The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2022, 19:24
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Gdzie jest Qrwa Basha? Znowu L4 ?
Dostał z Wachowiakiem zadanie domowe pt. "Obejrzyj swój ostatni mecz i napisz wypracowanie co zrobiłeś źle".

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.09.2022, 19:55
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Dostał z Wachowiakiem zadanie domowe pt. "Obejrzyj swój ostatni mecz i napisz wypracowanie co zrobiłeś źle".
czemu tylko oni? tam 80 procent składu nic nie grało
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2022, 20:02
Brawo Maciej Sadlok prawdziwy Wiślak z Ciebie
Feddek zawsze był słabiutkim i głupawym komentatorem. Kiedyś chyba z nc+ go wywalili za komentarz jakiegoś meczu żużlowego a dziś próbuje tłumaczyć, że faulu Sadloka nie było. Qrwa w e-klasie byli Mielcarski i Węgrzyn w 1 lidze jest Feddek.

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.09.2022, 20:33
naprawdę przy karnym dla nas cały stadion skanduje nazwisko bramkarza Ruchu?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2022, 21:06
azor napisał(a):Wyświetl post
naprawdę przy karnym dla nas cały stadion skanduje nazwisko bramkarza Ruchu?
chyba tylko chorzowscy .Nasi Luis Fernandez

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.09.2022, 21:31
wideo konferencja Jerzego Brzęczka po meczu Wisła 1-1 Ruch:

https://www.youtube.com/watch?v=g2tpk2vV5TM
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 16.09.2022, 21:31
Remis ze śmierdzielami nie jest taki zły, grę pozostawiam bez komentarza.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2022, 21:37
aNouc napisał(a):Wyświetl post
wideo konferencja Jerzego Brzęczka po meczu Wisła 1-1 Ruch:

https://www.youtube.com/watch?v=g2tpk2vV5TM
ktoś ten stek bzdur i pierdół słucha lub ogląda? Jak zawsze będzie gadanie o niesłusznym karnym, który podciął skrzydła , o brakach kadrowych itp. itd. ale ani słowa np. że jestem głupi bo nie dałem wcześniej szans Hugiemu

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.09.2022, 21:38
Jest zajebiście wuja zostaje

Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.09.2022, 21:40
Przyzwoity mecz z LIDEREM.
Ruch odrobinę więcej w grze , ale my zdecydowanie groźniejsi. Szczególnie w I połowie. Dużo fajnych przechwytów. Szkoda słupka Żyry i wslizgu Łasickiego.
W II połowie trochę obrony. Sił generalnie starczyło do 65-70 minuty. Ale na końcówkę się obudzili i to my mieliśmy w doliczonym czasie 2 piłki meczowe.
Remis nas nie krzywdzi, ale troszke niedosytu mam, bo jednak z sytuacji bylismy groźniejsi i szkoda kompletu punktów.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.09.2022, 21:42
Fatalnie fizycznie wyglądaliśmy w drugiej połowie
Ciekawe za co Dyja bierze pieniądze
Ogólnie kultura gry beniaminek oparty na lokalnych zawodnikach nas zawstydzal
O wuju nawet mi się nie chce pisać, koleś skacze przy linii jakby miał kłopoty z pęcherzem a że zawodnicy są do zmiany bo dreptać tylko są w stanie to nie widzi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.09.2022, 21:43
Ten mecz mozna bylo i trzeba było wygrać. Prowadzimy 1-0 , powinniśmy gryzc trawę i być w 100% skoncentrowani ,a co się dzieje , nagle Gruszkowski się zaczyna kopać po czole przy linii bocznej , strata i gol praktycznie z niczego . Jest to zwykle frajerskie rozdawnictwo punktów. Z takim graniem i takim punktowaniem to serio będzie gdzieś środek tabeli 1 ligi.

Widać ,że Rodado jest już pod skrzydłami Kazimierza Kmiecika , z meczu na mecz coraz słabszy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2022, 21:43
Lepszy remis niż w składzie Enis.
Okazuje się że w Turcji można oglądać transmisje PPV
Bardzo dobry mecz krytykowanego przeze mnie wcześniej Dudy, dobre wejście Hugiego, mieliśmy dwie piłki meczowe w końcówce, szkoda.
Biegański obronił karnego - ale jak. Fakt że Janoszka strzelił jak cep, ale nasz bramkarz go trochę podpuścił.

Dobry mecz w szybkim tempie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.09.2022, 21:45
Fajnie, że mimo gry na wyjeździe udało się zdobyć 1 punkt.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

No cóż, to był wyrównany mecz.
W pierwszej połowie byliśmy lepsi, karny przeciwko nam znowu z d.py, ręka nabita na stare przepisy nikt by tego nie gwizdał, oj nie podobają mi się karne po takich przypadkowych zagraniach, ale cóż.
Biegański się znowu położył na środku... na szczęście podcinka na tyle anemiczna, że zdążył wstać i chwała mu za to Ale nie będę go krytykował bo dziś poza jednym wybiciem praktycznie bezbłędny i chyba sobie poczytał forum bo go odspawało od linii i dobrze sobie radził przy wrzutkach.

Generalnie do straty wyrównującej bramki to byliśmy lepsi moim zdaniem, wtedy nagle siedliśmy i Ruch doszedł do głosu, ale też bez jakichś konkretniejszych sytuacji, za to z masą rzutów rożnych, które na szczęście dobrze broniliśmy.

Mimo optycznej przewagi Ruchu w drugiej połowie to my chyba tworzyliśmy lepsze okazje, żeby wspomnieć choćby o pudle Rodado. Jak już ruszaliśmy to byliśmy po prostu konkretniejsi i graliśmy ciekawiej, Ruch był lepiej zorganizowany ale bardziej przewidywalny.

Końcówka była nasza, po 85 minucie Ruch stanął i mieliśmy konkretne okazje by go pokarać.

Bardzo dobrze zagrała cała linia obrony z bramkarzem, dobrze pomoc. Rodado trochę słabszy mecz, Luis Fernandez również. Miałem wrażenie, że Marciniak jak zwykle pozwalał na męską grę i nasi momentami mieli problem się odnaleźć, szczególnie właśnie obaj Hiszpanie. Ile my tych przebitek na walkę przegraliśmy, ile razy Ruch ruszał, bo nasi się kładli po trochę mocniejszym kontakcie. Przy innym sędzim pewnie Ruch miałby dużo mniej piłkę w drugiej połowie.

Bardzo dobry był Duda, równie dobra zmiana Hugiego.
Żyro mógł kończyć z dwoma golami, raz poprzeczka, a raz się nie potrafił obrócić z piłką w dobrej sytuacji. W drugiej połowie zgasł kompletnie.
Młyński dużo szumu ale w kluczowych momentach podejmował złe decyzje, brakowało mu dokładności i jakości.
Gruszkowski znowu udowodnił, że to jest koń do biegania, świetnie grał w obronie 1/1.

No cóż, chciałem dobry mecz i go dostałem. Szkoda, że nie wcisnęliśmy czegoś pod sam koniec.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.09.2022 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Wiadomo co z Bashą ponoć badania przed sezonem przeszedł wyśmienicie a jak dotąd zagrał 1,5 meczu na 11?

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.09.2022, 21:48
Ruch budżet 4 miliony.. Wisła budżet 18 milionów, więcej nie mam do dodania.. ahaha Brzęczek wypier***
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.09.2022, 21:52
Była tylko troche mniejsza chujnia niz ostatnio. Postęp jest!
DysoN
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 16.09.2022, 21:56
W następnym meczu: Brzęczek out, Hugi in

Janoszka z Sadlokiem bardzo chcieli dać Wiśle zwycięstwo, ale to za mało na tak wolno grającą Wisłę. Tragedii jak ze Stalą nie było, ale z tym treneiro więcej nie wyciśniemy. Nawet nie da się powiedzieć, że coś się skończyło, skoro za Brzęczka nigdy się nawet nie zaczęło.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.09.2022, 21:59
Do tej pory (mam na myśli ostatnie kilka meczów) graliśmy z drużynami, które przytłaczały nas fizycznością.

Ruch też był od nas lepszy fizycznie, siłowo (widać to choćby po tym, że przegrywaliśmy większość sytuacji stykowych, większość walki w powietrzu w strefie środkowej - słowem wyglądaliśmy fizycznie jak juniorzy), ale Ruch nie opierał się na fizyczności, lecz grał piłką.

Tylko dlatego na jego tle wyglądaliśmy trochę lepiej niż ostatnio.

Niewielkie pocieszenie.

Natomiast w miarę dobrze wyglądało to po zejściu Młyńskiego, Żyro i Plewki.

Talar, Cisse i Hugi robili dobrą robotę z przodu, ale Rodado jest chyba za mało siłowy na dobrą grę w I lidze.
Zawodnik pokroju tego Szczepana byłby i u nas lepszy na tej pozycji od dwóch Hiszpanów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 16.09.2022, 21:59
Wuja teraz będzie triumfował pouczał ganił krytyków. Remis z liderem. Jest nietykalny przez kilka kolejnych meczów
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.09.2022, 22:00
Tylko, że do niedawna to my byliśmy liderem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 16.09.2022, 22:01
Jednak co Fernandez to Fernandez. Mam nadzieję że jego zejście nie było spowodowane kontuzją.

Nie przegrywaliśmy aż tylu przebitek co w ostatnich meczach, może dlatego że Ruch starał się grać w piłkę.

Co by nie mówić fajnie mieć skrzydłowych na zmianę, bo Żyro i Młyński tradycyjnie po godzince gry zaczynają człapać. Ciekawe jak wytłumaczony zostanie powrót gracza numer siedem.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.09.2022, 22:02
Niestety nie mogłem oglądać meczu. Jak spisał się Hugi?
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.09.2022, 22:03
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
najlepszy po wejściu, stworzył wiecej sytuacji niż starzyński i cisse od poczatku sezonu razem
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 16.09.2022, 22:05
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Zawodnik pokroju tego Szczepana byłby i u nas lepszy na tej pozycji od dwóch Hiszpanów.
No bez jaj. Raz klockowi siadło i tyle. Tymczasem Fernandez rozkręca nam całą grę. Rodado - każdy może mieć słabszy dzień, ale bez przesady że grał źle.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.09.2022, 22:05
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Dał dobrą zmianę, kilka podań które napędzały grę do przodu, mógł mieć dwie asysty. Wszedł kiedy gra Wiśly siadła i razem z Cisse ją rozruszali (Momo mógł mieć gola, niewiele brakło do piłki).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.09.2022, 22:23
O Hugim już wszyscy pisali, trzymanie go na trybunach przez te 10 kolejek to było działanie na szkodę Wisły godne Marzeny S.

Biegański po raz pierwszy zagrał mniej więcej na poziomie swojego ego.

Ja tylko chciałbym zwrócić uwagę wizytującym z Chorzowa, że będąc w gościach jest się w gościach. Nie przekrzykuje się gospodarzy skandujących "tak się bawią ludzie" krzycząc "hej niebiescy ole". Fajnie że was się tyle zjechało, ale uszanujcie że nie jesteście u siebie
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.09.2022, 22:25
Hugi wyjaśnił Jerzego oraz właścicieli.

Pierwsza połowa obleci.
W drugiej mizeria na boisku konkurowała z żenadą na trybunach.

Może to jest metoda, posadzić kogoś na trybuny. Potem wchodzi taki zawodnik odstawiony przez jakiś czas od cycka myśli trenerskiej Jerzego i cyk dwa mecze robi różnice. Bo jakoś mam dziwne przeczucie, ze góra w trzecim meczu Hugi już nie będzie odstawał.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.09.2022, 22:28
No dobra moze ten Hugi wprowadził troche wiatru do ofensywy, ale generalnie gdyby miał tą jakość to lepiej by finalizował te akcje, choć najbardziej i tak zjebał Rodado po podaniu własnie Hugiego...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów