The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2023, 13:35
Nie za dużo tych hiszpanów nam się zaraz tu narobi?

Rozumiem, że Kiko i super projekt ( ale awansu brak..) - ale warto dywersyfikować też kadrę, bo jak kolejny raz się (oby nie) wywalimy z brakiem awansu to zostanie całkowicie spalona ziemia.

Pomijam kwestie aklimatyzacji i grupek w kadrze..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.06.2023, 13:52
jeśli nie Hiszpanie to drogi są przynajmniej dwie:
- oparcie drużyny w większości na Polakach doświadczonych, jakościowych - nie stać nas
- oparcie drużyny na młodych Polakach z potencjałem sprzedażowym, do tego doświadczeni Słowacy i Chorwaci - nie stać nas, ugrzęźniemy na lata w 1 Lidze

Można się śmiać lub krytykować, ale sprowadzanie Hiszpanów to dla nas chyba najlepsze rozwiązanie, będą tańsi od Polaka i do tego prezentują przyzwoity poziom piłkarski.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.06.2023, 13:58
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jeśli nie Hiszpanie to drogi są przynajmniej dwie:
- oparcie drużyny w większości na Polakach doświadczonych, jakościowych - nie stać nas
- oparcie drużyny na młodych Polakach z potencjałem sprzedażowym, do tego doświadczeni Słowacy i Chorwaci - nie stać nas, ugrzęźniemy na lata w 1 Lidze
Nie żebym miał coś przeciw Kiko i Hiszpanom ale w takim razie jakim cudem awansowały do ekstraklasy:

Ruch i Puszcza?

Ilu tam jest piłkarzy w takim Ruchu na których nas nie stać? O Puszczę nie pytam?

To jakaś zdziwaczałą alternatywa typu albo Hiszpanie albo.... brak szans na awans?
Nie dałem tu ŁKS, ale tam też same takie orły grały poza naszym zasięgiem finansowym?

Skoro udało się Kiko w jedną rundę sklecić solidny zespół do seryjnego wygrywania z Hiszpanów ze słabiakami i średniakami i omało co nie awansowalibyśmy to powinniśmy iść tą drogą. Ale wkurza mnie pisanie z pominięciem faktów... kiedy wystarczy popatzreć na taki Ruch... gdzie wszyscy piłkarze byli/są w naszym zasięgu, który awansował. A ilu tam gra tych Hiszpanów? 1? 2?

Btw
Nie robi się awansu młodymi piłkarzami... takie coś to gra w eklapie kiedy nie walczysz o utrzymanie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.06.2023, 14:13
Ile czasu Ruch buduje swój zespół? A ile lat my budujemy? Choć na budowę to nie wygląda tylko na chaos kompletny. To samo się tyczy Puszczy, ŁKS też dużo się nie zmienił względem poprzedniego sezonu. Jak długo pracuje w Ruchu Skrobacz, a jak długo Tułacz? STABILIZACJA to słowo klucz, u nas nigdy takowej nie było.

ŁKS poprzedni sezon zakończył na 10 miejscu w 1 Lidze.
Puszcza zajeła 14 miejsce i ledwo się wybroniła przed spadkiem.
Ruch awans z 3 Ligi.

Dziś wszystkie te ekipy zagrają w Esie.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 21.06.2023 o godz. 14:27.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.06.2023, 15:19
Cytat:
Pomijajac wszystko : zawodnicy ktorzy przyszli do nas zima byli "dobrzy " ale nie nadzwyczajni , ufam ( bo nie mam innej wersji) ze Kiko sprowadzi takich samych lub lepszych , tylko tanszych , ..wbije kij w mrowosko kilku Jaroslawom Psikuta ktorych zycie i dowartosciowanie polega tylko na SB , ze rynek hiszpanski jest tak olbrzymi zeby nie placic takiej fury pieniedzy takim jak Fernandez, ktory nawalil bramek cieniasom a nic nie zrobil zeby awansowac
Pytanie czy obecni Hiszpanie byli tacy dobrzy? Jak rywal był słaby to gra wyglądała pięknie ofensywnie, wiedzieli co robić, bawili się grą i dawali nam radość z widowiska. Ale jak rywal był trudniejszy, doszła presja, to praktycznie w żadnym meczu Hiszpanie nie błyszczeli. Jedynie pojedyncze przebłyski typu asysta, bramka wpadały z ich strony, tak jak powiedzmy gol życia Jarocha - byli na boisku to coś musiało im się udać.

To, że Kiko sobie poradzi za mniejsza kasę żeby znaleźć kogoś dobrego... można mieć tylko nadzieję, że w poprzednim okienku szukał na szybko, i w zimę a więc ple do popisu wtedy też jest mniejsze niż latem. Jeśli jednak w swoim notesie nie ma jakichś nazwisk na już, sprawdzonych, jeśli z najlepszego co nam mógł dać, już się wyprztykał, to czarno to widzę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.06.2023, 15:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym miał coś przeciw Kiko i Hiszpanom ale w takim razie jakim cudem awansowały do ekstraklasy:

Ruch i Puszcza?

Ilu tam jest piłkarzy w takim Ruchu na których nas nie stać? O Puszczę nie pytam?

To jakaś zdziwaczałą alternatywa typu albo Hiszpanie albo.... brak szans na awans?
Nie dałem tu ŁKS, ale tam też same takie orły grały poza naszym zasięgiem finansowym?

Skoro udało się Kiko w jedną rundę sklecić solidny zespół do seryjnego wygrywania z Hiszpanów ze słabiakami i średniakami i omało co nie awansowalibyśmy to powinniśmy iść tą drogą. Ale wkurza mnie pisanie z pominięciem faktów... kiedy wystarczy popatzreć na taki Ruch... gdzie wszyscy piłkarze byli/są w naszym zasięgu, który awansował. A ilu tam gra tych Hiszpanów? 1? 2?

Btw
Nie robi się awansu młodymi piłkarzami... takie coś to gra w eklapie kiedy nie walczysz o utrzymanie.
Walczymy o ekstraklasę, próbując grać to czego nie potrafi nawet nasza reprezentacja. Ba, do czego Polska piłka nie produkuje piłkarzy. Do tego potrzebujemy dobrze wyszkolonych taktycznie i technicznie zawodników. Hiszpanie dlatego, że to jedyny rynek o jakim ma pojęcie nasz dyrektor sportowy (to nie zarzut), co jest i tak super sprawą w porównaniu do sytuacji sprzed Kiko, gdy transferami zajmowali się specjaliści nie mający pojęcia o żadnym terytorium. Jeśli będziemy chcieli pójść drogą Rakowa, Chorzowa czy Puszczy, Hiszpanie nie będą potrzebni, a nawet niewskazani, bo nie nadają się do typowego polskiego grania, od którego krwawią oczy, ale przynoszącego efekty.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2023, 15:56
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Nie za dużo tych hiszpanów nam się zaraz tu narobi?

Rozumiem, że Kiko i super projekt ( ale awansu brak..) - ale warto dywersyfikować też kadrę, bo jak kolejny raz się (oby nie) wywalimy z brakiem awansu to zostanie całkowicie spalona ziemia.

Pomijam kwestie aklimatyzacji i grupek w kadrze..
Wiedziałem, że niektórym szybko zacznie przeszkadzać liczba Hiszpanów, ale po naprawdę świetnej dzięki nim odbudowie zespołu w rundzie wiosennej, po tym, co wnieśli pozytywnego, jak przywrócili szansę i nadzieję na awans, nie sądziłem, że aż tak prędko. Tak, lepiej weźmiemy zamiast nich zatrudnimy kolejnego Polaka Żyrę lub kolejnego młodego Polaka typu Szywacza, Wachowiaka czy Młyńskiego, bo Hiszpanów za dużo, "spalona ziemia" i w ogóle - i jak pisze Wolfy: "ależ to będzie żarło" i jaki to będzie doskonały ruch dla Wisły!

Wtedy po tych młodych niezdolnych "super talentach" spalonej ziemi nie będzie, gdy klub dzięki ich klasie i wybitnej grze wyląduje na przykład w drugiej lidze, no jasne.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2023, 16:18

Ruch i Puszcza?

Btw
Jeszcze jedno a propos Hiszpanów i porównywań do Ruchu czy ŁKS-u i Puszczy: nasi Hiszpanie w czterech-pięciu w składzie tak przewyższali tą całą ligę, że gdyby nie przewaga tych zespołów nad nami po rundzie jesiennej i idiotyczne błędy marnego trenera Sobolewskiego pod koniec rundy wiosennej, awansowalibyśmy do ekstraklasy zamiast jednego z tych zespołów.

Były ku temu wszelkie możliwości i nie była to zasługa reszty zawodników, tylko właśnie głównie tych Hiszpanów. Powtórzę: czterech-pięciu, nawet nie połowy jedenastki. Wyszukanych na szybko, którzy poradzili sobie z marszu, bez długiej aklimatyzacji i zgrywania się z resztą. Ba, nie zawsze zdrowych i w pełni formy.

I tu niektórzy wyskakują z pomysłem, że jednak lepiej stawać na dużo słabszych Polaków takich jak ci z Ruchu czy Puszczy, bo Hiszpanów "za dużo" i bo tamtym się udało szczęśliwie awansować, a za rok pewnie znów spadną z kretesem.

Czyli mamy ograniczać to co jest dobre i zadziałało, a stawiać na więcej tego, co nie zadziałało i kompletnie zawiodło, bo Hiszpanów za dużo, a w Wiśle jest tradycja, by koncepcje zmieniać najpóźniej co pół roku i robić nową rewolucję, nie ucząc się konkretnie na dawnych błędach, tylko raz wtóry robić to samo, oczekując innych rezultatów.

Komedia.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.06.2023 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.06.2023, 16:35
Oficjalnie.

Cytat:
31-letni hiszpański skrzydłowy Jesús Alfaro został piłkarzem Wisły. Kontrakt obowiązujący do 30 czerwca 2024 roku zawiera opcję przedłużenia.
- www.instagram.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 21.06.2023, 16:43
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Walczymy o ekstraklasę, próbując grać to czego nie potrafi nawet nasza reprezentacja. Ba, do czego Polska piłka nie produkuje piłkarzy. Do tego potrzebujemy dobrze wyszkolonych taktycznie i technicznie zawodników. Hiszpanie dlatego, że to jedyny rynek o jakim ma pojęcie nasz dyrektor sportowy (to nie zarzut), co jest i tak super sprawą w porównaniu do sytuacji sprzed Kiko, gdy transferami zajmowali się specjaliści nie mający pojęcia o żadnym terytorium. Jeśli będziemy chcieli pójść drogą Rakowa, Chorzowa czy Puszczy, Hiszpanie nie będą potrzebni, a nawet niewskazani, bo nie nadają się do typowego polskiego grania, od którego krwawią oczy, ale przynoszącego efekty.
A czy ja napisałem że to źle? Napisałem tylko że inne zespoły Ruch i Puszcza awansowały innymi metodami. Zresztą przeczytaj mojego posta bez emocji. Była to odpowiedź na wcześniejszy post.
Tak inne drogi są też możliwe jak widać na faktach.
BTW
Sam napisałem w poście że skoro Kiko dobrze działa, totrzeba tedy iść. Skąd oburzenie? Bo inne zespoły wybrały inna drogę i awansowały?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 21.06.2023, 16:44
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno a propos Hiszpanów i porównywań do Ruchu czy ŁKS-u i Puszczy: nasi Hiszpanie w czterech-pięciu w składzie tak przewyższali tą całą ligę, że gdyby nie przewaga tych zespołów nad nami po rundzie jesiennej i idiotyczne błędy marnego trenera Sobolewskiego pod koniec rundy wiosennej, awansowalibyśmy do ekstraklasy zamiast jednego z tych zespołów.

Były ku temu wszelkie możliwości i nie była to zasługa reszty zawodników, tylko właśnie głównie tych Hiszpanów. Powtórzę: czterech-pięciu, nawet nie połowy jedenastki. Wyszukanych na szybko, którzy poradzili sobie z marszu, bez długiej aklimatyzacji i zgrywania się z resztą. Ba, nie zawsze zdrowych i w pełni formy.

I tu niektórzy wyskakują z pomysłem, że jednak lepiej stawać na dużo słabszych Polaków takich jak ci z Ruchu czy Puszczy, bo Hiszpanów "za dużo" i bo tamtym się udało szczęśliwie awansować, a za rok pewnie znów spadną z kretesem.

Czyli mamy ograniczać to co jest dobre i zadziałało, a stawiać na więcej tego, co nie zadziałało i kompletnie zawiodło, bo Hiszpanów za dużo, a w Wiśle jest tradycja, by koncepcje zmieniać najpóźniej co pół roku i robić nową rewolucję, nie ucząc się konkretnie na dawnych błędach, tylko raz wtóry robić to samo, oczekując innych rezultatów.

Komedia.
Komedia to jest nie czytać ze zrozumieniem co się czyta i polemizować z cieniem.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 21.06.2023, 17:08
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie.

- www.instagram.com/wislakrakowsa
31-letni jeszcze przez całe 3 dni, kontrakt 1 rok z opcją przedłużenia.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 21.06.2023, 18:33
Warto zwrócić uwagę na jeszcze inny aspekt, Hiszpanie przewyższają tę ligę pod względem techniki, natomiast w starciu z topowymi drwalami, to niestety miękkie faje i tu był główny problem. Jak się zaczęło sypać, to żaden Hiszpan, nawet Fernandez nie dojeżdżali. Mula ostatnio więcej się leczył niż grał, nie stać nas na ryzyko opłacania kolejnego pacjenta, stąd pewnie Alfaro.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.06.2023, 18:41
Cytat:
Klub ten występuje na trzecim poziomie rozgrywkowym w Hiszpanii. 31-leni skrzydłowy w minionym sezonie strzelił dla tej drużyny 2 gole i zaliczył 5 asyst.
Jeżeli okaże się, że ten gość będzie wymiatał, to naprawdę powinno się zaorać 1 ligę w....u.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.06.2023, 19:10
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie.

31-letni hiszpański skrzydłowy Jesús Alfaro został piłkarzem Wisły. Kontrakt obowiązujący do 30 czerwca 2024 roku zawiera opcję przedłużenia.

Kilka słów od nowego piłkarza Wisły (wideo):

https://www.instagram.com/reel/CtwsCP0AFUt/
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 21.06.2023, 19:11
PBB podpisało właśnie kontrakt z Bartoszem Bidą z Jagi. Trochę szkoda, że nam śmignął koło nosa.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 21.06.2023, 19:19
azor napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli okaże się, że ten gość będzie wymiatał, to naprawdę powinno się zaorać 1 ligę w....u.
Już bardziej jestem w stanie uwierzyć, że ten gość będzie wymiatał, niż w to, że Młyński i Starzyński się obudzą.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 21.06.2023, 19:22
A czy ja napisałem że to źle? Napisałem tylko że inne zespoły Ruch i Puszcza awansowały innymi metodami. Zresztą przeczytaj mojego posta bez emocji. Była to odpowiedź na wcześniejszy post.
Tak inne drogi są też możliwe jak widać na faktach.
BTW
Sam napisałem w poście że skoro Kiko dobrze działa, totrzeba tedy iść. Skąd oburzenie? Bo inne zespoły wybrały inna drogę i awansowały?
To nie był atak. Oczywiście, że można wybrać inną drogę, ale nasz klub najwyraźniej tego nie chce, a może mentalnie nie jest w stanie się przestawić, biorąc pod uwagę nasze tradycje.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 21.06.2023, 19:30
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Już bardziej jestem w stanie uwierzyć, że ten gość będzie wymiatał, niż w to, że Młyński i Starzyński się obudzą.
Obudzą z czego? Oni od zawsze byli dramatycznie słabi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.06.2023, 19:33
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Obudzić to się może piłkarz który ma zniżkę formy. To że ta dwójka ma talent opiera się tylko i wyłącznie na wierze ludzi którzy ich sprowadzili.

EDIT:
Jesus Alfaro podpisany na rok z opcją przedłużenia.
Z CV przeogór ale zobaczymy.

Dla miłośników krajowego drewna - Barton też podpisał. Na 99% kolejny darmozjad, ale trzymajmy się tego 1%*. Przynajmniej do czasu aż wyjdzie na boisko.
O ile wyjdzie.

*) Ten 1% to pod publiczkę, niech ludzie mają trochę radości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2023 o godz. 21:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.06.2023, 21:44
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
przecież wiadomo (nie licze odklejeńców z forum), że James odchodzi bo nas na niego nie stać, a nie dlatego że popełnił kilka błędów
No właśnie, było też na samym początku wspominane, że ewentualne dalsze wypożyczenie będzie zależne od awansu. Nie ma awansu = nie ma Jamesa na 99%, nie wiem po co rozkminy i gadki o jakimś osłabieniu jak to było pewne jak nic.

Co do Muli to ogromna szkoda, ogromne osłabienie, nie wiem czy poszło o podwyższenie zarobków? Jak dla mnie najlepszy zawodnik, na pewno skrzydłowy.

Tachi mnie nie przekonał, nie wiem czy Balta nie miał większego wkładu w grę Przed Tachi OUT jedynie zastanawia mnie jego gra na stoperze.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.06.2023, 22:47
azor napisał(a):Wyświetl post
Będzie wymiatał. Z obiegowych opinii o nim nie będziemy narzekać.

Nie wiem czy w ogóle to kontrowersja że 3 poziom rozgrywkowy w Hiszpanii stoi na wyższym poziomie sportowym niż 2 poziom w Polsce.

Żeby nie wspomnieć o Polu Llonchu który przeszedł gładko z 3 ligi hiszpańskiej do esa. Co by jednak nie mówić, zimowy zaciąg Kiko był w większości z laliga2.

Drugi dzisiejszy news, czyli przedłużenie Bartonia uznaje za dobry znak, że nie stracimy wszystkich utalentowanych juniorów, których jeszcze mamy w klubie. Bardzo fajna decyzja obu stron.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.06.2023, 23:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Drugi dzisiejszy news, czyli przedłużenie Bartonia uznaje za dobry znak, że nie stracimy wszystkich utalentowanych juniorów, których jeszcze mamy w klubie. Bardzo fajna decyzja obu stron.
Jesteś wyjątkowo nieuczciwy.

Przepraszam bardzo, a co z Plewką, Gruszkowskim, Starzyńskim, Młyńskim, Szywaczem, Dudą, Talarem, Niewiadomskim, Hoyo-Kowalskim, Koncewiczem-Żyłką, Sobolem, Skrobańskim, Biegańskim? Wisła nie traci "utalentowanych" juniorów. My prowadzimy dla nich wręcz przytułek, do dwudziestego któregoś roku życia fundując ich hobby jako pracę. W zamian za to oni dostarczają nam masę prawdziwych sportowych emocji, takich jak spadek z Ekstraklasy (dopiero za trzecim podejściem), brak awansu do Ekstraklasy, bankructwo.

Także bez takich. Jeszcze nie pozbyliśmy się poprzednich fuja... Przepraszam - młodych talentów, a już podpisujemy nowe. A tu afera bo jakiś trzech ciołków poszło do Legii. Jakie to były wielkie talenty, nie zapomnę ich nigdy
Generalnie to ja już nie pamiętam kto to był, o takim Handzliku czy Stolarskim to chociaż było dłużej słychać
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2023 o godz. 23:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 22.06.2023, 18:57
Od jakiegoś czasu byłem za takim rozwiązaniem:

https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...gornika-leczna

Aktualnie zmiany:

OUT
Benito
Ondrasek
Mula
Cisse
Starzyński wypożyczenie

IN:
Jesús Alfaro - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.06.2023, 19:08
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Od jakiegoś czasu byłem za takim rozwiązaniem:

https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...gornika-leczna

Aktualnie zmiany:

OUT
Benito
Ondrasek
Mula
Cisse
Starzyński wypożyczenie

IN:
Jesús Alfaro - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia
Na razie gigantyczną stratą jest Mula, reszta bez wpływu na poziom sportowy. Przerażające że możemy zrobić ze 30 transferów wychodzących z tym samym zastrzeżeniem.
Niestety, czekają nas też jeszcze straty z bardzo dużym wpływem na poziom sportowy.

P.S. Poza Mulą uważam że Benito miał umiejętności. Liczę że wypożyczenie Starzyńskiego oznacza jeszcze transfer minimum jednego skrzydłowego, nie dalsze katowanie ludzi Młyńskim i Żyro...

P.S. 2 Piotruś nie zagra przeciw nam. Z jedne strony nie zahra jedynego dobrego meczu z Wisłą, z drugiej - jakie są szanse że zagra dobry mecz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.06.2023 o godz. 19:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.06.2023, 19:38
https://transfery.info/aktualnosci/w...-poznan/187740

Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 22.06.2023, 19:40
Już to jakoś tak jest, że nasi byli gracze nam strzelają bramki, więc na wszelki wypadek niech nie gra przeciw nam
Pamięta ktoś jakiś dobry mecz Benito? Szukam w pamięci, ale nic mi się nie narzuca ...
Muli szkoda, ale jeśli to kwestia kasy to niestety, trzeba go było pożegnać.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 22.06.2023, 19:48
Utalentowany 20 letni Patryk Gogół. Gdzie ten talent do tej pory się objawiał? Czy po prostu każdy młody zawodnik, którego odpala Lech jest utalentowany?

Z innej beczki. Trochę wystraszyły mnie zdjęcia z 1 treningu. Nigdy do tej pory nie interesowałem się zwyczajami, więc chciałbym zapytać, czy obecność uśmiechniętych Żyry i Bashy oznacza, że zostają? Czy to nic nie znaczy i za kilka dni usłyszymy, ze życzymy im wszystkiego najlepszego w nowych klubach?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.06.2023 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.06.2023, 20:02
Starzyński wypożyczenie.... myślę fajnie, jeden talent mniej, ale gdzie tam.... nowe info Patryk Gogół. Ja jebi* skąd oni ich wynajdują?. Podnieta bo z Lecha? tam wszyscy się cieszą, że odszedł. Zamiast iść do normalnej roboty i zarabiać na życie, będzie teraz spełniał swój piłkarski sen razem z Niewiadomskim w Wiśle...
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.06.2023, 20:19
Co do Muli to był dziś artykuł na lovekrakow o przygotowaniach i tam było stwierdzenie, że Mula otrzymał lepsza ofertę

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów