|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
@ wiśnia Dzień bez wywiadu z kimś i plecenia bzdur to pana prezesa dzień stracony.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 09.06.2023 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() Co do liczb Carlitosa i Fernandeza to jeden sezon co? to nie jest gwarancja że będzie tak dalej co pierwszy pokazał dobitnie.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 09.06.2023 o godz. 17:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oby. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzymajmy kciuki.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
8.000 euro * 4,5 = 36.000 zł
120.000 zł / 36.000 zł = 3,33 Ale to akurat kompletnie nieważne. Cytat:
Zresztą to, że konkretny Fernandez nie zostanie, jest przy tym sprawą w miarę oczywistą i sama dyskusja na ten temat ma charakter bardziej teoretyczny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Tyle, że wedle tego co ja czytałem to oni mają 8 na rękę, czyli 10 kosztują. A z kolei wg chyba Stanowskiego Fernandez 120 kosztuje. Wtedy jednak bliżej 2,5. Ale oczywiście to detale. Mnie martwi to co napisałem wyżej. Czy to jest do utrzymania? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ale co? 120 dla Fernandeza (moim zdaniem i tak nie mamy szansy go zatrzymać nawet jakbyśmy byli w stanie utrzymać taki wydatek) czy 8 dla potencjalnych nowych/starych Villarów/Junków/Mulów/...?
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
No dobra, a ile taki Fernadez może dostać w innym polskim klubie?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Zależy od klubu. Są kluby ekstraklasowe, które nie byłyby w stanie mu zapłacić tyle co my w I lidze, są takie, które są w stanie płacić 150-200 tys. zł/m-c.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wiadomo 200 tysięcy to nie 120, ale w takiej sytuacji moim zdaniem jak odejdzie bardziej chodzi o to, że kisimy się w 1 lidze. Dla takiego piłkarza to jednak kolejny rok w plecy.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Boję się, że w dłuższym terminie nie do utrzymania na poziomie 8-10 są pensje Hiszpanów, którzy wcześniej byli w LaLiga czy LaLiga2. Pisałem o tym w poprzednim poście.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
w 1 lidze ŁKS miał Pirulo za ok 100 tys i tyle - reszta na niskich kontraktach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Brawo Radek
najpierw spadek potem w 1 lidze dalszy upadek czy to drwale z Puszczy czy turysci z Sosnowca Radek wciaz ma plan tylko dajcie czas rzecz prosta Z Kmiecikiem na treningu tyczki przestawiają i na baraze 23/24 juz sie nastawiają.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.06.2023 o godz. 22:36.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dlatego też jestem w stanie założyć się o wszystko, że Sobol pozostanie trenerem.
Ba, jestem nawet w stanie przyznać, że Wolfy miał rację, iż Wuja jjest naszym zbawicielem ![]() A potem zacznę płakać, że niestety degrengolada z Truskolas trwa w najlepsze. Permanentny PS: @wolfy jak smakują jajca Kuby? I Wuja? I Dawida? I Władeczka? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Już dawno tytuł tematu powinien brzmieć "Kto za Sobolewskiego?". Przy okazji niech zabierze ze sobą też Kmiecika, Łaciaka, cała ławka trenerska powinna być wypalona do gołej ziemi. Niech przyjdzie ktoś z zewnątrz bez koneksji broń boże "zasłużony Wiślak". Ma te panienki złapać za "mordę" i zacząć trenować a nie przestawiać kołki.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
i Ty w to wierzysz? Odejście Kmiecika i trener, który będzie próbował się postawić Puchatkowi?
już był taki jeden |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gang Puchatka jest nietykalny i basta
poza tym oni wszyscy wykonują tytaniczna prace z drużyną |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co było główną przyczyną klęski w tym sezonie i najbardziej zawiodło (kolejność dowolna): - trenerzy (tak Brzęczek jak i Sobolewski) - polscy tzw. młodzi zdolni. Żaden tego nie potwierdził, nie sprostał potrzebie dobrej gry, nie był mocnym punktem zespołu, nie rozwinął się (tu można zastanawiać się tylko nad Dudą). Większość notowała regres, tradycyjnie na czele ze Starzyńskim. - doświadczeni piłkarze z "wiślackim rodowodem". Czyli Uryga, Błaszczykowski, Ondrasek. Ich wkład w ten sezon polegał na kibicowaniu i przesiadywaniu na L4. Dramat. Nigdy więcej takiej polityki kontraktowania za "wiślackość". - ubiegłoroczne zarządzanie klubem i transfery. Pasieczny, Dawid Błaszczykowski, Brzęczek jako szef pionu sportowego prowadzili koszmarną politykę i mieli fatalną strategię. Ich wzmocnienia poza nielicznymi wyjątkami okazały się kosztowną pomyłką. Kto nie zawiódł i wyniósł nieco dobrego, sporo pozytywnych elementów? - tylko Kiko i jego wzmocnienia z Hiszpanii. Wiosną uratowały sezon i prawie dały awans. Nie wystarczyło z uwagi na słabość pozostałych elementów drużyny i klubu, opisanych powyżej. Ich poziom skutecznie zatopił to, co było dobre.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.06.2023 o godz. 18:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ondraszek - dno. Krytykowałem ten transfer jako kretyński, pamiętam jak serek opowiadał o jego charakterze. Chłop z historią kontuzji i po beznadziejnym sezonie, do tego stary. WTF. Kuba - to akurat bez sensu porównanie. Chłop gra za 500 zł miesięcznie (bo nie można za darmo), dopóki się nie rozsypał dawał liczby i to bardzo dobre jak na czas gry. Gdzie tu problem? I nie, nie obchodzą mnie teorie spiskowe. Żyro - przed kontuzją kolana to on nawet wyglądał, po - rusza się jak oldboy. Jeśli to jego maks to raczej pora się piżegnać. Mimo wszystko jakieś liczby dał, ale nie spełnił na pewno oczekiwań. Po prostu nie był katastrofą jak wielu innych, a przy takim Ondraszku to jest wręcz solidny. Basha - ech. Ja to odczytuję jako akt desperacji Brzęczka. Jakby był zdrowy - ake nie był prawie w ogóle. Jego przydatność trafnie określił Hybala. Zły transfer. Młodzi, niezdolni - jakiekolwiek próby stawiania na nich choćby w roli rezerwowych oznaczają minimalizację szans na awans. Jeden Duda i to raczej jako zmiennik może się ostać. Taki Młyński to piłki nie potrafi przyjąć - to ma być zawodowy piłkarz? Trenerzy - wiadomo. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Okienko Kiko to nie tylko Villar i Junca, ale np. Benito. Także tego. Poniżej lista najlepszych strzelców. Wiem że gracze z zaciągu Kiko mieli mniej czasu ale poza Villarem sobie nie nastrzelali. Asysty - tu lepiej - po 4 Villar i Mula. Żeby była jasność - jak dla mnie Kiko to magik i trzeba zrobić co można żeby go zatrzymać. Ale sprowadzani przez niego gracze to tylko ludzie. Nie róbmy z nich bożków. https://www.transfermarkt.pl/wisla-k...ten/verein/422
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 10.06.2023 o godz. 20:29.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- Pasieczny ściągnął jednego dobrego piłkarza i masę przepłaconych paralityków - Kiko ściągnął jednego który się nie przebił u Sobolewskiego (ale nie jest paralitykiem, coś tam umie). I to nie jest zero - jedynkowe ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
No tak. Teraz wszystko się zgadza. Nie wiem kto tam odpowiadał za transfery za Brzeczka (chyba on sam?) I wspomniany powyżej np. Jaroch też się sprawdził. Poza tym z tymi paralitykami to bym uważał. Był taki Janek kliment - pośmiewisko Krakowa. I potem pomoc dobrze haratał w gałę w lidze mistrzów. Dlaczego? Nie wiem. Pewnie wina trenera...bo piłkarz był z Czech a trenerem był Słowak. Pewnie się nie lubili haha.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Umówmy się, że jeśli chodzi o Benito to od początku mówiono, że to gość na doczepkę, na zasadzie - wiemy, że nie jest rewelacją, ale w ataku sztuka się liczy. Może się przydać jeśli inni wypadną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- miał 50% skuteczności, 3/4 linii obrony jest jego, napastnik jego, Żyro i Basha to takie nie całkiem porażki (ale na pewno nie sukcesy), Talar perspektywiczny i tani, reszta - katastrofa. - o ile pojedyncze transfery były takie se, to zbudowana w efekcie drużyna była tragiczna ponieważ gigantyczne dziury w formacjach całkowicie negowały jakiekolwiek pozytywy. Przykładowo para Wachowiak/Niewiadomski to był taki sabotaż że OK reszta obrony pozostawała niezauważona. Mam wątpliwości czy to tylko wina Brzęczka - tak przy okazji. Kiko to jest w ogóle inna liga, jakość ściągniętych przez niego piłkarzy przerastała resztę ligi, a skuteczność w postaci jednego piłkarza który się nie przebił - bliska ideału. Żebyśmy zawsze mieli taki odsetek niewypałów. I to nie jest tak że to pierwsze udane okienko Kiko - on do Wisły i innych klubów Ekstraklasy (Raków) ściągnął prawdziwe gwiazdy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2023 o godz. 07:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Panowie - możecie mi podrzucić link do newsa o dymisji Sobolewskiego? Bo gdzieś to przegapiłem i nie mogę odszukać.
No bo chyba mi nie powiecie, że to tylko mi się śniło że Radek wyleciał, a w rzeczywistości jeszcze ktokolwiek w klubie rozważa zatrzymanie go na stołku trenera? Byłby to przypadek, kiedy rzeczywistość jest bardziej popier***ona od snu. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ba Radek zostaje a brzeczyszczykiewicz będzie jego asystentem odpowiedzialnym za SFG
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|