The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2021, 19:01
I o tym samym GKrakowska

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15884543
Bartosz Karcz napisał(a):
Wisła Kraków dość pewnie awansowała do 1/8 finału Pucharu Polski. „Biała Gwiazda” wygrała w Tychach z GKS-em 3:1, a jeśli miała w tym spotkaniu problemy, to tylko momentami i wyłącznie na własne życzenie. Generalnie jednak Wisła była zespołem lepszym i zasłużenie pokonała I-ligowca. Przy ul. Reymonta to tej wygranej z nieco większym spokojem mogą oczekiwać niedzielnych derbów z Cracovią.

Rewolucją może tego nie nazwalibyśmy, ale jednak trener Adrian Gula dokonał wielu zmian w wyjściowej jedenastce Wisły Kraków na mecz w Tychach. Dokładnie pięciu. Co by słowacki trener nie opowiadał na konferencji przed tym meczem, to niedzielne derby musiały być już w jego głowie… Nie oznacza to jednak, że ci zawodnicy, którzy na boisko wyszli, nie starali się od pierwszych minut realizować plan, jakim był awans do kolejnej rundy.
(...)
W kolejnych minutach gra toczyła się w środku pola. Wisła miała lekką przewagę, ale brakowało jej w tym wszystkim zdecydowania. Gdy w końcu się ono pojawiło, krakowianie objęli prowadzenie. Matej Hanousek podał do Mateusza Młyńskiego, a ten w sytuacji sam na sam z Adrianem Odyjewskim pokonał tyskiego bramkarza.
(...)
W drugiej połowie początkowo znów niewiele się działo na boisku. W 55 znów jednak fatalnie zachował się Serafin Szota. To po jego stracie w stuprocentowej sytuacji znalazł się Łukasz Grzeszczyk i tym razem już nie było taryfy ulgowej. Tychy wyrównały.
(...)
Wisła po stracie gola wreszcie ruszyła do nieco żywszych ataków. Adrian Gula też wzmocnił atak, posyłając na boisko Felicio Brown Forbesa. I napastnik „Białej Gwiazdy” kilka razy wychodził nawet nieźle na pozycję, ale dogrywający do niego Yaw Yeboah robił to mocno niecelnie. Dokładnie dograł natomiast do Kostarykańczyka Dawid Szot, który w 74 min powalczył o piłkę, utrzymał ją w boisku i obsłużył kolegę z ataku. A Brown Forbes nie bawił się już w kombinowanie, tylko huknął po ziemi i zupełnie zaskoczył Adriana Odyjewskiego. Dwie minuty później Wisła prowadziła już 3:1. Yeboah podał do Brown Forbesa, a ten zatańczył z piłką w polu karnym, trochę w tym było chaosu, ale w końcu zrobił to, co do niego należało, czyli kopnął do siatki.
(...)
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.11.2021, 20:36
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Trzeba również zdawać sobie sprawę, że mamy przerost "młodzieżowców nad treścią" i żeby kiedyś na nich zarobić, dziś trzeba zapłacić cenę, którą jest poziom sportowy. Gdybyśmy mieli zgraną, solidną podstawę, jakoś pewnie dałoby się z tym żyć, ale większość nie młodzieżowców jest tu od kilku do kilkunastu miesięcy i albo już udowodniło, że się nie nadaje, albo jeszcze nie pokazało, że warto było ich sprowadzić. Moim zdaniem to arcytrudna sytuacja, która nie zmieni się do przerwy zimowej.

Być może klub tym razem ma nakreślony długofalowy plan. Larum na forum nie oznacza, że trio panikuje lub chce zwalniać trenera. To tylko żale wylewane przez kibiców.

Tez mi sie wydaje ze kibice swoje a trio swoje.
Byc moze zabardzo faktycznie chcemy wyników na teraz ,zapominajac ze poczatki zawsze sa trudne.A trio jesli postawilo dlugfalowy plan przed Gulą to na nic nasze forumowe żale,Pan Gula zostaje i co panowie nam zrobią?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.11.2021, 20:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tez mi sie wydaje ze kibice swoje a trio swoje.
Byc moze zabardzo faktycznie chcemy wyników na teraz ,zapominajac ze poczatki zawsze sa trudne.A trio jesli postawilo dlugfalowy plan przed Gulą to na nic nasze forumowe żale,Pan Gula zostaje i co panowie nam zrobią?
Frekwencja pokaże co zrobią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.11.2021, 20:54
Savik napisał(a):Wyświetl post
Podziwiam Cię za Twój optymizm
Gdyby w tych sytuacjach po stronie Tych byli lepsi wykonawcy, mecz byłby zamknięty w pierwszej połowie...

Jedyny optymizm jaki widzę to, że może oni sami w siebie uwierzą ...
Gdyby u nas byli lepsi wykonawcy to z Płocka wywieźlibyśmy 3 punkty. Tam po pierwszej połowie powinno być 3-0 dla nas.

Tychy padły ok 60 minuty i wątpię aby mecz zakończyłby się inaczej. Gdyby była dogrywka też sądzę że byśmy w niej wygrali.

A gdyby w tym meczu za Szote zagrał Uryga, a w pomocy Mahdoui to GKS nie miałby nawet 1/3 tyle okazji co miał.

Jako że bramek Wisły z akcji nie pamiętają już najstarsi Górale, tak ja się cieszę że w końcu coś drgnelo.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 03.11.2021, 21:11
Pierwsza bramka/akcja miodzio. Widać co daje dogranie z pierwszej piłki a nie przekładanie 3 razy na lepszą nogę.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.11.2021, 21:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Gdyby u nas byli lepsi wykonawcy to z Płocka wywieźlibyśmy 3 punkty. Tam po pierwszej połowie powinno być 3-0 dla nas.

Tychy padły ok 60 minuty i wątpię aby mecz zakończyłby się inaczej. Gdyby była dogrywka też sądzę że byśmy w niej wygrali.

A gdyby w tym meczu za Szote zagrał Uryga, a w pomocy Mahdoui to GKS nie miałby nawet 1/3 tyle okazji co miał.

Jako że bramek Wisły z akcji nie pamiętają już najstarsi Górale, tak ja się cieszę że w końcu coś drgnelo.
Myślę, że trener wiedział, że pierwszoligowcy kondycyjnie nie pociągną całego meczu. A musiał oszczędzać na niedzielę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.11.2021, 22:02
Skrót jest na Interii:
https://sport.interia.pl/puchar-pols...eo,vId,3157499

Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.11.2021, 22:53
Brak Zhukova na boisku (i na ławce).Bez podniecania się, że to właśnie dzięki temu gra do przodu wyglądała trochę lepiej, ale mnie w przeciwieństwie do większości chłop wk.rwia bardziej niż Skvarka i to mimo założenia, że ma jednak trochę inne zadania od Słowaka.Zaangażowanie, wybieganie może ok, ale chwilami mam wrażenie, że jakby typa wpuścić z papierową torbą na głowie to z jego gry do przodu wynikałoby dokładnie tyle samo.Czyli nic.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.11.2021, 07:34
Mówiłem coś o prawie serii i Forbsie? I ....a gdyby wczoraj nie zagrał a mógłby grać w derbach to byśmy mieli dwie bramki w niedzielę
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.11.2021, 08:03
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mówiłem coś o prawie serii i Forbsie? I ....a gdyby wczoraj nie zagrał a mógłby grać w derbach to byśmy mieli dwie bramki w niedzielę
na szczescie na derby mamy caly wagon zawodników którzy zgodnie z prawem serii powinni odpalić

w sumie wszyscy poza frydrychem , qwiec mozemy żydom nawet zafundować dwucyfrowke
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 04.11.2021, 08:45
Cieszy fajny mecz Młyńskiego na 10, może to odpali na dłuższą metę i okaże się kluczowe przy naszych problemach z obsadzeniem środka pola. Do tego stwarza to możliwość na dużą wymienność z przodu. Choć zakładam, że jeśli Żukow będzie gotowy to w środku na derby wyjdziemy trójką Żuki, Plewka, Skvarka, a Młyński wskoczy za słabszego wczoraj Starzyńskiego. Choć ja bym go widział dalej na tej 10. Ciekawi mnie również obsada środka obrony, Szota swoją postawą raczej miejsce stracił, z kolei Sadlok zagrał bardzo solidnie i może dał Guli teraz troche do myślenia. Mam oczywiście nadzieje, że Frydrych wyjdzie jako stoper, a nie DP.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.11.2021, 08:46

Jako że bramek Wisły z akcji nie pamiętają już najstarsi Górale, tak ja się cieszę że w końcu coś drgnęło.
Meczu z Płockiem nie widziałem, byłem wtedy w samolocie.

Natomiast w tym meczu rozwalała mnie nonszalancja, brak odpowiedzialności za zagranie, chaos - przy umówmy się mało wymagającym przeciwniku....
Co do bramek z akcji - 100% zgody. Co do ogólnego obrazu meczu, nie określiłbym, że go kontrolowaliśmy...
Ale tak jak napisałem wcześniej, oby to był pozytywny impuls - żeby oni sami uwierzyli, że mogą grać lepiej.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 04.11.2021, 08:53
Savik napisał(a):Wyświetl post
Meczu z Płockiem nie widziałem, byłem wtedy w samolocie.

Natomiast w tym meczu rozwalała mnie nonszalancja, brak odpowiedzialności za zagranie, chaos - przy umówmy się mało wymagającym przeciwniku....
Co do bramek z akcji - 100% zgody. Co do ogólnego obrazu meczu, nie określiłbym, że go kontrolowaliśmy...
Ale tak jak napisałem wcześniej, oby to był pozytywny impuls - żeby oni sami uwierzyli, że mogą grać lepiej.
Czy ja wiem czy przy mało wymagającym przeciwniku Może na papierze - na zasadzie, przeciwnik z niżej ligi. Ale ja uważam, że do 60 minuty przeciwnik był BARDZO wymagający. Wychodzili bardzo wysoko, grali agresywnie, w środku nie pozwalali się Wiślakom nawet na chwile obrócić, bo natychmiastowo przecinali podania. Walczyli twardo i postawili się na prawdę na bardzo dobrym poziomie. Stąd wynikały błędy u nas w rozegraniu i niedokładność. Choć w 100% zgodzę się, że przy wielu zagraniach Wiślaków widać było nonszalancję i wcale nie myślę tutaj tylko o dwóch "popisach" Serafina przy wyprowadzaniu piłki.
Jednak ogólnie w mojej ocenie, ambicjonalnie, motorycznie, ale i piłkarsko Tychy do 60 minuty były mocno wymagającym przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2021, 10:21
No i przeciwnik nie był chyba mniej wymagający niż KSZO czy Błękitni.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.11.2021, 11:11
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Brak Zhukova na boisku (i na ławce).Bez podniecania się, że to właśnie dzięki temu gra do przodu wyglądała trochę lepiej, ale mnie w przeciwieństwie do większości chłop wk.rwia bardziej niż Skvarka i to mimo założenia, że ma jednak trochę inne zadania od Słowaka.Zaangażowanie, wybieganie może ok, ale chwilami mam wrażenie, że jakby typa wpuścić z papierową torbą na głowie to z jego gry do przodu wynikałoby dokładnie tyle samo.Czyli nic.
Mam dokładnie tak samo, z całego szrotu najbardziej irytuje mnie Żukow. Miał dobrą rundę po przyjściu gdzie był agresywny i szybki w doskoku i to były jego atuty. Teraz jest wiecznie spóźniony , ogrywany, mijany jak tyczka. Jeżeli dodamy do tego , że poza doskokiem nie ma innych atutów - podać nie potrafi, uderzyć nie potrafi , jego podania górą to w 90 % balon na 2 m do przodu i 5 w górę wychodzi na to , że to najbardziej chaotyczny człowiek na boisku.

Od dawna przypomina koguta z uciętą głową biegającego i miotającego się bez celu. Już dawno straciłem nadzieję , że wróci do dyspozycji jaką pokazywał w 1 rundzie po przyjściu, wychodzi na to , że wtedy osiągnął swój max a to co pokazuje od dawna to jego stały poziom.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2021, 11:14
Aktualny zespół GKSu Tychy jest na poziomie takiej Warty Poznań.

Różnica pomiędzy czołówka 1 ligi a miejscami 15-18 esa jest niezauważalna.

Patrząc na ich grę wczoraj śmiało mogę powiedzieć że fajnie byłoby ich oglądać w esa.

pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Cieszy fajny mecz Młyńskiego na 10, może to odpali na dłuższą metę i okaże się kluczowe przy naszych problemach z obsadzeniem środka pola. Do tego stwarza to możliwość na dużą wymienność z przodu. Choć zakładam, że jeśli Żukow będzie gotowy to w środku na derby wyjdziemy trójką Żuki, Plewka, Skvarka, a Młyński wskoczy za słabszego wczoraj Starzyńskiego. Choć ja bym go widział dalej na tej 10. Ciekawi mnie również obsada środka obrony, Szota swoją postawą raczej miejsce stracił, z kolei Sadlok zagrał bardzo solidnie i może dał Guli teraz troche do myślenia. Mam oczywiście nadzieje, że Frydrych wyjdzie jako stoper, a nie DP.
Mahdoui - Plewka -Skvarka, taka mieliśmy trójkę w najlepszych spotkaniach tego sezonu. Gdyby byli wszyscy zdrowi powinniśmy znowu spróbować tego ustawienia.

Zukov niestety jest bezproduktywny. To niestety jeździec bez głowy jakich wielu i trzeba się z nim pożegnać po sezonie. Już nawet nie wspominam że nie wnosi żadnych liczb do zespołu, ale mam wrażenie że on biega wyłącznie dla samego biegania.

Natomiast Młyński to ciekawa alternatywa na 10 i kto wie, może tam będzie się czuł najlepiej?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2021, 12:32
A czy za napastnikiem nie mógłby grać Starzyński? Bo wszyscy piszą talent, talent, ale ja nie pamiętam, kiedy on zagrał świetny mecz.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2021, 13:23
czaro napisał(a):Wyświetl post
A czy za napastnikiem nie mógłby grać Starzyński? Bo wszyscy piszą talent, talent, ale ja nie pamiętam, kiedy on zagrał świetny mecz.
Z Górnikiem tak grał i rozegrał najlepszy mecz w tej rundzie.

Inna sprawa że na tle dołującej drużyny to chyba nie 17-latek ma ciągnąć naszą grę?

Przyrównując go choćby do 2 lata młodszego Kamińskiego z Lecha, to on w jego wieku dopiero debiutował w ekstraklasie, a liderem zespołu jest dopiero w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.11.2021 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2021, 13:50
To myślenie życzeniowe. Być może to utalentowany 17 latek, ale ciągle tylko być może dobrze zapowiadający się młody zawodnik. Za 1-2 przekonamy się, jak się rozwija.

Osobną kwestią są jego warunki fizyczne. Musi się jeszcze wiele nauczyć i nabrać doświadczenia, żeby zniwelować te braki.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2021, 14:01
Buksa, Starzyński, Plewka, Gruszkowski, Szot tyle pierd.olenia na temat jakie to są talenty tylko jest jeden zasadniczy problem: na boisku tego nie widać. Jednocześnie pół forum już przelicza te miliony euro jakie za nich otrzymamy.
Jeden nas już w chu.ja zrobił. Na resztę aktualnie nikt sensowny nie spojrzy.
Każdy z nich musi ciężko pracować i na tym należy się skupić, a nie o majaczeniu na temat skali ich talentu.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 04.11.2021, 15:21
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
komentatorzy odlatują
Najlepszy tekst, że godne szacunku jest ORGANIZOWANIE gry przez dwa zespoły Sokół faktycznie miał dobrą organizacją, ale my ? miazga

Markus napisał(a):Wyświetl post
To nie Skvarka jest obecnie najgorszym punktem Wisły i zawodnikiem w najsłabszej formie - pomimo, iż też momentami gra beznadziejnie - a Szota. Dlatego kompletnie niezrozumiałe jest trzymanie go na boisku oraz w pierwszym składzie i jest to błąd, a także wina trenera. Tym większa, że na środek obrony mamy alternatywy w przeciwieństwie do pozycji ofensywnego pomocnika.

W ten sposób Gula hoduje patologie kadrową, której owoce już zbieramy i będziemy dalej zbierać. Niestety, jak widać mamy kolejnego trenera, który ma swoich żelaznych ulubieńców posiadających Carte Blanche na błędy i beznadziejną jakość gry. Nic nie działa gorzej na drużynę niż to.
Jaby było tak jak piszesz to Kieszek dalej stałby w bramce, a po babolu momentalnie nastąpiła zmiana i usiadł na ławce, co nie zmienia faktu, że SZOTA gra TRAGICZNIE.

Mamy 5 zawodników, a on wciąż gra: FRYDRYCH, URYGA, SADLOK, MEHREMIC, SZOTA... Na derby wolałby zestawienie Frydrych-Uryga, ale pewni Czech zagra na DP i będziemy mieć kabaret...

Nie kumam dlaczego trener nie daje szany Mehremicowi... logika nakazywałaby sądzić, że jest on po prostu słabszy od innych
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.11.2021 o godz. 15:37.

Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 04.11.2021, 19:50
Dokładnie tak zagrał w Płocku, przynajmniej na to wskazuje jego średnia pozycja w meczu.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 05.11.2021, 12:24
1/8 finału Fortuna Pucharu Polski:
Widzew Łódź - Wisła Kraków

Mecze tej fazy rozgrywek odbędą się w dniach 30 listopada-2 grudnia, a rezerwowe terminy przewidziano w dniach 23-25 listopada.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.11.2021, 12:35
Chciałem uniknąć Widzewa, mecz będzie miał podobny przebieg jak z Tychami. Jak Widzewowi wpadnie pierwszemu to niestety kiepsko to widzę.

Liczyłem na Garbarnię ze względu na bliski wyjazd, ewentualnie Świt lub Olimpia jako teoretycznie łatwi przeciwnicy.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2021, 13:38
Proud napisał(a):Wyświetl post
Chciałem uniknąć Widzewa, mecz będzie miał podobny przebieg jak z Tychami. Jak Widzewowi wpadnie pierwszemu to niestety kiepsko to widzę.

Liczyłem na Garbarnię ze względu na bliski wyjazd, ewentualnie Świt lub Olimpia jako teoretycznie łatwi przeciwnicy.
Skoro chcemy coś ugrać w tym pucharze to co to za różnica czy spotkamy się z Widzewem teraz czy w 1/2 rozgrywek?

Lepszy taki wyjazd niż do Poznania, Częstochowy, Lubina, Warszawy, Gliwic czy nawet Gdyni (bo daleki wyjazd).

Zresztą Widzew ostatnio jest w lekkim dołku, a myślę że dla nich priorytetem jest awans do ekstraklasy, a nie PP na który mają raczej średnie szanse.

Jeśli awansujemy to kolejnym rywalem powinien być ktoś z grupy (jeśli awansie faworyt):

Lech, Łęczna, Piast, Raków, Legia, Zagłębie, Olimpia Grudziądz

Nie jest źle
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.11.2021 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 05.11.2021, 19:37
Jak przejdziemy i nie trafimy na Lecha to jest szansa coś ugrać
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.11.2021, 12:24
Widzew ostatnie 6 meczów miał:
z - Puszcza - w
z - GKS Jastrz. - d
z - Korona - w
r - ŁKS - d
p - Resovia - w
r - Miedź - d

Jak zagramy jak z GKSem to nie ma się czego bać.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.11.2021, 12:26
Skoro chcemy coś ugrać w tym pucharze to co to za różnica czy spotkamy się z Widzewem teraz czy w 1/2 rozgrywek?

Lepszy taki wyjazd niż do Poznania, Częstochowy, Lubina, Warszawy, Gliwic czy nawet Gdyni (bo daleki wyjazd).

Zresztą Widzew ostatnio jest w lekkim dołku, a myślę że dla nich priorytetem jest awans do ekstraklasy, a nie PP na który mają raczej średnie szanse.

Jeśli awansujemy to kolejnym rywalem powinien być ktoś z grupy (jeśli awansie faworyt):

Lech, Łęczna, Piast, Raków, Legia, Zagłębie, Olimpia Grudziądz

Nie jest źle
Takie są pary:
1/8 finału - 1 grudnia
(Losowanie - 5 listopada 2021, 12:00 - siedziba PZPN)
Termin rezerwowy - 24 listopada
Kod:
Garbarnia Kraków   - Lech Poznań      
Korona Kielce      - Górnik Łęczna      
Piast Gliwice      - Górnik Zabrze      
Widzew Łódź        - Wisła Kraków      
Motor Lublin       - Legia Warszawa      
Arka Gdynia        - Zagłębie Lubin      
Olimpia Grudziądz  - Świt Nowy Dwór Mazowiecki      
Bruk-Bet Termalica - Raków Częstochowa
Dlaczego zakładasz, że Legia jest faworytem w meczu z Motorem

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2021, 12:48
Fajnie, że Widzew.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.11.2021, 13:51
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego zakładasz, że Legia jest faworytem w meczu z Motorem
Kiedyś to byłby żart, ale po tym jak Stal ich wypunktowała na własnym stadionie to różnie może być...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów