The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2023, 21:28
Ławki nie mamy, Młyński i Żyro w obecnej formie to się nawet do tarcia chrzanu nie nadają. Najważniejsze są 3 punkty i brak kontuzji/kartek na Ruch.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 14.04.2023, 21:34
żyro za tą świecę w nasze pole karne to już nie powinien murawy do końca sezonu powąchać...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.04.2023, 21:39
Wyczyny Tachiego od wejścia na murawę :

64 minuta - 'faulowany' przez napastnika przed 16tką, z tymże właśnie 'faulowany' - połowa arbitrów by gwizdnęła, druga połowa nie, miękki faul - niepotrzebne ryzyko. Przy innym arbitrze przeciwnik by wyszedł sam na sam...

65 minuta - podanie do tyłu do najbliższego

66 minuta - strata na kontrę na 40 metrze od bramki

67 minuta - spóźniony w kryciu przy wrzutce, spacerkiem się wracał - dobrze, że przeciwnik wrzucał piłkę do innego przeciwnika

68 minuta - najpierw łatwo objechany i następnie faul na karnego

70 minuta - podanie w poprzek do najbliższego

73 minuta - podanie do tyłu do najbliższego

75 minuta - spóźniony doskok w polu karnym

78 minuta - podanie do bramkarza

UWAGA TUTAJ ZMIANA POZYCJI NA STOPERA, PRZECIWNIK w 10

80 minuta - dobre wyprzedzenie i wybicie piłki

84 minuta - dobre wybicie piłki w polu karnym

89 minuta - podanie w poprzek

90 minuta - świetna długa piłka do Rodado

91 minuta - wybicie piłki w polu karnym

Generalnie gość w pomocy jest mega drewniany, wszedł szybko Basha i uporządkował ten burdel, bo przez chwilę nam groziło drżenie o wynik do ostatniej minuty....

Ja wierzę, że Tachi może być dobrym stoperem, który rzuca fajne długie piłki... ale w pomocy to on jest jak dziecko we mgle. W dodatku dziecko z drewna, taki Pinokio w wersji XL. Niech Sobol sobie da z nim spokój w środku pomocy.
W dodatku do głowy nie wyskoczył ani razu (piszę to dla fanatyków, którzy twierdzą, że ważne główki wygrywa, bo jest wysoki )

----------------------

Wracając do meczu, na plus :

- Villar - chłopak się z meczu na mecz rozkręca, dziś tylko jedne słabe zagranie a tak niezwykle przytomna gra. Bramka (nie wiem czemu anulowana?) do tego asysta. Dla mnie zdecydowanie najlepszy na boisku.

- Igbekeme, dopóki miał siłę biegać.

- Basha - zmiana, która zaryglowała środek pola

- Junca

- Rodado (przy odrobinie szczęścia mógł kończyć z 4 golami, jak zwykle nieskuteczny, ale nabiegał się przy tym jak koń)

Na minus (na minus względem tego co zwykle grali, więc wyżej poprzeczka) :

- Ferndandez - dziś poza karnym większość piłek marnował. I tak 3x lepszy niż mogą być nasi rezerwowi, ale jak na jego standardy zagrał słabo.

- Mula - podobnie jak Fernandez.

------------------

Przyzwoicie zagrał Duda, a Młyński prawie nic nie zagrał, ale to dzięki niemu przeciwnik kończył w 10, więc mały plusik można postawić za to.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.04.2023 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2023, 21:41
super, że zamknęliśmy ten mecz w pierwszej połowie, no ale

1) Sytuacji tyle, że spokojnie drugie 3 bramki powinniśmy dorzucić. Z Ruchem, ŁKSem czy BBT tylu sytuacji mieć nie będziemy.
2) Nie mamy zmienników za ofensywnych Hiszpanów. Jak w defensywie jeszcze jakoś rotować składem możemy, tak z przodu ławki po prostu nie ma. Po co sprowadzono Bonito, skoro nic nie gra?
3) Żyro, Młyński - tym panom już podziękujemy. Nawet nie chce mi się nad nimi pastwić, zero wartości dodanej czy to z przodu czy z tyłu. Już lepiej grać w 10.
4) Jak widziałem zmiany w 55 minucie to myślałem że Sobol zdejmie Fernandeza i Juncę, żeby się nie wykartkowali. Dziwne zagranie, dobrze że obyli się bez głupich fauli.

Także jak pierwsza połowa (może poza skutecznością) to był sztos, tak druga to była taką Brzeczkowizna, że aż miałem flashbacki z poprzedniej rundy. Ogólnie gdyby nie Kiko, to moim zdaniem nie było by widoków nawet na baraże.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.04.2023, 21:42
Czepianie się Tachiego jest szukaniem kwadratowych jaj.
Należałoby się przyczepić raczej Małeckiego i sędziego, którzy wspólnie wypracowali karnego dla Stali, karnego urągającego zdrowemu rozsądkowi.

Bardzo dobra postawa Dudy. W parze z Jamesem grał niemal bezbłędnie.
Jedno kiepskie podanie nastąpiło wtedy, gdy otrzymał piłkę w kilka chwil po tym jak wrócił do gry gdy leżał skopany na boisku - do usprawiedliwienia.
Fernandez - nadal lider, ale się zaciął.
Piękna bramka Junci.

Zmiennicy - Polacy są w tej chwili osłabieniem.
Żyro, Młyński to taka mała tragedia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.04.2023, 21:42
Młyński to jest jakiś żart, dostał całą połówkę żeby się pokazać i pokazał, że jest słabszy od każdego chłopa ze Stali. Zachowuje się jakby strzelanie bramek zupełnie nie było celem gry. Nikt nie rozumie jego zachowań, zwykły marnowacz okazji na boisku. Żyro deko lepszy ale strasznie wolny. Duda fajny mecz, choć dalej porusza się zbyt jednostajnie. Biegański przyspawany do linii i jeszcze zrobił z siebie idiotę. Mimo tego wszystkiego powinno być z 8:1.

Alleluja i do przodu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.04.2023, 21:46
FraMat - wypisałem Ci minuta po minucie co robił Tachi, a ty piszesz o jakimś czepianiu się... daj mi spokój.

Widzisz tam coś kontrowersyjnego? Nie zgadzasz się z czymkolwiek?

Prawda jest taka, że to on rzucił Stali koło ratunkowe. Dobrze, że ta nie chciała z niego skorzystać, bo mogła. Niech trzyma się z daleka od środka pola, bo się na tą pozycję nie nadaje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.04.2023 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.04.2023, 21:47
Jeszcze co do Młyńskiego to gość od 70 minuty (przebywając na boisku całe 25 minut) już tylko pozorował pressing, podczas gdy Rodado, grający od początku, jeździł na dupie za piłką do końcowego gwizdka.

Żyro za ten centrosamobój do bramkarza powinien być ostro zjechany przez Sobola w cztery oczy.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2023, 21:48
Małecki powinien dostać żółtą za udawanie i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.04.2023, 21:50
s1mone napisał(a):Wyświetl post
O, Tachi ledwie wszedł na murawę i strata na 40m od bramki, a potem głupi faul na karnego.

W ogóle zrobię sobie notatkę z jego meczu od wejścia i wrzucę - skupiam się na nim, wniosek jak na razie jest jeden : ten drewniak jest tragiczny.

3:1 ;/
Karny z dupy, powinna raczej być żółta za symulkę. Szanujmy się. Na stoperze Tachi o niebo lepiej, w sumie logiczne - przecież to stoper Co ciekawe - Colley też dziś świetny mecz. Basha też nam dupę uratował.
Poza tym - skład z pierwszej połowy zagrał świetnie - w tym Duda. Kiedy zasługuje jestem bezwzględny ale dziś - nie odstawał, ba - był jasnym punktem. Gdyby tylko grał tak częściej niż raz na 6-8 meczy...

Niestety, byli też sabotażyści. W kolejności:
- Sobolewski - błędem było zostawienie go. Skoro już koniecznie chciał wpuszczać ofiary losu na drugą połowę to mógł ich chociaż jakoś ustawić. Wolne żarty... Zadbał żeby druga połowa była emocjonująca - tyle że w negatywnym tego słowa znaczeniu. Widać że bez transferów Kiko nie istnieje.
- Młyński - na swoim zwykłym poziomie, czyli do dupy. Nawet jak dostawał dobre podanie to nie umiał opanować piłki. Wpuszczanie go to sabotaż.
- Żyro - zwrotność wozu z węglem plus debilne dośrodkowanie we własne pole karne. Negatywne rozczarowanie.
Nie mamy ławki ani trenera. Oby Hiszpanom nie zabrakło pomysłów do końca sezonu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.04.2023 o godz. 21:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2023, 21:55
Ile ten Młyński ma jeszcze kontraktu? Może go wysłać do psychologa albo psychiatry bo sprawia wrażenie, że ma coś z głową.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.04.2023, 22:11
Młyński w 80 minucie wygladał jakby był już po 120 minutowym meczy z dogrywką , a przecież grał raptem pół godziny

o co chodzi ?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:12
Ciężko mi uwierzyć, że Benito i Talar są w gorszej formie niż Młyński i Żyro, a zostali zupełnie odstawieni na boczny tor przez Sobola. Cisse to żyje jeszcze w ogóle? Fajnie by jakieś inne nazwiska zobaczyć, skoro obecni zmiennicy (w ofensywie) kompletnie nie dowożą.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.04.2023, 22:13
Niestety nie mamy ławki w ofensywie. Młyński to typowe polskie drewno, nie widzę żadnej przyszłości dla piłkarza, który nie jest w stanie piłki przyjąć.

Jezus Maria, jak ja sobie pomyślę, kim my broniliśmy Ekstraklasy (Młyński, Plewka, Starzynski, Gruszkowski…). W sumie to Gulę należałoby przeprosić, że mu Wisła zrobiła kleksa w życiorysie.

Tachi na stopera: on musi mieć całe pole gry przed sobą, w pomocy to po prostu drewno. Nie wiem nawet czy Jelic Balta nie prezentował się lepiej (Tachi góruje na pewno w celnych przerzutkach: ale i to świetnie by robił jako stoper).

Żyro: czy ten chłop nie ma już żadnych ambicji? Przecież on nam powiedział dziś: pocałujcie mnie wszyscy w dupę.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.04.2023, 22:27
Czy może ktoś Biegańskiemu wytłumaczyć, że więcej pożytku będzie jak przy karnych nawet stanie jak słup w miejscu a zmusi w ten sposób wykonującego do jakiegoś wysiłku i np przestrzelenia, niż to jego rzucanie się na pałę przed strzałem?

Drugie pytanie - gdzie tkwi haczyk w osobie Jamesa, że taki przechuj gra w 2 lidze w Polsce?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:30
s1mone napisał(a):Wyświetl post
FraMat - wypisałem Ci minuta po minucie co robił Tachi, a ty piszesz o jakimś czepianiu się... daj mi spokój.

Widzisz tam coś kontrowersyjnego? Nie zgadzasz się z czymkolwiek?
Już podaję:
64 minuta - 'faulowany' przez napastnika przed 16tką, z tymże właśnie 'faulowany' - połowa arbitrów by gwizdnęła, druga połowa nie, miękki faul - niepotrzebne ryzyko. Przy innym arbitrze przeciwnik by wyszedł sam na sam...
czyli błędu nie było: czepiasz się na siłę

65 minuta - podanie do tyłu do najbliższego
to jest jakiś błąd w ogóle? czepiasz się na siłę

66 minuta - strata na kontrę na 40 metrze od bramki
Musiałbym zobaczyć, czy ta strata wynikała z błędu czy z przewagi rywala. Nie każda strata jest winą tracącego piłkę

67 minuta - spóźniony w kryciu przy wrzutce, spacerkiem się wracał - dobrze, że przeciwnik wrzucał piłkę do innego przeciwnika
czyli nie spóźnił się, miał trochę szczęścia, ale czy popełnił błąd?

68 minuta - najpierw łatwo objechany i następnie faul na karnego
daj spokój - Mały symulował, a sędzia dał się nabrać. VAR też poleciał w chuja (sorry: zajebał)

70 minuta - podanie w poprzek do najbliższego
to jest jakiś błąd? podanie do najbliższego? Tak wyglądają zadania defensywnego pomocnika. czepiasz się na siłę

73 minuta - podanie do tyłu do najbliższego
to jest jakiś błąd? podanie do najbliższego? Tak wyglądają zadania defensywnego pomocnika. czepiasz się na siłę

75 minuta - spóźniony doskok w polu karnym
może masz rację - nie zauważyłem

78 minuta - podanie do bramkarza
to jest jakiś błąd? podanie do bramkarza? czepiasz się na siłę

Tak.
Potwierdzam - czepiasz się.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.04.2023 o godz. 22:33.

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:37
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Drugie pytanie - gdzie tkwi haczyk w osobie Jamesa, że taki przechuj gra w 2 lidze w Polsce?
Może to jest tak, że to Kiko ma jakieś haki na tych piłkarzy, że potrafi ich tutaj ściągnąć Dziś James ośmieszał wręcz rywali, jak lekkim zwodem gubił krycie, jakby byli trampkarzami.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 14.04.2023, 22:39
Rzeczywiście jest przepaść między tym, kim my graliśmy w zeszłej rundzie, a kim teraz.
Ciekawa myśl mnie naszła, podparta jednym z postów powyżej.
Co gdyby obecną pierwszą 11 Wisły mógł prowadzic Gula ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:44
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście jest przepaść między tym, kim my graliśmy w zeszłej rundzie, a kim teraz.
a Brzęczek?
Powiedzcie wolfy'emu, że z takim składem hiszpańskim Brzęczek miałby same zwycięstwa.

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:44
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
To już tylko gdybanie. Faktem jest, że Gula miał skład drewna i papy, ale był też Arshaf, Yaw czy FBF, którzy mieliby teraz albo pierwszy plac albo byli pierwszymi zmiennikami. Co w sumie też jest śmieszne, że najlepsi za Guli to też byli obcokrajowcy. W sumie za Brzęczka też (Poletanovic, Gio, Fernandez). Cóż, to pokazuje tylko poziom szkolenia w Polsce.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a Brzęczek?
Powiedzcie wolfy'emu, że z takim składem hiszpańskim Brzęczek miałby same zwycięstwa.
Dobra, a jak grają Młyński, Żyro, Szywacz etc. to jak wygląda gra za mega trenera Sobolewskiego? Przypadkiem nie jak za Brzęczka?
Dzisiejsza druga połowa to było typowe "ja .......ę ale dowieźliśmy wynik" z poprzedniej rundy. Na szczęście. Bo mogło być też "nosz ....a, jak oni to dali radę przegrać/zremisować prowadząc po pierwszej połowie?".

Ale nie, to nasz geniusz trenerki nauczył Hiszpanów grać w piłkę
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.04.2023, 22:50
Elendil napisał(a):Wyświetl post
To już tylko gdybanie. Faktem jest, że Gula miał skład drewna i papy, ale był też Arshaf, Yaw czy FBF, którzy mieliby teraz albo pierwszy plac albo byli pierwszymi zmiennikami. Co w sumie też jest śmieszne, że najlepsi za Guli to też byli obcokrajowcy. W sumie za Brzęczka też (Poletanovic, Gio, Fernandez). Cóż, to pokazuje tylko poziom szkolenia w Polsce.
Wiecej młodych Polaków, tetaz już wydwać kase na rezerwy, niech tam się ogrywają bo już za 15 lat zarobiny miliony !!!
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.04.2023, 22:50
Dzisiejszy mecz pokazał dobitnie jakimi mierontami musielismy grac poprzednie 2-3 lata doprowadzajac ten klub na skraj upadku

Niepojęte wrecz jak gra i wyglada dzis chocby Zyro czy Młyński trzeba ich z klubu jak najszybciej wykopać bo nie da sie na ich patrzec.Młynski dzis tak mnie wk,urwił jak nikt juz od dawna ,za takie podejscie do zawodu powinni go dyscyplinarnie odsunąć od zespołu.

Z weselszych wiadomosci: 1 połowa była taka ze mozna było klaskać całe 45 minut ,walec przejechał dzis po Stali.
Karny na Małeckim to wrecz kompromitacja,tydzien temu tak doszukiwano sie faulu Tachiego a tutaj dykutują cos tak kuriozalnego ze smiech na sali.Sam sie przewraca i karny,3 varowych idiotów nic nie widzi,cyrk .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobra, a jak grają Młyński, Żyro, Szywacz etc. to jak wygląda gra za mega trenera Sobolewskiego? Przypadkiem nie jak za Brzęczka?
Dzisiejsza druga połowa to było typowe "ja .......ę ale dowieźliśmy wynik" z poprzedniej rundy. Na szczęście. Bo mogło być też "nosz ....a, jak oni to dali radę przegrać/zremisować prowadząc po pierwszej połowie?".

Ale nie, to nasz geniusz trenerki nauczył Hiszpanów grać w piłkę
Widzisz - chodzi mi o to, że gdyby Brzęczek był dzisiaj trenerem mając tych wszystkich Hiszpanów, to pewnie byś nie mógł się go nachwalić - za grę, wyniki, pomysłowości, nosa do ustalania składu, itp.

Kiedy jednak teoretycznie takie same wyniki ma Sobol uważasz za słuszne po nim jeździć.

Powiedz po prostu, że z Sobolem ci nie po drodze, skrzywdził cię kiedyś, ale za to Brzęczek odwalił kawał dobrej roboty razem z Dawidem B.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2023, 22:58
A jakim składem utrzymał nas Hyballa? Bo chyba deczko słabszym niż miał Gula i zrobił to przy sabotażu właściciela.

To jest decydująca zmiana, a nie poszczególni piłkarze. Cały klub od jajeczka z czasów Hybalii do wykopania Jakuba wyglądał tak jak dzisiaj Młyński i Żyro.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.04.2023, 23:02
Drozd - Hyballa king
aNouc - oglądajcie skróty na youtubie Wisły
wolfy - Sobolewski to wuefista

To nasze forum używa bardzo prostego algorytmu do generowania postów.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.04.2023, 23:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Widzisz - chodzi mi o to, że gdyby Brzęczek był dzisiaj trenerem mając tych wszystkich Hiszpanów, to pewnie byś nie mógł się go nachwalić - za grę, wyniki, pomysłowości, nosa do ustalania składu, itp.

Kiedy jednak teoretycznie takie same wyniki ma Sobol uważasz za słuszne po nim jeździć.

Powiedz po prostu, że z Sobolem ci nie po drodze, skrzywdził cię kiedyś, ale za to Brzęczek odwalił kawał dobrej roboty razem z Dawidem B.
Gdyby Brzęczek robił takie akcje jak Sobolewski to bym go krytykował tak jak Sobolewskiego. Bo jest za co. Nie ogarnia.
Kocepcja ze składem była do dupy, tyle że to stawianie na Polskie drewno było przed Brzęczkiem. Wisłę odmienili Królewski, Kiko, transfery Kiko. Jak tylko Sobolewski zaczyna coś sam kombinować to mamy powrót do gry z poprzedniej rundy - gdzie solidnie dupy dawał też Sobolewski. Raz - bo jako asystent odpowiadał za SFG które były tragiczne, dwa - jako pierwszy trener... No nic nie zmienił. Zero poprawy gry. Gdzie możemy się zgodzić że materiał (vel "polskie drewno") był za słaby.

Problem masz Ty - z tym że ktoś śmie inaczej oceniać jego wkład w wynik i decyzje podczas meczu. Tworzysz jakieś idiotyczne projekcje.
To może pokaż na pluszaku gdzie Cię źle dotknąlem?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.04.2023 o godz. 23:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 14.04.2023, 23:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejszy mecz pokazał dobitnie jakimi mierontami musielismy grac poprzednie 2-3 lata doprowadzajac ten klub na skraj upadku

Niepojęte wrecz jak gra i wyglada dzis chocby Zyro czy Młyński trzeba ich z klubu jak najszybciej wykopać bo nie da sie na ich patrzec.Młynski dzis tak mnie wk,urwił jak nikt juz od dawna ,za takie podejscie do zawodu powinni go dyscyplinarnie odsunąć od zespołu.

Z weselszych wiadomosci: 1 połowa była taka ze mozna było klaskać całe 45 minut ,walec przejechał dzis po Stali.
Karny na Małeckim to wrecz kompromitacja,tydzien temu tak doszukiwano sie faulu Tachiego a tutaj dykutują cos tak kuriozalnego ze smiech na sali.Sam sie przewraca i karny,3 varowych idiotów nic nie widzi,cyrk .
Oglądałem właśnie mecz Warta-Śląsk, w polu karnym Śląska miały miejsce wręcz zapasy, obrońca powalił zawodnika Warty, który mógł dojść do dośrodkowania i zero reakcji sędziego czy też var-u, Mały poczuł oddech Tachiego i padł jak porażony piorunem, żenada, gdyby nie wywiad na koniec meczu, to tego pana nie powinno się więcej wpuszczać za bramy stadionu (no chyba, że Tachi pojadł za dużo chorizo...).

Największy przegryw meczu - wg mnie bezapelacyjnie Żyro, zwłaszcza po ostatnim wywiadzie, w którym wyraźnie dawał do zrozumienia, że czuje się na siłach grać równie dobrze, co reszta drużyny i tylko dobra passa Wisły odbiera mu szansę na pierwszy skład...
Młynek mimo wszystko dzisiaj więcej biegał, starał się chociaż odbierać piłkę...

Bardzo dobry mecz Dudy, Junca - profesor, nieźle Rodado...

Dla prześmiewców, Jurek na szczęście pozytywnie się rozczarował, jestem pod wrażeniem, mamy szansę...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.04.2023, 23:12
Nie będę już powtarzać oczywistości, ale ten mecz pokazał, że Żyro nie jest skrzydłowym i nie powinien tam być wystawiany. Traci wiele bo rusza się jak wóz z węglem. On powinien być 10 i zgrywać piłki do 9. Junca, Fernandez i James kocury. Kluczem do awansu jest przygotowanie fizyczne i unikanie kontuzji piłkarzy, którzy dotychczas grali w lidze hiszpańskiej + Jaroch.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.04.2023, 23:13
Skrót i gole z meczu niebawem na www.youtube.com/wislakrakowsa
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.04.2023 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów