The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2023, 09:54
Broda za słabo gra nogami, by na ten moment być wartościowym bramkarzem. Nie może być tak, że każde wybicie jest albo niecelne albo autowe i to w sytuacjach, kiedy ma czas, by kopnąć piłkę dokładnie.

Colley również przy pierwszym karnym dotykał piłki ręką: więc gdyby nie faul Krzyżanowskiego, sędzia pewnie odgwizdałby tego karnego za jego zagranie. Rzeczywiście jest z nim problem polegający na tym, że nawet jeśli przez jakiś czas gra znośnie, w każdym momencie może zrobić coś karygodnego i robi to regularnie.

Łasicki jest słabszy niż Uryga, gorzej się ustawia i gra głową.

Krzyżanowski gra bardzo źle w defensywie: ustawia się najgorzej z obrońców, kryje na radar, przegrywa pojedynki. W akcjach do przodu idzie mu o dziwo znacznie lepiej, tam dla odmiany potrafi pomyśleć, ma dobrze ułożoną lewą nogę, w miarę panuje nad piłką. Wydaje się, że powinien grać na zupełnie innej pozycji niż lewa obrona, tutaj optymalna byłaby lewa pomoc.

Baena tak jak już pisałem zaimponował przyspieszeniem i szybkością biegu. Nie ma szybszego zawodnika w Wiśle, a może i w całej lidze. Prawdziwy ekspres. Ma jednak braki w kwestii podejmowania decyzji i przy strzałach, nie zawsze dobrze orientuje się w położeniu piłki. Na pewno jego efektywność obniża też brak zgrania z innymi zawodnikami, w tym z Szotem. Ale to może być prawdziwa perełka, którą - ponieważ jest stosunkowo młody - Wisła będzie mogła w przyszłości odsprzedać z dużym zyskiem, o ile Sobolewski i nasz skład zdołają go rozwinąć a nie zniszczyć, co jak wiadomo niestety jest bardzo realne. W każdym razie bardzo ciekawy ruch transferowy Kiko, kolejny .

Nie rozczarował mnie Talar, który zagrał całkiem poprawnie, Olejarka też ma potencjał. Zobaczymy jak będą się rozwijać pod ręką Sobolewskiego. Gdybyśmy mieli innego trenera byłbym optymistą odnośnie ich przyszłości.

Dziś słabiej Alfaro. Ważne, że nie doznał kontuzji. Carbo po wejściu uporządkował grę i znów pokazał dużą klasę. Rodado potwierdził, że jest piłkarzem dużo lepszym niż Sobczak, będący złym ruchem transferowym.
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.09.2023 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.09.2023, 10:31
Konferencja prasowa po meczu:
https://www.youtube.com/live/DScj_eK...gUkRKPyeEJiHOK
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2023, 10:48
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj czekamy na sąsiadkę w losowaniu. Jak Millwall na West Ham
Jeśli PP ma być na otrzaskanie rezerwowych to ja poproszę Garbarnie, a craxe w późniejszych rundach. Szansę na wylosowanie klubu esa są jednak blisko 50% i sądzę że ktoś się taki napatoczy.

Edit: 1 kulka różnicy i byłyby derby, a tak Wisła - Polonia W. to kolejna szansa na otrzaskanie rezerwowych i brak kompromitacji przy ewentualnej porazce. Rywal idealny na tą fazę, prawdopodobnie też raczej będzie skupiony na walce o utrzymanie, a nie na PP.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.09.2023 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.09.2023, 11:30
Wielka szkoda, że nie trafiły się derby.
Pełny stadion, duże wpływy z biletów, atmosferka no i sąsiadka w takiej formie, że obecnie wynik byłby sprawą otwartą
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.09.2023, 11:42
redrum napisał(a):Wyświetl post
A co może trzeba było mu klaskać? Gość rzekomo szukał nowych wyzwań, a poszedł za kasą do naszego bezpośredniego rywala do awansu w 1. lidze, więc jaka ma być reakcja?
Proponuje odnaleźć adres gdzie mieszka(to nie powinien być problem) i mu w.......ic za to, ze wybrał lepsza ofertę pracy.
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 29.09.2023, 11:53
Szkoda, bo liczyłem na Legię, Cracovię, a ewentualnie na Garbarnię, Raków lub Lech. I jeszcze do tego termin meczu absurdalny. Nie można było tego dać z tydzień później, a w okresie świątecznym?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.09.2023, 12:18
Duża szansa zameldować się w kolejnej rundzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2023, 15:25
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, bo liczyłem na Legię, Cracovię, a ewentualnie na Garbarnię, Raków lub Lech. I jeszcze do tego termin meczu absurdalny. Nie można było tego dać z tydzień później, a w okresie świątecznym?
A ja nie. Zagrają rezerwowi, z pożytkiem dla wszystkich i bez spiny. Dla Olejarki, Talara, Sapały, Krzyżanowskiego to są bardzo cenne minuty, a prawdopodobnie wcześniej czy później będą musieli zagrać. Do tego czasu wróci też pewnie Gogół.

Myślę że przy ew. wejściu na zmianę pewność siebie tych piłkarzy będzie większa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.09.2023, 22:39
azor napisał(a):Wyświetl post
Pan Gniazdowy, którego szczerze szanuje obserwując jak prowadzi doping i jak niesie za sobą cały sektor na każdym
meczu - najwyraźniej musiał dać upust po nieudanej nocy. Inaczej tego nie widzę
Byłeś na meczu? Bo mam wrażenie, że nie.
Pierwsze konkretne gwizdy wzięły się po prostu spontanicznie bez żadnego nakręcania przez gniazdowego.
Było widać, że ludzie mają ciśnienie na niego i gniazdowy nie musi mówić ani słowa i mobilizować ludzi na gwizdy.

Pomijam oczywiście kwestie tego, że ja też nie ogarniam z jakich powodów te gwizdy. Skończył mu się kontrakt poszedł zarabiać w inne miejsce. Możliwe jednak, że takie rzeczy rozumie się, gdy ma się trochę więcej niż 16 lat.
Ostatnio edytowane przez nero : 29.09.2023 o godz. 23:37.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.09.2023, 05:27
Byłem - tak się składa ze z a11 mam zawsze dobry widok na robotę gwiazdowego, która jest moim zdaniem naprawdę spoko. Owszem - nie on to rozkręcił natomiast nie potrzebnie później dodatkowo podkręcał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.09.2023, 10:03
To chyba kolejna przyczyna oraz wypadkowa burdelu w Wiśle. Gwizdy rozumiem dlatego, że my Fernandezowi tyle daliśmy, u nas się wypromował, u nas zarabiała nas zdradził dla kasy, tak dobrze miał z nami... No własnie, takie przeświadczenie panuje jaka nasza Wisła jest zajebista, a tak na prawdę to więcej ten gościu dał i oferował nam, niż my jemu. Nie ma żadnego przywiązania do Wisły, zwykły kopacz, który przyszedł do Wisły, swoje zrobił, swoje zarobił i za chwilę wylądował gdzie indziej.

Może poszedł tylko za kasą do Lechii, może chciał z tego naszego ....idołka uciekać, bo jestem pewien, że ludzie zdrowi psychicznie męczą się w naszym klimacie.

Także dopóki kibice i włodarze tego nie zrozumieją dopóty będzie źle.

PS Rozumiem gwizdy i wyzwiska, gdyby gościu makaron na uszy nawijał jak to Wisłę kocha i jak za nią będzie umierał. Tu jedynie coś o poziomie sportowym pobełkotał, że chce iść dalej ale też tajemnicą nie było, że on musi dobrze zarabiać. Gościu nikomu krzywdy nie zrobił więc żałosne, że ktoś ma do niego pretensje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.09.2023, 11:01
Umówmy się, że mediana poziomu intelektualnego tego sektora nie jest wygórowana, więc nie można od tych ludzi oczekiwać jakiejś głębszej refleksji nad tym, co robią podczas meczu. Ot, ktoś gwizdnął i zwyzywał, to zrobię to i ja.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.09.2023, 11:44
nie mieszaj do tego mediany intelektualnej

psychologia tłumu mówi ci to coś ?

tak czy siak z mojej strony Fernandez jest OK, poszedł do innej firmy i ma do tego święte prawo

nie kłamał w żywe oczy w L+ extra jak np Mączyński
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.09.2023, 11:48
Już nie mędrkuj, osoba średnio inteligentna po prostu nie będzie z tym bydłem lżyć piłkarza, który jeszcze 5 miesięcy temu był tu noszony na rękach.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2023, 11:50
A przyszło Wam do głowy że gwizdali na Fernandeza żeby go zdeprymować (skutecznie)? To bardzo częste na stadionach, polecam się na jakiś wybrać.
Mediana intelektualna tego forum też nie jest za wysoka i raczej Ci którzy piszą o stadionowej jej nie zawyżają...

Fernandez to najemnik. Nic nie jest winny Wiśle ani jej kibicom ale to działa w obie strony. Kibice nic mu nie zawdzięczają - brał gigantyczny kontrakt, przyczynił się do spadku, nie awansował, choć obiektywnie był jednym z najlepszych piłkarzy w tamtym sezonie. Przesadzacie z tym świętym oburzeniem że to aż karykaturalne, naprawdę - sporo to o Was mówi i raczej smutne rzeczy.

Osobiście uważam że główną przyczyną było to że kibice bali się że wejście Fernandeza odwróci losy meczu. Po latach traum, frajerskich przegranych w końcówkach meczy - mamy prawo czuć się niepewnie gdy prowadzimy mniej niż trzema bramkami.

Pogwizdali - tyle. Mogli, nie musieli, w sumie żaden temat. O wiele gorsze i bardziej żałosne są śpiewy "anty" i bluzgi, a najgorsze - rzucanie przedmiotami w piłkarzy.

Awansowaliśmy w meczu w którym wielu spisywało nas na straty, do tego w 100% zasłużenie - a tu zebrały się harcerzyki i dyskutują jak strasznie musiał się czuć Fernandez bo na niego pogwizdali jak wszedł i wykonywał karnego. Tylko tutaj...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2023 o godz. 12:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.09.2023, 12:13
Gdzie ty tutaj widzisz jakieś dyskusje o samopoczuciu Fernandeza?

Kilka osób zwróciło uwagę, że został przez X zwyzywany podczas meczu (nie były to tylko gwizdy podczas karnych). Na meczu być nie mogłem i nie oglądałem go nigdzie, ale zakładam, że relacje ludzi, którzy na nim byli, są prawdziwe.

Ja osobiście mam w dupie samopoczucie Fernandeza, jest to jeden z wielu piłkarzy, którzy u nas grali i poszli gdzie indziej. Przyczynił się (jak cała drużyna) do spadku, natomiast na wiosnę dał nam swoimi bramkami i grą (na dobrym poziomie w większości spotkań) chociaż promyk nadziei na to, że awansujemy.

Lżenie go podczas meczu uważam za przegięcie. EOT.

[35/54]

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 30.09.2023, 12:56
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Przyczynił się (jak cała drużyna) do spadku (...)
On akurat przyczynił się bardziej, o ile ktoś chce pamiętać co zmajstrował w końcówce sezonu.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2023, 13:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A przyszło Wam do głowy że gwizdali na Fernandeza żeby go zdeprymować (skutecznie)? To bardzo częste na stadionach, polecam się na jakiś wybrać.
...
Może ty być się w końcu wybrał, a nie pouczał innych? Bo gdybyś na tym meczu był to przecież nie .......ilbys tych głupot o zdeprymowaniu. Gość był obrażany jak chyba nikt inny w ostatnich latach na tym stadionie.
Jaki z ciebie jest bezczelny typ to aż nieprawdopodobne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2023, 13:39
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Może ty być się w końcu wybrał, a nie pouczał innych? Bo gdybyś na tym meczu był to przecież nie .......ilbys tych głupot o zdeprymowaniu. Gość był obrażany jak chyba nikt inny w ostatnich latach na tym stadionie.
Jaki z ciebie jest bezczelny typ to aż nieprawdopodobne.
Doprawdy? A lżyli go po polsku czy po hiszpańsku?

Tylko na tym forum...

@MaLk - miał gorsze i lepsze momenty, jego kretyńskie czerwone kartki bardzo nam zaszkodziły. O ile uważam go za bardzo dobrego piłkarza jak na Wisłę, kluczowego w poprzednim sezonie - tak dziwi mnie histeryzowanie z powodu porcji gwizdów.
Nie jest nikim specjalnie zasłużonym, ot - pograł tutaj półtora roku, grał bardzo dobrze przez więlszość czasu, miewał też odpały które zaszkodziły klubowi.

Generalnie problem z dupy, chyba dlatego bo mecz wygrany, zasłużenie i nie ma się do czego dowalić...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2023 o godz. 13:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2023, 14:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Generalnie problem z dupy, chyba dlatego bo mecz wygrany, zasłużenie i nie ma się do czego dowalić...
Mówię ci. Wybierz się w końcu na stadion, albo chociaż w TV obejrzyj.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.11.2023, 11:50
Ciekawe to jak będzie to nasze klepisko wyglądać we wtorek przy takiej pogodzie
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.11.2023, 12:52
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Tłumaczenie porażki z Lechią jest już gotowe: "graliśmy w tygodniu o bardzo późnej porze z trudnym przeciwnikiem na trudnym boisku, które nam nie pomagało, ale nie poddajemy się, będziemy kontynuowali nasza filozofię"

Po co nam ten PP to ja nie wiem, powinniśmy oddać walkowerem, chyba, że Królewski liczy na farta na boisku i w przyszłym losowaniu tzn. na Legię albo Cracovię.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2023, 13:01
Polonii też na tym Pucharze nie zależy - co trzeba brać pod uwagę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2023, 13:37
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
A coś się zmieniło od piątku? Teraz 2 dni będzie sucho i stunkowo ciepło.

Wybiegną, coś wpadnie albo i nie. Ludzi będzie z max 5 koła to i presji nie będzie. Mecz bez żadnego znaczenia. No może warto uniknąć dogrywki.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2023, 13:48
Broda - Jaroch, Łasicki, Eneko, Wiśniewski - Sapała, Duda - Villar, Olejarka, ktoś tam - Sobczak.

I mogą się tłuc nawet 120 minut.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2023, 13:58
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
I mogą się tłuc nawet 120 minut.
Pomysl o kibicach. Mecz zaczyna się o 21.00, 90min + 15 przerwy + doliczone z 10 min + dogrywka 30 + przerwa 5 + karne 20 min + 10 min extra bo trzeba piasek przekopać. To daje zakończenie meczu po północy.

Miej litość.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.11.2023, 15:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pomysl o kibicach. Mecz zaczyna się o 21.00, 90min + 15 przerwy + doliczone z 10 min + dogrywka 30 + przerwa 5 + karne 20 min + 10 min extra bo trzeba piasek przekopać. To daje zakończenie meczu po północy.

Miej litość.
Akurat kibice kogokolwiek w klubie obchodzą.

Dwa w.......e dobrze by siadły na zwolnienie parodysty, ale jak wspomniał sandomingo - Polonii nie zależy raczej.
Także oni nie chcą a my nie umiemy - zapowiada się pasjonujące widowisko...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2023, 18:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A coś się zmieniło od piątku? Teraz 2 dni będzie sucho i stunkowo ciepło.

Wybiegną, coś wpadnie albo i nie. Ludzi będzie z max 5 koła to i presji nie będzie. Mecz bez żadnego znaczenia. No może warto uniknąć dogrywki.
Dla nich aktualnie presje stanowią gołębie siedzące na dachu stadionu.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 07.11.2023, 07:41
To już dziś.
Zaczynamy ambitnie z pianą na pysku od początku i dostajemy bramkę na 0:1 po wrzutce z rzutu wolnego po kretyńskim faulu pod naszym polem karnym -.-'
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2023, 07:58
Presja na kopaczach chyba największa od roku Kozaczący Sobol na konferencji po meczu z ZS, później jakieś słowa o tym, że musimy awansować, dzisiaj wywiad z Królewskim, który alej mówi, że jest super. Tam już u naszych kopaczy to pewnie portki posrane nieźle.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów