The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2022, 16:13
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko czy jeżeli w szatni jest tak hujowo jak można usłyszeć to czy Sobolewski będzie się chciał w tym babrać
A mozesz dac wiecej info na temat tego, co dzieje sie w szatni? Bo ze pilkarze za Gule umierac nie zamierzaja, to jak na dloni widac.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.02.2022, 16:19
przynajmniej Skvarka powinien, tak ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.02.2022, 16:34
Jeżyk napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie twierdzicie, ze Sobol to moze ogarnac? Przeciez nie ma zadnego doswiadczenia - a to ktore ma to nie swiadczy za dobrze o jego warsztacie trenerskim… Nam potrzeba na teraz kogos z doswiadczeniem ktory sama taktyka jest w stanie druzynie pomoc
Sobol podobno umie budować szatnie mentalnie. W Płocku grał brzydko i minimalistycznie, ale pragmatycznie. Ale zgadzam się z Tobą, że to może być mało, bo Gula wyleci pewnie za tydzień albo za dwa, kiedy już trudno będzie coś zbierać.

Na fotografiach z wczoraj obok Błaszczykowskiego siedzą Sobol, Wasilewski i Brożek. Wiem, że to sci-fi, ale spiszę tu swoją pierwszą myśl: a co, gdyby przejął nas Sobolewski, a ci dwaj byli jego asystentami? Zdaje się, że oni się wcale nie palą, to przesądza. Natomiast argument, że to są koledzy Błaszczykowskiego, więc na dłuższą metę skończyłoby się patologią, niweluje argument, że kibice by się jarali, a klub lubi działać pod publiczkę. I musi coś zrobić, bo kibice wściekli.
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.02.2022 o godz. 16:43.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.02.2022, 16:40
czaro napisał(a):Wyświetl post
Sobol podobno umie budować szatnie mentalnie. W Płocku grał brzydko i minimalistycznie, ale pragmatycznie. Ale zgadzam się z Tobą, że to może być mało, bo Gula wyleci pewnie za tydzień albo za dwa, kiedy już trudno będzie coś zbierać.
To pieprzenie że nie będzie czego zbierać. Wciąż mamy przed sobą mecze u siebie z Płockiem, Warta, Piastem czy Jagiellonia.

Sobol miałby wg mnie głównie trudność przez multi-kulti w szatni. To trochę co innego niż (głównej) starzy ligowcy w Płocku.
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Od: 08.2011

Stary 13.02.2022, 16:43
W sumie przydaliby się teraz w składzie doświadczeni ligowcy a takich (poza Sadlokiem i Ondraskiem) brakuje
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.02.2022, 16:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To pieprzenie że nie będzie czego zbierać. Wciąż mamy przed sobą mecze u siebie z Płockiem, Warta, Piastem czy Jagiellonia.

Sobol miałby wg mnie głównie trudność przez multi-kulti w szatni. To trochę co innego niż (głównej) starzy ligowcy w Płocku.
Ok, może pieprzenie, ale wynika z autentycznej obawy. I czy nie jest tak, że te zespoły są od nas dużo lepsze, więc raczej urywalibyśmy punkty, a nasi rywale w walce o utrzymanie mają łatwiejszy terminarz?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.02.2022, 16:55
Z Łęczną choćby Kmiecik a później Wujo albo Nawałka w wersji z Zabrza bez udziwnień

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.02.2022, 16:58
jak nie wygramy z Leczna i Guli za to nie wypier.dola to uznam, ze Trio robi to z premedytacja i nie zalezy im na klubie, nie bedzie zadnego wytlumaczenia
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.02.2022, 16:59
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ok, może pieprzenie, ale wynika z autentycznej obawy. I czy nie jest tak, że te zespoły są od nas dużo lepsze, więc raczej urywalibyśmy punkty, a nasi rywale w walce o utrzymanie mają łatwiejszy terminarz?
To jest Polska Liga. Jakoś po zwolnieniu Hyballi udało się wygrać w Gliwicach z Piastem który walczył o puchary.

To dowodzi tyle, że nawet przy porażce z Łęczna, to jest co zbierać, tylko trzeba dokonywać szybkich zmian.

I trudno. Nie pierwszy i nie ostatni raz popełniono błędy. Nie zamierzam ich tłumaczyć, ale jeśli słyszę głosy " niech trio odda klub" to wydaje mi się że piszą to osoby którym był na rękę wcześniejszy układ z Saparata na czele.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.02.2022, 17:12
ale jeśli słyszę głosy " niech trio odda klub" to wydaje mi się że piszą to osoby którym był na rękę wcześniejszy układ z Saparata na czele.
Nie wiem, czy takie osoby są aktywne w sieci. Prędzej piszą to głupcy (komu klub trio miałoby oddać?). Ale tak, jest to idiotyczne i krzywdzące.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2022, 18:07
To jest Polska Liga. Jakoś po zwolnieniu Hyballi udało się wygrać w Gliwicach z Piastem który walczył o puchary.

To dowodzi tyle, że nawet przy porażce z Łęczna, to jest co zbierać, tylko trzeba dokonywać szybkich zmian.

I trudno. Nie pierwszy i nie ostatni raz popełniono błędy. Nie zamierzam ich tłumaczyć, ale jeśli słyszę głosy " niech trio odda klub" to wydaje mi się że piszą to osoby którym był na rękę wcześniejszy układ z Saparata na czele.
Jasne, niech marnują więcej czasu z czeskim magiem, a nuż się uda zachować twarz. To przecież najważniejsze.

Gula jest do wyjebania na wczoraj, dosłownie. Z Pasiecznym można poczekać do końca okienka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.02.2022 o godz. 18:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.02.2022, 18:21
...
Oczywiscie ze trio powinno nadal rządzić za duzo im zawdzieczamy.

Co do trenera to powinien zostac wyjebany na jesieni ale stety niestety Bieganski wybronil derby i sie sportowo staczamy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 13.02.2022, 18:34
liczę jutro na pozytywne info
Odpowiedz cytując
czesnik
Member

Od: 03.2004

Stary 13.02.2022, 19:05
Sytuacja w drużynie zainspirowała mnie do napisania pierwszego posta od pewnie piętnastu lat.

Nie chcę bronić Guli, nie wiem jak wygląda sytuacja w szatni ale moim zdaniem 95 % winy leży po stronie zarządu.

wyobraźcie sobie, że jesteście trenerami i dostajecie info od dyr. sportowego że sprzedają najlepszego skrzydłowego. Trener miał tego świadomość, przesuwa na skrzydło innego zawodnika. W tym samym okienku sprzedają środkowego pomocnika (którego sami im nagraliście) a do tego po rozpoczęciu rundy oznajmiają, że w sumie najlepszy strzelec też odchodzi...

Przecież tego nie ogarnie nawet Klopp z Guardiolą.

Gula jest penie dobrym fachowcem, ale w tym klubie nikt nie da rady.
hoolies ain't no good and U know it's true

FAIRPLAY - WE'RE GONNA MAKE IT
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.02.2022, 19:08
czesnik napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja w drużynie zainspirowała mnie do napisania pierwszego posta od pewnie piętnastu lat.

Nie chcę bronić Guli, nie wiem jak wygląda sytuacja w szatni ale moim zdaniem 95 % winy leży po stronie zarządu.

wyobraźcie sobie, że jesteście trenerami i dostajecie info od dyr. sportowego że sprzedają najlepszego skrzydłowego. Trener miał tego świadomość, przesuwa na skrzydło innego zawodnika. W tym samym okienku sprzedają środkowego pomocnika (którego sami im nagraliście) a do tego po rozpoczęciu rundy oznajmiają, że w sumie najlepszy strzelec też odchodzi...

Przecież tego nie ogarnie nawet Klopp z Guardiolą.

Gula jest penie dobrym fachowcem, ale w tym klubie nikt nie da rady.
Sorry, nie zauważyłem w tym, co napisałeś, żadnego usprawiedliwienia dla:
- kuriozalnych decyzji personalnych trenera,
- widocznych gołym okiem problemów z fizycznością (i chyba też psychiką) u wszystkich piłkarzy,
- braku jakiegokolwiek pomysłu na grę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.02.2022, 19:23
WUJA PRZYJDŹ !!!!!!!!111111111111oneooneoneoenoeneo )))))))))
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.02.2022, 19:28
czyli jak już sie robi naprawdde smród , to zawsze można przytoczyć narracje że krytykowanie zatapinia klubu przez niekompetentnych decyzyjnych , to znaczy że sharks , sarapata etc ?

to już naprawde załosne
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2022, 19:32
I teraz nie wiadomo jakiemu scenariuszowi kibicować:
1. Wygrana z Łęczną (pewnie po jakimś mega farcie, bo w odmianę drużyny nie wierzę), Gula zostaje i dalej męczymy bułę i modlimy sie o utrzymanie, ale jednak 3 punkty do przodu,
2. wpier..l z Łęczną i Gula zasłużony wylot, ale my bez punktów i jedną nogą w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.02.2022, 19:32
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Sorry, nie zauważyłem w tym, co napisałeś, żadnego usprawiedliwienia dla:
- kuriozalnych decyzji personalnych trenera,
- widocznych gołym okiem problemów z fizycznością (i chyba też psychiką) u wszystkich piłkarzy,
- braku jakiegokolwiek pomysłu na grę.
Sorry, ale dostał skład drewna i papy, do tego część niezdolna do gry na tym poziomie - a on gra tylko swój czeski film. Do tego ma grać młodzieżą.

Przede wszystkim - kompromitacja trio, potem Pasiecznego i na końcu Guli.
Przy czym Gula do wyjebania, ale dlatego że nie ma pojęcia jak należy grać tak beznadziejnym składem i stracił szatnię.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.02.2022, 19:37
Co najważniejsze w poprzedniej rundzie kiedy jeszcze był i Yaw i Ashraf też nie było widać efektów "pracy" trenera.

Natomiast obecny stan drużyny to jak najbardziej wina zarządu, ale nie chodzi o transfery tylko o całokształt. Czyli wszechogarniający minimalizm i tumiwisizm.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.02.2022, 19:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale dostał skład drewna i papy, do tego część niezdolna do gry na tym poziomie - a on gra tylko swój czeski film. Do tego ma grać młodzieżą.

Przy czym Gula do wyjebania, ale dlatego że nie ma pojęcia jak należy grać tak beznadziejnym składem i stracił szatnię.
Skład jest słaby, trener jest słaby, trio jest słabe, dyrektor sportowy jest z jakiegoś kosmosu. Stan na ten moment.

Choć znając życie szrot niezdolny do gry na tym poziomie przejdzie potem do Pogoni, Radomiaka albo innej Stali i okaże się tam, że potrafi grać na poziomie wybijającego się ligowca.

Idę się napić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.02.2022, 19:45
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Skład jest słaby, trener jest słaby, trio jest słabe, dyrektor sportowy jest z jakiegoś kosmosu. Stan na ten moment.

Choć znając życie szrot niezdolny do gry na tym poziomie przejdzie potem do Pogoni, Radomiaka albo innej Stali i okaże się tam, że potrafi grać na poziomie wybijającego się ligowca.

Idę się napić.
Ja liczę (moźe naiwnie) że przy innej taktyce mogą grać lepiej. Warta i Łęczna grają lepiej od nas i to znacząco, a gwiazd tam nie ma.
Ale kończymy "krakowską piłkę" i słabi juniorzy - ława.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 13.02.2022, 19:56
taki zły skład, że połowa z nich by nagle zaczęła prezentować się bardzo dobrze w innych klubach, gdyby tylko odeszli... Sorry, problem naszej gry to sam pomysł na nią, a w zasadzie brak JAKIEGOKOLWIEK. A za to już odpowiada trener, nie Skarvka ani Kliment.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2022, 20:04
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...isla-krakow-sa
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2022, 20:05
Here we go again...
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 13.02.2022, 20:15
Czyli od nowa. Runda bez oceny bo transfery pod Gule i jego okres przygotowawczy ble ble ble...
Kiedy tu będzie normalnie.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.02.2022, 20:26
Mam nadzieję, że następcą nie będzie Sobol, bo choć to chyba mój ulubiony piłkarz z czasów Wisły Cupiała, to jest to zbyt niedoświadczony trener by dawać mu drużynę w takim rozkładzie, w której nic nie funkcjonuje. Mam po prostu wątpliwości, czy będzie w stanie coś zrobić.

Zobaczymy kogo wymyślą...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.02.2022, 20:28
Rozum: Adam Nawałka

Serce: Radek Sobolewski

Finanse: Jerzy Brzęczek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Garret napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że następcą nie będzie Sobol, bo choć to chyba mój ulubiony piłkarz z czasów Wisły Cupiała, to jest to zbyt niedoświadczony trener by dawać mu drużynę w takim rozkładzie, w której nic nie funkcjonuje. Mam po prostu wątpliwości, czy będzie w stanie coś zrobić.

Zobaczymy kogo wymyślą...
Jaki niedoświadczony? Wislę Płock ile prowadził?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

wolfy napisał(a):Wyświetl post

Sorry - Gula powinien ogarnac, jakich ma pilkarzy i dobrac taktyke do ich mozliwosci.

Jakby dostal pilkarzy z Wisly 1999 - 2003 to mowiono by ze jego tesciowa moglaby prowadzic Wisle - takie gadanie.

Dla mnie wplyw tego goscia byl zerowy w rozwoj , taktyke itp

Wg mnie madry trener reaguje, dostosowuje klocki tu jakby nie bylo zadnej reacji - wszyscy dzien za dniem grali coraz gorzej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów