The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2023, 08:16
Fajnie się ten mecz oglądało. Czerwona kartka spowodowała u mnie pewność i spokój o końcowy wynik.
Swietna informacją jest to ze jest duze prawdopodobienstwo ze przyjedzie do nas ekstraklasowa druzyna w grudniu.
Bedzie to swietny sprawdzian dla druzyny czy sie wgl nadaja do Esa.
Teraz bardzo wazny mecz dla Sobolewskiego. Mecz z Lechia pokaze czy dalej bedziemy go cisnac czy kupi sobie chwile spokoju.

Co do dopingu. Swietny. Natomiast przyspiewka Puchar jest nasz - to troche wstyd na tym etapie.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2023, 08:46
ta magia zadziałała też na boisko
w życiu nie widziałem takiego pastwiska na R22
no chyba, że ze 30 lat temu
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 08.11.2023, 09:34
1. Gratulacje dla Drużyny i Trenera za zwycięstwo 2. Graliśmy z beniaminkiem I ligi grającym w rezerwowym składzie, dodatkowo osłabionym czerwoną kartką. Zwycięstwo cieszy, ale nie ma go co przeceniać.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.11.2023, 09:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Teraz poproszę derby lub Legię. Niech sobie chociaż klub zarobi, a kibice mają namiastkę ekstraklasy.
No, też się nie mogę doczekać np. 0-3 z sąsiadką u siebie. Idealnie by do tego naszego cyrku pasowało.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.11.2023, 09:49
Przeciez w ekstraklasie tej druzynie szlo by zdecydowanie lepiej niz w 1 lidze. To nie jest nawiedzona opinia tylko i wylacznie krolewicza. Bedzie okazja sie przekonac
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.11.2023, 10:13
d napisał(a):Wyświetl post
No, też się nie mogę doczekać np. 0-3 z sąsiadką u siebie. Idealnie by do tego naszego cyrku pasowało.
Tak, najlepiej się nie konfrontować z nikim z poziomu wyżej, bo a nuż się przegra. Wzorowy minimalizm.

Wisle przy życiu trzymają wyłącznie emocje i spotkania "o coś". A porażka to od 10 lat nasze drugie imię, więc jedna więcej niewiele zmieni.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.11.2023, 10:24
Heh odpadniemy po prostu rundę później, z sensownym zespołem, a nie Polonią grającą 2 składem
I tyle emocji z tym całym pucharem..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.11.2023, 10:37
Tak, najlepiej się nie konfrontować z nikim z poziomu wyżej, bo a nuż się przegra. Wzorowy minimalizm.

Wisle przy życiu trzymają wyłącznie emocje i spotkania "o coś". A porażka to od 10 lat nasze drugie imię, więc jedna więcej niewiele zmieni.
Pewnie, najlepiej przeżyć emocje związane z kolejnym skompromitowaniem się i utratą tzw. prymatu w mieście przed zawinięciem się do IV ligi. "Maksymalizm"
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2023, 10:40
Spokojnie możemy się sprawdzić na tle Pogoni czy innego Widzewa.
Również nie widzę potrzeby dostania piątki od Legii czy parchatych
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 08.11.2023, 10:55
Wcześniej Sapala dawał świetne piłki z rożnych. Coś drgnelo.

Ogółem mecz jak mecz, dalej piach dawał się we znaki, myślę że gdyby nie to to szybciej padłyby by bramki. Polonia bezzębna. Strzały 31 do 3 wiele mówią.

Polonia trochę wzorem nas, klepanie na swojej połowie z którego nic nie wynikalo. A sami byli sobie winni że grają w 10.

Teraz poproszę derby lub Legię. Niech sobie chociaż klub zarobi, a kibice mają namiastkę ekstraklasy.
Mecz tak jak wszystkie inne ze słabszymi.

Zgadzam się, że Sapała dawał dobre piłki, tylko co z tego jak i tak nie zagra w pierwszym z Lechią.

Wiem, że pewnie jestem jedyny, ale ja grałbym Sobczakiem i Rodado na tych słabszych rywali cały czas, tak wiem z Sosnowcem była chujnia. My musimy mieć klocka w polu karnych w takich meczach, by strzelić z tych 5 metrów.

Dobrze, że nikt się nie pozabijał na tej murawie, przecież na tym się nie da grać praktycznie.
Zna ktoś powód? Przecież po tych igrzyskach ona wyglądała przyzwoicie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2023, 11:28
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że nikt się nie pozabijał na tej murawie, przecież na tym się nie da grać praktycznie.
Zna ktoś powód? Przecież po tych igrzyskach ona wyglądała przyzwoicie.
Temat wałkowany od kilku dni. Piaskowali ja bo istniało zagrożenie ze w listopadzie i grudniu gdy przyjdą deszcze to już zupełnie nie będzie się nadawać do gry.

A o tym że wyglądała przyzwoicie po igrzyskach to bym polemizował. Przecież tam ledwo wyrobil z jej położeniem, o jakimkolwiek zakorzenieniu mowy nie było.

Gdzieś też była plotka że murawę dopadł grzyb ale być może to plotka.

Tak czy siak, jest dramat. Po zimie nie będzie lepiej. Może latem 2024 wróci do poprzedniego stanu swojej poprzedniczki.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.11.2023, 11:33
Pewne osoby pisały na tt, że klub był ostrzegany, że za wcześnie wchodzą na nową murawę.
Pytanie, co z gwarancją teraz etc..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.11.2023, 12:34
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Fajnie się ten mecz oglądało.....
Jezus maria... Ja miałem ochotę wziąć papierową słomkę do napoju i wydłubać sobie oczy. Gdybym tego nie oglądał na stadionie to bym wyłączył TV i poszedł na balkon popatrzyć w niebo.

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
...
Alfaro i Baena w tragicznej dyspozycji - nie powinni nawet przechodzić obok boiska w dniu meczu.
Być może to efekt kilkumiesięcznej pracy z naszym sztabem ale pewnie to tylko teoria spiskowa.
....
Zgadzam się i się nie zgadzam. Jak dla mnie Baena jest lepszy w pojedynkach na skrzydle od Villara, Alfaro, Muli w ich najlepszej formie. Łatwość z jaką potrafi zakręcić, minąć i odjechać przeciwnikowi może imponować. Ale z drugiej strony jego zachowanie pod bramką, strzał i ostatnie podanie są tragiczne, gorsze od wymienionej trójki.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 08.11.2023 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2023, 13:28
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Pewne osoby pisały na tt, że klub był ostrzegany, że za wcześnie wchodzą na nową murawę.
Pytanie, co z gwarancją teraz etc..
Klub i tak jest w czarnej D bo i tak do maja nie ma sensu sądzić nowej. Nic się nie przyjmie. A do lata już się pewnie i tak zregeneruje.

I to tylko przykład tego jak "nieświadomie" można sobie zniszczyć murawę vide boisko w Gliwicach czy Niepołomicach. Nikt świadomie nie robi sobie gnojownika/piaskownicy. Kwestia zaniedbań i nieprzemyślanych działań. Później się klub ratuje jak się da.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 08.11.2023, 13:31
W Wisle wiedza lepiej. Jest zielona? To mozna grac!

Coz... kasa z biletow byla potrzebna, to sie nie sluchalo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.11.2023, 19:08
Czy nikt nie dostrzegł, że Polonia grając w 10 potrafiła nie wypuścić nas z połówki? Bajki o dominowaniu przeciwników, krakowskiej piłce to przekaz chyba dla niewidomych. Kiedy ktokolwiek do nas doskoczy, albo zwyczajnie się cofnie stajemy się bezradni jak dzieci we mgle. Gdyby nie gra w przewadze przez godzinę to gówno by było anie awans.

Sposób marnowania okazji pod bramką jest zatrważający.

Cały sztab won...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 11.11.2023, 00:53
Dobre losowanie w pucharze - ogólnie wydaje się, że mamy póki co farta w tej edycji. Podpowie ktoś na jakiej zasadzie przydzielani są gospodarze tych spotkań? Rozumiem, biorąc pod uwagę kolejność w jakiej podano zespoły w komunikacie po losowaniu, że gramy tę 1/8 u siebie?
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 11.11.2023 o godz. 00:58.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.11.2023, 09:31
Pierwszy wylosowany z pary gra u siebie. Jeżeli są z tego samego poziomu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.11.2023, 22:23
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Dobre losowanie w pucharze - ogólnie wydaje się, że mamy póki co farta w tej edycji. Podpowie ktoś na jakiej zasadzie przydzielani są gospodarze tych spotkań? Rozumiem, biorąc pod uwagę kolejność w jakiej podano zespoły w komunikacie po losowaniu, że gramy tę 1/8 u siebie?
Gówniane losowanie. Gdybyśmy trafili na jakiś topowy zespół albo Cracovię to byłaby szansa na podreperowanie budżetu, a tak - mecz o nic z kibicowską padliną. Nawet taka Arka byłaby lepsza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.11.2023, 22:41
Ej wiadomo że każdy chciałby sąsiadkę czy tam Amice czy Legie. Mamy Stal Rzeszów. Przynajmniej sektor gości będzie zapełniony bo to zgoda Widzewa i chyba Ruchu. Czyli coś w rodzaju meczu przyjaźni.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 12.11.2023, 00:09
Za przeglądem sportowym:

1/8 finału — 90 tys. zł
ćwierćfinał — 190 tys. zł
półfinał — 380 tys. zł
finał — 760 tys. zł
triumfator — 5 mln zł

Nie są to duże pieniądze, ale pewnie warto nawet na tyle liczyć. Pewnie różnica frekwencyjna się zwróci, jakby tak poawansowali trafiając na kolejnych ogórków.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 12.11.2023, 10:34
Przy takim szczęściu przy losowaniach, to i do finałów może dojdą ;-). sorry, rozmarzyłem się.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 12.11.2023, 11:09
gpat,

z Panem Trenerem na lawce i wlascicielem, ktory choc odrobine ma swojego hajsu (patrz np MADA) mozna by bylo sie jeszcze bardziej rozmarzyc o zdobyciu PP i awansie w jednym sezonie i doprowadzeniu do sytuacji (chyba) bez precedensu, gdzie beniaminek gralby w europejskich pucharach ;-)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.11.2023, 12:43
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Za przeglądem sportowym:

1/8 finału — 90 tys. zł
ćwierćfinał — 190 tys. zł
półfinał — 380 tys. zł
finał — 760 tys. zł
triumfator — 5 mln zł

Nie są to duże pieniądze, ale pewnie warto nawet na tyle liczyć. Pewnie różnica frekwencyjna się zwróci, jakby tak poawansowali trafiając na kolejnych ogórków.
A wziąłeś pod uwagę że mogą na luzie odpaść ze Stalą? Ile to niby zarobiliśmy rok temu na Pucharze Polski mimo gry z zespołem z niższej ligi?

Różnica się nie zwróci, bo mecz na szczycie i pełny stadion to około milion złotych na czysto. Czyli musielibyśmy dojść do finału żeby jeden taki mecz się zwrócił (licząc że będziemy trafiali jakieś cienkie zespoły nie interesujące nikogo).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.11.2023 o godz. 12:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.12.2023, 22:17
Jest gdzieś transmisja pucharu do wykupienia tak jak ligi?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.12.2023, 01:44
Krótki spocik zapowiadający czwartkowy mecz:

https://www.youtube.com/shorts/Y7WkUQKihVg

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.12.2023, 07:20
Jop zdobedzie Puchar Polski i w nagrode 2 letni kontrakt 1 trenera , robcie screeny
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.12.2023, 08:10
Później awansuje do Ekstraklasy, zrobi grupę w LM, a następnie film o nim na Netflixa nakręci Keanu Reeves. Nie róbcie screenów.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.12.2023, 09:41
Po jutrzejszym dobrym meczu, mam nadzieję, że Broda zostanie na następne mecze za panowania Jopa.
Ciekawe jak nasza murawa po tych mrozach będzie wyglądać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.12.2023, 10:51
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Po jutrzejszym dobrym meczu, mam nadzieję, że Broda zostanie na następne mecze za panowania Jopa.
Ciekawe jak nasza murawa po tych mrozach będzie wyglądać.
To już jest poziom absurdu do którego nie przywykłem, nawet tutaj.

Mecz się jeszcze nie odbył, nie wiadomo czy Broda w ogóle zagra (nowy trener i trener bramkarzy), a Ty już po dobrym meczu wstawiłeś go do jedenastki ligowej...

A jak zawali bramkę to też ma grać?

Akurat Raton większość meczy miał dobrych, kilka razy ratował nam dupę, a Broda jest przyspawany do linii. To ciągłe forowanie go jak kiedyś Biegańskiego pokazuje jak głupi są kibice...

A ja mam nadzieję że będzie grał lepszy, na każdej pozycji, bez względu na narodowość, wiek czy sympatię kibiców.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów