|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z pamięci coś w granicach 2.5 mln złotych za sezon
Kwota nigdy nie byla wprost podana, ale i przy okazji wejścia Olrlenu padła kwota całościową sponsorów Wisły w granicy 4.5-5 mln złotych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ale to tylko małe ad vocem , bo w przypadku Wisły nic mnie już nie zdziwi ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Z info, ktore ja mam to objecie pakietu akcji (nie wiem ile, nie wiem kogo, moze Kuby?) i dokapitalizowanie klubu kwota x. Wiadomo, ze za tym bedzie szla reklama i promocja tego podmiotu. Calosc ma sie zamknac w kwocie 4-5 mln euro.
Nie sa to gigantyczne pieniadze dla podmiotu, ktory chce zaistniec na polskim rynku w sferze medialnej. A dla Wisly na teraz bardzo duze. Jesli jest komitywa miedzy Jarkiem a inwestorem, podobno relacje prywatne, to czemu nie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Kilka milionow euro to rownie dobrze moze byc przykladowo z 10 milionow zlotych na sezon, co pokrywaloby sie mniej wiecej z "karczowymi" doniesieniami. Bez rewolucji, ale solidne wsparcie finansowe jak na polskie realia.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Znajomość z Królewskim faktycznie wyjaśniałaby, dlaczego ma on zostać na stolcu prezesowskim.
No nic, wygląda na to, że dowiemy się szczegółów w przyszłym tygodniu ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ponad 10 milionów złotych za sezon Legia otrzymuje od swojego sponsora "+500" i jest to najwyższy kontrakt w historii polskiej piłki, a Wy z takim spokojem piszecie, że 1-ligowa Wisła miałaby otrzymywać 10 milionów za sezon? =) takich pieniędzy nawet Amika nie dostaje, ani żaden inny klub w Polsce, poza Legią. Gdy "Aforti" sponsorowało Amikę to był to najwyższy kontrakt w historii tego klubu (ok. 5,5 mln złotych za sezon).
Jak Wisła będzie miała z tego 2-3 mln złotych za sezon, to będzie to bardzo dużo. Bo tego inwestora to należy zapewne traktować bardziej jako sponsora.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 08:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Mnie nie grzeją kwoty, ale rolę jaką miałby odgrywać nowy sponsor/inwestor/właściciel ect. 10 mln rocznie ciężko żeby robiło wrażenie przy tym gdy Lech zarabia tylko na transferze Kamińskiego 40 mln złotych. Za dużo już w PL mieliśmy ludzi z pieniędzmi, ale bez pomysłu, żeby nie wspomnieć Allianz w Górniku czy Solorza w Ślasku. Przy JK można wierzyć w jest w tym jakiś pomysł, tylko właśnie, jaki? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Podobno to jakichś dwóch gości, niejaki Jura i Kubo z Truskolasów
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Chodzi o większościowego właściciela, ale nie wiem w jakiej strukturze %.
Pieniądze bardzo duże jak na PL warunki (chociaż imo, nie tylko polskie), skarabeus ma rację. Nie widzę nic dziwnego z pozostawieniu JK na stanowisku prezesa - właściciel wybiera często zaufaną osobę, która zarządza. To raczej atut, że mają kogoś takiego, kto zna temat, klub, PL piłkę i nie będą się tego uczyć. W środę na spotkaniu z kibicami powinno być wszystko wiadomo (jeśli się odbędzie, tzn. że temat też klepnięty). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czyje akcje? JK czy JB?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Duże pieniądze i duże pieniądze, zależy na co te pieniądze będą. Bo jak na długi, założenie drużyny rezerw, ogólne funkcjonowanie itp to wiele się nie zmieni (oprócz stabilizacji i spokoju o jutro). Dopiero jak będzie kasa na pensje i transfery to można mówić o przeskoku i że duże pieniądze ktoś wpompuje.
Z tymże pakować kasę w błoto i płacić aż nadto lub robić transfery przepłacone i z dupy to też oczywiście nic nie daje. Wszystko z głową jak w Rakowie i tak jak u Kiko. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja wiem, że ogólna wymowa całości posta jest może inna, ale ten fragment mnie naprawdę rozwalił |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No zmieniło by się, tak samo jak się zmieniło po akcji ratunkowej trupa, którego jeszcze dobiła ekipa z Truskolasów i gdyby nie cud - Tomek - Jaro - Kiko - Sobol, to byśmy się już zwijali do IV ligi.
Wtedy też było super a czas pokazał, że trzeba ratować po ratownikach. Kasa źle wykorzystana to też nic dobrego, bo można w spiralę długów wpaść. Tak więc póki nie będzie kogoś ogarniętego i kasy takiej luźnej, to paradoksalnie wiele się może nie zmienić. A pisząc, ze się wiele nie zmieni to też chodziło mi o to, że drużyną rezerw nie będziemy meczów wygrywać itd. więc żeby poziom sportowy poszedł w górę to musi być kasa na pensje i transfery. A tu już trzeba na prawdę dużych pieniędzy. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
O, Kubuś Zbawiciel w końcu wylazł z nory. Bardzo ładny wywiad pisany na 99% na zlecenie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież cały czas był obecny, wystarczy obserwować jego social media.
I pamiętaj, że gdyby w 2019 roku nie wylazł z nory, to dziś Wisła byłaby w 4, a nie 1 lidze. Mógł to wszystko popierdoIić i rozpocząć spokojne życie jak Łukasz Piszczek gdzieś na wiosce. A jednak postanowił wejść w ten bajzel, choć miał wracać do walczącej o czołowe miejsca w lidze Wisły, z ustabilizowaną sytuacją finansową. Dzięki niemu to wszystko ruszyło do przodu, bo klub wówczas był w takim położeniu, że nikt nie chciał wesprzeć Wisły i dopiero pojawienie się Kuby spowodowało, że rozpoczęła się akcja ratunkowa, a kibice, sponsorzy, piłkarze, opinia publiczna uwierzyli, że to się uda.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 11:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nawet mi się nie chce komentować twojego buractwa Revolver.
Wracaj na drugą stronę błoń, tam pisz posty na zamówienie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To tak samo, jakbyś napisał, że Twój stary ma prawo Cię lać po psyku, bo gdyby nie on, to nie byłoby Cię na świecie. Poraża mnie Twoja pokrętna logika. Następny ku*wa geniusz retoryki. Może byś napisał coś oryginalnego zamiast "Wracaj na drugą stronę błoń". To taka wersja "jEstEś GUpi" z piaskownicy.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 30.03.2023 o godz. 11:16.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
O Kubie zostało już powiedziane wszystko, uratował Wisłę, a później mógł ją zniszczyć razem z rodzina, bo zajebali.
Dobrze, ze ten cyrk rodzinny już za nami i najlepiej o tym zapomnieć, aby nigdy nie wróciło. Dawidka i Wuja już nie ma, Kuba też odszedł na boczny tor jeśli chodzi o zarządzanie i jakimś cudem wszystko zaczęło się bardzo szybko, dobrze układać. Mam nadzieję, ze jako piłkarz nie namiesza w szatni i wtedy może Wiśle coś extra dać. Chociaż patrząc na wiek, kontuzje itp o raczej jego ostatnie chwile a formą nie zachwyci, bo pewnie zanim wróci na dobre to olejna kontuzja się przypałęta. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Firma Nowaka obok Orlenu i goplusbet wykłada największe pieniądze do budżetu Wisły. A Ty to nazywasz topieniem Wisły =D
PS. A gdy przychodził Jerzy Brzęczek do Wisły, to byleś podekscytowany i pełny nadziei, jak większość (raczej nie było osoby, która by była niezadowolona z tego ruchu). A teraz każdy mądry, ale to już po fakcie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- Dlaczego tuż po tym Nowak zwiał w okamgnieniu ze stołka prezesa? - Dlaczego, od kiedy rodzinka została odsunięta od prowadzenia Wisły, nagle zaczęły dziać się bardzo pozytywne rzeczy? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dziwnym trafem Kubuś się odzywa tylko wtedy kiedy idzie dobrze. Parę zwycięstw i już wywiadzik bez trudnych pytań...
Zresztą to chyba rodzinne bo Wujo też na początku sezonu po kilku zwycięstwach zaczął mędrkować i pouczać wszystkich dookoła. Jak się skończyło - dobrze pamiętamy. PS. Po tych wszystkich historiach z ostatnich lat nie nastawiam się na plotki o inwestorze. Ale mimo wszystko mam nadzieje, że obejmie Truskolasowe akcje a nie Jarkowe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O! Widzę nową taktykę - wymyśliłeś sobie jakąś tezę i bardzo chcesz w nią wierzyć. Skąd wiesz, SKĄD, czy byłem podekscytowany i pełny nadziei? Ja nie muszę tutaj nawet nic negować - wyskoczyłeś z tezą z dupy, to ją teraz obroń.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Skoro powołujesz się na Królewskiego to zacytuję jego słowa sprzed kilkudziesięciu dni:
Jarosław Królewski: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 12:22.
|
||||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dajcie sobie spokój z krytykowaniem Kuby i rodzinki. Jak było każdy widział i sami sobie laurkę wystawili. Na szczęście wszystkie asy Kuby tj. Dawid, Jurek, Nowak, to już przeszłosć. I na tym dla własnego zdrowia psychicznego powinno się dyskusję zakończyć.
A takim zakochanym i ślepym aNOucom to się nic nie przetłumaczy. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie przetłumaczy, bo wiem, że gdyby Kuba nie wszedł do Wisły w 2019, to nie byłoby czego zbierać z tego klubu. I popełniono później dużo błędów, popełnił je Kuba Błaszczykowski, Jarosław Królewski, Tomasz Jażdżyński, Arkadiusz Głowacki, Radosław Sobolewski, a przede wszystkim wszyscy piłkarze, sztab trenerski i sztab medyczny, którzy przyczynili się do spadku.
Mi tylko nie podoba się takie psychodeliczne tworzenie teorii spiskowych, że jeden Kuba Błaszczykowski wszystkiemu winiem. I robienie z typa jakiegoś gbura, który siedział w ciemnej piwnicy i za pomocą przycisków wszystkim i wszystkimi sterował (czemu zresztą zaprzeczył ostatnio Królewski, który powiedział, że każdy z nich popełniał błędy, ale nie było tak, że Kuba o wszystkim decydował). DopierdoIcie się do piłkarzy, którzy mieli zagwarantowane super warunki i pensje na czas, a swoją grą spierdoIili klub z Ekstraklasy, czy sztabu sztabu medycznego, który szedł na rekord w wykańczaniu piłkarzy. A nie do jednego chłopa, że on winny spadku. Albo jego wujek.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.03.2023 o godz. 12:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Revolver napisał(a):
Nie skarż się na to, że cię twoim własnym lekarstwem potraktowałem. Kuba wiele rzeczy zrobił źle - to oczywiste. Jednakże na szacunek kibiców pracował latami. Niedawno uratował klub przed bankructwem własną kasą. I co mam go lżyć lub godzić się na lżenie przez taki pustostan jak ty, bo mu nie wyszło, mimo najszczerszych chęci i pracy? Weź się pierdzielnij. On niczego celowo nie spierdzielił,włożył w pomoc Wiśle swoje serce i swoją prywatną kasę. Z każdej jego wypowiedzi czuć jaką estymą darzy klub. To, że mu się nie udało to jest jasne jak słońce i chyba każdy ślepy widzi, że teraz jest dużo lepiej. Sam mam nadzieję, że Jaro będzie dalej sam tak dobre decyzje podejmował dla klubu i że zostanie prezesem na lata. Na pewno nie będę też tęsknił za zarządzaniem przez Kubę czy trenowaniem przez Brzęczka. Jednakże lżenie kogoś, komu po prostu nie wyszło, gdy innych chętnych na przejęcie klubu nie było to wyższy poziom perfidii. Facet zasłużył na szacunek każdego normalnego człowieka, który kibicuje klubowi. Ja nawet nie mam nic przeciwko krytyce, ale jak ktoś w taki buracki sposób o nim pisze na forum Wisły to sam się prosi o inwektywy w swoim kierunku. Także idź się pustostanie produkuj na forum sąsiadki, tam twoje miejsce - albo schowaj do dziury i nie wychodź.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.03.2023 o godz. 12:39.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|