The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2024, 18:19
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Możemy nie pird.....ić głupot tłumaczących przekręciarzy na varze.

Możemy nie pierd....ić głupot że i tak powinniśmy wygrać i nic Rudego i drużyny nie usprawiedliwia.

Nic więcej nie trzeba.

K.... a Ty dalej swoje...

Które zagranie było niebezpieczne? Wybicie piłki rzez Jarocha? No nie, wpieprzanie się z nogami tego chłopa z Lublina i za jego niebezpieczne zagranie Jaroch dostał czerwień W 4 MINUCIE MECZU.

DALEJ TŁUMACZ PRZEKRĘCIARZY. Mimo że jest jasna wykładnia. Ręce opadają.
Człowieku daj sobie na wstrzymanie. Nie znałem wykładni podlinkowanej przez sorino, sędzia najwyraźniej też. Jego decyzja była podyktowana tym, co zobaczył na VARze, a wyglądało to niebezpiecznie.

W świetle wiedzy przekazanej przez sorino jest ewidentne, że sędzie podjął błędną decyzję, jednak nie zmienia to już niczego. Mecz się skończył, wynik został wypaczony, możemy się teraz ewentualnie odwoływać jak Widzew (co oczywiście niczego nie zmieni).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.04.2024 o godz. 18:25.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.04.2024, 18:44
I zawnioskował o powtórzenie meczu.

Najlepsze że sędzia główny zareagował prawidłowo. To ku.as z Var Zmanipulował obraz sytuacji, kiedy zatrzymał dynamiczną akcję w momencie postawienia stempla.

Królewski słusznie podnosi temat. To oczywiście "kibice" Wisły biorą stronę niszczącego mecz sędziego, żeby móc przyp....ić się do prezesa własnego klubu.
To co zrobił sędzia przypomniało mi czasy Fryzjera. Tak ewidentny druk - trzeba to nagłośnić choćby tylko po to żeby ten idiota z gwizdkiem został zawieszony.
A ja bym jeszcze sprawdził czy nie było gdzieś w Azji jakichś ciekawych wygranych na czerwoną kartkę meczu pierwszej ligi polskiej...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.04.2024, 18:47
Ooooo nowi wrogowie zidentyfikowani przez wilczka - bukmacherka z Chin ��
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 07.04.2024, 19:03
azor napisał(a):Wyświetl post
Ooooo nowi wrogowie zidentyfikowani przez wilczka - bukmacherka z Chin ��
Z tą bukmacherką to żebyś się nie zdziwił
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.04.2024, 19:11
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Z tą bukmacherką to żebyś się nie zdziwił
To jest mój osobisty hejter. Nie odpowiadaj.
Ustawiają sparingi w Turcji ale Polska pierwsza liga to nieeee...

Mnie to śmierdzi na kilometr taką ustawką. Ta kartka była tak z dupy i wbrew wytycznym...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.04.2024, 19:16
Na marginesie, to ten sam sędzia który wyrzucił Sapałę w 19 minucie, wtedy po 2 żółtych, w przegranym spotkaniu z Odrą, również 1-3.

W obu spotkaniach byliśmy bezradni grając w 10.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.04.2024, 19:17
A i owszem, gdyż cały czas czekam kiedy wypowiesz się na temat swojego trenerskiego idola - Wujka Jurka.

To jest zasadnicza różnica - sparing w Turcji a mecz ligowy w TV. Na tym właśnie polega cały myk w azjatyckich ustawkach, że kręci się wały w miejscach, do których zagląda w porywach 30-50 osób, wliczając w to zawodników na placu.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.04.2024, 19:19
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Człowieku daj sobie na wstrzymanie. Nie znałem wykładni podlinkowanej przez sorino, sędzia najwyraźniej też. Jego decyzja była podyktowana tym, co zobaczył na VARze, a wyglądało to niebezpiecznie.

W świetle wiedzy przekazanej przez sorino jest ewidentne, że sędzie podjął błędną decyzję, jednak nie zmienia to już niczego. Mecz się skończył, wynik został wypaczony, możemy się teraz ewentualnie odwoływać jak Widzew (co oczywiście niczego nie zmieni).
Tylko wytłumacz dlaczego zamiast prosto z mostu powiedzieć, że sędzia nas przekręcił. Czyli ORZEKŁ NIEZGODNIE Z PRZEPISAMI, NIEZGODNIE Z DUCHEM GRY, MOGĄC DOWOLNĄ ILOŚĆ RAZY OGLĄDAĆ POWTÓRKĘ. Cały czas przemycasz w swoich wypowiedziach usprawiedliwienie tego nieudacznika z Varu.

Co to zmienia? To, że nie przegraliśmy w uczciwej walce. I o ile za stratę punktów w Głogowie możemy mieć pretensje tylko do siebie to przegrana z Motorem jest w przeważającej mierze efektem nieuczciwego sędziowania. Trzeba mieć świadomość że wydrukowany karny to nic przy tym co zrobiły te debile z Varu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.04.2024, 19:19
RoS napisał(a):Wyświetl post
Na marginesie, to ten sam sędzia który wyrzucił Sapałę w 19 minucie, wtedy po 2 żółtych, w przegranym spotkaniu z Odrą, również 1-3.

W obu spotkaniach byliśmy bezradni grając w 10.
Ale akurat z Sapałą nikt nie zgłaszał pretensji bo zrobił on w dwie minuty dwie zółte i jedną czerwoną kartkę
Za to dziś to był chamski druk.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 07.04.2024, 19:37
Tylko wytłumacz dlaczego zamiast prosto z mostu powiedzieć, że sędzia nas przekręcił. Czyli ORZEKŁ NIEZGODNIE Z PRZEPISAMI, NIEZGODNIE Z DUCHEM GRY, MOGĄC DOWOLNĄ ILOŚĆ RAZY OGLĄDAĆ POWTÓRKĘ. Cały czas przemycasz w swoich wypowiedziach usprawiedliwienie tego nieudacznika z Varu.
Sędzia dzisiejszego meczu to drukarz-nieudacznik. Posypuję głowę popiołem.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.04.2024, 20:47
Duch gry widzę, że niektórzy są już po Duchu puszczy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.04.2024, 20:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To co zrobił sędzia przypomniało mi czasy Fryzjera. Tak ewidentny druk - trzeba to nagłośnić choćby tylko po to żeby ten idiota z gwizdkiem został zawieszony.
A ja bym jeszcze sprawdził czy nie było gdzieś w Azji jakichś ciekawych wygranych na czerwoną kartkę meczu pierwszej ligi polskiej...
W tym konkretnym wypadku winni w 90% są sędziowie na var.

Sędzia z gry to nawet faulu nie odgwizdał, bo ewidentnie Jaroch trafił w piłkę. Przed era var nie byłoby z tego nawet żółtka.

Tak czy siak, mimo tego branki jakie tracilismy nie idą na konto tego że graliśmy w 10, ale na frajerstwo zawodników.

A i Katowice jakoś potrafią wygrać w 10 vs 11 z Lechią (tak wiem, dostali później czerwoną kartkę).

Ogólnie co do meczu się nie wypowiadam bo widziałem max z 20% spotkania.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.04.2024, 21:31
Decyzja zdecydowanie kontrowersyjna. Nie usprawiedliwiam, ale tak czysto statystycznie chodzi mi o coś innego.

Główny.
Marcin Szczerbowicz
Jako główny 5 czerw i 78 żółtych na 18 meczy.
Jako varowiec 4 czerwa na 13 meczy.

Varowcy
Piotr Urban
Jako główny 71 żółtych 1 czerwo na 16 meczy.
Jako varowiec w 20 meczach 2 czerwa.

Dawid Golis
Znalazłem statsy tylko pracy na varze. 11 czerw w 73 meczach.

Statystyki Urbana i Szczerbowicza tylko za ten sezon. Statystki Golisa chyba globalne kariery, bo były tam jakieś baraże. Ogólnie mieliśmy głównego, który co 3,5 meczu pokazuje czerwo. Dodatkowo kiedy pracuje na varze czerwo również wchodzi co 3 mecze. Dla przykładu taki Urban daje pograć trochę częściej korzystając z żółtych, ale dużo rzadziej czerwonych. Z kolei kiedy Golis siedzi na varze mamy czerwo co 6,5 meczu. Zasadniczo nie są to statystyki wyjebane w kosmos kiedy próbowałem porównywać z innymi sędziami, ale jednak powyżej przeciętnej. No i kombo Szczerbowicz na głównym i Golis na varze śmierdziało na kilometr, że w meczu może być czerwono.

I teraz pytanie. W dziale analiz ktoś nad tym pracuje i daje raport do sztabu przed meczem? Nie wiem jak to wygląda w Polsce, ale z tego co opowiadał Marciniak na zachodzie takie analizy to standard z profilami psychologicznymi liniowych i technicznego włącznie. Może nas przekręcili, może nie, ale gdyby ktoś przed meczem powiedział mi, że przy tej obsadzie za stempel taki jak Jarocha będzie czerwo po varze, to z perspektywy w/w liczb powiedziałbym - tak, to realny scenariusz. Niestety tak jak pisano pole do interpretacji jest bardzo duże i trzeba być przygotowanym na to jakie mogą być te interpretacje zależnie od obsady.

btw. Nie sądze, żeby na Szczerbowicza jakikolwiek buk dał dobry kurs na to, że da czerwo.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.04.2024, 22:25
jest takie powiedzenie "nie przypisuj złej woli temu, co można przypisać głupocie". Nie, nie istnieje w PZPN komisja ds. udupenia Wisły (ale tylko w lidze, bo w pucharze to już nas ciągną za uszy). To po prostu zła decyzja sędziego/sędziów, jaka zdarzy się w każdej kolejce, gdybyście oglądali każdy mecz, a nie tylko nasze.

I nie zmienia to faktu, że na drugą połowę to nawet nie wyszliśmy. Pamiętacie, jak nas Arka w 10 cisnęła w zeszłym sezonie? I tylko dzięki temu, że pod koniec grali w 9, udało się (z karnego) coś wcisnąć. Czemu my tak nie zagraliśmy? Czemu jak przeciw nam grają w 10, to w zasadzie nie odczuwamy różnicy, a jak już u nas jednego nie ma, to rzucamy ręcznik?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 07.04.2024, 22:40
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Czemu jak przeciw nam grają w 10, to w zasadzie nie odczuwamy różnicy, a jak już u nas jednego nie ma, to rzucamy ręcznik?
Nie no, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Tak dzisiaj, jak i w jesiennym meczu z Odrą pomimo gry w osłabieniu długo graliśmy co najmniej jak równy z równym, a może nawet lepiej niż przeciwnicy, tu i tu w osłabieniu strzeliliśmy nawet bramkę.

W obu meczach główny problem był jednak taki, że w osłabieniu trzeba było grać prawie cały mecz. W pewnym momencie, jeśli nie ma dużej różnicy w jakości piłkarzy (względnie kondycji), takie granie kończy się utratą sił i tyle. Tutaj też by pewnie się tak skończyło.

Oczywiście nie usprawiedliwia to ani trochę tego, jak wyszliśmy na drugą połowę, bo akurat po przerwie powinniśmy byli trochę odpocząć i odzyskać siły. Zawiodła koncentracja, może jakieś nietrafione założenia na drugą połowę, bo straconych w tych okolicznościach bramek nie da się zapisać na konto zmęczenia. Ale to nie jest też tak, że nie potrafiliśmy grać w 10 i od razu rzuciliśmy ręcznik.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.04.2024, 12:38
Wszystkie koszmary znowu się objawiły. Czerwona kartka, gra w 10, megababol bramkarza.

Nic to - jedno się wyjaśniło - gramy o baraże. I może dobrze, bez zbędnych złudzeń co do bezpośredniego awansu.
Nawet też nie ma co się "żyłować" na to zeby zająć 3 miejsce na siłe. Tak jak pisałem wczesniej i powtórzę. Wystarczy 6 miejsce i 2 mecze na wyjazdach. Moze nawet paradoksalnie będzie nam łatwiej bo przeciwnicy spróbują coś pograc a nie tylko murować. Skoro zespół może spiąć dupska na mecze w PP to i na takie barażowe tym bardziej.

A wolę niewykartkowany i zdrowy zespoł grajacy w barażach z 6 miejsca, niż "ścigajacy" sie do ostatniej kolejki o 3 miejsce porozbijany zespół.

