The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2022, 22:02
Kerherop : wcale klienta nie bronię, już jak przychodził to byłem mocno sceptyczny - tylko potwierdził moje niskie oczekiwania. To, że przy Gutkovskisie przypomina produkt piłkarsko-podobny to nie jest żaden atut, naprawdę

Klient mi zaimponował troszeczkę tylko w pierwszych meczach, zaraz po przyjściu. Coś tam strzelał, walczył. Z resztą podobnie Skvarka. I cała Wisła Guli

A potem równia pochyła.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2022, 23:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Już śmiga po tt bodajże 6 screenów z tego meczu obrazujące, że 90% groźnych sytuacji dla Rakowa to zasluga jednego pana.

Na miejscu Colleya bym się załamał mając takiego partnera w obronie

Nie wiem co tam wymyśli Gula w kolejnym meczu, ale pan Maciej Sadlok nie ma prawa wyjść na boisko.

@s1meone
Kliment robi wszystko żeby przyćmić wyczyny Sikorskiego sprzed 9 lat.
Jeden mecz - 22 straty, 0 odbiorów,. Nie ma pytań.

Napastnik Rakowa jest drewniany, ale zamieniłbym naszych 3 napastników na jednego z Rakowa
Trudno oceniać Klimenta obiektywnie przy tak słabej linii pomocy. Obawiam się, że w podobnej sytuacji żaden z napastników, którzy cos tu pokazywali w ostatnich 6 latach nie wyglądałby dużo lepiej. Jednak partnerujący chociażby Carlitosowi Imaz, Brlek czy nawet Boguski sprzed kilku lat, to "trochę" więcej niż Młyński, Plewka, Falzagić, Skvarka i Savić razem wzięci.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.02.2022 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.02.2022, 23:47
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Trudno oceniać Klimenta obiektywnie przy tak słabej linii pomocy. Obawiam się, że w podobnej sytuacji żaden z napastników, którzy cos tu pokazywali w ostatnich 6 latach nie wyglądałby dużo lepiej. Jednak partnerujący chociażby Carlitosowi Imaz, Brlek czy nawet Boguski sprzed kilku lat, to "trochę" więcej niż Młyński, Plewka, Falzagić, Skvarka i Savić razem wzięci.
Wiosna widziałem linie pomocy w zestawieniu Plewka, Zukov, Savic, Starzyński, Yeboah i wyglądała lepiej. Nawet wyłączając indywidualne popisy yawa, których wtedy nie było za dużo.

4/5 z tych gosci dalej gra w Wiśle. Tutaj nikt cudów nie oczekuje.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 08.02.2022, 00:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wiosna widziałem linie pomocy w zestawieniu Plewka, Zukov, Savic, Starzyński, Yeboah i wyglądała lepiej. Nawet wyłączając indywidualne popisy yawa, których wtedy nie było za dużo.

4/5 z tych gosci dalej gra w Wiśle. Tutaj nikt cudów nie oczekuje.
Chyba jednak oczekuje, bo na 16 wiosennych spotkań przegraliśmy 7 i zremisowaliśmy 4. Początek wiosny wyglądał bardzo fajnie, ale formuła zaczęła się wyczerpywać w 4-5 meczu, zanim jeszcze doszło do ekscesów Hyballi. O ile dobrze pamiętam już w okolicach spotkania z Wisłą Płock pojawili się na forum pierwsi, którzy przebąkiwali o jego zwolnieniu? Nie widzę w skrócie żadnej cudów poza "magią" Boguskiego https://www.youtube.com/watch?v=BqMYbQ-Yehk

Niby było to niedawno, ale w tym czasie wiele drużyn ekstraklasy poszło bardzo do przodu, my tymczasem w najlepszym razie stoimy w miejscu, a to oznacza, że właściwie się cofamy.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 08.02.2022 o godz. 00:49.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.02.2022, 00:54
W zeszłą wiosnę w pierwszych 8 kolejkach zdobyliśmy 14 punktów. W kolejnych 5 już po "jajeczku" 0 punktów. Od słynnego jajeczka się cofamy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 08.02.2022, 01:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W zeszłą wiosnę w pierwszych 8 kolejkach zdobyliśmy 14 punktów. W kolejnych 5 już po "jajeczku" 0 punktów. Od słynnego jajeczka się cofamy.
Podobnie jak rok wcześniej. To nic nie znaczy. A cofamy się od przejęcia klubu przez trio. Trochę szkoda, ze Hyballa eksplodował, bo to pożywka dla teorii spiskowych i mitów, że mogło być lepiej, tylko popsuła się atmosfera.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.02.2022, 03:47
Porażka z Rakowem była raczej sprawą oczywistą. Czekam na wyniki najbliższych dwóch meczy i wtedy będzie można coś powiedzieć, jeśli nie zrobimy 3-4 pkt. przy pokazaniu choć trochę składnej gry to miłościwie nam panujący będą mieli poważną zagwozdkę.
Powód: gra
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 08.02.2022 o godz. 03:48.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.02.2022, 09:10
Najwiekszy zarzut do druzyny za mecz z Rakowem to, ze nie probowala nawet grac w pilke.

Tego sie nie da w zaden sposob wytlumaczyc.
Przyjelismy takte ala Simeona w Madrycie, ale tam Atletico potrafi wyprowadzac skladne ataki.
Skala ligi i umiejetnosci jest wlasciwa.
My nawet nie probowalismy w pilke grac.

Dlugo bronilem Guli, ale pewnych rzeczy bronic sie nie da. Jesli wychodzi przeciwnik, wcale nie jakis straszny w tym co prezentuje, i my nie potrafimy sklecic kilka akcji, a jedyna sytuacja, ktore byla sam na sam to efekt przypadkowych zagran to oznacza, ze mamy duzy problem. Gdzie on jest to juz zupelnie osobna kwestia.

Ja osobiscie nie rozumiem decyzji personalnych, stawianie ciagle na tych samych zawodnikow. Jest takie powiedzenie, ze robiac cos ciagle tak samo nie mozna spodziewac sie innego efektu koncowego.

Mam nadzieje, ze Gula sie zastanowi, wstrzasnie porzadnie zespolem robiac konkretne zmiany w skladzie.

I moim zdaniem kazdy nastepny mecz z dwoch nadchodzacych powinien byc meczem o zycie dla Guli. Proste ultimatum - albo dwa razy wygrywasz, albo nara.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.02.2022, 09:51
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak rok wcześniej. To nic nie znaczy. A cofamy się od przejęcia klubu przez trio. Trochę szkoda, ze Hyballa eksplodował, bo to pożywka dla teorii spiskowych i mitów, że mogło być lepiej, tylko popsuła się atmosfera.
Oczywiście, że znaczy, rok wcześniej była przerwa na pandemię i to mogło mieć wpływ na formę. W zeszłym roku przerwa była tylko na reprezentację przed podbeskidziem. W tabeli był spokój, a tu trener oszołom zrobił obóz kondycyjny w trakcie rundy. Debil dwa razy dziennie kazał trenować i jajeczka zjeść nie pozwolił bo niby mecz na drugi dzień. No wariat. To się mu pokazało kto tu rządzi, zawsze można powiedzieć, że nas zajechał, a co... Te pięć przegranych to jego wina. Na końcu się okazuje że w całej operacji bierze udział grający prezes.
":
Teoria spiskowa? Przepraszam ale najbardziej prawdopodobna, a zapalnikiem był Kuba bo "negocjował całą noc" nie przyszedł na trening i był bardzo zdziwiony, że to wywołało konsekwencje. Gdyby pojął że taka sytuacja jest przykładem dla reszty, że nie ma świętych krów i jak nie przychodzisz na trening (bez znaczenia co jest powodem) to trener ma prawo jakoś zareagować. To wszystkich by to zmotywowało. A Kuba postanowił udowodnić kto tu rzadzi.

Efekty tego ciągną się do dzisiaj... Myślisz że Gula nie zna tej historii? Może dlatego pół zeszłej rundy bał się cokolwiek powiedzieć o postawie kopaczy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 08.02.2022, 10:57
Umówmy się .... zagraniem meczu zasługującym na miano KABARETU była 300% sytuacja Klimenta, Sadlok zajmuje drugie również zaszczytne miejsce.

PS: Wole Boguskiego w napadzie niż Klimenta
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.02.2022 o godz. 11:02.

Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 08.02.2022, 10:59
Wolę Belotte niż klimenta, ba Darci-ego! (ziomek brasilii)
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.02.2022, 11:30
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Umówmy się .... zagraniem meczu zasługującym na miano KABARETU była 300% sytuacja Klimenta, Sadlok zajmuje drugie również zaszczytne miejsce.

PS: Wole Boguskiego w napadzie niż Klimenta
Pisałem że będziecie Boguskiego ostatnie sezony dobrze wspominać przy tym szrocie jaki sprowadzają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2022, 11:51
To może być uwaga do tych co chamsko bez szacunku jechali po Rafale, ja byłem przez cały czas świadom jego spadku spowodowanym wiekiem. Nie raz pisałem, że wystawiłbym go w 1 składzie w miejsce jednego z ówczesnych łamag.

Największym hejterem Boguskiego był/jest Wehrmacht
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.02.2022 o godz. 11:58.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.02.2022, 13:02
To może być uwaga do tych co chamsko bez szacunku jechali po Rafale, ja byłem przez cały czas świadom jego spadku spowodowanym wiekiem. Nie raz pisałem, że wystawiłbym go w 1 składzie w miejsce jednego z ówczesnych łamag.

To jest dramat, ale nie wiem czy Boguski nie przydałby się nam dzisiaj przy tym szrocie wywalającym poza skalę...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 08.02.2022, 13:11
Niczym Dani Alves w Barcelonie
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 08.02.2022, 13:59
Oczywiście, że znaczy, rok wcześniej była przerwa na pandemię i to mogło mieć wpływ na formę. W zeszłym roku przerwa była tylko na reprezentację przed podbeskidziem. W tabeli był spokój, a tu trener oszołom zrobił obóz kondycyjny w trakcie rundy. Debil dwa razy dziennie kazał trenować i jajeczka zjeść nie pozwolił bo niby mecz na drugi dzień. No wariat. To się mu pokazało kto tu rządzi, zawsze można powiedzieć, że nas zajechał, a co... Te pięć przegranych to jego wina. Na końcu się okazuje że w całej operacji bierze udział grający prezes.
":
Teoria spiskowa? Przepraszam ale najbardziej prawdopodobna, a zapalnikiem był Kuba bo "negocjował całą noc" nie przyszedł na trening i był bardzo zdziwiony, że to wywołało konsekwencje. Gdyby pojął że taka sytuacja jest przykładem dla reszty, że nie ma świętych krów i jak nie przychodzisz na trening (bez znaczenia co jest powodem) to trener ma prawo jakoś zareagować. To wszystkich by to zmotywowało. A Kuba postanowił udowodnić kto tu rzadzi.

Efekty tego ciągną się do dzisiaj... Myślisz że Gula nie zna tej historii? Może dlatego pół zeszłej rundy bał się cokolwiek powiedzieć o postawie kopaczy.
Kwestia z Hyballą nie mogła się udać. Teraz wiemy, że ma bardzo, bardzo trudny charakter i jeśli idzie coś nie po jego myśli, wybucha. Zapalnikiem mogło być cokolwiek, ale głównym powodem, który dał początek lawinie były wyniki sportowe. Nam po prostu, po początkowym zaskoczeniu, bardzo szybko przestało iść, stad rosnąca frustracja trenera i coraz bardziej chore sytuacje.

Nie jestem zwolennikiem tego, żeby trenerzy dzielili się swoimi uwagami na temat piłkarzy na forum publicznym. Istotne jest to o czym rozmawiają za zamkniętymi drzwiami.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.02.2022, 14:44
Szatnia to są zamknięte drzwi, kto wynosił co się dzieje w szatni do mediów?

Napisałem jak było z wynikami 14 punktów w 8 meczach. Zobaczymy ile teraz będzie.

Jak miał trudny charakter to trzeba mu było podziękować po rundzie. Problem był inny, trzymał krotko kopaczy i to dawało efekty na boisku. Czy jakiś kibic przyjąłby wywalenie trenera chama, ale mającego wyniki? Wątpię. Dlatego po "jajeczku" średnia spadła z 1,5 do 0,25 na mecz. Klub potrafił złamać wszystkie święte zasady, stracić kupę kasy za miejsce w lidze byle tylko pogorszyć wyniki i mieć pretekst do zwolnienia. Koszmar. Oczywiście to wszystko teoria spiskowa .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.02.2022 o godz. 15:27.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.02.2022, 14:57
Wykupmy Boguskiego, przywróćmy Brożka. Proszę, niech saga trwa.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.02.2022, 15:16
czaro napisał(a):Wyświetl post
Wykupmy Boguskiego, przywróćmy Brożka. Proszę, niech saga trwa.
To ma być śmieszne?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.02.2022, 19:09

..
Szczerze? Dla mnie wygrywa Cisse, który stwierdził ".......ę, nie biegnę dalej, mam wyjebane". Dla mnie to kpina. Gość ledwo przyszedł i zamiast się pokazać to odwala takie coś. Jak my ściągamy takich grajków bez ambicji to nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 08.02.2022, 19:13

Jasne to kogo jeszcze odkopiemy? A tak poważnie to przecież wiesz ze Boguś z racji wieku na Wisłe już się nie nadawał. Pomijam te miernoty które ktoś sprowadził, bo zarówno one jak i osoba odpowiedzialna za te transfery powinni być wywiezieni na rogatki Krk z zakazem oglądania się za siebie. Wedle mnie powinien dostać jakaś funkcje w klubie czy może w Akademi. Napewno coś by się znalazło Ale PIŁKARSKO czy Wisła to przytułek?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 08.02.2022, 19:16
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Szczerze? Dla mnie wygrywa Cisse, który stwierdził ".......ę, nie biegnę dalej, mam wyjebane". Dla mnie to kpina. Gość ledwo przyszedł i zamiast się pokazać to odwala takie coś. Jak my ściągamy takich grajków bez ambicji to nie mam pytań.
W dodatku po znajomości, wykorzystując nadzwyczajne kontakty KB .
Ostatnio edytowane przez Kurz : 08.02.2022 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2022, 20:33
Wspomniałem o tym w moim pierwszym poście po meczu - tez nazwałem to kabaretem, chyba faktycznie przebija Sadloka, ale daje tej akcji nr 2, trójeczka w takim razie dla Sadloka, złoto wciąż dla Klimenta.

PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Jasne to kogo jeszcze odkopiemy? A tak poważnie to przecież wiesz ze Boguś z racji wieku na Wisłe już się nie nadawał. Pomijam te miernoty które ktoś sprowadził, bo zarówno one jak i osoba odpowiedzialna za te transfery powinni być wywiezieni na rogatki Krk z zakazem oglądania się za siebie. Wedle mnie powinien dostać jakaś funkcje w klubie czy może w Akademi. Napewno coś by się znalazło Ale PIŁKARSKO czy Wisła to przytułek?
Nie no... ja to napisałem jako ciekawostkę i podkreślenie łamagarstwa Klimenta, że nawet emeryt Boguś dałby więcej...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.02.2022 o godz. 20:35.

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.02.2022, 23:33
To ma być śmieszne?
Mamy inne poczucie humoru.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.02.2022, 23:58
Bierze przykład z kolegów. To niestety jest najsmutniejsze.

Sadlok zamiast trzymac linie spalonego przy bramce na 2-0 krzyczy na kolegów żeby wyszli do przodu. No pożal się boze. Jeden wielki dyrygent, drugi na wyjebce, trzeci notuje same straty w meczu, inny unika kontaktów.

Jak tam jeden z drugim się nie weźmie w garść i nie będzie patrzył na siebie to widzę ciężary w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.02.2022, 11:05
Dokładnie o to chodzi !!

Równanie w dół zamiast w górę. Dlatego Taki kapitan to kula u nogi dla wszystkich. I nie tylko w meczu to samo jest na treningu. Jaki młodzi mają przykład? Ale nie można się pewnie odezwać bo to kolega właściciela.

Ktoś tu wrzucił filmik ze zgadywaniem ciekawostek o naszych zawodnikach. W parze z Sadlokiem był Plewka. Popatrzcie sobie o czym cały czas była mowa. Nawet w takiej sytuacji.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 09.02.2022, 11:37
Ja jestem ciekaw czy po takich meczach jest odprawa, na ktorej na wideo panowie sobie ogladaja swoje babole, chu()&we zagrania, zle ustawienia etc. Bo z Rakowa to tak na luzie mozna caly dzien o tym rozmawiac.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.02.2022, 13:00
Nie no akurat z Sadlokiem to Drozd ma absolutną rację
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 09.02.2022, 13:03
...
Ktoś tu wrzucił filmik ze zgadywaniem ciekawostek o naszych zawodnikach. W parze z Sadlokiem był Plewka. Popatrzcie sobie o czym cały czas była mowa. Nawet w takiej sytuacji.
O czym była mowa? Doprecyzuj o co chodzi?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów