The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2022, 20:29
Obejrzałem kulisy i powiem wam, że naprawdę serce rośnie, patrząc na tych młodych chłopaków cieszących się z kibicami po meczu. Ta kadra jest przyszłościowa - bardziej niż zeszłoroczna. Ta kadra jest wiślacka - bardziej niż zeszłoroczna. Ta kadra ma też więcej charakteru, naprawdę, za Łasickiego i Żyrę szacunek dla Jerzego Brzęczka. Gówniarze teraz mają się od kogo uczyć szacunku do kibica, do barw, do klubu, do własnej pracy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.08.2022, 21:13
to prawda , dawno nie mielismy takiego kapitana
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.08.2022, 21:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie moja wina że .......icie głupoty pod tezę, które nijak się mają do tego co działo się na boisku. Tworzenie obrazu "fartownego" zwycięstwa z Resovią, Arką i Odrą podczas gdy znikoma ilość groźnych sytuacji rywala, duża ilość wykreowanych przez nas pokazują że mecze były pod kontrolą, zabrakło skuteczności. Kto ma zielone pojęcie o piłce ten wie czemu rywale oddają głównie strzały z dużych odległości i głównie niecelne...
Zresztą - jakaś pogłębiona krytyka na tym etapie, kied nawet kadra nie jest zamknięta jest bez sensu.

I tak, wielu z Was odreagowuje bezmyślnie swoje frustracje: kryształ, Jaroo1, FraMat. O przypadkach klinicznych jak PAWEŁ czy KOALIK (coś musi być z tymi dużymi literami, ale nie jestem psychiatrą) to akurat nie piszę. To nie jest konstruktywna krytyka "Trener do wyjebania!" po spokojnym zwycięstwie, tak przy okazji.
A ty z Karheropem założyliście różowe okulary albo upaliliście się jak nastolatek pierwszym blantem i wydaje się wam że jest zajebiście zapominając że to tylko pierwsza liga a dobre połowy to zdarzały się nawet zeszłosezonowej zbieraninie pod batutą Guli.Tymczasem gramy średnio a jedyny schemat jaki wypracowaliśmy to cofanie się we własne pole karne po strzelonej bramce.Na razie los nam sprzyja ale jak taka taktyka kończy się gdy farta brakuje widzieliśmy w poprzednim sezonie.Albo chuja oglądasz nie mecze albo to już demencja.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.08.2022, 21:29
Nie ujadaj już tak, tylko przepraszaj za poparcie wujka Jurka!

Karherop to wysłannik zarządu, a wolfy to taki usłużny krzykacz. Niby najmądrzejszy, niby najlepszy, wszechwiedzący, słoma z butów mu wychodzi. To taki Grześ S.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2022, 21:33
Cytat:
I tak, wielu z Was odreagowuje bezmyślnie swoje frustracje: kryształ, Jaroo1, FraMat.
Skąd ty wiesz kto co odreagowuje?
Może to ty odreagowujesz nazywając ludzi frajerami?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 08.08.2022, 22:27
KLOACZNIKU, przecież to ja miałem być wg Ciebie Grzesiem S., zresztą aż się boję, żeby nie zaliczył przeze mnie jakichś bęcków od popleczników jakiegoś Pawełka, czy innego orangutana...

Cytat:
Może to ty odreagowujesz nazywając ludzi frajerami?

Wy robicie dokładnie to samo, tylko, że wg Was wam wolno, inni, którzy mają odmienne zdanie, to kompletni debile, klakierzy, przydupasy zarządu itp... no klasyczne Kali ukraść krowa...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.08.2022, 23:13
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
KLOACZNIKU, przecież to ja miałem być wg Ciebie Grzesiem S., zresztą aż się boję, żeby nie zaliczył przeze mnie jakichś bęcków od popleczników jakiegoś Pawełka, czy innego orangutana...

Wy robicie dokładnie to samo, tylko, że wg Was wam wolno, inni, którzy mają odmienne zdanie, to kompletni debile, klakierzy, przydupasy zarządu itp... no klasyczne Kali ukraść krowa...
Ale kto wam zabrania .......ić głupoty?Piszesz co chcesz a że ktoś ma inne zdanie...życie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2022, 23:56
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Weż oprzytomniej.Bierzesz w ogóle pod uwagę fakt że to pierwsza liga a nie ekstraklasa?Jakby właśnie ktoś chciał się na siłę przypierdalać to te 4 kolejki mimo dobrych wyników pokazały mnóstwo mankamentów i praktycznie brak postępów.Mamy tylko trochę szczęścia a w ekstraklasie nie da się ukryć że niektóre mecze pechowo remisowaliśmy czy przegrywaliśmy a druga sprawa to poziom przeciwników znacząco się obniżył.Dodatkowo ja np myślałem że tak jak pokazały mecze pucharowe z Widzewem czy Tychami będziemy górować przygotowaniem fizycznym a tu tym czasem znowu brakowało nam pary w końcówce z Odrą.
Tak, i tylko my mamy szczęście. Nam za to wpadało wszystko.

Jakby zebrać do kupy wszystkie 4 mecze to mogę śmiało udowodnic że nasi rywale mieli również swoje szczęście że nie przegrali wyżej lub jak z Sandecja, że nie dostała w cymbał. A i w tym meczu to my mieliśmy poprzeczkę a rywal tylko idiotyczne zachowanie Wachowiaka i Mehremicia.w dwóch akcjach. Zawodnicy Arki z kolei powinni się cieszyć że dograli mecz bo inny sędzia to spokojnie by wywalił u nich kolejnych dwóch zawodników z boiska, a nam co najwyżej Balte.

Popadamy w skrajności co widać nie od dziś. Mają być wyniki i awans. Gdy są wyniki to ma być styl. Gdy nie tracimy bramek to za mało ich strzelamy. A Brzęczek ma ten skład już 7 tygodni więc powinien to być już samograj. Bo przecież inne drużyny w tym czasie nic nie robią i nie udoskonalają swojej gry bo tam jest ciemnogród, a my jesteśmy wielką i bogata Wisła i kiedyś byliśmy mistrzem.

I oczywiście u nas już spoczęli na laurach i są zadowoleni ze mają 10 pkt po 4 meczach. Kładziemy już lage na jakąkolwiek dalszą pracę nad zespołem, złożonym w 50% z młodych chłopaków.

Otóż czytam tez że:
- nie poprawiło się praktycznie nic
- mamy tylko trochę szczęścia

Nawet nie mam z czym tu dyskutować. Argumentami mnie zniszczyłes.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.08.2022, 08:45
każdy widzi poprawe
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.08.2022, 09:03
Z GKS zobaczymy czy jest poprawa...

Chodzi mi o organizację gry, a nie różnicę wynikającą z indywidualnych szarpnięć. Na razie poprawę widać tylko na lewej stronie bo się Wachowiak z Młyńskim dogadują.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.08.2022, 09:06
Poprawa była widoczna w porównaniu z meczem z Arką, ale trzeba też przyznać, że Odra była po prostu dużo słabsza. Brzęczek swoimi wypowiedziami na konferencji zasugerował, że właśnie dzisiejszy mecz z GKSem będzie takim pierwszym, poważnym sprawdzianem dla drużyny.
Ja tam czekam na mecz z niecierpliwością, bardzo cieszą mnie nawet te I-ligowe zwycięstwa i życzyłbym sobie, żeby ten rok zsyłki zaprocentował w przyszłości.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2022, 09:07
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
każdy widzi poprawe
Nie każdy - patrz post wyżej.

Patryko napisał(a):Wyświetl post
Poprawa była widoczna w porównaniu z meczem z Arką, ale trzeba też przyznać, że Odra była po prostu dużo słabsza. Brzęczek swoimi wypowiedziami na konferencji zasugerował, że właśnie dzisiejszy mecz z GKSem będzie takim pierwszym, poważnym sprawdzianem dla drużyny.
Ja tam czekam na mecz z niecierpliwością, bardzo cieszą mnie nawet te I-ligowe zwycięstwa i życzyłbym sobie, żeby ten rok zsyłki zaprocentował w przyszłości.
To wszystko są pudrowanie wypowiedzi, bo niby gieksa jest silniejsza od arki? Nie sądzę.

Każdy kolejny mecz będzie tym najtrudniejszym. Dopóki się nie rozpocznie.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.08.2022, 09:18
Drozd też widzi, tylko on ma swoją specyficzną nomenklature (vide - zapieprzanie)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2022, 10:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Drozd też widzi, tylko on ma swoją specyficzną nomenklature (vide - zapieprzanie)
Uściślając, zapieprzanie jest jak sól. Nawet najlepiej przyprawiona zupa (bardzo dobra organizacja, świetni wykonawcy) bez soli (zapieprzania) będzie niesmaczna (nie będzie wyników). Z drugiej strony woda( brak organizacji, słabi wykonawcy, słaby trener) z solą (zapieprzanie) powoduje odruch wymiotny, (nie da się patrzeć).

Teraz mamy do czynienia bardziej z tą drugą sytuacją w przeciwieństwie do okresu Guli. Chłopaki są młode, widać ambicję czy zapieprzanie tylko nie ma w tym żadnego planu, wszystko na fantazji. Remisujemy to atakujemy, wygrywamy to się cofamy, to jest cała strategia. Trochę to mało perspektywiczne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2022, 11:02
Post roku wyłoniony. O ile będą rozdawać w nagrody TWSD Awards.

PS. Muszę Cię rozczarować. Da się zrobić zaj**** zupę bez soli. Potrzeba trochę doświadczenia w kuchni.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 09.08.2022, 11:36
Cytat:
Remisujemy to atakujemy, wygrywamy to się cofamy, to jest cała strategia.

Dlaczego z góry zero-jedynkowo zakładasz, że to strategia, jakoś w trakcie meczu nie widać, żeby nasz trener bił brawo za zachowawczą grę naszych zawodników, nie widać, żeby stał spokojnie (zresztą ktoś tutaj postawił to jako zarzut w stosunku do trenera, bo tłamsi swoim zachowaniem przy linii młodych zawodników) i przyglądał się wydarzeniom na boisku, moim zdaniem można wręcz odnieść odwrotne wrażenie, że zawodnicy kompletnie nie realizują w takich momentach założeń taktycznych... Tak jak już kiedyś wspominałem, problem z reguły jest bardziej złożony.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.08.2022, 12:01
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
zawodnicy kompletnie nie realizują w takich momentach założeń taktycznych...
A możesz wskazać powody nierealizowania założeń?
Zakładam następujące:

- Nie wiedzą jakie są założenia (czyja to wina?)
- Nie są w stanie realizować założeń (czyja to wina?)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2022, 12:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Post roku wyłoniony. O ile będą rozdawać w nagrody TWSD Awards.

PS. Muszę Cię rozczarować. Da się zrobić zaj**** zupę bez soli. Potrzeba trochę doświadczenia w kuchni.
Może się i da, są tacy co ziemniaki czy zupę słodzą zamiast solić . Natomiast nie da się zrobić wyniku bez zapieprzania, ale samo zapieprzanie nie gwarantuje wyniku. Teraz można przyjąć, że jest zapieprzanie, są wyniki, ale jest też dużo szczęścia. Kiedy braknie szczęścia coś musi zając jego miejsce, chciałbym żeby to była myśl i organizacja w grze, bo jak nie to wyniki się skończą...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2022, 13:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zakładam następujące:

Jak się nasłuchają jacy to przeciwnicy w 1 lidze są groźni to wygrywając realizują pierwsze przykazanie PMS. "po co nam piłka niech się przeciwnik męczy" zaraz potem jest drugie "najważniejsze 0 z tyłu z przodu zawsze coś wpadnie" Cały przepis na Brzęczkową zupę. Wyrazista ale zbiera na wymioty ...

Jak się przeciwnik broni bo ma remis, a z Wisłą to sukces, to łatwo jest sobie pykać ty do mnie ja do ciebie. Kiedy przeciwnik przyatakuje nawet taki 3 ligowy to musi być jakiś schemat zespołowego działania, ze dwóch musi wyjść do gry, ten co im zagra też musi się pokazać do odegrania w przód a nie zostać w miejscu itd. To jest organizacja gry, ale do tego potrzeba trenera... TO ŻE TRENER PODSKAKUJE PRZY LINII JAK PROBIERZ NICZEGO NIE ZMIENIA.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 09.08.2022, 21:45
Drozd napisał(a):Wyświetl post
TO ŻE TRENER PODSKAKUJE PRZY LINII JAK PROBIERZ NICZEGO NIE ZMIENIA.
Chyba, że to nafurany mlody zdolny Niemiec
z przebogatym CV
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.08.2022, 21:54
Patrzcie patrzcie - Drozd zaczął zmieniać swą definicję zapieprzania.

A jak mu to samo prawie pisałem to twierdził, że to wszystko to się zawiera w zapieprzaniu ))

Jak tak dalej pójdzie to się przyzna do błędu nie przyznając się do niego (jeśli już tego nie zrobił)

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zakładam następujące:

Jakby piłkarze zawsze realizowali założenia rozumiejąc je to wszystkie mecze by się kończyły 0:0.
Podam parę powodów :
- brak koncentracji
- nonszalancja
- niewystarczające umiejętności, niedokładność
- zmęczenie
- złe nastawienie psychiczne, słaby mental
- podejście typu MAMY TO, bronimy! Czyli ogólny minimalizm
- nagłe ruszenie i zmiana gry przeciwnika, wynikające z tego zaskoczenie i panika
- brak doświadczenia

Mam pisać dalej?
Oczywiście można próbować winić za to trenera, ale bardzo często wina tkwi w samych zawodnikach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.08.2022 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.08.2022, 22:57
Warto odnotować że Odra rozjechała Sandecje 4-2 dzisiaj.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2022, 23:01
Dzisiaj to i mecz z drwalami z Sandecji inaczej by się potoczył niż to co widzieliśmy na inauguracje

A Odra będzie w środku stawki. Miala.najgkrssy terminarz w cej lidze na starcie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.08.2022, 06:57
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że to nafurany mlody zdolny Niemiec
z przebogatym CV
Różnica taka że przy Niemcu po trzech dniach widać było czego oczekuje od piłkarzy, a przy Jerzym od pół roku dalej nie wiadomo. Więc nie wiadomo co ma znaczyć to podskakiwanie.

Wczoraj do wejścia Fernandeza przez cały mecz przegrywając nie zagroziliśmy bramce przeciwnika, warto by sobie to uświadomić. A po drugiej bramce paniczne murowanko. Taka prawda.

Natomiast co do zapieprzania, definicja jest ta sama. Tylko zapieprzanie to cecha pojedyńczego zawodnika. Nawet jak wszyscy zawodnicy z osobna będą zapieprzać to nie znaczy że drużyna będzie zapieprzać. Bo jeszcze musi wiedzieć jak. To jest robota trenera. No chyba że zawodnicy sami potrafią tworzyć schematy, to wtedy trenerem może być kij od szczotki i stać oparty o ławkę...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.08.2022, 07:04
Cytat:
No chyba że zawodnicy sami potrafią tworzyć schematy, to wtedy trenerem może być kij od szczotki i stać oparty o ławkę...
Albo:

Cytat:
Uściślając, zapieprzanie jest jak sól. Nawet najlepiej przyprawiona zupa (bardzo dobra organizacja, świetni wykonawcy) bez soli (zapieprzania) będzie niesmaczna (nie będzie wyników). Z drugiej strony woda( brak organizacji, słabi wykonawcy, słaby trener) z solą (zapieprzanie) powoduje odruch wymiotny, (nie da się patrzeć).
Trzymając się tej terminologii może stać jak chochla oparta o garnek z dobrze przyprawioną i posoloną zupą
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2022, 07:04
Do wejścia Fernandeza mieliśmy chyba 7 strzałów 3 celne. Ale fakt, napastnika na boisku nie było, bo Duda jeszcze nie teraz.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.08.2022, 07:13
Póki co opatrzność nam sprzyja, są takie 3 oblicza Wisły
1. Atakujemy ale nie potrafimy ni jak tego wykorzystać. Nie umiemy przełożyć ataków i okresów dobrej gry na bramki
2. Gramy słabo, albo rywal partoli albo mamy szczęście dlatego nie tracimy bramek
3. W każdym praktycznie meczu los nam sprzyja i udaje się wygrać. Jak nie dajemy rady to błyśnie Żyro, błyśnie Fernandez, Arka dostanie 2 czerwone i wygramy po karnym, bramkarz GKSu zaliczy babola itd

Czas gra na naszą korzyść. Oby ta gra wyglądała co raz lepiej, przede wszystkim żeby ten szpital w klubie zlikwidować, bo już nam wiele odbiera na sile a jest dopiero 5 kolejka, i oby skuteczność poprawili ale myślę, że bez napastnika albo dwóch, w miarę ogarniętych to każdy nasz mecz będzie taki na styku, że będzie trzeba szczęścia aby wygrać albo przegramy bo zabraknie egzekutora w tej 1-2-3 akcjach.
drozd:
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2022, 07:52
Los to może sprzyjać raz czy dwa. Ale jak "sprzyja" 5 razy pod rząd to to już nie jest los.
Żyro jest niezłym zawodnikiem po przejściach. Przecież do swojej koszmarnej kontuzji grał na wyspach.
Fernandez ma w CV grę w 2 lidze hiszpańskiej czyli ma papiery na bycie kolejnym Carlitosem.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 10.08.2022, 08:05
No w pierwszym z Sandecją średnio sprzyjał,coś tam jednak przy odrobinie szczęścia mogło wpaść.W zeszłym sezonie mieliśmy seryjnie pecha więc wszystko jest możliwe
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2022, 08:46
Przy tym poziomie rozgrywek to o szczęściu będą mówić drużyny które nie popełnia błędu lub rywal tego nie wykorzysta. Bo to że będą popełniać błędy i to zdecydowanie więcej niż w ekstraklasie to pewne.

Jak się wykorzystuje błędy rywala to nie jest to "fart", ale realizacja swoich założeń . W kanonie piłkarskim leży już wymuszanie błędów na rywali, tworzenie presji, presowanie itd

Fart to będzie wtedy gdy będzie rykoszet czy piłka skozłuje nienaturalnie na kępce trawy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów