The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2022, 10:01
Trzeba dziękować Bogu za GIO, dla mnie to nasza jedyna nadzieja na utrzymanie..
widać, że facet jest z innej ligi.. inny poziom.. zaraz powiecie, że nie przekłada się to na liczby.. jak wystawia patelnie takiemu Ondraskowi to nie dziwne, że nie ma asyst
zobaczcie, facet wie, że za chwilę go tutaj nie będzie, mógłby mieć wyj**** a i tak zapieprza..
a teraz sobie pomyślcie, że zamiast niego biega Piotruś.. a nie wróć.. Piotruś i Młyński mają kontuzje ciekawe kto by grał
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.05.2022, 10:04
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Trzeba dziękować Bogu za GIO, dla mnie to nasza jedyna nadzieja na utrzymanie..
widać, że facet jest z innej ligi.. inny poziom..
zobaczcie, facet wie, że za chwilę go tutaj nie będzie, mógłby mieć wyj**** a i tak zapieprza..
a teraz sobie pomyślcie, że zamiast niego biega Piotruś.. a nie wróć.. Piotruś i Młyński mają kontuzje ciekawe kto by grał
Pełna zgoda , jeżeli ktokolwiek robi różnicę to jest to właśnie Gruzin. Co prawda w derbach zagrał słabiej niż w poprzednich meczach ale nawet wczoraj to była półka wyżej niż Savic czy Manu. Nie wspominając o Cisse , który gra wyłącznie pod siebie co dało co najmniej dwie groźne sytuacja parchom.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2022, 15:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Fazlagić to najgorszy transfer gotówkowy Wisły od 30 lat. Gość jest totalnym nieporozumieniem
Zgadzam się, na tą chwilę Falzagic wygląda bardzo słabo: mizerny technicznie, słaby motorycznie, mało kreatywny, jedynie w destrukcji potrafi zaistnieć, ale nawet tam momentami reaguje zbyt wolno. W tym momencie nie jest wart tych 500.000 €. Znów ktoś zrobił na nas świetny interes.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 02.05.2022, 17:27
Jeśli ktoś wydał, to na pewno nie twoje!!! Zainwestowałeś swoje pieniądze w Wisłę Kraków jeden z drugim gołodupcem, żeby kogoś rozliczać z wydanych pieniędzy...?! Akurat transfer Fazlagica to było życzenie naszego poprzedniego trenera, wg którego miał być naszym zbawcą i przedłużeniem jego myśli taktycznej!!!

Obecni właściciele Wisły nie muszą wcale ani odpowiadać, ani tłumaczyć się przed jakimiś obszczymurami, bo zainwestowali własne pieniądze i ponieśli ryzyko z tym związane, wykup udziały jeden z drugim, to będziesz mógł wtedy bredzić o jakiejś odpowiedzialności!!!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.05.2022, 19:01
Skoro nie muszą odpowiadać to mam nadzieję, że wezmą całkowitą finansową odpowiedzialność przy ewentualnym spadku i nie będą "żebrać" o pieniądzę na utrzymanie ich prywatnej właśności u tych obszczymurów i gołodupców.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.05.2022, 19:18
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś wydał, to na pewno nie twoje!!! Zainwestowałeś swoje pieniądze w Wisłę Kraków jeden z drugim gołodupcem, żeby kogoś rozliczać z wydanych pieniędzy...?! Akurat transfer Fazlagica to było życzenie naszego poprzedniego trenera, wg którego miał być naszym zbawcą i przedłużeniem jego myśli taktycznej!!!

Obecni właściciele Wisły nie muszą wcale ani odpowiadać, ani tłumaczyć się przed jakimiś obszczymurami, bo zainwestowali własne pieniądze i ponieśli ryzyko z tym związane, wykup udziały jeden z drugim, to będziesz mógł wtedy bredzić o jakiejś odpowiedzialności!!!
Synuś, ja też jestem jednym ze współwłaścicieli Wisły i mam w związku z tym prawo wiedzieć, na co klub wydaje pieniądze.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 03.05.2022, 07:10
To, że zainwestowałeś w bilet i browara nie oznacza, że możesz się czuć współwłaścicielem, cokolwiek na ten temat mogą mówić członkowie Socios, ale z całym szacunkiem...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.05.2022, 08:18
przypomnij sobie Pismo Świete i przypowieść o wdowim groszu
poza tym zapominasz o drobnym akcjonariacie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.05.2022, 10:42
Ale o czym Wy mówicie. Jeżeli nie spadniemy tona Fazlagicu zarobimy kupę kasy. Chłop ma niezłą lewą nogę nie boi się piłki i dużo widzi. Gra w środku gdzie jest największa odpowiedzialność i nie ma się co dziwić że ostatnio traci pewność skoro k.tasy z gwizdkami w każdej chwili mogą nie gwizdnąć faulu i pójdzie kontra jak z Płockiem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.05.2022, 15:11
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ktoś wyruchał nasz światły zarząd ? nowe, nie znałem
Czy ktoś się zna na lidze tureckiej? Czy można było przewidzieć ryzyko braku zapłaty?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.05.2022, 15:39
Przesadzacie z krytyka Fazlagicia. Ja pisalem, ze to nie jest zawodnik na pierwszy sklad. Nie teraz. Takim zawodnikiem jest Poletanowic i miedzy nimi widac roznice. Obok Poletanowicia normalnei gralby Plewka, ale kontuzja niestety go wykluczyla.
A teraz bym chyba sprobowal ze...Skvarka, ktory bylby nieco wyzej ustawiony. Wydaje mi sie, ze z Manu, Gio moglbym ladnie poklepac.

Ogolnie bardzo bym chcial, zeby Manu u nas zostal na kolejny sezon, bo widac, ze chlop wie co to gra w pilke. Gio to juz pobozne zyczenia, ale jesli ukrainska liga nie wystartuje, to kto wie? Wyglada na to, ze dobrze sie u nas czuje i zdecydowanie mialby pewny plac. O ile sie utrzymamy rzecz jasna...

Generalnie taka linia ofensywna:
Poletanowic/Plewka lub nowy SP
Gio, Fernandez, Manu

napastnik pokroju trzech panow za nim

Poezja.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.05.2022, 11:00
Tu się trzeba wstrzymać do rozstrzygnięć w ostatnich kolejkach sezonu.

Co może jednak zdziwi niektórych to osobiście chciałbym uniknąć kolejnej rewolucji.

Powinno z klubu odejść max z 6-8 zawodnikow, ale przyjść co najwyżej 2-3 + powrót z wypożyczeń Brody czy Szywacza.

Stabilność kadry to także element który rozwalał naszą grę co sezon.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.05.2022, 12:40
Może miłościwie nam panujący w końcu dostrzegą potrzebę pójścia na jakość zamiast mielić szrotami w szatni.

Tego nam wszystkim życzę a w pierwszej kolejności utrzymania, którego jak na razie nie chcemy sobie wygrać mimo pomocy oponentów.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 05.05.2022, 13:36
Kurrrr...., od lat jest tu mówione, nawet Pasieczny mówił, jak tu przychodził, że potrzeba ewolucji a nie rewolucji. Trzeba co okienko zmieniać max 2-3 pozycje, nie więcej. A u nas co okienko 10 odchodzi, 10 przychodzi, 5 się obraża nowy trener itd.

I w to okienko będzie podobnie bo wielu znowu odejdzie. Przyjdą kolejni i tak w koło macieju. Ten spadek jest nam potrzebny, może potrzeba tego wstrząsu, może wyleci tej żółci z klubu więcej i dojedzie w końcu do jakiegoś stopniowego rozwoju, a nie łapu capu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 05.05.2022, 15:23
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
Może miłościwie nam panujący w końcu dostrzegą potrzebę pójścia na jakość zamiast mielić szrotami w szatni.

Tego nam wszystkim życzę a w pierwszej kolejności utrzymania, którego jak na razie nie chcemy sobie wygrać mimo pomocy oponentów.
No ba... Teraz to już będzie ostatni hard reset. Słowo harcerza.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2022, 19:17
Ewolucja? a ja myślę, że będzie rewolucja. Rosa odejdzie, Broda wypożyczenie, Hoyo i Żyłka wypożyczenie, Szota odejdzie, Szot wypożyczenie, Hanousek mógłby zostać ale pewnie odejdzie. na samych tyłach jest 7 ludzi. Pomoc- Citaiszwili pewnie odejdzie, Hugi też, Kuba koniec kariery, Wachowiak, Szywacz, Duda pewnie znów wypożyczenie, Manu odejdzie bo zlikwidują komin płacowy, Fernandez pewnie coś lepszego znajdzie. Zostają Kliment i Skvarka z którymi podobnie jak z Sadlokiem należy rozwiązać kontrakty. zapowiada się więc 15-18 transferów. aha jeszcze Żukow
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.05.2022, 20:50
Też wydaje mi się, że niezależnie od tego, czy się utrzymamy, czeka nas w lecie transferowe tornado.
W przypadku utrzymania - mam nadzieję, że trio chyba już zrozumiało, że darmowym szrotem piłkarskim może się kolejny raz nie udać i może coś sypną na transfery.
W przypadku spadku nie łudzę się - obecny szrot zostanie zastąpiony przez szrot gotowy grać za kontrakty I-ligowe. Będziemy w pasku dorabiać kolejne dziurki i zaciskać jeszcze bardziej, żeby przy ograniczonym (z powodu spadku) budżecie nie zwiększać zadłużenia i to niestety będzie miało swoje odzwierciedlenie w kadrze.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 05.05.2022, 22:23
Patryko napisał(a):Wyświetl post
W przypadku utrzymania - mam nadzieję, że trio chyba już zrozumiało, że darmowym szrotem piłkarskim może się kolejny raz nie udać i może coś sypną na transfery.
Przecież klub już sypnął 500k EUR i mamy dzięki temu beznadziejnego Fazlagicia.
Problemem jest u nas raczej brak jakiejkolwiek polityki transferowej: transfery robimy na chybił - trafił bez jakiegokolwiek rozeznania co do jakości piłkarzy naganianych nam przez agentów.

Zgadzam się, że w przypadku spadku będziemy grać ogórkami i prawdopodobnie zamelinujemy się w I. lidze na kilka lat.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 06.05.2022, 01:02
Fazlagić to idealny przykład jak amotorską, nieudolną i debilną politykę sportową prowadzimy.
W momencie gdy potrzebujemy kogoś na już do grania a w szczególności napastnika, wywalamy pół bańki euro na jakiegoś ogórka ze środka pola z którego być może coś będzie za rok lub dwa. Potem musimy jeszcze wziąć Poletanowica na kontrakt bo Fazlagić nie zadziałał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.05.2022, 05:30
Cytat:
Problemem jest u nas raczej brak jakiejkolwiek polityki transferowej: transfery robimy na chybił - trafił bez jakiegokolwiek rozeznania co do jakości piłkarzy naganianych nam przez agentów.
Nawet jak to jest piłkarz dobry na już - wiadomo, że to nie Messi czy Ronaldo, że się w każdym klubie by odnalazł, tak sam z siebie, bo przewyższa nawet trenerów w ogarnianiu wszystkiego co piłkarskie - to jak u nas ma się ktokolwiek w czymkolwiek odnaleźć skoro sam zarząd nie wie co robi, co okienko/sezon ma 5-15 nowych kolegów w drużynie i co niecały sezon nowego trenera?

My byśmy musieli samych topowych graczy ściągać to może by to był samograj jak na naszą ekstraklasę i by się w tym syfie naszym klubowym odnaleźli ale my mamy półprodukty, piłkarzy tanich, nic nie znaczących w piłce więc oni muszą być bardziej prowadzeni za rękę na każdym etapie, nawet w naszej słabej lidze.

Skoro u nas się takie jaja dzieją to czy taki zawodnik x ma w klubie opiekę, dobrą, skuteczną pomoc, wizję rozwoju? Czy na tego gracza jest pomysł, plan aby grał dobrze i aby za x lat został sprzedany za dobrą kasę... Wątpię żeby cokolwiek u nas w klubie funkcjonowało.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2022, 06:16
Jak to się dzieje, że Sekulski Angielski śpiączka Mak Gąska Warchoł Zwoliński- gracze mocno przeciętni błyszcza w naszej lidze a u nas od lat nie ma nikogo, kto wzniósłby się na wysoki poziom? Pomijam Ashrafa i Yeboaha bo sprzedaż tej dwójki to był bardzo dobry ruch. Fakt, że kolejny sezon gramy bez napastnika doprowadza do wściekłości , widząc ile goli strzelają w/w zawodnicy.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.05.2022, 08:14
Fazlagić to idealny przykład jak amotorską, nieudolną i debilną politykę sportową prowadzimy.
W momencie gdy potrzebujemy kogoś na już do grania a w szczególności napastnika, wywalamy pół bańki euro na jakiegoś ogórka ze środka pola z którego być może coś będzie za rok lub dwa. Potem musimy jeszcze wziąć Poletanowica na kontrakt bo Fazlagić nie zadziałał.
To wszystko jest niestety pokłosiem braku pionu sportowego z prawdziwego zdarzenia. Magik od football managera nie sprawdził się i został słusznie wywalony. Ciężko powiedzieć, kto przejął jego obowiązki, ale ostatnie transfery (Manu, Colley, Tsitaishvili, Poletanovic) - swoją drogą całkiem niezłe, pozwalają mieć nadzieję, że doradza im teraz ktoś, kto ma nieco rozeznania.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2022, 11:02
Ogólnie zawodnicy, którzy teraz przyszli do ekstraklasy z Ukrainy, w tym oczywiście nasz Gio potwierdzają jaka jest przepaść między naszymi ligami. Pieniądze po prostu.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.05.2022, 11:48
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Jak to się dzieje, że Sekulski Angielski śpiączka Mak Gąska Warchoł Zwoliński- gracze mocno przeciętni błyszcza w naszej lidze a u nas od lat nie ma nikogo, kto wzniósłby się na wysoki poziom? Pomijam Ashrafa i Yeboaha bo sprzedaż tej dwójki to był bardzo dobry ruch. Fakt, że kolejny sezon gramy bez napastnika doprowadza do wściekłości , widząc ile goli strzelają w/w zawodnicy.
Właśnie jak to się dzieje... I jakie z tego wnioski. Moim zdaniem.

* przeciętny piłkarz może grać bardzo dobrze i robić różnicę w naszej nieszczęsnej lidze.

* teoretycznie dobry i drogi piłkarz może kopać się po czole w naszej nieszczęsnej lidze.

* tłumaczenie wszystkiego pieniędzmi to mydlenie oczu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.05.2022, 13:19
Teraz liczyć na to, gdziekolwiek będziemy, żeby w końcu poukładać sensownie te klocki.

Żeby i PLN-y i Jakość się zgadzały. Nie Barcelona ale normalna piłka i punktowanie a nie cuda wianki ...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 06.05.2022, 14:50
Na ratunek Brozio ratował nas w ataku to i uratuje transfery
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.05.2022, 15:43
Brożek bardziej pomógłby dziś w składzie, myślę

Fajnie, że Głowacki z Brożkiem będą pracować w dziale skautingu, ale tylko, jeśli będą pracować, a klub z ich pracy korzystać. Jak na razie od przyjścia trio nasze transfery prowadzili trenerzy, zaprzyjaźnione agencje menedżerskie oraz Tomek Pasieczny.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2022, 17:10
Ooo Brożek... fajnie. A może w końcu dla odmiany ktoś kto się zna na tej robocie?
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 06.05.2022, 17:18
Zapomnij! Nie ma mowy o zadluzaniu klubu..
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 06.05.2022, 17:45
Na ratunek Brozio ratował nas w ataku to i uratuje transfery
Wolałbym kogoś, kto ma pojęcie o skautingu.

Mamy już "pion sportowy" z Głową na czele. Głowa fajny gość, wiadomo że legenda i Wislak, ale czy on ma pojęcie o poszukiwaniu zawodników?

Mam wrażenie, że nasz zarząd sam nie mając kontaktów i zielonego pojęcia o budowaniu takich struktur po prostu chwyta się każdego rozwiązania na chybił-trafił.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów