy nasi obrońcy są chujowi - poza Colleyem, ale pewnie tylko dlatego bo kończy mu się kontrakt. W tamtym sezonie Joseph to był nawet gorszy parodysta niż Szot i Krzyżanowski razem wzięci. Co nie zmienia faktu że Ci pajace w obronie, plus to że większość naszym polskich gwiazd prędzej wybije sobie zęby piłką niż strzeli gola, albo nawet celnie poda - nie napawa to wszystko optymizmem.
Ile bramek strzelili i wypracowali Hiszpanie? Zdecydowaną większość. Taki Duda statystycznie tyle minut biegając po boisku powinien chociaż raz trafić w piłkę inaczej niż planował i strzelić gola. Chociaż raz powinna mu zejść...

Reasumując - na bank coś stracimy, po indywidualnym błędzie albo dwóch. Pytanie kto ma u nas strzelić te dwie-trzy bramki? Kto ma podać?

Przy okazji - ktoś wie dlaczego piłki w pole karne wrzuca Duda? Przecież widać że nie ma o tym zielonego pojęcia...
Cały czas zakładasz że pomimo gry blisko siebie każda strata Szota = gol. Nie, własnie większość strat dzięki asekuracji nie skońćzy się golem dla przeciwnika. Ponadto co oczywiste - nie bawimy się w gre od tyłu - tylko laga na Sobczaka/Omraniego. Bo grajac od tyłu gubimy sporo piłek. I automatycznie mniej będziemy miec okazji na gola, a większosć przez pressing.

Oczywiście że coś stracimy, ale tutaj przeciwnik dostanie "darmowych" goli niewiele. Zresztą zeby zobaczyc czy tak jest musielibyśmy tak grać chociaż od czasu do czasu. A my tak nie gramy i nie zagramy. Nie ma jak zweryfikować tego jakby to było. To tylko z twojej i mojej strony spekulacje.

To takie rozważania "teoretyczne". Niemniej wiele biednych zespołów opanowała ta prostą grę. My idziemy inna drogą więc straty Szota czy zgubione piłki Carbo będą się pojawiały, To cena za to ze mych chcemy zawsze prowadzić grę i".atakować. I OK - jesli po stronie "zysków" jest więcej niz "strat".
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2024, 16:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Cały czas zakładasz że pomimo gry blisko siebie każda strata Szota = gol. Nie, własnie większość strat dzięki asekuracji nie skońćzy się golem dla przeciwnika. Ponadto co oczywiste - nie bawimy się w gre od tyłu - tylko laga na Sobczaka/Omraniego. Bo grajac od tyłu gubimy sporo piłek. I automatycznie mniej będziemy miec okazji na gola, a większosć przez pressing.

Oczywiście że coś stracimy, ale tutaj przeciwnik dostanie "darmowych" goli niewiele. Zresztą zeby zobaczyc czy tak jest musielibyśmy tak grać chociaż od czasu do czasu. A my tak nie gramy i nie zagramy. Nie ma jak zweryfikować tego jakby to było. To tylko z twojej i mojej strony spekulacje.

To takie rozważania "teoretyczne". Niemniej wiele biednych zespołów opanowała ta prostą grę. My idziemy inna drogą więc straty Szota czy zgubione piłki Carbo będą się pojawiały, To cena za to ze mych chcemy zawsze prowadzić grę i".atakować. I OK - jesli po stronie "zysków" jest więcej niz "strat".
Obejrzyj sobie gol z Arką. Po stracie Szota z tyłu byli Colley i Uryga. Problem z tym że bliżej był Alan, a on ma zwrotność wozu z węglem, ale bez szybkości...

Podobnie - pierwszy gol z Motorem to nie brak piłkarzy w polu karnym. Po prostu Szot i Uryga jak zwykle dali dupy.

I możemy tak długo...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.04.2024, 16:58
Grę od tyłu można uskuteczniać, jak się nie ma ułomnych piłkarsko zawodników. Przez parę ostatnich spotkań Raton po prostu wybijał piłki do przodu i szczerze powiedziawszy wolę to, niż jego "kiwki", względnie krótkie podania z Urygą/Colleyem w polu karnym, które przyprawiają człowieka o migotanie komór.

Rude może być kolejnym trenerem, który polegnie na wpajaniu technicznej wizji gry graczom, którzy (poza wyjątkami), są stworzeni do typowej, ligowej rąbanki, bo są po prostu technicznie surowi.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 08.04.2024, 17:06
Obejrzyj sobie gol z Arką. Po stracie Szota z tyłu byli Colley i Uryga. Problem z tym że bliżej był Alan, a on ma zwrotność wozu z węglem, ale bez szybkości...

Podobnie - pierwszy gol z Motorem to nie brak piłkarzy w polu karnym. Po prostu Szot i Uryga jak zwykle dali dupy.

I możemy tak długo...
Rozumiem że z Arką graliśmy inaczej niż zwykle... OK. Zagraliśmy jak Atletico Madryt.. defensywnie. Niech będzie...

Tak, zawsze ktoś da dupy w obronie, to kwestia statystyki. Ale co to za argument?

Jak zagramy tak kilka meczy i średnia traconych goli spadnie lub nie to będzie argument na tak lub nie. A nie 1 stracony gol z Arką jako przykład że tak się nie da...

Ile tych goli w Gdyni straciliśmy? 1. A ile grając do przodu jak dziki w Glgowie? 3.
Ale jeszcze raz powtórzę - skoro nie gramy defensywnie kompaktem to jak niby chcesz to weryfikować? To moze ja wrzucę kompilację strat pod naszą bramką wynikającą z prób gry od tyłu bo zawsze wszak atakujemy... oj jest tego sporo.

Do czasu jak nie zagramy tak kilku spotkań jest to kwestia spekulacjio. A na przykładzie Szoty co poszedł do Widzewa -(z wyklikanego mega słabiaka został solidnym ligowcem w Widzewie) zaczniemy inaczej grać w obronie (defensywnie) to mniej będzie "popisów" obrońców. Ale za to będzie mniej z przodu. Coś za coś. To nie takie jednostronne jak to przedstawiasz że mamy słabych obrońców to my musimy zawsze atakować i prowadzić grę. Nie nie musimy. Chcemy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 08.04.2024 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.04.2024, 17:52
Gdybyś zachował choć odrobinę uczciwości i nie manipulował (naprawę to wina Jarocha - tak wiem, że ogólnie jest słaby - że sędzia wyciągnął czerwoną z dupska?) to nie przywoływałbym czerwonej karki Fernandeza - Hiszpana. Przypomnę też, że fatalnie w poprzednim meczu z Motorem zachował się Junca - też Hiszpan i poprosił swoim zachowaniem o czerwień. Na szczęście mecz był już wygrany.

Tak więc, wszyscy - nie tylko Polacy zachowują się czasami tak, że jesteśmy narażeni na porażki.
I znów manipulacja. Przytoczyłem konkretne przykłady pokazujące, że błędy polskich zawodników znacznie częściej zaważały na stracie punktów przez Wisłę w obecnym sezonie niż błędy Hiszpanów, a Ty na to, że Hiszpanie też popełniają błędy kosztujące nas punkty na co przykładem ma być Junca z Motorem jesienią i Fernandez półtora roku temu.

Pominąłeś jednak drobny szczegół: błędy Junki nie zaważały na wyniku i stracie punktów w przeciwieństwie do tego, co odstawiali Sapała, Jaroch, Duda, Szot czy Krzyżanowski przed tygodniem). Okej, akurat czerwoną kartkę Jarocha z tej grupy można wyłączyć, choć też w tym momencie nie zachował się dobrze, bo tutaj mamy do czynienia z ewidentnym przekrętem VAR. Z jego powodu powinna zostać wywołana afera na całą Polskę, bo ta decyzja była skandalem nawet w świetle samych wykładni PZPN.

Wymień te zachowania Junki, za sprawą których przez większą część meczu musieliśmy grać w dziesiątkę lub straciliśmy punkty?

Zestawienie ilości błędów popełnianych przez polskich zawodników Wisły z błędami popełnianymi przez Hiszpanów dowodzi, iż ci piersi popełniają ich znacznie więcej i kosztują Wisłę znacznie więcej punktów, będąc od nich znacznie słabszym elementem zespołu. Fałsz czy prawda?

W którym z zespołów poprawę kadry zaczyna się od wywalenia najlepszych zawodników, a nie najsłabszych ogniw?

Co do gry obronnej: zgadzam się z Wolfym, że obecnie nie mamy zawodników do bardziej defensywnej taktyki. Nasi polscy piłkarze popełniają w każdym meczu mnóstwo poważnych indywidualnych błędów, w dodatku Uryga jest tak wolny, że nawet swoich czasem nie jest w stanie naprawić i regularnie gubi krycie.

Granie wysokim pressingiem i utrzymywanie piłki jak najdalej od naszego pola karnego jest jak najbardziej sensowne pomimo tej niskiej zwrotności stoperów. Niestety bocznych obrońców również mamy cieniutkich, co sprawia że z blokowaniem akcji i dośrodkowań w nasze pole karne również bywa bardzo krucho.

Jak Carbo nie zdoła skasować jakiegoś ataku zawsze mamy pożar. Grając defensywnie tych pożarów mielibyśmy jeszcze więcej, bo obrońcy byliby pod jeszcze większą presją i popełnialiby jeszcze więcej błędów, które wymuszałby rywal w okolicy naszego pola karnego

A forumowy "Pan Kakałko" niedawno chciał, abyśmy mimo to grali jeszcze bardziej ofensywnie i jeszcze mniej zawodników zostawiali z tyłu.

Markus chyba by się upił z radości
Gdy jakikolwiek zawodnik Wisły strzeliłby hattricka, jestem jak najbardziej gotowy do powyższej akcji

P.S. Do kadry wróci pewnie Niewiadomski na Płock. Ciekawe czy nadal jest takim parodystą...
Niestety tak. Z rezerw powinni wziąć Sałamaja (może grać na prawej obronie) i przede wszystkim Kuziemkę. Grau też byłby lepszy niż Sapała lub Basha.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.04.2024 o godz. 18:08.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.04.2024, 17:56
Szkoda czas tracić na dyskusje z kim, kto czytać nie umie.
Tyle ode mnie.
Nie jesteś w ignorowanych, bo wprawiasz mnie w dobry humor.
Tylko dlatego. Ale poziom masz jak Koalik.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.04.2024, 18:07
Szkoda czas tracić na dyskusje z kim, kto czytać nie umie.
Tyle ode mnie.
Nie jesteś w ignorowanych, bo wprawiasz mnie w dobry humor.
Tylko dlatego. Ale poziom masz jak Koalik.
Czytać nie umiesz jedynie Ty zestawiając pojedyncze błędy i wpadki Hiszpanów (w tym Fernandeza, którego już dawno w Wiśle nie ma) z seryjnymi błędami i wpadkami polskich zawodników na przestrzeni obecnego sezonu, które poprzednio wymieniłem, by zanegować to, co napisałem.

To dopiero temat do anegdot. Tyle w temacie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.04.2024, 18:10
Markus napisał(a):Wyświetl post
Pominąłeś jednak drobny szczegół: błąd Junki i czerwona kartka jesienią z Motorem nie zaważyła na wyniku i stracie punktów.
Tymczasem FraMat napisał, co sam zacytowałeś:
Cytat:
Przypomnę też, że fatalnie w poprzednim meczu z Motorem zachował się Junca - też Hiszpan i poprosił swoim zachowaniem o czerwień. Na szczęście mecz był już wygrany.
Pominąłem, analfabeto?
Markus nie czyta tego, co cytuje.

To jedno wystarczy, żeby jakąkolwiek rozmowę z Markusem uznać za bezcelową.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2024, 18:12
@Markus - nie jestem ani zaskoczony, ani rozczarowany tym że Niewiadomski się nie nadaje, ale fajnie było się łudzić.

Czekam na dzień kiedy przestaniemy kupować młodych na sztuki a zaczniemy zwracać uwagę na ich jakość. Co w zresztą dotyczy wszystkich piłkarzy, ale mimo wszystko stosunek ilości kontraktów do jakości jest najgorszy wśród młodzieżowców.
W sumie logiczne - weź średniaka po 30-tce, to Ci jeszcze jego poprzedni klub podziękuje. Weź młodą łamagę - uuu, to nie są tanie rzeczy, to nic że nie umie strzelać, podać ani dośrodkować, ma 18-lat i może się jeszcze nauczy. My zresztą też zrobiliśmy podobnie z Plewką, Gruszkowski czy Krzyżanowskim, gdzie można ich było sprzedać za uczciwe pieniądze...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.04.2024, 18:25

Pominąłem, analfabeto?
Markus nie czyta tego, co cytuje.

To jedno wystarczy, żeby jakąkolwiek rozmowę z Markusem uznać za bezcelową.
Zrównując tamtą czerwoną kartkę Junki i jej wpływ na wynik oraz grę Wisły w meczu z czerwonymi kartkami Sapały, Dudy, czy Jarocha i z ostatnimi błędami Szota oraz Krzyżanowskiego dopuściłeś się rażącej manipulacji.

Nie przykryjesz tego próbą obrażania adwersarzy. Za dużo manipulujesz, oducz się tego, bo już coraz mniej osób traktuje cię poważnie, a będzie jeszcze mniej.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.04.2024, 18:25
Markus miał czelność spod kamienia wyjść? Pewnie zaraz powie że Rude to nie starał w kolano. 1,43 średnia której Sobol i Wuja by się nie powstydzili. Tak się kończy udawanie, że PMS najgorsza i że jedyny problem Wisły to trener.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.04.2024, 18:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markus miał czelność spod kamienia wyjść? Pewnie zaraz powie że Rude to nie starał w kolano. 1,43 średnia której Sobol i Wuja by się nie powstydzili. Tak się kończy udawanie, że PMS najgorsza i że jedyny problem Wisły to trener.
Ty dalej masz czelność hejtować? Tak, Rude nie był w żadnym strzałem w kolano, tylko trenerem, który odniósł wielki sukces w postaci awansu z Wisłą do finału Pucharu Polski i który nadal może wygrać z nią również awans do Ekstraklasy.

Oczywiście wtedy szlag Ciebie pewnie trafi, bo jak typowi kibice Cracovii kibicujesz czemuś zupełnie innemu i nie możesz się doczekać kolejnych porażek Wisły Królewskiego.

Poza tym hejter zawsze pozostanie hejterem.

PS. Gdzie ktoś pisał, że jedynym problemem Wisły jest trener?
(...)
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2024, 11:35
Markus ty w ogóle kiedyś się za coś wstydziłes? Czy takich emocji nie odczuwasz? Ja wiem, że trudno było oczekiwać że on tu będzie miał srednia na mecz 2,5 i zrobi awans mając 10 pkt przewagi nad drugim zespołem ale to co się dzieje za jego kadencji to jest totalna porażka. Założenie było proste. Walczymy o bezpośredni awans, strata byla do liderów ale niewielka, nic nie stało na przeszkodzie aby gonic. A tracimy, już na tym etapie nie ma co myśleć o top dwa. Średnia 1,43 i bilans 3-1-3 to jest po prostu wstyd. A mimo że brzmi to smiesznie to niestety w naszej sytuacji finał PP jest jedynie pocieszeniem. Wygrana w PP to by była kasa ale w przypadku braku awansu, nawet te 5 mln to tez żadne cuda dla nas.

Wstyd żeby bronić trenera co ma średnia jak Sobol. O to Sobol miał taką średnia jak już był na wylocie bo wcześniej przecież lepiej punktował. Jaro, AI i Rude to jest żenada
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów