The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2023, 21:23
Pierwsza połowa bardzo słaba.
Tak naprawdę to nawet kornera nie mieliśmy.

Bramka Muli bardzo przytomne zachowanie i świetna dynamika, ale nic by to nie dało, jakby nie wielbłąd bramkarza.

Mam wrażenie, że nasi się trochę za pewnie poczuli po serii wygranych.

Najgorszy na placu kolejny raz Tachi, nie rozumiem stawiania na niego kosztem Bashy czy Dudy.

Jak ma piłkę to albo podanie wstecz albo strata. Często nawet strata przy podaniu wstecz. W destrukcji nie widzę, aby miał jakieś świetne odbiory czy przechwyty. Nie powinien wyjść na drugą połowę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.03.2023, 21:23
Szneka napisał(a):Wyświetl post
co przeoczyłem że Bashy nie ma na ławce?
Kontuzja mięśniowa. Podobno lekka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 17.03.2023, 21:26
No to niech Duda wskakuje, bo na Tachiego w pomocy to patrzeć nie mogę.

Bez kitu, nawet Szota bym chyba wolał niż tego klocka.

xD
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.03.2023, 21:31
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No to niech Duda wskakuje, bo na Tachiego w pomocy to patrzeć nie mogę.

Bez kitu, nawet Szota bym chyba wolał niż tego klocka.

xD
Tak, hobbit Duda jak piłka lata na wysokości drugiego piętra. Genialny pomysł.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.03.2023 o godz. 22:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 17.03.2023, 21:37
e?
Tachi miał okazję zagłówkować może całe 2 razy w tym meczu.

Piłka jest głównie grana po ziemi.
My praktycznie nic nie wrzucamy.
Krótko mowiąc : o czym ty gadasz?

/ edit :
Ewidentnie Skra opadła z sił w 2 połowie, bo w pierwszej połowie była świetnie ustawiona i nie dawała nam nawet dojść w okolicę 16tki.
Pierwszy gol dla nas po błędzie bramkarza, drugi samobój i przestali grać.
Właśnie Villar wpakował gola na 3:0 i to był pierwszy gol po naszej świetnej grze, a nie jakimś farfoclu przeciwnika.

Trochę mi Skry szkoda, bo naprawdę mieli na nas dobry pomysł, poszanowanie dla ich trenera, że ich tak ustawił. Niestety dla nich, jak w poprzednim meczu nic nam nie chciało wpaść, tak w tym meczu dwie pierwsze bramki na dużym farcie bo jakiś dziwnych interwencjach przeciwnika.

No i atak Skry to już w ogóle nie istnieje.

Zasłużone zwycięstwo to będzie, ale nie powiem żeby się jakoś super ten mecz oglądało.

/edit2 :
schodzi wreszcie Tachi. 82 minuta. Jedna główka w drugiej połowie, liczyłem. Ale ważne, że wysoki
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.03.2023 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.03.2023, 21:53
Chyba z 10 lat (z pojedynczymi momentami) nie czułem się tak, że oglądając Wisłę wiedziałem, że to tylko kwestia czasu w meczu jak strzelimy bramkę i byłem pewien że wygramy.

Edit. James kosmita
Ostatnio edytowane przez ciacho : 17.03.2023 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.03.2023, 21:53
James na warunki 1. ligi jest kosmitą.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.03.2023, 21:59
James wymiata. Zdobywamy bramki jak na zawołanie.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 17.03.2023, 22:22
No cóż. Najpewniej wygrany mecz w tej rundzie. Skra nawet nie pierdnęła.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 17.03.2023, 22:31
Warto zaznaczyć, że Skra miała przed spotkaniem z nami 2 wygrane z rzędu bez straty gola, więc kompletnie nie jestem zdziwiony przebiegiem 1 połowy. Na tuzy takie jak Sosnowiec styknie, my mamy zbyt dużo jakości i umiejętności indywidualnych. Kolejne 3 pkt. jedziemy do przodu!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.03.2023, 22:34
Szneka napisał(a):Wyświetl post
co przeoczyłem że Bashy nie ma na ławce?
Jak zwykle jest na L4.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.03.2023, 22:37
To było najłatwiejsze zwycięstwo w tym sezonie. Skra nie próbowała murować przez co łapała kontry. Po golu na 0:3 mecz się skończył, zmiennicy weszli żeby oszczędzić kluczowych piłkarzy.
Dużo wysokich piłek, beznadziejne boisko nie tylko nam przeszkadzało. Raz o mało nie mieliśmy setki bo zawodnik Skry wywrócił się na kretowisku przez nikogo nie atakowany.

Co ciekawe - Skra grała w piłkę w odróżnieniu od takiej Odry Opole czy GKS-u Tychy. Grali czysto, mieli pomysł, niestety dla nich brakowało kluczowego podania i wykończenia. Mimo wszystko z taką grą powinni się utrzymać. Aktualna Wisła była po prostu poza ich zasięgiem, ale tą Brzęczka tak grając mogliby sklepać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.03.2023 o godz. 22:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.03.2023, 22:39
Kolejne piekne zwyciestwo
ale mimo wszystko pochwaly tez dla Skry bo w 1 polowie starali chłopaki sie jak mogli,choc widac ze zdecydował brak jakosci.

Pieknie sie oglada Jamesa.Widzi wszytsko.Jak za duzo to przezuci czy rozciagnie.Podanie na 1;0 to jakbym widzial stare czasy Szymka jak zagrywa do Zurawia i jest gol za golem.Roznice obrazuje fakt ze potem wchodzi za niego Duda i zagrywajac niecelnie ,w trakcie meczu stwierdziłem ze James zagral by to *celnie*.Taka róznica miedzy zawodnikami.

U nas widać jednak ze to umiejetosci prowadzą i na koncu dają tą przewage ze strzelamy bramki.Cos czego brakowalo w Wisle pare lat,czyli *umiejetnosci*

kolejne 3 pkt i dobry weekend,brawo dla druzyny i naszych kibiców bo ten mecz to praktycznie był jak u siebie
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.03.2023 o godz. 22:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.03.2023, 22:43
18/18 punktów 6 wygrany pod rząd mecz, jeszcze 10 finałów.

W 1 połowie rywal wyszedł na nas naprawdę solidnie + fatalna murawa nie pomagała. Jednak im dłużej trwał mecz tym opanowaliśmy całkowicie boisko.

Bramka na 3-0 i to penetrujące podanie LF bylo wisienka na torcie. Takie bramki można oglądać w nieskończoność.

Od 63 min graliśmy sparing. Szkoda że nie poszliśmy po bramkę na 4-0 bo bilans bramkowy na koniec ligi też może mieć znaczenie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.03.2023, 22:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
18/18 punktów 6 wygrany pod rząd mecz, jeszcze 10 finałów.

W 1 połowie rywal wyszedł na nas naprawdę solidnie + fatalna murawa nie pomagała. Jednak im dłużej trwał mecz tym opanowaliśmy całkowicie boisko.

Bramka na 3-0 i to penetrujące podanie LF bylo wisienka na torcie. Takie bramki można oglądać w nieskończoność.

Od 63 min graliśmy sparing. Szkoda że nie poszliśmy po bramkę na 4-0 bo bilans bramkowy na koniec ligi też może mieć znaczenie
Moim zdaniem ważniejsze od czwartej bramki było oszczędzenie zdrowia podstawowych piłkarzy. Środek pola Duda-Szywacz wiadomo że nic nie wykreuje, w destrukcji też tak sobie, ale po co ryzykować jakieś pechowe stanięcie Jamesa albo Muli na zagonie?

Podstawą są trzy punkty w każdym meczu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.03.2023, 22:50
Pytanie po co Fernandez jest trzymany tyle czasu na murawie? Trzeba było mu dać odpoczać, skoro w tygodniu nie trenuje, bo jest ciągle kopany.. idealny moment, żeby przetrenować wariant bez niego (przyszła kartka).
Tak samo dałbym Junce odpocząć i dać zadebiutować Krzyżanowskiemu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.03.2023, 22:52
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Pytanie po co Fernandez jest trzymany tyle czasu na murawie? Trzeba było mu dać odpoczać, skoro w tygodniu nie trenuje, bo jest ciągle kopany.. idealny moment, żeby przetrenować wariant bez niego (przyszła kartka).
Tak samo dałbym Junce odpocząć i dać zadebiutować Krzyżanowskiemu.
Z tym Krzyżanowskim to bez jaj. Nie było go nawet na ławce...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.03.2023, 22:53
1. James Igbekeme nakrył czapką największy talent Wisły Dudę. Tyle są warci polscy paralitycy. Igbekeme mi najbardziej imponuje ,że kolejny mecz gra praktycznie bez ani jednej straty! To się rzadko zdarza nawet u świetnych graczy.
2. Duda ,który grał najdłużej , Żyro i Szywacz nie wnieśli nic do gry. Po ewentualnym awansie trzeba się ich pozbyć bo to balast.
3.Już jestem ciekaw jak Ruch zagra przeciwko nam , czy będzie się bronił czy zagra odważniej jak dziś Skra ?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 17.03.2023, 22:56
Takie przymyślenia na szybko po meczu odnośnie składu.

Jeśli awansujemy i utrzymamy skład to na pewno trzeba wzmocnić prawą obronę. Pożegnać Szota i Gruszkowskiego, zostawić Jarocha jako drugiego i ściągnąć kogoś do pierwsze jedenastki.

Tachi to nie jest ŚP, nie podoba mi się na tej pozycji.

Junca dużo nieodpowiedzialnych zagrań w strefie obronnej.

Podpisać z Kiko na 10 lat
Ostatnio edytowane przez ciacho : 17.03.2023 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 17.03.2023, 22:57
Ja skupię się na minusach

Irytowały mnie straty przy wyprowadzaniu piłki, zwykle niechlujstwo i zle decyzje (zwłaszcza te dlugie podania w poprzek przed wlasnym polem karnym). Zbyt często podnosili piłkę przy podaniach nawet na krotki dystans i gubili od razu tempo akcji. Zmiennicy dzis zupełnie nijacy. Specjalnie patrzyłem czy Duda zechce pokazać jakąś piłkarską złość po posadzeniu na ławie ale nie, schował się jakby miał na wszystko wywalone. Żadnej chyba akcji do przodu z jego udziałem nie bylo.

Wygraliśmy lepszą jakością ale Skra była dziś bardzo słaba. Zwycięstwo zasłużone i spokojne jak rzadko kiedy.

Myślałem ze Sobolewski Urygę wpuści na kilka ostatnich minut.
Ostatnio edytowane przez DysoN : 17.03.2023 o godz. 23:01.
DysoN
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 17.03.2023, 23:03
nie ma w tej lidze nikoo kto moglby zatrzymac ten walec ..... rozpieprzyc wszystkich i awans
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.03.2023, 23:08
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Pożegnać Szota i Gruszkowskiego, zostawić Jarocha jako drugiego i ściągnąć kogoś do pierwsze jedenastki.
Do odstrzału są też Młyński, Żyro i Szywacz. Nie radzą sobie na poziomie 1. ligi, więc na 1000% nie poradzą sobie w Ekstraklasie, nawet jako zmiennicy. Na ławce posadzili ich hiszpanie znikąd, a to o czymś świadczy.
Żyro to mi nawet trochę szkoda, od momentu kontuzji jego kariera to równia pochyła, a mógłby sobie pykać na poziomie Championship. Będzie sobie musiał poszukać klubu w 1. lidze.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 17.03.2023 o godz. 23:25.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.03.2023, 23:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z tym Krzyżanowskim to bez jaj. Nie było go nawet na ławce...
Ok, poniosło mnie, nie wiedzialem, że nie było go na ławce.. myślałem, że to idealny moment bez presjii kibiców swoich i przeciwnika ale bardziej chodziło o to, że Junca też gra z urazem co chwilę
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.03.2023, 23:17
Ponieważ wszystko było dobrze, a trzeba się przyebać do czegoś, to chciałbym zapytać, czy ktoś wie dlaczego na bocznicy od początku rundy jest Bartosz talar? Chłop w Turcji był wymieniany na równi z Dudą, solidnie w odbiorze i do przodu, a tymczasem bez kontuzji chłopa nie ma ani razu w kadrze meczowej.

Co do meczu: kluczem było przeczekanie pressingu Skry, dopóki mieli siły (25 minut) i nie popełnić czeskiego błędu. Z pewnym niedowierzaniem patrzę na dominację Wisły, bo ostatnie lata mnie do tego nie przyzwyczaiły. Piłkarsko jesteśmy mocni na I ligę. Należy jednak zwrócić uwagę na głupie straty - na szczęście bez konsekwencji dla ambitnej, ale piłkarsko ograniczonej Skry. Trzeba te niedokładności na przyszłość wyeliminować. Na koniec: serce rośnie widząc pełny stadion ABG na wyjeździe. Mam nadzieję, że nikt z piłkarzy Wisły nie uwierzy w swoją zajebistość. Praca przed meczem, zapier.dalanie na boisku. Potrzebujemy 24 punkty na 30 możliwych.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 17.03.2023, 23:19
Nie zdziwię się jak wygramy wszystko do końca
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Stary 17.03.2023, 23:28
Mam nadzieje ze Sobol utrzyma dyscypline mentalna i nie wpadniemy w jakas euforie gdzie bedziemy myslec przed meczem 'ch**a graja, opier*olimy ich'.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.03.2023, 23:28
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Do odstrzału są też Młyński, Żyro i Szywacz. .
Weszli na boisko, gdy mecz już był w trybie sparingu.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.03.2023, 23:39
https://www.instagram.com/p/Cp6DTJBtsAu/

I wszystko.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 17.03.2023, 23:47
AS82 napisał(a):
1. James Igbekeme nakrył czapką największy talent Wisły Dudę. Tyle są warci polscy paralitycy. Igbekeme mi najbardziej imponuje ,że kolejny mecz gra praktycznie bez ani jednej straty! To się rzadko zdarza nawet u świetnych graczy.

James zagrał dziś świetny mecz, z reguły zagrywa bardzo inteligentnie, dokładnie i przede wszystkim w tempo. Większośc jego podań jest w odpowiednie miejsce o odpowiedniej sile.

Ale nie przesadzajmy z tym brakiem strat. Zarówno z GKS'em jak i Skrą miał po dwie straty na kontre i to takie dość groźne. Facet często próbuje trudnych rozwiązań i czasem mu nie wyjdzie, ale dużo więcej daje z przodu i w rozegraniu, więc generalnie przymykam oko na okazjonalne straty.
Jednakże, gdy ktoś odlatuje i stwierdza, że tych strat nie ma.... to muszę sprostować sorry

Oceny po meczu :

- Biegański bez oceny
- Jaroch 5/10 - bardzo dobrze w tyłach, z przodu słabiutko

- Moltenis 8/10 - pewnie, trzyma całą obronę

- Łasicki 7/10 - ostatnio jedynie pomagier Moltenisa

- Junca 5/10 - casus Jarocha, przytrafił mu się gorszy mecz

- Mula 8/10 - chodzący Pan Chaos, a i dziś z chaosu się cosik wykluło fajnego

- James 9/10 - bardzo dobry mecz, regulował tempo gry, dokładnie podawał, rzucał świetne piłki

- Fernandez - 7/10 - znów konkretne liczby zanotował, ale tak ogólnie to trochę słabiej zagrał

- Tachi 1/10 - ratunku, chłop jest tragiczny.............. Po prostu. Nie widzę żadnych pozytywów w jego grze w pomocy serio.

- Villar 6/10 - poza bramką to w sumie niewiele dobrego pokazał

- Rodado 6/10 - fartowna bramka i z przodu chaos, ale podobnie jak Mula na 1 ligę jest jak znalazł
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.03.2023, 00:13
Dla wszystkich co chcą żegnać ... James jest na wypożyczeniu do końca rundy. Szansa, że go odkupimy po awansie jest raczej niewielka.
A co do "Hiszpanów znikąd" to polecam prześledzić karierę każdego z nich. Są tylko dlatego u nas, że w Hiszpanii zaliczyli "zakręt w karierze".
Rodado - zaliczył Barcelonę B
Fernandez - Deportivo B
Mula - Malaga
Igbbkeme - Real Saragosa
Tachi - Atletico Madryt
Junca - Celta Vigo

Jeszcze uwaga co do gola Rodado.
Ograł 2 zawodników Skry, trzeci tak nieszczęśliwie interweniował, że wbił gola ale jakby nie zawodnik Skry to już się czaił Luis i miał pustą bramkę.

Skra chciała z nami grać w piłkę i dlatego jest 3:0. Myślę, że inne drużyny raczej ustawią autobus.

Jeszcze 8 zwycięstw i awans w 33 kolejce realny
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.03.2023 o godz. 00:25.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów