|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Do mnie dziś ten fakt po prostu dotarł i tyle. My nie mamy szans się utrzymać. Myślę, że na początku kwietnia nikt już nie będzie miał wątpliwości (rozumiem, że niektórzy z Was liczą na to, że w meczach z Legią, Lechem, Lechią, Pogonią i Piastem ugramy coś więcej niż 2-3 pkt - no to muszę Was rozczarować. 2-3 pkt to dla nas absolutny maks w tych meczach). ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Wisła nie może spaść. I włodarze klubu nawet nie biorą tego pod uwagę. I basta ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Okienko transferowe zostało koncertowo spartaczone a i przygotowania okazały się czasem mocno zmarnowanym. Ale Wisła ma taki potencjał, że spokojnie może się z tego wygrzebać. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem już teraz powinniśmy zacząć organizować podstawy bytowania Wisły w I lidze i realnej walki o awans. Jeśli pierwsze kroki postawimy dopiero w maju, jak już spadek będzie matematycznie pewny, to znów okres przygotowawczy będzie jednym wielkim chaosem i nawet nie będzie wiadomo kto zostanie w kadrze na I ligę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Problem jest taki , że zespoły z którymi w teorii mieliśmy rywalizować o utrzymanie wyjątkowo dobrze punktują : Łęczna, Warta. Legia w dalszym ciągu według mnie w pewnym momencie dźwignie się wyżej w tabeli .Pytanie czy po naszym maratonie gongów po meczu z Legią, Nieciecza wciąż będzie oglądała nasze plecy... . Na obecną chwilę nie ma we mnie cienia optymizmu. Trio niestety koncertowo spaprało przerwę zimową , beznadziejne transfery , trzymanie Guli i danie mu okresu przygotowawczego. Obawiam się , że to może być ten rok kiedy indolencja w zarządzaniu stroną sportową przyniesie swoje owoce... Już jestem pełen obaw jak będzie wyglądał hard reset w wydaniu 1 ligowym... ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Statystycznie do utrzymania potrzeba jeszcze 15 punktów.
Nadal jesteśmy na 15 miejscu. Najbliższe mecze, boldem drużyny najbliżej nas. Kod:
Legia 25.lut w Lechia 05.mar w Lech 12.mar w Pogoń 19.mar w Piast 02.kwi d Górnik 09.kwi d Śląsk 16.kwi w Wpłock 23.kwi d Craxa 30.kwi w Jaga 07.maj d Radomia 14.maj w Warta 21.maj d ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sorry ale ja tu nie widzę nikogo, z kim mielibyśmy jakiekolwiek szanse. Może z Płockiem i Wartą wyszarpany remis. BTW Lecha mamy u siebie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Savic to jest przegrajek.. dla mnie on był najlepszym i najgorszym zawodnikiem meczu
Savić ma to coś.. jak trafi mu się sezon konia to naprawdę może odpalić, ale to raczej już nie u nas.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Ja już jestem pogodzony ze spadkiem. Niestety łatwiejszego meczu już nie mamy w tym sezonie. Zostało 12 meczów, 5 trzeba minimum wygrać. Niestety nie wierzę w to. Sportowo nie zasługujemy na utrzymanie. Może uda się psim swędem jeśli ktoś nie dostałby licencji.... Ale nikt nie chciałby się chyba tak utrzymać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Oczywiście wierzyć i walczyć trzeba.
Ale we wczorajszym meczu żadnej zmiany dającej nadzieje widać nie było. Trzydzieści minut większego zaangażowania to trochę za mało. Przypomnę, że graliśmy z jedną z ostatnich drużyn w tabeli. Trudno oczekiwać by w ciągu paru dni dało się naprawić fundamentalne zaniedbaniami i błędy. Fatalne przygotowanie do sezonu (wczasy w Turcji fajna rzecz) - sił wystarczyło tylko na trzydzieści minut. Niewypały transferowe. Stawianie na młodzież OK. Trzeba tylko mieć młodzież, która potrafi grać w piłkę. Itd. Skvarka i Kliment potwierdzili tylko, że ich sprowadzenie i uporczywe stawianie na nich przez Gule może być jedną z przyczyn nadciągającej katastrofy. Mamy jeszcze dyrektora sportowego czy już został wyp... podał się do dymisji. Bo na już potrzebujemy dwóch/trzech ofensywnych zawodników potrafiących cokolwiek. Cokolwiek na przykład podać w tempo, ba w ogóle podać celnie. Zawodnik potrafiący zacentrować tak, by piłka wpadła mniej więcej w środek pola karnego byłby szczytem marzeń. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Elefant : 22.02.2022 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Graliśmy z Łęczną, która walczy również o życie. Może być łatwiej z drużynami, które mają środek tabeli. Będą też grać bardziej ofensywnie to może będzie okazja do strzelenia gola bo nasz atak pozycyjny jest póki co słaby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem przydupcania się do Savica. Chłop jest sto razy lepszym wyborem na rozgrywającego niż Skvarka. A że zepsuł? No trudno, żeby zapierdalał, strzelał i jeszcze bronił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Miał sytuacje to ma je strzelić! a nie zapomniałem przez półtora roku u nas strzelił dwie bramki (w tym jedna to bardzo duża pomic Strączka) A teraz jest jakotako aktywny bo mu sie kontrakt kończy i musi nabrać kolejnych ślepych na swoje umiejętności |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Skąd taka opinia? Jest dokładnie odwrotnie.
Z 6 "obowiązkowych" punktów mamy 1. W nadchodzącym czteromeczu trudno spodziewać się nawet 1-2 pkt. Zostanie 8 kolejek i 5 meczów do wygrania. Nie widzę tego. Derby w Niepołomicach coraz bardziej realne ... :( ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
W koncu gralismy w pilke, kopaczom sie chcialo grac, a lament tutaj wiekszy jak po w$)(W*IIdolu od Stali.
Kibica Wisly nie zrozumiesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
W meczach ze Stalą i Łęczną zdobyliśmy jeden punkt, mamy punkt przewagi nad strefą spadkową, bardzo trudny terminarz i skład węgla i sklejki (to nawet nie jest drewno). Nawet biegać nie mamy sił po super nowoczesnych treningach Guli o których pisałeś. Nie mamy nic. Dalej zaskoczony? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
.......ety piszecie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.02.2022 o godz. 09:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Myślę że w najbliższych 5 meczach ugramy 5 może nawet 7 punktów .Może być łatwiej niż ze stalą czy łęczną
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Też jestem przekonany, że z drużynami, które nie walczą o utrzymanie może być łatwiej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Walka musi trwać do końca bez białej flagi. Muszą w to wierzyć kibice i piłkarze. Ale zarząd musi się realnie przygotować na spadek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Plusy meczu:
* lepsza organizacja zespołu - dotyczy ofensywy jak i defensywy, zespół grał bliżej siebie, bardziej kompaktowo, dopiero w ostatnich 15 minutach drugiej połowy zaczęły robić się luki między formacjami * gra Savica (poza wykończeniem) * dobra zmiana Żukowa - liczę, że wskoczy do 11 już na legię. * dobre ofensywne wejścia Momo - wygląda, że ma papiery na skrzydłowego, nie bał się wchodzić 1 na 1 czym robił przewagę * dobra zmiana Hugiego - inny typ skrzydłowego, ale kilka razy fajnie wymienił piłkę + strzał w tykę, kolejny raz pokazał, że ma dobrze ułożoną nogę. Minusy meczu: * Skuteczność! - Savic powinien mieć 2 bramki po 15 minutach i jest po meczu. * gra Młyńskiego - totalnie dalej zagubiony (lub zwyczajnie słaby) * Słaby Zdenek, fatalny Kliment = brak NAPASTNIKA w formie * Niewidoczny Fernandez - dostał 30 minut, liczyłem, że kilka razy pociągnie grę jak z Mielcem - niestety wczoraj zupełnie poza grą. Mimo wszystko liczę, że jeszcze pokaże, że potrafi grać. (choć czasu nie mamy) * brak "10" - totalny błąd w tym oknie transferowym, że nie sprowadzono 10 z prawdziwego zdarzenia. O ile pozytywnie zaskoczył Savic i pokazał, że potrafi na 10 grać(nie licząc wspomnianej nieskuteczności), to nie mamy tam totalnie dla niego alternatywy. ( Jedynie nadzieja, że Fernandez szybko dojdzie do formy Podsumowując mecz, widać poprawę organizacji gry, formacje grały blisko siebie, kompaktowo. To rzuciło się gołym okiem. Jest szansa, żę z nowym sztabem pójdzie to w dobrym kierunku. Kolejny sprawdzian już w piątek. I tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dokładnie tak.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co do Młyńskiego, to odnoszę wrażenie, że skończy jak Krzysiek Drzazga. Duże pokładane nadzieje, niby duże umiejętności, ale totalnie bez przełożenia tego na poczynania boiskowe. Obawiam się, że za rok-dwa zobaczymy go w Garbarni albo Puszczy Niepołomice :(
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To sobie odtwórz Liga- na weszło, gdzie płaczą, że Legia spadnie. Równie mocno jak na tym forum o Wiśle.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.02.2022 o godz. 11:01.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Graliśmy z drużyną, która przegrała ostatni raz w 17 kolejce.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wisła, Legia, Termalica, ew. Wisła, Łęczna, Termalica. Tak to wygląda.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To co bierzesz za płacze jest realną oceną naszej sytuacji w tej chwili. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |