|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Może właśnie zdefiniowałeś sławetne DNA?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
W ostatnim czasie to synonim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pożegnanie Muli mnie zaskoczyło. Ciekawe czy miał lepszą ofertę czy go pożegnali przez podatność na kontuzję. A może zwiększyły się jego oczekiwania? No cóż trudno.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mnie nie. Najlesi odchodzą. Zostają mameje.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Po.......iło ich z tym Mulą. Przecież opcją przedłużenia miała być, więc on chyba nie miał teoretycznie nic do gadania?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mula to nie pierwszy i nie ostatni wartościowy zawodników, który w lecie odejdzie.
Nie stać nas obecnie na kadrę z mijającego sezonu i nie jest to żadna tajemnica - a tym bardziej na jakiekolwiek podwyżki, które są zagwarantowane w kontraktach w momencie przedłużenia. Więc nie ma co się dziwić. Mam tylko nadzieję, że Kiko znajdzie wartościowych nastepców w naszym budżecie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
James może być dobry tylko i wyłącznie jak poprawimy gre w defensywie. Bo teraz jak igbekeme jebnie kiksa lub poda do przeciwnika to z tyłu nie ma nikogo, kto mógłby naprawic jego błędy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A ja nie jestem zaskoczony pożegnaniem Muli, nie dość że co chwile łapał jakieś urazy to pewnie jeszcze mało nie zarabiał. Ten Alfaro pewnie gorszy nie będzie.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawie na pewno będzie gorszy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
James pewnie nie zostanie , jest to fajny pilkarz ale kompletnie nie majacy pojecia o grze obronnej, i pewnie dlatego nigdy nie zrobil i nie zrobi kariery w powazniejszych ligach, fajny grajek jak na polska lige ale koniecznie musi miec def pom z prawdziwego zdarzenia, takiego przecinaka i bandtte ktory by go odciazal z gry defensywnej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po co nam piłkarz, który nie bierze odpowiedzialności na siebie, a wtedy kiedy jest potrzebny to chowa się za innymi? Z takim piłkarzem kojarzy mi się Ikbekeme. My potrzebujemy kilku walczaków, bo samymi miękkimi fajami awansu znowu nie zrobimy.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedys mielismy Stilica czy Wolskiego , fajne grajki ofensywne , niestery w defensywie czy odbiorze kompletne beztalencia, i oczywiscie dla yakich ofensywnych zawodnikow tez znajdzie sie miejsce, pod warunkiem ze jest typowy def pomocnik, dobry bramkarz i stoperzy, w budowie Wisly calkowicie zapomniano ze druzyne buduje sie od tylu i obrona to podstawa .......my nie mielismy ZADNEGO CHOCBY PRZECIETNEGO STOPERA ANI BRAMKARZA, to nie moglo sie udac, Bieganski, Lasicki, Colley, Moltenis ,Tachi to co najwyzej dobrzy zmiennicy a nie pilkarze ktorzy mieli decydowac o defensywie zespolu
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 21.06.2023 o godz. 10:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
KACPER DUDA PODPISZ KONTRAKT! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Co do Sobolewskiego... Tłumy po porażkach zawsze szukają czarownic, a trener zawsze jest najłatwiejszym celem. I w końcu każdy kto zostaje trenerem Wisły staje się ostatnim wuefistą dla jakiejś frakcji na forum. Osobiście nigdy nie wybrałbym go do prowadzenia naszego klubu, ale nie wybrałbym również nikogo z pierwszej ligi. Tułacze i inni są fajni na zasadzie, ze dobrze jest tam, gdzie nas jeszcze nie było.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 21.06.2023 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Dla mnie to większe rozczarowanie niż odejście (niechybne) Fernandeza. Mój ulubiony zawodnik z zimowego zaciągu. To był skrzydłowy w stylu którego dawno tu nie widziano. O ile nie wydarzy się jakiś niesamowity zakręt i poświęcamy np kontrakt Muli by zatrzymać Fernandeza, to póki co największe osłabienie I mamy aktualnie 4 kontrakty out: Benito Ondrasek Mula Cisse W kolejce: Fernandez, Igbekeme, Barton, Balta, Hugi, Gruszkowski, Plewka, Niewiadomski i inni... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widzę, że zaczyna się umniejszanie pozytywnego znaczenia Igbekeme dla tej drużyny i jego możliwości znacząco wykraczających poza poziom pierwszej ligi. Jak wiele on dawał zespołowi pokazały wszystkie mecze w których grał, a nie parę błędów, których i tak popełniał najmniej z pomocników.
To, co się stało, gdy zabrakło go w podstawowym składzie z Zagłębiem Sosnowiec i Puszczą było bardzo znamienne, a także fakt, jaką katastrofą skończyła się gra bez niego. Niestety, niektórych jak widać nawet i to niczego nie nauczyło. Odejście Jamesa będzie bardzo dużą stratą dla Wisły i siły naszej drugiej linii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A może za chwilę zobaczymy Alexa w tym klubie gdzie poszedł ten asystent Kiko..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pomijajac wszystko : zawodnicy ktorzy przyszli do nas zima byli "dobrzy " ale nie nadzwyczajni , ufam ( bo nie mam innej wersji) ze Kiko sprowadzi takich samych lub lepszych , tylko tanszych , ..wbije kij w mrowosko kilku Jaroslawom Psikuta ktorych zycie i dowartosciowanie polega tylko na SB , ze rynek hiszpanski jest tak olbrzymi zeby nie placic takiej fury pieniedzy takim jak Fernandez, ktory nawalil bramek cieniasom a nic nie zrobil zeby awansowac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Odejście Jamesa będzie wiekszym osłabieniem niż odejście Fernandeza.. owszem popełnił kilka karygodnych błędów, ale gdyby ich nie popełniał to grałby w La Liga. Tylko ślepy człowiek nie widzi różnicy jak gra wygląda bez niego i z nim.. jak napędzał nasze ataki grając większość piłek do przodu i biorąc ciężar gry na siebie.. nie mamy w kadrze ani jednego gracza tego pokroju.
Niestety raczej odejdzie, bo nas nie stać na niego (chciałbym się pozytywnie zaskoczyć). Zabawna jest dla mnie wiara, że uda się bez problemu zastąpić graczy typu Mula, Fernandez, James posiadając okrojony budżet.. Kiko też nie będzie miał praktycznie 100% celności w transfery jak w zeszłym roku, bo jest to po prostu nie możliwe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tego nie wiadomo. W przypadku niektórych piłkarzy kwestie finansowe są pewnie równie istotne jest brak awansu do ekstraklasy. Od początku mówiono, że przyszedł się tu raczej odbudować, niż na stałe. Awans mógł coś przesądzić (choć James nigdy niczego nie deklarował), a tak szkoda marnować czas w Polskiej pierwszej lidze.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 21.06.2023 o godz. 12:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
W zimie Kiko wybierał w większosci graczy wolnych na rynku, Junca, Mula, Tachi byli bez gry pół roku. Jak na to że wybór miał dość maly to wybrał nieźle. Teraz ma naprawdę spore pole do popisu. Długo szykował się pod to okno i podobno lista zawodników których mamy pozyskać jest już gotowa. Z tego co dzisiaj napisał JK, budżet na place pozostanie niezmienny, a jedynie okrajamy ilościowo kadrę i nie będziemy budować kominów płacowych. Założenie jest rozsądne, ale obawiam się że najtrudniej przyjdzie pozbywać się niechcianego balastu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No w końcu Biegański usiądzie na ławce. Sprowadzamy podobno bramkarza z Realu Saragossa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Fernandez, Mula, James - to kluczowi piłkarze, zastąpienie ich jest niemal niemożliwe przy mniejszych pensjach, są to gigantyczne ubytki do zapełnienia. Ciekawe, skąd info?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2023 o godz. 19:20.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|