Tak, wiem. Nawet o to 6 miejsce nie będzie łatwo. Zgoda, ale zawsze łatwiej niż o 3.

Głowa do góry i jedziemy dalej
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 08.04.2024 o godz. 12:40.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tempertantrum
Member

Od: 07.2021

Stary 08.04.2024, 12:47
Cytat:
Po meczu #WISMOT badania przeszedł Goku, który narzekał na dolegliwości bólowe. Badania wykazały złamanie palca lewej stopy. Zawodnik przejdzie rehabilitację, która potrwa około 4 tygodnie.

Wracaj szybko do zdrowia, czekamy na Ciebie!
Mało było zmartwień to macie kolejne.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.04.2024, 12:48
"czekałem" na ten babol Ratona... Dobrze że zaliczony w meczu który już był raczej nie do wygrania. Wierzę, że drugiego takiego błędu już w tym sezonie nie zrobi.
To w lidze teraz jeszcze dwie porażki (przed finałem PP i po) i wygrywamy pozostałe i witaj ekstraklaso, po barażach oczywiście.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.04.2024, 12:50
I co w ty dziwnego, że wypada nam kolejny kopacz? Przecież u nas cyrk to norma więc musi się coś dziać
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.04.2024, 12:50
Z tym zdrowiem to tak czy siak jesteśmy urządzeni.

Goku wypada na 4-5 tygodni.

Z Płockiem bez Alfaro, Rodado i Goku, ale za to sumarycznie na pewno będzie +30 kg w ofensywie
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 08.04.2024, 12:51
tempertantrum napisał(a):Wyświetl post
Mało było zmartwień to macie kolejne.
Po prostu wspaniale.

Za kartki nie zagra Szot, Jaroch (chociaż tutaj może się uda odwołać), Alfaro, teraz Goku z kontuzją. Wisła Płock już zaciera ręce.

[35/54]

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.04.2024, 12:54
I jeszcze bez Jarocha i Szota....
Raton - Colley, Łasicki, Uryga, Krzyżanowski - Carbo, Duda - Villar, Bergu, Baena - Sobczak

I praktycznie bez ławki :/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.04.2024, 12:58
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze bez Jarocha i Szota....
Raton - Colley, Łasicki, Uryga, Krzyżanowski - Carbo, Duda - Villar, Bergu, Baena - Sobczak

I praktycznie bez ławki :/
I wtedy nagle okazuje się, że można
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2024, 13:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
I wtedy nagle okazuje się, że można
Nie rozumiem? Twierdzisz że wygramy z Płockiem?

Problem jest taki, że wypadają nam piłkarze którzy strzelają bramki, a zostają absolutni nieudacznicy. Ktoś liczy na Dudę, Olejarkę, Żyro itd w kwestii strzelania bramek albo podania do przodu? Bo ja tak średnio...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2024 o godz. 13:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.04.2024, 13:08
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
"czekałem" na ten babol Ratona... Dobrze że zaliczony w meczu który już był raczej nie do wygrania. Wierzę, że drugiego takiego błędu już w tym sezonie nie zrobi.
To w lidze teraz jeszcze dwie porażki (przed finałem PP i po) i wygrywamy pozostałe i witaj ekstraklaso, po barażach oczywiście.
Po Widzewie tez tak wszyscy mówili
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.04.2024, 13:11
Z Płockiem nawet z takimi ubytkami możemy zremisować. Plan minimum - remis - to jest w zasięgu. Oczywiście jak pomimo takich braków postanowimy dalej grać "swoje" czyli klepankę krakowską i pozwolimy grac Płockowi z kontry to nic nam nie pomoże. Pozwólmy innym trochę pokreować grę i stańmy "kompaktowo" w defensywie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.04.2024, 13:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem? Twierdzisz że wygramy z Płockiem?

Problem jest taki, że wypadają nam piłkarze którzy strzelają bramki, a zostają absolutni nieudacznicy. Ktoś liczy na Dudę, Olejarkę, Żyro itd w kwestii strzelania bramek albo podania do przodu? Bo ja tak średnio...
"Twierdzę" to zbyt mocno powiedziane.
"Mam nadzieję" brzmi lepiej.
Ta piłka jest tak nieprzewidywalna, że nagle okaże się, że nam wszystko wyjdzie, a Płockowi nic.
No, ale niczego na to nie postawię.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.04.2024, 13:16
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Z Płockiem nawet z takimi ubytkami możemy zremisować. Plan minimum - remis - to jest w zasięgu. Oczywiście jak pomimo takich braków postanowimy dalej grać "swoje" czyli klepankę krakowską i pozwolimy grac Płockowi z kontry to nic nam nie pomoże. Pozwólmy innym trochę pokreować grę i stańmy "kompaktowo" w defensywie.
Rude w końcu przyzna, że w tej lidze, żeby awansować, trzeba grać inaczej?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.04.2024, 13:20
Zdarzyć to się zawsze wszystko moze, tyko szkoda, ze zawsze liczymy, że "może". Drużyna rozbita, skontuzjowana, wykartkowana, raczej zanosi się na srogi w........ Jak nie miał kto wchodzić z ławki to teraz plus minus zero ludzi do zmiany będzie na ławce.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2024, 13:25
"Twierdzę" to zbyt mocno powiedziane.
"Mam nadzieję" brzmi lepiej.
Ta piłka jest tak nieprzewidywalna, że nagle okaże się, że nam wszystko wyjdzie, a Płockowi nic.
No, ale niczego na to nie postawię.
Na tej zasadzie to OK. Nadzieję też pewnie będę miał, ale raczej że zdarzy się "coś". Moja wiara w to że rezerwowi dadzą cokolwiek jest żadna. Nie łudzę się że taki Olejarka wejdzie i zagra nagle mecz życia, chłopak dostawał szanse i nic nie grał.

Doczołgać się do tych baraży i wygrać chociaż jeden mecz, a potem pozbyć się tego garba beznadziejnych "talentów" skupowanych przez lata, piłkarskich inwalidów itd.

Rude w końcu przyzna, że w tej lidze, żeby awansować, trzeba grać inaczej?
A mamy skład żeby grać inaczej? Przecież naszą absolutnie najsłabszą formacją jest obrona, a w niej najgorsze są boki. W ostatnich czterech meczach boki obrony zawaliły nam 5 bramek. Byłoby więcej gdyby nie Raton. I to nie wynika z taktyki tylko tego że mamy tam pajaców:
Arka - Szot bawi się z piłką i traci na kontrę
Chrobry - Krzyżanowski najpierw łamie linię spalonego na jakieś dwa metry, potem podaje w niegroźnej sytuacji na kontrę
Motorynka - Szot i Uryga zawalają na 1-1, Villar jest całkowicie spóźniony na 1-2.

To tak z pamięci, był jeszcze magiczny występ Satrusteguiego z Tychami po którym nie dostał już nawet minuty, odpały Jarocha ze Stalą. Za dużo tego żeby zliczyć.

Nasze boki obrony to kiepski żart (na czele z miernotą Krzyżanowskim), Jaroch też zawalił sporo sytuacji, to powyżej to ich kompromitacje które skończyły się bramką. Dodaj do tego beznadziejnego Urygę który ma zwrotność i szybkość oldboya. I to nie są sorawy które trener naprawi, to są błędy indywidualne wynikające z głupoty, braku techniki, orientacji, doświadczenia, mentalności...

Rude powiedział że grają wysoki pressing żeby ODDALIĆ piłkę od obrony. Jak my zaczniemy się bronić to mecz jest już przegrany, jak z Motorem. W całej kadrze aktualnie jest jeden dobry obrońca (Colley) i przyzwoity bramkarz. To nie kwestia taktyki że tracimy tyle bramek, z Motorem sporą część meczu się przecież broniliśmy.

BTW awans wygrywa się obroną ale Królewski ma swoje chore wizje. U nas obronę mieli w dupie układając skład. Pisałem i w tym, i w poprzednim, i w spadkowym sezonie. No ale "my jesteśmy Wisła Kraków"...

Serio chcesz się z tymi pajacami bronić? Ja tego nie widzę.

P.S. Do kadry wróci pewnie Niewiadomski na Płock. Ciekawe czy nadal jest takim parodystą...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2024 o godz. 13:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów