|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Facet ograny nawet bardziej niż Falzganic, choć rówieśnik. Z tego samego zespołu Lech ściągnął w tym okienku napastnika. Ich klub ma finansowe problemy, więc podobno jest do wyciągnięcia. Norweski dziennikarz twierdził, że jeśli Wisła naprawdę go chce to się dogadają. W podsumowaniach posezonowych wybrany najlepszym defensywnym pomocnikiem ligi norweskiej (under-23.) Fajnie że inwestujemy w młodych, choć też nie powiem, że powinno być też miejsce dla lidera w "średnim wieku" co mógłby z miejsca porozsadzac po kątach rywali. Ciekawostka: Enis i Skvarka grali razem cały sezon 18/19 w Żylinie. Skvarka na 10, Enis na 6. Ciekawe na zaprocentuje to teraz w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.01.2022 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie szukamy. Norwega negocjuja, ale duzo kasiory chca jak za kogos kto ma w grudniu koniec kontraktu.
Swoja droga to bardzo dobrze to okienko wyglada pod wzgledem przygotowania. Widac, ze kontraktujemy tych zawodnikow, ktorych chcemy. Jest transfer out i zaraz transfer in. Nie ma rozpaczliwego szukania nastepcy. To chyba pierwsze takie okienko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Koncewicz-Żylka musi pójść na wypożyczenie ale co my możemy zaoferować Hoyo-Kowalskiemu? Na przyszły sezon mając Frydrycha, Uryga, Colleya i Szotę pod kontraktami?! ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Póki co 17 spotkań i 1330 minut po 1 rundzie. Nie jestem jakimś mega fanem Szoty, ale po pierwsze potrzebujemy "glebie składu" także tych n-tych zawodników w kadrze, Polaków, o mocnej mentalności i gości którzy nie odpadną przy pierwszej lepszej rywalizacji. Nad cechami piłkarskimi się nie wypowiadam, bo już kiedyś oddaliśmy słabego wychowanka, obrońcę, 22 letniego do Płocka i widzieliśmy jak się rozwinął. Szota też będzie tylko lepszy niż jest teraz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale na jakiej podstawie to miejsce? Może po wypożyczeniu do 2 ligi teraz przyszedł czas na wypożyczenie do pierwszej? Chyba lepiej żeby gdzieś grał niż u nas robił za czwartego stopera przyspawanego do ławki.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 23.01.2022 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Chyba że ma pełnić rolę 5-tego stopera, analogicznie do Szoty w tym sezonie, który z 5 miejsca wskoczył na 2. To natomiast nawet zabawne że startujemy tą rundę z 6 stoperami. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przedluzyli z Szotą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja bym jeszcze przedłużył Sadloka do 2025. Razem z Szotą są jak Flip i Flap, jak Blues Brothers, jak Karol Krawczyk i Norek.
Rozbicie tego kultowego duetu byłoby zbrodnią. Po tym ile razem dali radości kibicom. Fakt, może nie akurat Wisły Kraków, ale jednak. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
Szkoda, że nie uwzględniała ona 2 faktów: 1. info od Migi z początku stycznia o odrzuceniu oferty za Aszrafa 2. ból ucha Pozwolę więc sobie ją uzupełnić o te fakty, tak by przestała być wyłącznie baśnią, a bardziej oddała rzeczywisty przebieg zdarzeń. [korekty wpisane pogrubieniem] - siema Wisla.Oferujemy 1 mln dolarów za Aszrafa. - Siema Araby. Odrzucamy (zaczyna boleć ucho) ... (teraz nadchodzą kolejne oferty Arabów na rozmaite kwoty w ratach) ... - No Wisla, mozemy wam dac 2,7 mln $ i procent od kolejnego transferu. 10 proc Wam damy. - OK, sprzedany. KONIEC **************** Podsumowując, napiszę jeszcze raz to co już pisałem, klauzula w kontrakcie Aszrafa była tylko narzędziem do podbijania ceny dla Arabów. Potem przez chwilę miała funkcję dupochronu dla włodarzy Wisły. Bo tylko oni zyskiwali na wypuszczeniu informacji o niej do przestrzeni publicznej, sprzedając w środku sezonu dwóch najlepszych graczy, słabo grającej drużyny z 13 miejsca w tabeli.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 24.01.2022 o godz. 00:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
https://demagog.org.pl/fake_news/bad...-na-zakazenie/ a rpopos https://sport.interia.pl/eksperci/pa...en,nId,5785686 lepiej niezaszczepionych zglaszac jako kontuzje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@bódyn: ten portal "demagog" to wg ciebie jaką ma wiarygodność? Rzuciłem okiem z ciekawości i IMHO mają sporę zakrzywienie czasoprzestrzeni
Albo jak wolisz: lekutko naciągają kołderkę w kierunku swoich interpretacji zdarzeń.DO WSZYSTKICH: jeszcze raz bardzo, bardzo proszę: to jest temat POLITYKA TRANSFEROWA. więc uprzejmie proszę WYPIER....LAĆ stąd z każda inna polityką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@tomytom podaj przyklad. Podaja fakty. Mozliwe ale fajnie by bylo podac przyklad. No chyab ze schodzimy na 'tak i juz'
A tak co do szkolenia mlodziezy w Wisle. najmlodsi zawodnicy w sezonie 2018/19 http://www.90minut.pl/misc2/stats-ek...2018-2019.html ![]() No co nie poszlo w karierze Hoyo Kowalskiego Kozlowski w Brighton(wypozycznie do Belglii) Hoyo Kowalski gra w Hutniku |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
20/21 zamiast wysłać go na wypozyczenie to najpierw kisił Skowronek, a potem Hyballa by w końcu nie dać mu żadnej szansy. No i nie wiem czego się spodziewać po 1 sezonie seniorskim w Hutniku. Raczej tylko tego by na razie zbyt wiele nie wymagać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bódyn.
ja tam bardziej wierze WHO niz jakiemus demagogowi https://www.medonet.pl/koronawirus-p...,57295286.html Sa tez badania Anglikow, ktorzy maja z omikronem najwiecej wspolnego i nie pozostawiaja one zadnych zludzen. Glownie chorzy sa zaszczepieni. Wiesz dlaczego? Bo koronawirusy juz tak maja, ze lubia atakowac tych co juz chorowali. Wiemy to od lat 70. I od lat 70 wiadomo, ze z tego wlasnie powodu nie ma i nie bedzie szzcepionki na koronawirusy. Takze dlatego, ze blyskawicznie mutuja i dostosowuja sie do sytuacji. No ale... dzisiejszy swiat stoi na glowie, probujemy kijem zawracac rzeke tylko dlatego, ze nauczylismy sie budowac tamy i wydaje nam sie ze wszystko mozemy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Sa tez badania Anglikow.."
![]() Przypomina to tlumacza "jak wszyscy wiedza" - "w sumei duzo ludzi sadzi ale nie wiadomo czemu" Podobnie jak "Wisla sie wzmacia" tylko czemu zajmuje coraz nizsze miejsca w tabeli. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak rozumiem w tym okienku transferowym nie ściągniemy żadnego Polaka... Jakoś nie jestem fanem takiej ilości obcokrajowców w drużynie... Zaraz staniemy się drugą obcocracovią... Trochę to smutne...
Kolejna rewolucja kadrowa... Ciekawe czy nowi okażą się wzmocnieniami, czy jakimś kolejnym szrotem... i skończymy znowu sezon w graniach 13 miejsca... Taka dola kibica, że trzeba kibicować bez względu na okoliczności... Oby chociaż nowi podnieśli wartość sportową drużyny. Na papierze wyglądają całkiem ciekawie ale jak wiadomo, szczególnie na przykładzie naszej drużyny, papier przyjmie wszystko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co prawda przedłużamy kontrakty z Wislacką młodzieżą... Ale obyśmy nie zachwiali mitycznych proporcji w drużynie... Tym bardziej, że obcokrajowcy nie wymyślili prochu, o czym świadczy kolejny marny sezon w eklapie.
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 24.01.2022 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bódyń,
wstawilem Ci link do informacji podawanych przez WHO. A ty dalej robisz z siebie idiote. Szukac specjalnie dla ciebie tego co czytalem dwa tygodnie temu nie zamierzam. Szkoda mi czasu i tak nie przeczytasz, albo nie zrozumiesz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wklejony przez Ciebie link nie prowadzi do stanowiska WHO, ale jakiegoś biedaartykułu na onecie. Z tego artykułu nie wynika, że omikron atakuje tylko zaszczepionych, ale że zaszczepieni (a także młodzi i zdrowi) napędzają falę wirusa. Artykuł stwierdza, że szczepionka nie chroni przed zachorowaniem, ale prowadzi do łagodniejszego przebiegu. Nie będę tego czytał drugi raz, to teraz po Twojej stronie leży ciężar dowiedzenia, że nie mam racji, ale artykuł nie odnosi się do kwestii tego napędzania. Jak mniemam, zaszczepieni napędzają dlatego, że czują się wystarczająco dobrze, aby nie przetestować się, przez co chodzą i roznoszą wirusa. Pozwolisz, że zapytam: ile masz lat i na jakim etapie edukacji jesteś? Edit. Wszedłem sobie na stronę WHO i nie jest ona najbardziej intuicyjna, ja też nie ma najwięcej czasu, ale znalazłem coś takiego: https://www.who.int/news/item/28-11-...ate-on-omicron I tam nie ma nic takiego.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.01.2022 o godz. 17:30.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A co to oznacza? Ze graja w bierki czy trafiaja do szpitali z omikronem ? Sam sobie potwierdziles. Jakie czytanie ze zrozumieniem jest trudne w dzisiejszych czasach... Potem dziwic sie, ze pis z po rzadza na zmiany do spolki z lewica i nic sie nie zmienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
||
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wróćcie może do tematu polityki transferowej w tym temacie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Biore udzial w ten dyskusji ale przeniescie do polityki o szcepieniu. Inna sprawa ze szczepinia to polityka?
Tutaj sie rozmywa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, piłkarze z krajów w których istotna jest kultura pracy zawsze podnoszą wartość zespołu w tym aspekcie. Poza tym z każdą nową narodowością stajemy się bardziej medialni
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cisse za Yawa Colley za Mehremicia Falzagic za Aschrafa Ring, Fernandez i Ondrasek to wartość na plus, choć tego ostatniego można liczyć jak "naszego". A że na wylocie jest (?) FBF, Zukov czy Kuveljic to być może bilans po jesieni wyjdzie na 0. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|