|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Broda za słabo gra nogami, by na ten moment być wartościowym bramkarzem. Nie może być tak, że każde wybicie jest albo niecelne albo autowe i to w sytuacjach, kiedy ma czas, by kopnąć piłkę dokładnie.
Colley również przy pierwszym karnym dotykał piłki ręką: więc gdyby nie faul Krzyżanowskiego, sędzia pewnie odgwizdałby tego karnego za jego zagranie. Rzeczywiście jest z nim problem polegający na tym, że nawet jeśli przez jakiś czas gra znośnie, w każdym momencie może zrobić coś karygodnego i robi to regularnie. Łasicki jest słabszy niż Uryga, gorzej się ustawia i gra głową. Krzyżanowski gra bardzo źle w defensywie: ustawia się najgorzej z obrońców, kryje na radar, przegrywa pojedynki. W akcjach do przodu idzie mu o dziwo znacznie lepiej, tam dla odmiany potrafi pomyśleć, ma dobrze ułożoną lewą nogę, w miarę panuje nad piłką. Wydaje się, że powinien grać na zupełnie innej pozycji niż lewa obrona, tutaj optymalna byłaby lewa pomoc. Baena tak jak już pisałem zaimponował przyspieszeniem i szybkością biegu. Nie ma szybszego zawodnika w Wiśle, a może i w całej lidze. Prawdziwy ekspres. Ma jednak braki w kwestii podejmowania decyzji i przy strzałach, nie zawsze dobrze orientuje się w położeniu piłki. Na pewno jego efektywność obniża też brak zgrania z innymi zawodnikami, w tym z Szotem. Ale to może być prawdziwa perełka, którą - ponieważ jest stosunkowo młody - Wisła będzie mogła w przyszłości odsprzedać z dużym zyskiem, o ile Sobolewski i nasz skład zdołają go rozwinąć a nie zniszczyć, co jak wiadomo niestety jest bardzo realne. W każdym razie bardzo ciekawy ruch transferowy Kiko, kolejny .Nie rozczarował mnie Talar, który zagrał całkiem poprawnie, Olejarka też ma potencjał. Zobaczymy jak będą się rozwijać pod ręką Sobolewskiego. Gdybyśmy mieli innego trenera byłbym optymistą odnośnie ich przyszłości. Dziś słabiej Alfaro. Ważne, że nie doznał kontuzji. Carbo po wejściu uporządkował grę i znów pokazał dużą klasę. Rodado potwierdził, że jest piłkarzem dużo lepszym niż Sobczak, będący złym ruchem transferowym.
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.09.2023 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Konferencja prasowa po meczu:
https://www.youtube.com/live/DScj_eK...gUkRKPyeEJiHOK ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Jeśli PP ma być na otrzaskanie rezerwowych to ja poproszę Garbarnie, a craxe w późniejszych rundach. Szansę na wylosowanie klubu esa są jednak blisko 50% i sądzę że ktoś się taki napatoczy.
Edit: 1 kulka różnicy i byłyby derby, a tak Wisła - Polonia W. to kolejna szansa na otrzaskanie rezerwowych i brak kompromitacji przy ewentualnej porazce. Rywal idealny na tą fazę, prawdopodobnie też raczej będzie skupiony na walce o utrzymanie, a nie na PP.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.09.2023 o godz. 11:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wielka szkoda, że nie trafiły się derby.
Pełny stadion, duże wpływy z biletów, atmosferka no i sąsiadka w takiej formie, że obecnie wynik byłby sprawą otwartą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Proponuje odnaleźć adres gdzie mieszka(to nie powinien być problem) i mu w.......ic za to, ze wybrał lepsza ofertę pracy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Szkoda, bo liczyłem na Legię, Cracovię, a ewentualnie na Garbarnię, Raków lub Lech. I jeszcze do tego termin meczu absurdalny. Nie można było tego dać z tydzień później, a w okresie świątecznym?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Duża szansa zameldować się w kolejnej rundzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Myślę że przy ew. wejściu na zmianę pewność siebie tych piłkarzy będzie większa. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Pierwsze konkretne gwizdy wzięły się po prostu spontanicznie bez żadnego nakręcania przez gniazdowego. Było widać, że ludzie mają ciśnienie na niego i gniazdowy nie musi mówić ani słowa i mobilizować ludzi na gwizdy. Pomijam oczywiście kwestie tego, że ja też nie ogarniam z jakich powodów te gwizdy. Skończył mu się kontrakt poszedł zarabiać w inne miejsce. Możliwe jednak, że takie rzeczy rozumie się, gdy ma się trochę więcej niż 16 lat.
Ostatnio edytowane przez nero : 29.09.2023 o godz. 23:37.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Byłem - tak się składa ze z a11 mam zawsze dobry widok na robotę gwiazdowego, która jest moim zdaniem naprawdę spoko. Owszem - nie on to rozkręcił natomiast nie potrzebnie później dodatkowo podkręcał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To chyba kolejna przyczyna oraz wypadkowa burdelu w Wiśle. Gwizdy rozumiem dlatego, że my Fernandezowi tyle daliśmy, u nas się wypromował, u nas zarabiała nas zdradził dla kasy, tak dobrze miał z nami... No własnie, takie przeświadczenie panuje jaka nasza Wisła jest zajebista, a tak na prawdę to więcej ten gościu dał i oferował nam, niż my jemu. Nie ma żadnego przywiązania do Wisły, zwykły kopacz, który przyszedł do Wisły, swoje zrobił, swoje zarobił i za chwilę wylądował gdzie indziej.
Może poszedł tylko za kasą do Lechii, może chciał z tego naszego ....idołka uciekać, bo jestem pewien, że ludzie zdrowi psychicznie męczą się w naszym klimacie. Także dopóki kibice i włodarze tego nie zrozumieją dopóty będzie źle. PS Rozumiem gwizdy i wyzwiska, gdyby gościu makaron na uszy nawijał jak to Wisłę kocha i jak za nią będzie umierał. Tu jedynie coś o poziomie sportowym pobełkotał, że chce iść dalej ale też tajemnicą nie było, że on musi dobrze zarabiać. Gościu nikomu krzywdy nie zrobił więc żałosne, że ktoś ma do niego pretensje. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Umówmy się, że mediana poziomu intelektualnego tego sektora nie jest wygórowana, więc nie można od tych ludzi oczekiwać jakiejś głębszej refleksji nad tym, co robią podczas meczu. Ot, ktoś gwizdnął i zwyzywał, to zrobię to i ja.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie mieszaj do tego mediany intelektualnej
psychologia tłumu mówi ci to coś ? tak czy siak z mojej strony Fernandez jest OK, poszedł do innej firmy i ma do tego święte prawo nie kłamał w żywe oczy w L+ extra jak np Mączyński ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie mędrkuj, osoba średnio inteligentna po prostu nie będzie z tym bydłem lżyć piłkarza, który jeszcze 5 miesięcy temu był tu noszony na rękach.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A przyszło Wam do głowy że gwizdali na Fernandeza żeby go zdeprymować (skutecznie)? To bardzo częste na stadionach, polecam się na jakiś wybrać.
Mediana intelektualna tego forum też nie jest za wysoka i raczej Ci którzy piszą o stadionowej jej nie zawyżają... Fernandez to najemnik. Nic nie jest winny Wiśle ani jej kibicom ale to działa w obie strony. Kibice nic mu nie zawdzięczają - brał gigantyczny kontrakt, przyczynił się do spadku, nie awansował, choć obiektywnie był jednym z najlepszych piłkarzy w tamtym sezonie. Przesadzacie z tym świętym oburzeniem że to aż karykaturalne, naprawdę - sporo to o Was mówi i raczej smutne rzeczy. Osobiście uważam że główną przyczyną było to że kibice bali się że wejście Fernandeza odwróci losy meczu. Po latach traum, frajerskich przegranych w końcówkach meczy - mamy prawo czuć się niepewnie gdy prowadzimy mniej niż trzema bramkami. Pogwizdali - tyle. Mogli, nie musieli, w sumie żaden temat. O wiele gorsze i bardziej żałosne są śpiewy "anty" i bluzgi, a najgorsze - rzucanie przedmiotami w piłkarzy. Awansowaliśmy w meczu w którym wielu spisywało nas na straty, do tego w 100% zasłużenie - a tu zebrały się harcerzyki i dyskutują jak strasznie musiał się czuć Fernandez bo na niego pogwizdali jak wszedł i wykonywał karnego. Tylko tutaj...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2023 o godz. 12:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie ty tutaj widzisz jakieś dyskusje o samopoczuciu Fernandeza?
Kilka osób zwróciło uwagę, że został przez X zwyzywany podczas meczu (nie były to tylko gwizdy podczas karnych). Na meczu być nie mogłem i nie oglądałem go nigdzie, ale zakładam, że relacje ludzi, którzy na nim byli, są prawdziwe. Ja osobiście mam w dupie samopoczucie Fernandeza, jest to jeden z wielu piłkarzy, którzy u nas grali i poszli gdzie indziej. Przyczynił się (jak cała drużyna) do spadku, natomiast na wiosnę dał nam swoimi bramkami i grą (na dobrym poziomie w większości spotkań) chociaż promyk nadziei na to, że awansujemy. Lżenie go podczas meczu uważam za przegięcie. EOT. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
On akurat przyczynił się bardziej, o ile ktoś chce pamiętać co zmajstrował w końcówce sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jaki z ciebie jest bezczelny typ to aż nieprawdopodobne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko na tym forum... @MaLk - miał gorsze i lepsze momenty, jego kretyńskie czerwone kartki bardzo nam zaszkodziły. O ile uważam go za bardzo dobrego piłkarza jak na Wisłę, kluczowego w poprzednim sezonie - tak dziwi mnie histeryzowanie z powodu porcji gwizdów. Nie jest nikim specjalnie zasłużonym, ot - pograł tutaj półtora roku, grał bardzo dobrze przez więlszość czasu, miewał też odpały które zaszkodziły klubowi. Generalnie problem z dupy, chyba dlatego bo mecz wygrany, zasłużenie i nie ma się do czego dowalić...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2023 o godz. 13:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ciekawe to jak będzie to nasze klepisko wyglądać we wtorek przy takiej pogodzie
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Po co nam ten PP to ja nie wiem, powinniśmy oddać walkowerem, chyba, że Królewski liczy na farta na boisku i w przyszłym losowaniu tzn. na Legię albo Cracovię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Polonii też na tym Pucharze nie zależy - co trzeba brać pod uwagę.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Wybiegną, coś wpadnie albo i nie. Ludzi będzie z max 5 koła to i presji nie będzie. Mecz bez żadnego znaczenia. No może warto uniknąć dogrywki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Broda - Jaroch, Łasicki, Eneko, Wiśniewski - Sapała, Duda - Villar, Olejarka, ktoś tam - Sobczak.
I mogą się tłuc nawet 120 minut. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa w.......e dobrze by siadły na zwolnienie parodysty, ale jak wspomniał sandomingo - Polonii nie zależy raczej. Także oni nie chcą a my nie umiemy - zapowiada się pasjonujące widowisko... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Dla nich aktualnie presje stanowią gołębie siedzące na dachu stadionu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
To już dziś.
Zaczynamy ambitnie z pianą na pysku od początku i dostajemy bramkę na 0:1 po wrzutce z rzutu wolnego po kretyńskim faulu pod naszym polem karnym -.-' |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Presja na kopaczach chyba największa od roku
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|