The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2022, 23:50
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ale ten scenariusz najprawdopodobniej się spełni, trzeba się do niego przygotować.
Mamy Socios, mamy Nowak-Mosty, tego Zyczkowskiego od sztucznej inteligencki, Wadowskich, Prodim itp. To są wszystko Wiślacy.
Kuba, Krolewski i Jazdzynski też zostaną.
To nie jest koniec świata, tylko trzeba to.madrze ułożyć
No i najwyższa pora, żeby Trio zaczęło taki plan wdrażać w życie. Trzeba się pogodzić z tym, że 1-2 lata będziemy musieli przezimować na zapleczu.

Do mnie dziś ten fakt po prostu dotarł i tyle. My nie mamy szans się utrzymać. Myślę, że na początku kwietnia nikt już nie będzie miał wątpliwości (rozumiem, że niektórzy z Was liczą na to, że w meczach z Legią, Lechem, Lechią, Pogonią i Piastem ugramy coś więcej niż 2-3 pkt - no to muszę Was rozczarować. 2-3 pkt to dla nas absolutny maks w tych meczach).
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.02.2022, 23:57
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
No i najwyższa pora, żeby Trio zaczęło taki plan wdrażać w życie. Trzeba się pogodzić z tym, że 1-2 lata będziemy musieli przezimować na zapleczu.
Jednak bym nie ryzykował z takim scenariuszem.. Widzew też miał po roku, dwóch latach wrócić do Ekstraklasy..i już 8 rok wracają.

Wisła nie może spaść. I włodarze klubu nawet nie biorą tego pod uwagę.

I basta
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.02.2022, 00:03

Do mnie dziś ten fakt po prostu dotarł i tyle. My nie mamy szans się utrzymać. Myślę, że na początku kwietnia nikt już nie będzie miał wątpliwości (rozumiem, że niektórzy z Was liczą na to, że w meczach z Legią, Lechem, Lechią, Pogonią i Piastem ugramy coś więcej niż 2-3 pkt - no to muszę Was rozczarować. 2-3 pkt to dla nas absolutny maks w tych meczach).
Do mnie ostatecznie też. I nie ma co zakłamywać rzeczywistości I nie dopuszczać takiej myśli, bo to się faktycznie może źle skończyć.
Okienko transferowe zostało koncertowo spartaczone a i przygotowania okazały się czasem mocno zmarnowanym.
Ale Wisła ma taki potencjał, że spokojnie może się z tego wygrzebać.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 22.02.2022, 00:35
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jednak bym nie ryzykował z takim scenariuszem.. Widzew też miał po roku, dwóch latach wrócić do Ekstraklasy..i już 8 rok wracają.

Wisła nie może spaść. I włodarze klubu nawet nie biorą tego pod uwagę.

I basta
Niestety takie podejście może nas zakopać w I lidze na kilka lat.

Moim zdaniem już teraz powinniśmy zacząć organizować podstawy bytowania Wisły w I lidze i realnej walki o awans.

Jeśli pierwsze kroki postawimy dopiero w maju, jak już spadek będzie matematycznie pewny, to znów okres przygotowawczy będzie jednym wielkim chaosem i nawet nie będzie wiadomo kto zostanie w kadrze na I ligę.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.02.2022, 00:39
Do mnie ostatecznie też. I nie ma co zakłamywać rzeczywistości I nie dopuszczać takiej myśli, bo to się faktycznie może źle skończyć.
Okienko transferowe zostało koncertowo spartaczone a i przygotowania okazały się czasem mocno zmarnowanym.
Ale Wisła ma taki potencjał, że spokojnie może się z tego wygrzebać.
Jesteśmy bliscy spadku, ale jeszcze nie spadliśmy. Każdy z zespołów, z którymi walczymy o utrzymanie ma ciężkie mecze przed sobą. Trudno teraz przewidzieć jak potoczą się ich losy.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.02.2022, 02:05
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Jesteśmy bliscy spadku, ale jeszcze nie spadliśmy. Każdy z zespołów, z którymi walczymy o utrzymanie ma ciężkie mecze przed sobą. Trudno teraz przewidzieć jak potoczą się ich losy.

Problem jest taki , że zespoły z którymi w teorii mieliśmy rywalizować o utrzymanie wyjątkowo dobrze punktują : Łęczna, Warta. Legia w dalszym ciągu według mnie w pewnym momencie dźwignie się wyżej w tabeli .Pytanie czy po naszym maratonie gongów po meczu z Legią, Nieciecza wciąż będzie oglądała nasze plecy... . Na obecną chwilę nie ma we mnie cienia optymizmu. Trio niestety koncertowo spaprało przerwę zimową , beznadziejne transfery , trzymanie Guli i danie mu okresu przygotowawczego. Obawiam się , że to może być ten rok kiedy indolencja w zarządzaniu stroną sportową przyniesie swoje owoce... Już jestem pełen obaw jak będzie wyglądał hard reset w wydaniu 1 ligowym...
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2022, 02:32
Statystycznie do utrzymania potrzeba jeszcze 15 punktów.
Nadal jesteśmy na 15 miejscu.
Najbliższe mecze, boldem drużyny najbliżej nas.
Kod:
Legia	25.lut	w
Lechia	05.mar	w
Lech	12.mar	w
Pogoń	19.mar	w
Piast	02.kwi	d
Górnik 	09.kwi	d
Śląsk	16.kwi	w
Wpłock	23.kwi	d
Craxa	30.kwi	w
Jaga	07.maj	d
Radomia	14.maj	w
Warta	21.maj	d
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 22.02.2022, 02:38
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Statystycznie do utrzymania potrzeba jeszcze 15 punktów.
Nadal jesteśmy na 15 miejscu.
Najbliższe mecze, boldem drużyny najbliżej nas.
Kod:
Legia	25.lut	w
Lechia	05.mar	w
Lech	12.mar	w
Pogoń	19.mar	w
Piast	02.kwi	d
Górnik 	09.kwi	d
Śląsk	16.kwi	w
Wpłock	23.kwi	d
Craxa	30.kwi	w
Jaga	07.maj	d
Radomia	14.maj	w
Warta	21.maj	d

Sorry ale ja tu nie widzę nikogo, z kim mielibyśmy jakiekolwiek szanse. Może z Płockiem i Wartą wyszarpany remis. BTW Lecha mamy u siebie.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.02.2022, 07:06
Savic to jest przegrajek.. dla mnie on był najlepszym i najgorszym zawodnikiem meczu no może oprócz Młyńskiego, ale gorzej chyba się nie dało zagrać..

Savić ma to coś.. jak trafi mu się sezon konia to naprawdę może odpalić, ale to raczej już nie u nas..
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 22.02.2022, 07:16
Ja już jestem pogodzony ze spadkiem. Niestety łatwiejszego meczu już nie mamy w tym sezonie. Zostało 12 meczów, 5 trzeba minimum wygrać. Niestety nie wierzę w to. Sportowo nie zasługujemy na utrzymanie. Może uda się psim swędem jeśli ktoś nie dostałby licencji.... Ale nikt nie chciałby się chyba tak utrzymać.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.02.2022, 07:33
Oczywiście wierzyć i walczyć trzeba.
Ale we wczorajszym meczu żadnej zmiany dającej nadzieje widać nie było.
Trzydzieści minut większego zaangażowania to trochę za mało.
Przypomnę, że graliśmy z jedną z ostatnich drużyn w tabeli.

Trudno oczekiwać by w ciągu paru dni dało się naprawić fundamentalne zaniedbaniami i błędy.
Fatalne przygotowanie do sezonu (wczasy w Turcji fajna rzecz) - sił wystarczyło tylko na trzydzieści minut.
Niewypały transferowe.
Stawianie na młodzież OK. Trzeba tylko mieć młodzież, która potrafi grać w piłkę.
Itd.

Skvarka i Kliment potwierdzili tylko, że ich sprowadzenie i uporczywe stawianie na nich przez Gule może być jedną z przyczyn nadciągającej katastrofy.

Mamy jeszcze dyrektora sportowego czy już został wyp... podał się do dymisji. Bo na już potrzebujemy dwóch/trzech ofensywnych zawodników potrafiących cokolwiek.
Cokolwiek na przykład podać w tempo, ba w ogóle podać celnie.
Zawodnik potrafiący zacentrować tak, by piłka wpadła mniej więcej w środek pola karnego byłby szczytem marzeń.
Cytat:
Każdy dobry piłkarz, na każdą pozycję, jest nam potrzebny - stwierdził Brzęczek
Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 22.02.2022 o godz. 07:45.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.02.2022, 07:49
Graliśmy z Łęczną, która walczy również o życie. Może być łatwiej z drużynami, które mają środek tabeli. Będą też grać bardziej ofensywnie to może będzie okazja do strzelenia gola bo nasz atak pozycyjny jest póki co słaby.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.02.2022, 08:13
Nie rozumiem przydupcania się do Savica. Chłop jest sto razy lepszym wyborem na rozgrywającego niż Skvarka. A że zepsuł? No trudno, żeby zapierdalał, strzelał i jeszcze bronił.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 22.02.2022, 08:29
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem przydupcania się do Savica. Chłop jest sto razy lepszym wyborem na rozgrywającego niż Skvarka. A że zepsuł? No trudno, żeby zapierdalał, strzelał i jeszcze bronił.
Ale on ani ne strzela, ani nie broni, ani nie zapierdala.
Miał sytuacje to ma je strzelić! a nie zapomniałem przez półtora roku u nas strzelił dwie bramki (w tym jedna to bardzo duża pomic Strączka)
A teraz jest jakotako aktywny bo mu sie kontrakt kończy i musi nabrać kolejnych ślepych na swoje umiejętności
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.02.2022, 08:50
[...] Krolewski i Jazdzynski też zostaną
Skąd taka opinia? Jest dokładnie odwrotnie.

Z 6 "obowiązkowych" punktów mamy 1. W nadchodzącym czteromeczu trudno spodziewać się nawet 1-2 pkt. Zostanie 8 kolejek i 5 meczów do wygrania. Nie widzę tego. Derby w Niepołomicach coraz bardziej realne ... :(
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 22.02.2022, 08:53
W koncu gralismy w pilke, kopaczom sie chcialo grac, a lament tutaj wiekszy jak po w$)(W*IIdolu od Stali.

Kibica Wisly nie zrozumiesz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2022, 08:57
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
W koncu gralismy w pilke, kopaczom sie chcialo grac, a lament tutaj wiekszy jak po w$)(W*IIdolu od Stali.

Kibica Wisly nie zrozumiesz.
Jesteś głupi, to nie zrozumiesz.

W meczach ze Stalą i Łęczną zdobyliśmy jeden punkt, mamy punkt przewagi nad strefą spadkową, bardzo trudny terminarz i skład węgla i sklejki (to nawet nie jest drewno). Nawet biegać nie mamy sił po super nowoczesnych treningach Guli o których pisałeś.

Nie mamy nic.

Dalej zaskoczony?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.02.2022, 09:04
.......ety piszecie
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.02.2022, 09:04
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Problem jest taki , że zespoły z którymi w teorii mieliśmy rywalizować o utrzymanie wyjątkowo dobrze punktują : Łęczna, Warta. Legia w dalszym ciągu według mnie w pewnym momencie dźwignie się wyżej w tabeli .Pytanie czy po naszym maratonie gongów po meczu z Legią, Nieciecza wciąż będzie oglądała nasze plecy... . Na obecną chwilę nie ma we mnie cienia optymizmu. Trio niestety koncertowo spaprało przerwę zimową , beznadziejne transfery , trzymanie Guli i danie mu okresu przygotowawczego. Obawiam się , że to może być ten rok kiedy indolencja w zarządzaniu stroną sportową przyniesie swoje owoce... Już jestem pełen obaw jak będzie wyglądał hard reset w wydaniu 1 ligowym...
To zrozumiałe. Na 90% spadniemy, ale sprawa jeszcze nie jest zamknięta. Może przytrafi nam się drugi metaforyczny Turgeman.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.02.2022 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.02.2022, 09:59
Myślę że w najbliższych 5 meczach ugramy 5 może nawet 7 punktów .Może być łatwiej niż ze stalą czy łęczną
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.02.2022, 10:10
Też jestem przekonany, że z drużynami, które nie walczą o utrzymanie może być łatwiej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.02.2022, 10:24
Walka musi trwać do końca bez białej flagi. Muszą w to wierzyć kibice i piłkarze. Ale zarząd musi się realnie przygotować na spadek.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 22.02.2022, 10:30
Plusy meczu:
* lepsza organizacja zespołu - dotyczy ofensywy jak i defensywy, zespół grał bliżej siebie, bardziej kompaktowo, dopiero w ostatnich 15 minutach drugiej połowy zaczęły robić się luki między formacjami
* gra Savica (poza wykończeniem)
* dobra zmiana Żukowa - liczę, że wskoczy do 11 już na legię.
* dobre ofensywne wejścia Momo - wygląda, że ma papiery na skrzydłowego, nie bał się wchodzić 1 na 1 czym robił przewagę
* dobra zmiana Hugiego - inny typ skrzydłowego, ale kilka razy fajnie wymienił piłkę + strzał w tykę, kolejny raz pokazał, że ma dobrze ułożoną nogę.

Minusy meczu:
* Skuteczność! - Savic powinien mieć 2 bramki po 15 minutach i jest po meczu.
* gra Młyńskiego - totalnie dalej zagubiony (lub zwyczajnie słaby)
* Słaby Zdenek, fatalny Kliment = brak NAPASTNIKA w formie
* Niewidoczny Fernandez - dostał 30 minut, liczyłem, że kilka razy pociągnie grę jak z Mielcem - niestety wczoraj zupełnie poza grą. Mimo wszystko liczę, że jeszcze pokaże, że potrafi grać. (choć czasu nie mamy)
* brak "10" - totalny błąd w tym oknie transferowym, że nie sprowadzono 10 z prawdziwego zdarzenia. O ile pozytywnie zaskoczył Savic i pokazał, że potrafi na 10 grać(nie licząc wspomnianej nieskuteczności), to nie mamy tam totalnie dla niego alternatywy. ( Jedynie nadzieja, że Fernandez szybko dojdzie do formy - słabo )

Podsumowując mecz, widać poprawę organizacji gry, formacje grały blisko siebie, kompaktowo. To rzuciło się gołym okiem. Jest szansa, żę z nowym sztabem pójdzie to w dobrym kierunku. Kolejny sprawdzian już w piątek. I tyle.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.02.2022, 10:36
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Walka musi trwać do końca bez białej flagi. Muszą w to wierzyć kibice i piłkarze. Ale zarząd musi się realnie przygotować na spadek.
Dokładnie tak.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2022, 10:50
Co do Młyńskiego, to odnoszę wrażenie, że skończy jak Krzysiek Drzazga. Duże pokładane nadzieje, niby duże umiejętności, ale totalnie bez przełożenia tego na poczynania boiskowe. Obawiam się, że za rok-dwa zobaczymy go w Garbarni albo Puszczy Niepołomice :(

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.02.2022, 10:55
Sorry ale ja tu nie widzę nikogo, z kim mielibyśmy jakiekolwiek szanse. Może z Płockiem i Wartą wyszarpany remis. BTW Lecha mamy u siebie.
To sobie odtwórz Liga- na weszło, gdzie płaczą, że Legia spadnie. Równie mocno jak na tym forum o Wiśle.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.02.2022 o godz. 11:01.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.02.2022, 10:59
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście wierzyć i walczyć trzeba.
Ale we wczorajszym meczu żadnej zmiany dającej nadzieje widać nie było.
Trzydzieści minut większego zaangażowania to trochę za mało.
Przypomnę, że graliśmy z jedną z ostatnich drużyn w tabeli.
...
Graliśmy z drużyną, która przegrała ostatni raz w 17 kolejce.

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.02.2022, 11:01
To sobie odtwórz Liga- na weszło, gdzie płaczą, że Legia spadnie. Równie mocno jak na tym forum.
Wisła, Legia, Termalica, ew. Wisła, Łęczna, Termalica. Tak to wygląda.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2022, 12:00
To sobie odtwórz Liga- na weszło, gdzie płaczą, że Legia spadnie. Równie mocno jak na tym forum o Wiśle.
Zdajesz sobie sprawę, że jedno nie wyklucza drugiego? Spadają trzy drużyny.
To co bierzesz za płacze jest realną oceną naszej sytuacji w tej chwili.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.02.2022, 12:09
[wideo] - dyskusja o wczorajszym meczu Wisła vs Górnik:

https://www.youtube.com/watch?v=lGMjF_D6U90
Odpowiedz cytując