The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2022, 17:52
Za ta polityke zarzadu "na chybil - trafil" zaplacimy spadkiem..
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.05.2022, 19:06
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Mamy już "pion sportowy" z Głową na czele. Głowa fajny gość, wiadomo że legenda i Wislak, ale czy on ma pojęcie o poszukiwaniu zawodników?
A przede wszystkim, czy chce to robić?

Bo ja zatrzymałem się na tym, że klub bardzo chciał Głowackiego PR-owo, więc zaproponował mu dyrektora sportowego, a Głowacki nie chciał firmować nieswoich transferów i nie ukrywał, że bardziej jest zainteresowany swoją szkółką piłkarską, więc dali mu ten scauting. Zgaduję, że Głowacki obejrzał dwóch zawodników na krzyż. Z Brożkiem pewnie będzie tak samo.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.05.2022, 21:41
to takie żenujące ocieplanie wizerunku u kibicow w....ionych kolejnymi kompromitacjami
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 06.05.2022, 22:08
Ocieplanie wizerunku
Dla mnie to kolejna porażka. Szanuję Brożka, ale jakie on ma ....a kwalifikacje?!
To jest niesamowite, że najważniejsza cechą, którą musi posiadać pracownik wg Trio to bycie Wiślakiem. Przecież za chwilę braknie nam funkcji dla nich. Kmiecik, Jop, Sobolewski, Glowacki, Biedrzycka, teraz Brożek. Przecież to jest anormalne. Brakuje jeszcze Wasilewskiego i Stolarczyka, no i Zdzisia Kapki. A zresztą, na stadion przychodzi kilkanaście tysięcy ludzi. Dla każdego coś znajdziemy. Przecież im będzie najbardziej zależeć na dobru klubu.
To jest naprawdę tak trudne zatrudnić osoby z kwalifikacjami?
Sorry, ale po ostatnim wywiadzie Jarka i dzisiejszej informacji o Pawle sądzę, że cały ten plan z Trio.u sterów skończy się dramatycznie.
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 06.05.2022 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.05.2022, 22:45
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
To jest naprawdę tak trudne zatrudnić osoby z kwalifikacjami?
Moim zdaniem nikt z kwalifikacjami nie będzie chciał tu pracować bo Wisła to obecnie niestety toksyczne miejsce.

Mamy u sterów ludzi, którzy najwyraźniej nie mają pojęcia jak budować klub piłkarski i zatrudniają oni kolejnych wedle klucza "fajności." To się musi skończyć upadkiem i 1 liga to chyba nie jest dno tego patologicznego układu.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 07.05.2022, 03:01
Moim zdaniem nikt z kwalifikacjami nie będzie chciał tu pracować bo Wisła to obecnie niestety toksyczne miejsce.

Mamy u sterów ludzi, którzy najwyraźniej nie mają pojęcia jak budować klub piłkarski i zatrudniają oni kolejnych wedle klucza "fajności." To się musi skończyć upadkiem i 1 liga to chyba nie jest dno tego patologicznego układu.
Kluczem jest raczej rodzina i znajomi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.05.2022, 23:01
Myślę że już się można zastanawiać kogo z tego składu węgla i papy zostawić, kogo wypożyczyć, kogo pogonić, kogo sprzedać..

Ja bym zrobił tak:

Kieszek - out lub zostawić jeśli obniży kontrakt
Biegański - zostawić lub sprzedać
Rosa - out

Gruszkowski - zostawić lub sprzedać
Frydrych - out lub zostawić jak obniży kontrakt
Colley - sprzedać lub zostawić jak obniży kontrakt
Sadlok - out
Ring - out
Hanousek - out
Szot - out, wypożyczyć lub zostawić
Szota - zostawić
Uryga - zostawić jak zejdzie z kontraktu

Gio - out
Manu - out
Skvarka - out
Kuba - ?
Plewka - zostawić
Fazlagic - wypożyczyć
Poletanovic- zostawić jak budżet pozwoli
Zukov - out
Kuveljic - out
Młyński - zostawić
Starzyński - zostawić
Hugi - out
Cisse - out

Ondrasek - zostawić jak zejdzie z kontrakt
Fernandez - zostawić jak zejdzie z kontraktu
Kliment - out

Podsumowując. Nie ma drużyny. Będzie budownie od nowa, czyli jak ktoś liczy że spokojnie już w 1 roku awansujemy do esa do się grubo myli.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.05.2022, 23:53
Tu nawet nie chodzi o to czy budżet pozwoli tylko piłkarze sami będą chcieli zostać w przypadku ew. spadku w Ekstraklasie np. Poletanović na którego pewnie będą chętne kluby. Przykładowo również: Colley'a, Frydrycha, Manu, Skvarki, Gio, Klimenta też sobie jakoś nie wyobrażam grających w Wiśle w I lidze.

Nawet nie wiadomo co mają w kontraktach w razie ew. spadku.
Ostatnio edytowane przez R33 : 07.05.2022 o godz. 23:57.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 08.05.2022, 02:46
Gramy cała rundę bez napastnika i skrzydłowych.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.05.2022, 03:25
Podsumowanie tej "polityki" i "napastnik" który miał ratować ligę(podobno opcja nr 3 )...

Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.05.2022, 05:14
Ale za to fajnie tańczy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.05.2022, 07:27
Kontrakty kończą się Kieszkowi, Rosie, Sadlokowi, Hanouskowi, Zukowowi, Saviciowi, Gio, Manu i Fernandezowi.
Sportowo Hanousek mógłby zostać ale finansowo nie damy rady.
Reszta pożegnać choć jeżeli odejdą Frydrych i Colley to przedłużenie Sadloka o rok będzie konieczne.
Zgodnie z przepisami PZPN rozwiązać kontrakty z Klimentem, Skvarka, Hugim, Kuveljiciem
Jeżeli Uryga i Mlynski zgodzą się na.obnizki kontraktu to mogą zostać.
Dla mnie kluczowe jest:
1) zatrzymanie przynajmniej jednego z pary Frydrych/ Colley
2) zatrzymanie Poletanovicia
3) zatrzymanie Gruszkowskiego
4) podpisanie 2 napastników.

Bieganski/Broda- Gruszkowski, Frydrych/Colley, Szota/Hoyo, vacat- Starzynski/vacat, Poletanovic, Plewka/Duda, Mlynski/vacat- vacat, vacat.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 08.05.2022, 07:41
to jak wyjdziemy takim składem w 1 lidze to rywale bedą sikać w majty ale ze śmiechu
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.05.2022, 07:57
Gruszkowski, Starzyński, Plewka, Hoyo, Duda - oni się nie nadają na 1 ligę. To są takie talenty jak młody Buksa, czyli sztucznie pompowany szrot bez żadnego potencjału.

Z obecnej kadry może Sadlok zostanie. Reszta albo się nie nadaje na 1 ligę albo nie będzie chciała zostać ( np. Colley, Polatenovic etc.)
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 08.05.2022 o godz. 08:01.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.05.2022, 08:26
R33 napisał(a):Wyświetl post
Tu nawet nie chodzi o to czy budżet pozwoli tylko piłkarze sami będą chcieli zostać w przypadku ew. spadku w Ekstraklasie np. Poletanović na którego pewnie będą chętne kluby. Przykładowo również: Colley'a, Frydrycha, Manu, Skvarki, Gio, Klimenta też sobie jakoś nie wyobrażam grających w Wiśle w I lidze.

Nawet nie wiadomo co mają w kontraktach w razie ew. spadku.
Uważam że paru kopaczy (tylko paru) jak Frydrych może zostać w 1. Akurat jemu jaj nie brakuje i zawsze brał na siebie odpowiedzialność.

Prezio mówił że w kontraktach nikt nie ma zapisów o spadkach

Natomiast w regulaminie PZPN jasno jest, że w przypadku spadku klubu z ekstraklasy klub ma możliwości jednostronnego wypowiedzenia umowy z piłkarzem z jednoczesnym wypłaceniem jednej pensji.

To otwiera opcje to pozbycia się balastów kontraktowych jak Kuveljic , Kliment, Skvarka czy Hugi.

Manu czy Gio i tak mają kontrakty do czerwca, więc tu nawet nie ma o czym rozmawiać.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 08.05.2022, 08:27
Jesteśmy w ciężkiej dupie. Powrót z 1 ligi od razu nie jest oczywistością. Ja tam wróżę nam minimum 2 sezony.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.05.2022, 09:04
O ie spadek dwa lata temu byłby gwoździem do trumny, to teraz może być okazją do naprawienia błędów z ostatnich trzech lat i najważniejsze, możliwość zbudowania zespołu który ma jakiś cel do którego dąży. Bo przez brak takiego sportowego celu od trzech lat, właśnie spadamy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.05.2022, 09:11
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Gramy cała rundę bez napastnika i skrzydłowych.
Gramy całą rundę bez napastnika, skrzydłowych, ofensywnych i defensywnych pomocników, prawego i lewego obrońcy, ławki rezerwowych i trenera. Jedyne, co temu klubowi zostało, to kibice. Taka jest gorzka prawda.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 08.05.2022, 09:19
Nie sądzę by były szanse na utrzymanie Poletanovica. I obawiam się, że Colley zacznie stroić fochy
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.05.2022, 09:31
Drozd napisał(a):Wyświetl post
O ie spadek dwa lata temu byłby gwoździem do trumny, to teraz może być okazją do naprawienia błędów z ostatnich trzech lat i najważniejsze, możliwość zbudowania zespołu który ma jakiś cel do którego dąży. Bo przez brak takiego sportowego celu od trzech lat, właśnie spadamy.
Naprawdę ktoś wierzy, że ci dyletanci w kwestiach sportowych u steru są w stanie z marszu, w jedno okienko zbudować drużynę na awans, skoro przez 3 lata jedyne co "zbudowali" to drużynę, która cały czas broniła się przed spadkiem?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 08.05.2022, 11:35
Gruszkowski, Starzyński, Plewka, Hoyo, Duda - oni się nie nadają na 1 ligę. To są takie talenty jak młody Buksa, czyli sztucznie pompowany szrot bez żadnego potencjału.

Z obecnej kadry może Sadlok zostanie. Reszta albo się nie nadaje na 1 ligę albo nie będzie chciała zostać ( np. Colley, Polatenovic etc.)
Sorry ale to .......enie. Gruszkowski i Plewka mają po kilkadziesiąt meczów w ekstraklapie. Nie są to wirtuozi ale na 1 ligę dadzą spokojnie radę.
Hoyo u boku kogoś doświadczonego będzie dawał radę.
Duda? Nie wiem czy pamiętasz jak grał z Napoli? Piękne piłki bez żadnych kompleksów. Gość wyróżnia się w 2 lidze, dostał teraz powołań do reprezentacji. Razem z kimś doświadczonym za plecami (Poketanovic) może być tylk lepszy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.05.2022, 11:38
Akurat nasi młodzi na pierwszą ligę są OK. Taki Młyński zna ją nawet z autopsji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 08.05.2022, 11:44
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Kontrakty kończą się Kieszkowi, Rosie, Sadlokowi, Hanouskowi, Zukowowi, Saviciowi, Gio, Manu i Fernandezowi.
Sportowo Hanousek mógłby zostać ale finansowo nie damy rady.
Reszta pożegnać choć jeżeli odejdą Frydrych i Colley to przedłużenie Sadloka o rok będzie konieczne.
Zgodnie z przepisami PZPN rozwiązać kontrakty z Klimentem, Skvarka, Hugim, Kuveljiciem
Jeżeli Uryga i Mlynski zgodzą się na.obnizki kontraktu to mogą zostać.
Dla mnie kluczowe jest:
1) zatrzymanie przynajmniej jednego z pary Frydrych/ Colley
2) zatrzymanie Poletanovicia
3) zatrzymanie Gruszkowskiego
4) podpisanie 2 napastników.

Bieganski/Broda- Gruszkowski, Frydrych/Colley, Szota/Hoyo, vacat- Starzynski/vacat, Poletanovic, Plewka/Duda, Mlynski/vacat- vacat, vacat.
W 1. lidze to przyda się Sadlok. Gruszkowski jest moim zdaniem idealny. Ale też przyznaję, że nie znam się na 1. lidze. Na piłce w ogóle w sumie też
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.05.2022, 12:12
Sadlok, jak nas stać to Uryga, Ondraszek jak będzie tani to może tam da radę, ale nie jako pierwszy napastnik. Tyle. Reszta pewnie za droga albo za słaba.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 08.05.2022, 12:32
Ja za pierwszego Ondraska pisałem, że trzeba było go przestawić na boisku, jak kiedyś zrobiono z Cantoro.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 08.05.2022, 12:34
Jak w Klubie ktoś wreszcie zacznie myśleć na poważnie o transferach i walce o Ekstraklasę to juz powinni zacząć rozmowy z Kamilem Kieresiem i robić podchody pod Śpiączkę i Bilinskiego .
Do i ligowej młócki potrzeb ludzi , którzy znają ja od podszewki a nie szukać kwadratowych jaj w jakiś egzotycznych kierunkach bo będzie jak teraz , przyszli obcokrajowcy , których ekstraklasa zweryfikowała . Za mniejsze pieniądze do I ligi przyjdą jeszcze większe dziady , których tym razem I liga zweryfikuje.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.05.2022, 12:48
transfery out i transfery in będą zależały od tego jaki plan ma zarząd

a raczej, co sobie wyobraża JB16
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 08.05.2022, 12:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
transfery out i transfery in będą zależały od tego jaki plan ma zarząd

a raczej, co sobie wyobraża JB16

Wiem. Dlatego uważam , że jesteśmy zgubieni i w I lidze nie będzie walki o awans a raczej byt w środku tabeli z dużą dozą prawdopodobieństwa szorowania tyłkiem po dnie. ..
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.05.2022, 12:55
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Wiem. Dlatego uważam , że jesteśmy zgubieni i w I lidze nie będzie walki o awans a raczej byt w środku tabeli z dużą dozą prawdopodobieństwa szorowania tyłkiem po dnie. ..
dopóki nie spłacimy wszystkich długów - bo kibic i tak przyjdzie, wpłaci na socios, znajdą się sponsorzy na koszty typu stadion i coś tam jeszcze.
Wszystko kosztem wartości sportowej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.05.2022, 13:20
Wydaję mi się, że trio zrozumiało już lekcję, którą dostało - straszna szkoda, że za późno: nawet w mega słabej ekstraklasie nie da się utrzymać drużyny, ciągle osłabiając kadrę i budując ją na darmowych piłkarzach bez umiejętności i ambicji. W I lidze skład zostanie wypełniony składem węgla i papy tak, żeby liczba piłkarzy się zgadzała. Możemy zapomnieć o perspektywicznych graczach, zostanie nam grzebanie w odpadkach z Ekstraklasy, czyli zgrane płyty z 30+ na karku.
Jeżeli nie wygrzebiemy się z I ligi w przeciągu tego jednego sezonu, to będziemy w totalnej dupie finansowej.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów