Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII kolejka] Wisła Kraków - Górnik Łęczna, 21-02-2022, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10480)

Arkadiusz.Czerepach 18.02.2022 07:54

[XXII kolejka] Wisła Kraków - Górnik Łęczna, 21-02-2022, 18:00

https://i.imgur.com/GPsg480.png

(kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

Aktualna tabela:

https://i.imgur.com/49uBBM2.png

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

https://i.imgur.com/tgagk5o.png

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

Arkadiusz.Czerepach 18.02.2022 08:02

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-brazylijczyka

pawlozm 18.02.2022 09:42

4-2-3-1
BIEGAŃSKI - GRUSZKOWSKI/(Szot), FRYDRYCH, COLLEY, RING/(Hanousek) - FAZLAGIC, SKVARKA/(Żukow) - STARZYŃSKI, FERNANDEZ/(Savic), MŁYŃSKI/(Hugi) - ONDRASEK

maxx304 18.02.2022 10:42

Cytat:

Sytuacja Wisły Kraków w PKO Ekstraklasie mocno skomplikowała się po dwóch porażkach na początek rundy wiosennej. Środowy trening "Białej Gwiazdy" został na moment przerwany przez kibiców. Ci nie szczędzili wulgarnych słów.
Nie podaję linka, kto chce to znajdzie.
Rozumiem, że jak Wuja trenerem, to bawimy się w rodzinne połajanki?
Nie daj Boże przegraną... bo będzie każdemu po wychowawczym liściu, jak w stolycy.
Naprawdę myślicie jeden z drugim, że piłkarzy to zmotywuje do gry?

Griszka30KR 18.02.2022 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1578478)
Nie podaję linka, kto chce to znajdzie.
Rozumiem, że jak Wuja trenerem, to bawimy się w rodzinne połajanki?
Nie daj Boże przegraną... bo będzie każdemu po wychowawczym liściu, jak w stolycy.
Naprawdę myślicie jeden z drugim, że piłkarzy to zmotywuje do gry?

Ty w ogóle chociaż oglądałeś filmiki jak to wyglądało,bo odnoszę wrażenie ,że swoją wiedze czerpiesz tylko z tego co napisały "reportery" w internecie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1578475)
4-2-3-1
BIEGAŃSKI - GRUSZKOWSKI/(Szot), FRYDRYCH, COLLEY, RING/(Hanousek) - FAZLAGIC, SKVARKA/(Żukow) - STARZYŃSKI, FERNANDEZ/(Savic), MŁYŃSKI/(Hugi) - ONDRASEK

Tez tak to widzę.

Jagul 18.02.2022 10:54

Starzyński i Młyński na skrzydłach? To my przed meczem rzucamy ręcznik??

Griszka30KR 18.02.2022 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1578481)

Ręcznik przed meczem z Gulą jako trenerem byłby rzucony,teraz niekoniecznie.

pawlozm 18.02.2022 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1578481)

A to dlaczego? Ja wolę ich od Saviców, Hugich i Cissey'ów ;)
W mojej ocenie są lepsi. Starzyński to nasz jedyny skrzydłowy, który ma depnięcie. Brzęczek na nich wpłynie i będą chodzić na skrzydłach aż miło :tsw_raca:

bocian23 18.02.2022 11:06

Starzyński i Młyński w pierwszym wg Was? To byłyby najsłabsze skrzydła w lidze. Jedyny ich plus to wiek, jako piłkarze są tragiczni. Wystarczy spojrzeć, że razem zagrali 33 mecze i łącznie mają jedną bramkę na koncie i zero asyst. Dajcie spokój z tą młodzieżą w składzie na siłę. Biegański i Grucha dają jakość, reszta tylko punkty w PJS, z których zresztą nie bardzo skorzystamy za rok w pierwszej lidze jak dalej na siłę ich Brzęczek będzie trzymał na boisku.

wolfy 18.02.2022 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1578484)
A to dlaczego? Ja wolę ich od Saviców, Hugich i Cissey'ów ;)
W mojej ocenie są lepsi. Starzyński to nasz jedyny skrzydłowy, który ma depnięcie. Brzęczek na nich wpłynie i będą chodzić na skrzydłach aż miło :tsw_raca:

Młyński w ogóle nie nadaje się na skrzydłowego, nie ma szybkości, dośrodkowania ani dryblingu. Statystyki pojedynków ma dramatycznie słabe - w tych które widziałem przegrywa wszystko.
Starzyński jest kompletnie bezproduktywny.

Wystawianie ich od pierwszej minuty na skrzydle dotąd kończyło się tym że nasze skrzydła nie istniały ani w ataku, ani obronie i cały ciężar spoczywał na bocznych obrońcach.

wislak2214 18.02.2022 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bocian23 (Post 1578485)
Starzyński i Młyński w pierwszym wg Was? To byłyby najsłabsze skrzydła w lidze. Jedyny ich plus to wiek, jako piłkarze są tragiczni. Wystarczy spojrzeć, że razem zagrali 33 mecze i łącznie mają jedną bramkę na koncie i zero asyst. Dajcie spokój z tą młodzieżą w składzie na siłę. Biegański i Grucha dają jakość, reszta tylko punkty w PJS, z których zresztą nie bardzo skorzystamy za rok w pierwszej lidze jak dalej na siłę ich Brzęczek będzie trzymał na boisku.

Gruszkowski daje jakość powiadasz:D

Karherop 18.02.2022 12:22

Ten mecz może i musi dać wiele odpowiedzi.

Nie mówię nawet o wyniku, bo on jest ponad wszystkim.

Na pewno jednak po nim zapada decyzję transferowe. Brzęczek z Pasiecznym słusznie że wstrzymali ruchy, bo najgorsze co mogl zrobić trener to pokazać że obecni zawodnicy się nie nadają, a jednocześnie liczyć na nich w meczu z Łęczna.

Ja bym wyszedł składem:

Bieganski- Gruszkowski, Colley, Frydrych, Hanousek- Hugi, Zukov, Skvarka, Savic, Starzynski - Ondraszek

Fernandez podobno nie gotowy od 1 minuty

Kurz 18.02.2022 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1578492)
Starzyński jest kompletnie bezproduktywny.

Co wynika z innego jego problemu. Nie wiem czy potrafię dobrze ująć, ale wygląda tak, jak nastolatek (którym jest) grający z dorosłymi. Nie wiem czy musi podpakować czy nauczyć się rekompensować swoje braki fizyczne, ale na razie bardzo łatwo go nakryć czapką zarówno, gdy gra w ofensywie, jak i defensywie. Niestety, na dłuższą metę nie daje rady w tak fizycznej lidze.

wolfy 18.02.2022 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1578497)
Ten mecz może i musi dać wiele odpowiedzi.

Nie mówię nawet o wyniku, bo on jest ponad wszystkim.

Na pewno jednak po nim zapada decyzję transferowe. Brzęczek z Pasiecznym słusznie że wstrzymali ruchy, bo najgorsze co mogl zrobić trener to pokazać że obecni zawodnicy się nie nadają, a jednocześnie liczyć na nich w meczu z Łęczna.

Ja bym wyszedł składem:

Bieganski- Gruszkowski, Colley, Frydrych, Hanousek- Hugi, Zukov, Skvarka, Savic, Hugi - Ondraszek

Fernandez podobno nie gotowy od 1 minuty

Hugi obu skrzydeł na raz nie da rady zrobić. Ondraszek wg Guli ma siłę na 30 minut.
Nasza kadra jest katastrofalnie złożona co wychodzi przy próbie złożenia sensownej jedenastki.

Elendil 18.02.2022 12:57

Najwazniejsze to nie stracic bramki, trzymac szczelnie defensywę i liczyć na dobre SFG. Bo atak mamy tak słaby, że tu żaden cudotwórca nie pomoże. Z przodu to po prostu każdy jest do wymiany, ale to i tak najwcześniej w kolejnym okienku.

robert777 18.02.2022 13:00

Jak Skvarka tak będzie biegał jak na tym filmiku z tt to czuję że będzie gładkie 3-0

AgresywnyChomik 18.02.2022 13:16

Bieganski

Gruszkowski Colley Frydrych Ring

Zukov Fazlagic
Savic
Hanousek Hugi

Kliment/Ondrasek/Fernandez

magik1906 18.02.2022 13:36

statystyka przed meczem tsw - gks

1 Załącznik(ów)
Hejka,
zrobiłem krótki film z statystyką meczu Wisła Kraków - Górnik Łęczna.
Być może kogoś zainspiruje do jakiegoś fajnego wniosku przed meczem.
W kontakcie, dajcie lajka jak fajne. dzieki.

https://youtu.be/d2-RJdS_qIg

wislak2214 18.02.2022 15:02

[QUOTE=magik1906;1578508]Hejka,

https://youtu.be/d2-RJdS_qIg[/QUOJ

Jest potencjał, rozwijaj się w tym kierunku ;)

Karherop 18.02.2022 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1578501)
Hugi obu skrzydeł na raz nie da rady zrobić. Ondraszek wg Guli ma siłę na 30 minut.
Nasza kadra jest katastrofalnie złożona co wychodzi przy próbie złożenia sensownej jedenastki.

Ostatnie zdanie tłumaczy czemu Hugi obskoczyl oba skrzydła.

Większość składu to efekt maszyny losującej.

Ondrasek podobno najlepiej wygląda na treningach i ma siły na cały mecz. Pewnie z braku laku on wyjdzie w tym meczu. Nie wyobrażam sobie dalejszej gry Klimentem, a na pewno nie w tym momencie.

ciacho 18.02.2022 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1578498)
Co wynika z innego jego problemu. Nie wiem czy potrafię dobrze ująć, ale wygląda tak, jak nastolatek (którym jest) grający z dorosłymi. Nie wiem czy musi podpakować czy nauczyć się rekompensować swoje braki fizyczne, ale na razie bardzo łatwo go nakryć czapką zarówno, gdy gra w ofensywie, jak i defensywie. Niestety, na dłuższą metę nie daje rady w tak fizycznej lidze.

Niestety masz rację. Gdyby chociaż miał ponadprzeciętną szybkość i zwrotność to może rekompensowałoby to jego mizerne warunki fizyczne i to że każdy kontakt z przeciwnikiem ciało w ciało to strata i gleba.

maciekkk 18.02.2022 17:21

Wystarczy, że zaczniemy grać bardziej bezpośrednio, a nie ze każda piłka do nogi i Kliment zacznie wyglądać lepiej, zobaczycie. Póki co to wszytko graliśmy do nogi, powoli, oglądałem kilka meczów Slovacko z Klimentem i fajnie się odnajdował w grze przy podaniach na wolną przestrzeń. Co prawda dałbym mu teraz odpocząć ze dwa mecze, ale jak zmienimy sposób rozgrywania akcji to nie przekreślałbym go jeszcze.

czaro 18.02.2022 17:27

Ostatni raz na mecze Wisły czekałem dwa-trzy razy rok temu na wiosnę, jak mieliśmy gegenpressować i później na dwa pierwsze mecze Guli. Po drugim już się zraziłem.

Musimy wygrać, chociaż będzie to trudne. Podobnie trudne będzie urywanie punktów w kolejnych meczach i budowanie formy na ostatnią fazę sezonu. Jeśli wygramy, będzie ciśnienie na Legię.

Możliwości zmiany jedenastki są niestety bardzo ograniczone, bo wielu zawodników podobno nie jest gotowa kondycyjnie na 90 min.

Zagramy 4-5-1 z Ondraskiem w ataku. Zgaduję też, że z Fernandezem/Savicem za nim (obojętne kogo Brzęczek wystawi, żaden nie ma siły na 90 min. i będą się zmieniać), ale nie zdziwię się, jeśli jednak szansę dostanie Skvarka. Chociaż Starzyński jest kompletnie bezproduktywny, zgaduję, że Brzęczek będzie go pchał do składu i z czasem może nawet odbuduje - ale czy już teraz, nie wiem.

wolfy 18.02.2022 18:57

Chwila - jakim cudem większość nie ma sił na 90 minut? Rozumiem Ci co chorowali, ale co reszta robiła na tym zgrupowaniu?
Skąd w ogóle takie informacje?

AgresywnyChomik 18.02.2022 19:13

Tak apropos ktos cos slyszal o wynikach badn wydolnosciowych?

Arkadiusz.Czerepach 18.02.2022 20:05

jesli Savic , czyli zawodnik który jest u nas chyba jeszcze od Skowronka , nie ma siły na 90 minut , to to jest komproimitacja calego naszego sztabu medyczno- motorycznego

AgresywnyChomik 18.02.2022 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1578525)
jesli Savic , czyli zawodnik który jest u nas chyba jeszcze od Skowronka , nie ma siły na 90 minut , to to jest komproimitacja calego naszego sztabu czesko-słowackiego

Poprawilem.

magik1906 18.02.2022 22:49

1 Załącznik(ów)
[QUOTE=wislak2214;1578510]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez magik1906 (Post 1578508)
Hejka,

https://youtu.be/d2-RJdS_qIg[/QUOJ

Jest potencjał, rozwijaj się w tym kierunku ;)

dzieki, taka wiadomosc to lepsze co niz diamenty.
ja dodam tylko:
"
mozesz wiecej niz myslisz. Trzeba zrobic PIERWSZY KROK, aby spelnic swoje najwieksze marzenie. Aby rozegrac 100. mecz, trzeba kiedys po raz pierwszy wybiec na murawę.
"

Drozd 19.02.2022 10:06

Oszołom Hyballa kazał biednym piłkarzykom biegać, katował ich na treningach, ostatnio zupełnym przypadkiem pojawił się w zaprzyjaźnionych mediach wywiad z Lisam na temat Hyballi, że komuś faka pokazał, a innemu gołą dupę no świr przedszkolak, dobrze że go w Wiśle nie ma, brzmiała pointa. Ktoś taki nie pasuje do kultury i pełnego profesjonalizmu który u nas panuje od zawsze.

Dlatego o ile w pierwszych meczach zeszłej rundy siły do biegania zostało po oszołomie, tak teraz wróciliśmy do dobrze znanego zdychania w 60 minucie. Trzy dni wolnego po meczu to przecież nasza norma.

Jeżeli jest jakiś element o który należy się obawiać w kontekście spadku to właśnie ten.

Z Łęczną będzie to szybko widać czy puchniemy czy nie...

krysztal 19.02.2022 10:39

Nie że komuś faka pokazał tylko że się tak witał.Jednym takie zachowanie nie przeszkadza,innym jak widać nawet imponuje.Dla większości jednak to znak że delikwent powinien udać się do specjalisty.Różni są ludzie i różne opinie.Trzeba się z tym pogodzić.Jeden lubi oglądać walkę bokserską inny jak się dwóch karłów w klatce napierdala

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl