The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2023, 23:11
Z pamięci coś w granicach 2.5 mln złotych za sezon

Kwota nigdy nie byla wprost podana, ale i przy okazji wejścia Olrlenu padła kwota całościową sponsorów Wisły w granicy 4.5-5 mln złotych.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.03.2023, 23:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mi się to nijak nie spina (ale i nie znam absolutnie żadnych szczegółów ewentualnej umowy z inwestorem) w jaki sposób miałby wejść do nas duży inwestor i jednocześnie pozostawić na Prezesurze Jarosława Królewskiego?

JK powiedzial jakiś czas temu że w jego mniemaniu bycie prezesem w Wiśle ma dla niego sens o ile możne podejmować autorytarne decyzję i taka tylko polityka dominującego akcjonariatu ma sens.

Rozproszony akcjonariat i rozbita decyzyjność już się w Wiśle nie sprawdzila. Mianowanie Królewskiego prezesem mimo odsprzedania udziałów? Nie widzę tego.

Nowy inwestor z mniejszościowym akcjonariatem i pompujący grube miliony euro? Ciekawe.

Uważam że wejście nowego podmiotu będzie mniejsze niż się wszystkim wydaje i w najlepszym przypadku przekroczy 2-3x wsparcie jakie daje nam rocznie Orlen (co nie będzie znowu tak mało).
abstrahując już od tego że po stechertach, wannach i tym brodaczu z USA , z dystansem patrze na temat inwestorów , to akurat powszechnym zwyczajem w świecie biznesu , jest zostawianiem na CEO dotychczasowego właściciela , a czasem to jest nawet warunkiem sprzedaży udziałów

ale to tylko małe ad vocem , bo w przypadku Wisły nic mnie już nie zdziwi
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 30.03.2023, 07:17
Z info, ktore ja mam to objecie pakietu akcji (nie wiem ile, nie wiem kogo, moze Kuby?) i dokapitalizowanie klubu kwota x. Wiadomo, ze za tym bedzie szla reklama i promocja tego podmiotu. Calosc ma sie zamknac w kwocie 4-5 mln euro.

Nie sa to gigantyczne pieniadze dla podmiotu, ktory chce zaistniec na polskim rynku w sferze medialnej. A dla Wisly na teraz bardzo duze. Jesli jest komitywa miedzy Jarkiem a inwestorem, podobno relacje prywatne, to czemu nie?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.03.2023, 07:23
Kilka milionow euro to rownie dobrze moze byc przykladowo z 10 milionow zlotych na sezon, co pokrywaloby sie mniej wiecej z "karczowymi" doniesieniami. Bez rewolucji, ale solidne wsparcie finansowe jak na polskie realia.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.03.2023, 07:30
Znajomość z Królewskim faktycznie wyjaśniałaby, dlaczego ma on zostać na stolcu prezesowskim.
No nic, wygląda na to, że dowiemy się szczegółów w przyszłym tygodniu
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.03.2023, 08:26
Ponad 10 milionów złotych za sezon Legia otrzymuje od swojego sponsora "+500" i jest to najwyższy kontrakt w historii polskiej piłki, a Wy z takim spokojem piszecie, że 1-ligowa Wisła miałaby otrzymywać 10 milionów za sezon? =) takich pieniędzy nawet Amika nie dostaje, ani żaden inny klub w Polsce, poza Legią. Gdy "Aforti" sponsorowało Amikę to był to najwyższy kontrakt w historii tego klubu (ok. 5,5 mln złotych za sezon).

Jak Wisła będzie miała z tego 2-3 mln złotych za sezon, to będzie to bardzo dużo. Bo tego inwestora to należy zapewne traktować bardziej jako sponsora.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.03.2023, 08:50
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Ponad 10 milionów złotych za sezon Legia otrzymuje od swojego sponsora "+500" i jest to najwyższy kontrakt w historii polskiej piłki, a Wy z takim spokojem piszecie, że 1-ligowa Wisła miałaby otrzymywać 10 milionów za sezon? =) takich pieniędzy nawet Amika nie dostaje, ani żaden inny klub w Polsce, poza Legią. Gdy "Aforti" sponsorowało Amikę to był to najwyższy kontrakt w historii tego klubu (ok. 5,5 mln złotych za sezon).

Jak Wisła będzie miała z tego 2-3 mln złotych za sezon, to będzie to bardzo dużo. Bo tego inwestora to należy zapewne traktować bardziej jako sponsora.

Mnie nie grzeją kwoty, ale rolę jaką miałby odgrywać nowy sponsor/inwestor/właściciel ect. 10 mln rocznie ciężko żeby robiło wrażenie przy tym gdy Lech zarabia tylko na transferze Kamińskiego 40 mln złotych.

Za dużo już w PL mieliśmy ludzi z pieniędzmi, ale bez pomysłu, żeby nie wspomnieć Allianz w Górniku czy Solorza w Ślasku.

Przy JK można wierzyć w jest w tym jakiś pomysł, tylko właśnie, jaki?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.03.2023, 08:50

Wszystko fajnie, ale to ma byc inwestor, a nie sponsor. Wykupuja akcje.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.03.2023, 08:58
Podobno to jakichś dwóch gości, niejaki Jura i Kubo z Truskolasów
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 30.03.2023, 09:09
Chodzi o większościowego właściciela, ale nie wiem w jakiej strukturze %.
Pieniądze bardzo duże jak na PL warunki (chociaż imo, nie tylko polskie), skarabeus ma rację.
Nie widzę nic dziwnego z pozostawieniu JK na stanowisku prezesa - właściciel wybiera często zaufaną osobę, która zarządza. To raczej atut, że mają kogoś takiego, kto zna temat, klub, PL piłkę i nie będą się tego uczyć.
W środę na spotkaniu z kibicami powinno być wszystko wiadomo (jeśli się odbędzie, tzn. że temat też klepnięty).
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.03.2023, 09:10
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, ale to ma byc inwestor, a nie sponsor. Wykupuja akcje.
Czyje akcje? JK czy JB?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.03.2023, 09:17
Duże pieniądze i duże pieniądze, zależy na co te pieniądze będą. Bo jak na długi, założenie drużyny rezerw, ogólne funkcjonowanie itp to wiele się nie zmieni (oprócz stabilizacji i spokoju o jutro). Dopiero jak będzie kasa na pensje i transfery to można mówić o przeskoku i że duże pieniądze ktoś wpompuje.
Z tymże pakować kasę w błoto i płacić aż nadto lub robić transfery przepłacone i z dupy to też oczywiście nic nie daje. Wszystko z głową jak w Rakowie i tak jak u Kiko.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.03.2023, 10:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Duże pieniądze i duże pieniądze, zależy na co te pieniądze będą. Bo jak na długi, założenie drużyny rezerw, ogólne funkcjonowanie itp to wiele się nie zmieni (oprócz stabilizacji i spokoju o jutro). Dopiero jak będzie kasa na pensje i transfery to można mówić o przeskoku i że duże pieniądze ktoś wpompuje.
Z tymże pakować kasę w błoto i płacić aż nadto lub robić transfery przepłacone i z dupy to też oczywiście nic nie daje. Wszystko z głową jak w Rakowie i tak jak u Kiko.
Heh, gdybyśmy mieli stabilizację i spokój o jutro po raz pierwszy od cupiałowych czasów, to raczej zmieniło by się zdecydowanie "wiele"
Ja wiem, że ogólna wymowa całości posta jest może inna, ale ten fragment mnie naprawdę rozwalił
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.03.2023, 10:29
No zmieniło by się, tak samo jak się zmieniło po akcji ratunkowej trupa, którego jeszcze dobiła ekipa z Truskolasów i gdyby nie cud - Tomek - Jaro - Kiko - Sobol, to byśmy się już zwijali do IV ligi.
Wtedy też było super a czas pokazał, że trzeba ratować po ratownikach.
Kasa źle wykorzystana to też nic dobrego, bo można w spiralę długów wpaść. Tak więc póki nie będzie kogoś ogarniętego i kasy takiej luźnej, to paradoksalnie wiele się może nie zmienić.

A pisząc, ze się wiele nie zmieni to też chodziło mi o to, że drużyną rezerw nie będziemy meczów wygrywać itd. więc żeby poziom sportowy poszedł w górę to musi być kasa na pensje i transfery. A tu już trzeba na prawdę dużych pieniędzy.
drozd:
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.03.2023, 10:59
O, Kubuś Zbawiciel w końcu wylazł z nory. Bardzo ładny wywiad pisany na 99% na zlecenie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 30.03.2023, 11:02
Przecież cały czas był obecny, wystarczy obserwować jego social media.

I pamiętaj, że gdyby w 2019 roku nie wylazł z nory, to dziś Wisła byłaby w 4, a nie 1 lidze. Mógł to wszystko popierdoIić i rozpocząć spokojne życie jak Łukasz Piszczek gdzieś na wiosce. A jednak postanowił wejść w ten bajzel, choć miał wracać do walczącej o czołowe miejsca w lidze Wisły, z ustabilizowaną sytuacją finansową.

Dzięki niemu to wszystko ruszyło do przodu, bo klub wówczas był w takim położeniu, że nikt nie chciał wesprzeć Wisły i dopiero pojawienie się Kuby spowodowało, że rozpoczęła się akcja ratunkowa, a kibice, sponsorzy, piłkarze, opinia publiczna uwierzyli, że to się uda.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.03.2023, 11:05
Nawet mi się nie chce komentować twojego buractwa Revolver.

Wracaj na drugą stronę błoń, tam pisz posty na zamówienie.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 30.03.2023, 11:12
Przecież cały czas był obecny, wystarczy obserwować jego social media.

I pamiętaj, że gdyby w 2019 roku nie wylazł z nory, to dziś Wisła byłaby w 4, a nie 1 lidze. Mógł to wszystko popierdoIić i rozpocząć spokojne życie jak Łukasz Piszczek gdzieś na wiosce. A jednak postanowił wejść w ten bajzel, choć miał wracać do walczącej o czołowe miejsca w lidze Wisły, z ustabilizowaną sytuacją finansową.

Dzięki niemu to wszystko ruszyło do przodu, bo klub wówczas był w takim położeniu, że nikt nie chciał wesprzeć Wisły i dopiero pojawienie się Kuby spowodowało, że rozpoczęła się akcja ratunkowa, a kibice, sponsorzy, piłkarze, opinia publiczna uwierzyła, że to się uda.
I dalej ten sam żałosny argument, który nie ma już totalnie żadnego znaczenia, od kiedy zaczęli z Wujkiem i Nowakiem topić Wisłę.

To tak samo, jakbyś napisał, że Twój stary ma prawo Cię lać po psyku, bo gdyby nie on, to nie byłoby Cię na świecie.

Poraża mnie Twoja pokrętna logika.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Nawet mi się nie chce komentować twojego buractwa Revolver.

Wracaj na drugą stronę błoń, tam pisz posty na zamówienie.
Następny ku*wa geniusz retoryki. Może byś napisał coś oryginalnego zamiast "Wracaj na drugą stronę błoń". To taka wersja "jEstEś GUpi" z piaskownicy.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 30.03.2023 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.03.2023, 11:33
O Kubie zostało już powiedziane wszystko, uratował Wisłę, a później mógł ją zniszczyć razem z rodzina, bo zajebali.
Dobrze, ze ten cyrk rodzinny już za nami i najlepiej o tym zapomnieć, aby nigdy nie wróciło. Dawidka i Wuja już nie ma, Kuba też odszedł na boczny tor jeśli chodzi o zarządzanie i jakimś cudem wszystko zaczęło się bardzo szybko, dobrze układać.
Mam nadzieję, ze jako piłkarz nie namiesza w szatni i wtedy może Wiśle coś extra dać. Chociaż patrząc na wiek, kontuzje itp o raczej jego ostatnie chwile a formą nie zachwyci, bo pewnie zanim wróci na dobre to olejna kontuzja się przypałęta.
drozd:
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 30.03.2023, 11:48
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nowakiem topić Wisłę.
Firma Nowaka obok Orlenu i goplusbet wykłada największe pieniądze do budżetu Wisły. A Ty to nazywasz topieniem Wisły =D

PS. A gdy przychodził Jerzy Brzęczek do Wisły, to byleś podekscytowany i pełny nadziei, jak większość (raczej nie było osoby, która by była niezadowolona z tego ruchu). A teraz każdy mądry, ale to już po fakcie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 30.03.2023, 11:48
Cytat:
- Zostawmy na koniec boisko, bo wciąż jest pan też jednym z właścicieli Wisły Kraków, a w klubie przez ostatnie miesiące sporo się zmieniło. Większościowym akcjonariuszem został Jarosław Królewski, również prezesem. Pan nie komentuje publicznie od wielu miesięcy spraw organizacyjnych w Wiśle. Jak wygląda wasza relacja z Jarosławem Królewskim?
- Nie zabierałem i nie zabieram w tych sprawach głosu, bo uważam, że w klubie, wokół niego powinien panować spokój. Przyjdzie jeszcze moment, żeby powiedzieć głośno jak to wszystko wyglądało z mojej perspektywy, ale on jeszcze nie nadszedł. Teraz wszyscy koncentrujemy się w Wiśle na tym, żeby jak najszybciej wrócić do ekstraklasy. To jest nasz podstawowy, najważniejszy cel. A co do moich relacji z Jarosławem Królewskim, to mogę zapewnić, że są one bardzo dobre.
Już się doczekać nie możemy... bo nam jeszcze potrzebna wiedza, jak to wyglądało z jego perspektywy...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.03.2023, 11:54
Cytat:
Przyjdzie jeszcze moment, żeby powiedzieć głośno jak to wszystko wyglądało z mojej perspektywy, ale on jeszcze nie nadszedł
Przecież wszyscy wiedzą: "zajebałem".
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 30.03.2023, 11:59
Firma Nowaka obok Orlenu i goplusbet wykłada największe pieniądze do budżetu Wisły. A Ty to nazywasz topieniem Wisły =D
Może Cię to ominęło, więc dam Ci tu domniemanie niewinności w pisaniu bzdur, ale bardzo polecam zapoznanie się z listopadowymi informacjami przekazanymi przez Jażdżyńskiego i Królewskiego, oraz odpowiedzenie sobie na dwa pytania;

- Dlaczego tuż po tym Nowak zwiał w okamgnieniu ze stołka prezesa?
- Dlaczego, od kiedy rodzinka została odsunięta od prowadzenia Wisły, nagle zaczęły dziać się bardzo pozytywne rzeczy?
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 30.03.2023, 12:10
Dziwnym trafem Kubuś się odzywa tylko wtedy kiedy idzie dobrze. Parę zwycięstw i już wywiadzik bez trudnych pytań...
Zresztą to chyba rodzinne bo Wujo też na początku sezonu po kilku zwycięstwach zaczął mędrkować i pouczać wszystkich dookoła. Jak się skończyło - dobrze pamiętamy.

PS. Po tych wszystkich historiach z ostatnich lat nie nastawiam się na plotki o inwestorze. Ale mimo wszystko mam nadzieje, że obejmie Truskolasowe akcje a nie Jarkowe.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 30.03.2023, 12:14

PS. A gdy przychodził Jerzy Brzęczek do Wisły, to byleś podekscytowany i pełny nadziei, jak większość (raczej nie było osoby, która by była niezadowolona z tego ruchu). A teraz każdy mądry, ale to już po fakcie.
O! Widzę nową taktykę - wymyśliłeś sobie jakąś tezę i bardzo chcesz w nią wierzyć. Skąd wiesz, SKĄD, czy byłem podekscytowany i pełny nadziei? Ja nie muszę tutaj nawet nic negować - wyskoczyłeś z tezą z dupy, to ją teraz obroń.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 30.03.2023, 12:19
Skoro powołujesz się na Królewskiego to zacytuję jego słowa sprzed kilkudziesięciu dni:

Jarosław Królewski:

Cytat:
Kuba był, jest i jeszcze długo będzie kluczową postacią dla Wisły, dla sponsorów, kibiców, dla biznesu. Dla legitymizacji klubu. Tyle, co ten człowiek dał Wiśle Kraków, to mało kto temu klubowi tak pomógł. Wcześniej, po cichu, wielokrotnie pomagał Wiśle, udzielając pożyczek, biorąc udział w różnych akcjach itd. Będę osobiście dbał o to i nie pozwolę na to, aby ktokolwiek, kto pomógł Wiśle w ostatnich latach w dowolnej formie był jakkolwiek szykanowany. A jeżeli ktoś jest w stanie krytykować i rugać Kubę, to świadczy to o inteligencji i kulturze takiego człowieka.

Cytat:
Dlaczego tuż po tym Nowak zwiał
Nigdzie nie zwiał, bo Nowak cały czas jest w Wiśle i wykłada miliony złotych na klub. A ostatnio był głównym sponsorem meczu przy Reymonta.

Cytat:
Dlaczego, od kiedy rodzinka została odsunięta od prowadzenia Wisły, nagle zaczęły dziać się bardzo pozytywne rzeczy
To chyba logiczne. Królewski z ekipą nie popełniają tych samych błędów. A poza tym pamiętaj, że Wisła występuje obecnie w 1. lidze, a nie Ekstraklasie, i jest dużo łatwiej, tym bardziej, że Wisła dysponuje budżetem o blisko 10 milionów większym od kolejnego w 1. lidze.

Cytat:
Skąd wiesz, SKĄD, czy byłem podekscytowany i pełny nadziei?
Zatem pokaż mi swój wpis w którym krytykujesz zatrudnienie Jerzego Brzęczka na trenera Wisły.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.03.2023, 12:26
Dajcie sobie spokój z krytykowaniem Kuby i rodzinki. Jak było każdy widział i sami sobie laurkę wystawili. Na szczęście wszystkie asy Kuby tj. Dawid, Jurek, Nowak, to już przeszłosć. I na tym dla własnego zdrowia psychicznego powinno się dyskusję zakończyć.

A takim zakochanym i ślepym aNOucom to się nic nie przetłumaczy.
drozd:
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 30.03.2023, 12:33
Nie przetłumaczy, bo wiem, że gdyby Kuba nie wszedł do Wisły w 2019, to nie byłoby czego zbierać z tego klubu. I popełniono później dużo błędów, popełnił je Kuba Błaszczykowski, Jarosław Królewski, Tomasz Jażdżyński, Arkadiusz Głowacki, Radosław Sobolewski, a przede wszystkim wszyscy piłkarze, sztab trenerski i sztab medyczny, którzy przyczynili się do spadku.

Mi tylko nie podoba się takie psychodeliczne tworzenie teorii spiskowych, że jeden Kuba Błaszczykowski wszystkiemu winiem. I robienie z typa jakiegoś gbura, który siedział w ciemnej piwnicy i za pomocą przycisków wszystkim i wszystkimi sterował (czemu zresztą zaprzeczył ostatnio Królewski, który powiedział, że każdy z nich popełniał błędy, ale nie było tak, że Kuba o wszystkim decydował).

DopierdoIcie się do piłkarzy, którzy mieli zagwarantowane super warunki i pensje na czas, a swoją grą spierdoIili klub z Ekstraklasy, czy sztabu sztabu medycznego, który szedł na rekord w wykańczaniu piłkarzy. A nie do jednego chłopa, że on winny spadku. Albo jego wujek.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.03.2023, 12:33
Revolver napisał(a):
Następny ku*wa geniusz retoryki. Może byś napisał coś oryginalnego zamiast "Wracaj na drugą stronę błoń". To taka wersja "jEstEś GUpi" z piaskownicy.
Cóż, dostajesz w pysk tym samym co sam siejesz.

Nie skarż się na to, że cię twoim własnym lekarstwem potraktowałem.

Kuba wiele rzeczy zrobił źle - to oczywiste. Jednakże na szacunek kibiców pracował latami. Niedawno uratował klub przed bankructwem własną kasą. I co mam go lżyć lub godzić się na lżenie przez taki pustostan jak ty, bo mu nie wyszło, mimo najszczerszych chęci i pracy?

Weź się pierdzielnij.
On niczego celowo nie spierdzielił,włożył w pomoc Wiśle swoje serce i swoją prywatną kasę. Z każdej jego wypowiedzi czuć jaką estymą darzy klub.

To, że mu się nie udało to jest jasne jak słońce i chyba każdy ślepy widzi, że teraz jest dużo lepiej. Sam mam nadzieję, że Jaro będzie dalej sam tak dobre decyzje podejmował dla klubu i że zostanie prezesem na lata. Na pewno nie będę też tęsknił za zarządzaniem przez Kubę czy trenowaniem przez Brzęczka.

Jednakże lżenie kogoś, komu po prostu nie wyszło, gdy innych chętnych na przejęcie klubu nie było to wyższy poziom perfidii.

Facet zasłużył na szacunek każdego normalnego człowieka, który kibicuje klubowi.
Ja nawet nie mam nic przeciwko krytyce, ale jak ktoś w taki buracki sposób o nim pisze na forum Wisły to sam się prosi o inwektywy w swoim kierunku.

Także idź się pustostanie produkuj na forum sąsiadki, tam twoje miejsce - albo schowaj do dziury i nie wychodź.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.03.2023 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów