|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ile czasu Ruch buduje swój zespół? A ile lat my budujemy? Choć na budowę to nie wygląda tylko na chaos kompletny. To samo się tyczy Puszczy, ŁKS też dużo się nie zmienił względem poprzedniego sezonu. Jak długo pracuje w Ruchu Skrobacz, a jak długo Tułacz? STABILIZACJA to słowo klucz, u nas nigdy takowej nie było.
ŁKS poprzedni sezon zakończył na 10 miejscu w 1 Lidze. Puszcza zajeła 14 miejsce i ledwo się wybroniła przed spadkiem. Ruch awans z 3 Ligi. Dziś wszystkie te ekipy zagrają w Esie.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 21.06.2023 o godz. 14:27.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
To, że Kiko sobie poradzi za mniejsza kasę żeby znaleźć kogoś dobrego... można mieć tylko nadzieję, że w poprzednim okienku szukał na szybko, i w zimę a więc ple do popisu wtedy też jest mniejsze niż latem. Jeśli jednak w swoim notesie nie ma jakichś nazwisk na już, sprawdzonych, jeśli z najlepszego co nam mógł dać, już się wyprztykał, to czarno to widzę. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wtedy po tych młodych niezdolnych "super talentach" spalonej ziemi nie będzie, gdy klub dzięki ich klasie i wybitnej grze wyląduje na przykład w drugiej lidze, no jasne. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Były ku temu wszelkie możliwości i nie była to zasługa reszty zawodników, tylko właśnie głównie tych Hiszpanów. Powtórzę: czterech-pięciu, nawet nie połowy jedenastki. Wyszukanych na szybko, którzy poradzili sobie z marszu, bez długiej aklimatyzacji i zgrywania się z resztą. Ba, nie zawsze zdrowych i w pełni formy. I tu niektórzy wyskakują z pomysłem, że jednak lepiej stawać na dużo słabszych Polaków takich jak ci z Ruchu czy Puszczy, bo Hiszpanów "za dużo" i bo tamtym się udało szczęśliwie awansować, a za rok pewnie znów spadną z kretesem. Czyli mamy ograniczać to co jest dobre i zadziałało, a stawiać na więcej tego, co nie zadziałało i kompletnie zawiodło, bo Hiszpanów za dużo, a w Wiśle jest tradycja, by koncepcje zmieniać najpóźniej co pół roku i robić nową rewolucję, nie ucząc się konkretnie na dawnych błędach, tylko raz wtóry robić to samo, oczekując innych rezultatów. ![]() Komedia.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.06.2023 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Oficjalnie.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tak inne drogi są też możliwe jak widać na faktach. BTW Sam napisałem w poście że skoro Kiko dobrze działa, totrzeba tedy iść. Skąd oburzenie? Bo inne zespoły wybrały inna drogę i awansowały? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Warto zwrócić uwagę na jeszcze inny aspekt, Hiszpanie przewyższają tę ligę pod względem techniki, natomiast w starciu z topowymi drwalami, to niestety miękkie faje i tu był główny problem. Jak się zaczęło sypać, to żaden Hiszpan, nawet Fernandez nie dojeżdżali. Mula ostatnio więcej się leczył niż grał, nie stać nas na ryzyko opłacania kolejnego pacjenta, stąd pewnie Alfaro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Kilka słów od nowego piłkarza Wisły (wideo): https://www.instagram.com/reel/CtwsCP0AFUt/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PBB podpisało właśnie kontrakt z Bartoszem Bidą z Jagi. Trochę szkoda, że nam śmignął koło nosa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
EDIT: Jesus Alfaro podpisany na rok z opcją przedłużenia. Z CV przeogór ale zobaczymy. Dla miłośników krajowego drewna - Barton też podpisał. Na 99% kolejny darmozjad, ale trzymajmy się tego 1%*. Przynajmniej do czasu aż wyjdzie na boisko. O ile wyjdzie. *) Ten 1% to pod publiczkę, niech ludzie mają trochę radości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2023 o godz. 21:36.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Co do Muli to ogromna szkoda, ogromne osłabienie, nie wiem czy poszło o podwyższenie zarobków? Jak dla mnie najlepszy zawodnik, na pewno skrzydłowy. Tachi mnie nie przekonał, nie wiem czy Balta nie miał większego wkładu w grę |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie wiem czy w ogóle to kontrowersja że 3 poziom rozgrywkowy w Hiszpanii stoi na wyższym poziomie sportowym niż 2 poziom w Polsce. Żeby nie wspomnieć o Polu Llonchu który przeszedł gładko z 3 ligi hiszpańskiej do esa. Co by jednak nie mówić, zimowy zaciąg Kiko był w większości z laliga2. Drugi dzisiejszy news, czyli przedłużenie Bartonia uznaje za dobry znak, że nie stracimy wszystkich utalentowanych juniorów, których jeszcze mamy w klubie. Bardzo fajna decyzja obu stron. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przepraszam bardzo, a co z Plewką, Gruszkowskim, Starzyńskim, Młyńskim, Szywaczem, Dudą, Talarem, Niewiadomskim, Hoyo-Kowalskim, Koncewiczem-Żyłką, Sobolem, Skrobańskim, Biegańskim? Wisła nie traci "utalentowanych" juniorów. My prowadzimy dla nich wręcz przytułek, do dwudziestego któregoś roku życia fundując ich hobby jako pracę. W zamian za to oni dostarczają nam masę prawdziwych sportowych emocji, takich jak spadek z Ekstraklasy (dopiero za trzecim podejściem), brak awansu do Ekstraklasy, bankructwo. Także bez takich. Jeszcze nie pozbyliśmy się poprzednich fuja... Przepraszam - młodych talentów, a już podpisujemy nowe. A tu afera bo jakiś trzech ciołków poszło do Legii. Jakie to były wielkie talenty, nie zapomnę ich nigdy ![]() Generalnie to ja już nie pamiętam kto to był, o takim Handzliku czy Stolarskim to chociaż było dłużej słychać ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2023 o godz. 23:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Od jakiegoś czasu byłem za takim rozwiązaniem:
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...gornika-leczna Aktualnie zmiany: OUT Benito Ondrasek Mula Cisse Starzyński wypożyczenie IN: Jesús Alfaro - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety, czekają nas też jeszcze straty z bardzo dużym wpływem na poziom sportowy. P.S. Poza Mulą uważam że Benito miał umiejętności. Liczę że wypożyczenie Starzyńskiego oznacza jeszcze transfer minimum jednego skrzydłowego, nie dalsze katowanie ludzi Młyńskim i Żyro... P.S. 2 Piotruś nie zagra przeciw nam. Z jedne strony nie zahra jedynego dobrego meczu z Wisłą, z drugiej - jakie są szanse że zagra dobry mecz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.06.2023 o godz. 19:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Już to jakoś tak jest, że nasi byli gracze nam strzelają bramki, więc na wszelki wypadek niech nie gra przeciw nam
![]() Pamięta ktoś jakiś dobry mecz Benito? Szukam w pamięci, ale nic mi się nie narzuca ... Muli szkoda, ale jeśli to kwestia kasy to niestety, trzeba go było pożegnać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Utalentowany 20 letni Patryk Gogół. Gdzie ten talent do tej pory się objawiał? Czy po prostu każdy młody zawodnik, którego odpala Lech jest utalentowany?
Z innej beczki. Trochę wystraszyły mnie zdjęcia z 1 treningu. Nigdy do tej pory nie interesowałem się zwyczajami, więc chciałbym zapytać, czy obecność uśmiechniętych Żyry i Bashy oznacza, że zostają? Czy to nic nie znaczy i za kilka dni usłyszymy, ze życzymy im wszystkiego najlepszego w nowych klubach?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.06.2023 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Starzyński wypożyczenie.... myślę fajnie, jeden talent mniej, ale gdzie tam.... nowe info Patryk Gogół. Ja jebi* skąd oni ich wynajdują?. Podnieta bo z Lecha? tam wszyscy się cieszą, że odszedł. Zamiast iść do normalnej roboty i zarabiać na życie, będzie teraz spełniał swój piłkarski sen razem z Niewiadomskim w Wiśle...
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co do Muli to był dziś artykuł na lovekrakow o przygotowaniach i tam było stwierdzenie, że Mula otrzymał lepsza ofertę
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|