|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Za ta polityke zarzadu "na chybil - trafil" zaplacimy spadkiem..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to takie żenujące ocieplanie wizerunku u kibicow w....ionych kolejnymi kompromitacjami
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Ocieplanie wizerunku
Dla mnie to kolejna porażka. Szanuję Brożka, ale jakie on ma ....a kwalifikacje?! To jest niesamowite, że najważniejsza cechą, którą musi posiadać pracownik wg Trio to bycie Wiślakiem. Przecież za chwilę braknie nam funkcji dla nich. Kmiecik, Jop, Sobolewski, Glowacki, Biedrzycka, teraz Brożek. Przecież to jest anormalne. Brakuje jeszcze Wasilewskiego i Stolarczyka, no i Zdzisia Kapki. A zresztą, na stadion przychodzi kilkanaście tysięcy ludzi. Dla każdego coś znajdziemy. Przecież im będzie najbardziej zależeć na dobru klubu. To jest naprawdę tak trudne zatrudnić osoby z kwalifikacjami Sorry, ale po ostatnim wywiadzie Jarka i dzisiejszej informacji o Pawle sądzę, że cały ten plan z Trio.u sterów skończy się dramatycznie.
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 06.05.2022 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem nikt z kwalifikacjami nie będzie chciał tu pracować bo Wisła to obecnie niestety toksyczne miejsce.
Mamy u sterów ludzi, którzy najwyraźniej nie mają pojęcia jak budować klub piłkarski i zatrudniają oni kolejnych wedle klucza "fajności." To się musi skończyć upadkiem i 1 liga to chyba nie jest dno tego patologicznego układu. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Myślę że już się można zastanawiać kogo z tego składu węgla i papy zostawić, kogo wypożyczyć, kogo pogonić, kogo sprzedać..
Ja bym zrobił tak: Kieszek - out lub zostawić jeśli obniży kontrakt Biegański - zostawić lub sprzedać Rosa - out Gruszkowski - zostawić lub sprzedać Frydrych - out lub zostawić jak obniży kontrakt Colley - sprzedać lub zostawić jak obniży kontrakt Sadlok - out Ring - out Hanousek - out Szot - out, wypożyczyć lub zostawić Szota - zostawić Uryga - zostawić jak zejdzie z kontraktu Gio - out Manu - out Skvarka - out Kuba - Plewka - zostawić Fazlagic - wypożyczyć Poletanovic- zostawić jak budżet pozwoli Zukov - out Kuveljic - out Młyński - zostawić Starzyński - zostawić Hugi - out Cisse - out Ondrasek - zostawić jak zejdzie z kontrakt Fernandez - zostawić jak zejdzie z kontraktu Kliment - out Podsumowując. Nie ma drużyny. Będzie budownie od nowa, czyli jak ktoś liczy że spokojnie już w 1 roku awansujemy do esa do się grubo myli. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tu nawet nie chodzi o to czy budżet pozwoli tylko piłkarze sami będą chcieli zostać w przypadku ew. spadku w Ekstraklasie np. Poletanović na którego pewnie będą chętne kluby. Przykładowo również: Colley'a, Frydrycha, Manu, Skvarki, Gio, Klimenta też sobie jakoś nie wyobrażam grających w Wiśle w I lidze.
Nawet nie wiadomo co mają w kontraktach w razie ew. spadku.
Ostatnio edytowane przez R33 : 07.05.2022 o godz. 23:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Gramy cała rundę bez napastnika i skrzydłowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Podsumowanie tej "polityki" i "napastnik" który miał ratować ligę(podobno opcja nr 3
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale za to fajnie tańczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kontrakty kończą się Kieszkowi, Rosie, Sadlokowi, Hanouskowi, Zukowowi, Saviciowi, Gio, Manu i Fernandezowi.
Sportowo Hanousek mógłby zostać ale finansowo nie damy rady. Reszta pożegnać choć jeżeli odejdą Frydrych i Colley to przedłużenie Sadloka o rok będzie konieczne. Zgodnie z przepisami PZPN rozwiązać kontrakty z Klimentem, Skvarka, Hugim, Kuveljiciem Jeżeli Uryga i Mlynski zgodzą się na.obnizki kontraktu to mogą zostać. Dla mnie kluczowe jest: 1) zatrzymanie przynajmniej jednego z pary Frydrych/ Colley 2) zatrzymanie Poletanovicia 3) zatrzymanie Gruszkowskiego 4) podpisanie 2 napastników. Bieganski/Broda- Gruszkowski, Frydrych/Colley, Szota/Hoyo, vacat- Starzynski/vacat, Poletanovic, Plewka/Duda, Mlynski/vacat- vacat, vacat. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
to jak wyjdziemy takim składem w 1 lidze to rywale bedą sikać w majty ale ze śmiechu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Gruszkowski, Starzyński, Plewka, Hoyo, Duda - oni się nie nadają na 1 ligę. To są takie talenty jak młody Buksa, czyli sztucznie pompowany szrot bez żadnego potencjału.
Z obecnej kadry może Sadlok zostanie. Reszta albo się nie nadaje na 1 ligę albo nie będzie chciała zostać ( np. Colley, Polatenovic etc.)
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 08.05.2022 o godz. 08:01.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Prezio mówił że w kontraktach nikt nie ma zapisów o spadkach Natomiast w regulaminie PZPN jasno jest, że w przypadku spadku klubu z ekstraklasy klub ma możliwości jednostronnego wypowiedzenia umowy z piłkarzem z jednoczesnym wypłaceniem jednej pensji. To otwiera opcje to pozbycia się balastów kontraktowych jak Kuveljic , Kliment, Skvarka czy Hugi. Manu czy Gio i tak mają kontrakty do czerwca, więc tu nawet nie ma o czym rozmawiać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Jesteśmy w ciężkiej dupie. Powrót z 1 ligi od razu nie jest oczywistością. Ja tam wróżę nam minimum 2 sezony.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ie spadek dwa lata temu byłby gwoździem do trumny, to teraz może być okazją do naprawienia błędów z ostatnich trzech lat i najważniejsze, możliwość zbudowania zespołu który ma jakiś cel do którego dąży. Bo przez brak takiego sportowego celu od trzech lat, właśnie spadamy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gramy całą rundę bez napastnika, skrzydłowych, ofensywnych i defensywnych pomocników, prawego i lewego obrońcy, ławki rezerwowych i trenera. Jedyne, co temu klubowi zostało, to kibice. Taka jest gorzka prawda.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sądzę by były szanse na utrzymanie Poletanovica. I obawiam się, że Colley zacznie stroić fochy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Naprawdę ktoś wierzy, że ci dyletanci w kwestiach sportowych u steru są w stanie z marszu, w jedno okienko zbudować drużynę na awans, skoro przez 3 lata jedyne co "zbudowali" to drużynę, która cały czas broniła się przed spadkiem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hoyo u boku kogoś doświadczonego będzie dawał radę. Duda? Nie wiem czy pamiętasz jak grał z Napoli? Piękne piłki bez żadnych kompleksów. Gość wyróżnia się w 2 lidze, dostał teraz powołań do reprezentacji. Razem z kimś doświadczonym za plecami (Poketanovic) może być tylk lepszy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Akurat nasi młodzi na pierwszą ligę są OK. Taki Młyński zna ją nawet z autopsji.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Sadlok, jak nas stać to Uryga, Ondraszek jak będzie tani to może tam da radę, ale nie jako pierwszy napastnik. Tyle. Reszta pewnie za droga albo za słaba.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja za pierwszego Ondraska pisałem, że trzeba było go przestawić na boisku, jak kiedyś zrobiono z Cantoro.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak w Klubie ktoś wreszcie zacznie myśleć na poważnie o transferach i walce o Ekstraklasę to juz powinni zacząć rozmowy z Kamilem Kieresiem i robić podchody pod Śpiączkę i Bilinskiego .
Do i ligowej młócki potrzeb ludzi , którzy znają ja od podszewki a nie szukać kwadratowych jaj w jakiś egzotycznych kierunkach bo będzie jak teraz , przyszli obcokrajowcy , których ekstraklasa zweryfikowała . Za mniejsze pieniądze do I ligi przyjdą jeszcze większe dziady , których tym razem I liga zweryfikuje. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
transfery out i transfery in będą zależały od tego jaki plan ma zarząd
a raczej, co sobie wyobraża JB16 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiem. Dlatego uważam , że jesteśmy zgubieni i w I lidze nie będzie walki o awans a raczej byt w środku tabeli z dużą dozą prawdopodobieństwa szorowania tyłkiem po dnie. .. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystko kosztem wartości sportowej |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Wydaję mi się, że trio zrozumiało już lekcję, którą dostało - straszna szkoda, że za późno: nawet w mega słabej ekstraklasie nie da się utrzymać drużyny, ciągle osłabiając kadrę i budując ją na darmowych piłkarzach bez umiejętności i ambicji. W I lidze skład zostanie wypełniony składem węgla i papy tak, żeby liczba piłkarzy się zgadzała. Możemy zapomnieć o perspektywicznych graczach, zostanie nam grzebanie w odpadkach z Ekstraklasy, czyli zgrane płyty z 30+ na karku.
Jeżeli nie wygrzebiemy się z I ligi w przeciągu tego jednego sezonu, to będziemy w totalnej dupie finansowej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|