|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
I o tym samym GKrakowska
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15884543 Bartosz Karcz napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez mi sie wydaje ze kibice swoje a trio swoje. Byc moze zabardzo faktycznie chcemy wyników na teraz ,zapominajac ze poczatki zawsze sa trudne.A trio jesli postawilo dlugfalowy plan przed Gulą to na nic nasze forumowe żale,Pan Gula zostaje i co panowie nam zrobią? ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Frekwencja pokaże co zrobią.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tychy padły ok 60 minuty i wątpię aby mecz zakończyłby się inaczej. Gdyby była dogrywka też sądzę że byśmy w niej wygrali. A gdyby w tym meczu za Szote zagrał Uryga, a w pomocy Mahdoui to GKS nie miałby nawet 1/3 tyle okazji co miał. Jako że bramek Wisły z akcji nie pamiętają już najstarsi Górale, tak ja się cieszę że w końcu coś drgnelo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Pierwsza bramka/akcja miodzio. Widać co daje dogranie z pierwszej piłki a nie przekładanie 3 razy na lepszą nogę.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Skrót jest na Interii:
https://sport.interia.pl/puchar-pols...eo,vId,3157499 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Brak Zhukova na boisku (i na ławce).Bez podniecania się, że to właśnie dzięki temu gra do przodu wyglądała trochę lepiej, ale mnie w przeciwieństwie do większości chłop wk.rwia bardziej niż Skvarka i to mimo założenia, że ma jednak trochę inne zadania od Słowaka.Zaangażowanie, wybieganie może ok, ale chwilami mam wrażenie, że jakby typa wpuścić z papierową torbą na głowie to z jego gry do przodu wynikałoby dokładnie tyle samo.Czyli nic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mówiłem coś o prawie serii i Forbsie? I ....a gdyby wczoraj nie zagrał a mógłby grać w derbach to byśmy mieli dwie bramki w niedzielę
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() w sumie wszyscy poza frydrychem , qwiec mozemy żydom nawet zafundować dwucyfrowke ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Cieszy fajny mecz Młyńskiego na 10, może to odpali na dłuższą metę i okaże się kluczowe przy naszych problemach z obsadzeniem środka pola. Do tego stwarza to możliwość na dużą wymienność z przodu. Choć zakładam, że jeśli Żukow będzie gotowy to w środku na derby wyjdziemy trójką Żuki, Plewka, Skvarka, a Młyński wskoczy za słabszego wczoraj Starzyńskiego. Choć ja bym go widział dalej na tej 10. Ciekawi mnie również obsada środka obrony, Szota swoją postawą raczej miejsce stracił, z kolei Sadlok zagrał bardzo solidnie i może dał Guli teraz troche do myślenia. Mam oczywiście nadzieje, że Frydrych wyjdzie jako stoper, a nie DP.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Natomiast w tym meczu rozwalała mnie nonszalancja, brak odpowiedzialności za zagranie, chaos - przy umówmy się mało wymagającym przeciwniku.... Co do bramek z akcji - 100% zgody. Co do ogólnego obrazu meczu, nie określiłbym, że go kontrolowaliśmy... Ale tak jak napisałem wcześniej, oby to był pozytywny impuls - żeby oni sami uwierzyli, że mogą grać lepiej. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Jednak ogólnie w mojej ocenie, ambicjonalnie, motorycznie, ale i piłkarsko Tychy do 60 minuty były mocno wymagającym przeciwnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No i przeciwnik nie był chyba mniej wymagający niż KSZO czy Błękitni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Od dawna przypomina koguta z uciętą głową biegającego i miotającego się bez celu. Już dawno straciłem nadzieję , że wróci do dyspozycji jaką pokazywał w 1 rundzie po przyjściu, wychodzi na to , że wtedy osiągnął swój max a to co pokazuje od dawna to jego stały poziom. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Aktualny zespół GKSu Tychy jest na poziomie takiej Warty Poznań.
Różnica pomiędzy czołówka 1 ligi a miejscami 15-18 esa jest niezauważalna. Patrząc na ich grę wczoraj śmiało mogę powiedzieć że fajnie byłoby ich oglądać w esa.
Zukov niestety jest bezproduktywny. To niestety jeździec bez głowy jakich wielu i trzeba się z nim pożegnać po sezonie. Już nawet nie wspominam że nie wnosi żadnych liczb do zespołu, ale mam wrażenie że on biega wyłącznie dla samego biegania. Natomiast Młyński to ciekawa alternatywa na 10 i kto wie, może tam będzie się czuł najlepiej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A czy za napastnikiem nie mógłby grać Starzyński? Bo wszyscy piszą talent, talent, ale ja nie pamiętam, kiedy on zagrał świetny mecz.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Inna sprawa że na tle dołującej drużyny to chyba nie 17-latek ma ciągnąć naszą grę? Przyrównując go choćby do 2 lata młodszego Kamińskiego z Lecha, to on w jego wieku dopiero debiutował w ekstraklasie, a liderem zespołu jest dopiero w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.11.2021 o godz. 13:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Osobną kwestią są jego warunki fizyczne. Musi się jeszcze wiele nauczyć i nabrać doświadczenia, żeby zniwelować te braki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Buksa, Starzyński, Plewka, Gruszkowski, Szot tyle pierd.olenia na temat jakie to są talenty tylko jest jeden zasadniczy problem: na boisku tego nie widać. Jednocześnie pół forum już przelicza te miliony euro jakie za nich otrzymamy.
Jeden nas już w chu.ja zrobił. Na resztę aktualnie nikt sensowny nie spojrzy. Każdy z nich musi ciężko pracować i na tym należy się skupić, a nie o majaczeniu na temat skali ich talentu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Najlepszy tekst, że godne szacunku jest ORGANIZOWANIE gry przez dwa zespoły
Mamy 5 zawodników, a on wciąż gra: FRYDRYCH, URYGA, SADLOK, MEHREMIC, SZOTA... Na derby wolałby zestawienie Frydrych-Uryga, ale pewni Czech zagra na DP i będziemy mieć kabaret... Nie kumam dlaczego trener nie daje szany Mehremicowi... logika nakazywałaby sądzić, że jest on po prostu słabszy od innych ![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.11.2021 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Dokładnie tak zagrał w Płocku, przynajmniej na to wskazuje jego średnia pozycja w meczu.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
1/8 finału Fortuna Pucharu Polski:
Widzew Łódź - Wisła Kraków Mecze tej fazy rozgrywek odbędą się w dniach 30 listopada-2 grudnia, a rezerwowe terminy przewidziano w dniach 23-25 listopada. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Chciałem uniknąć Widzewa, mecz będzie miał podobny przebieg jak z Tychami. Jak Widzewowi wpadnie pierwszemu to niestety kiepsko to widzę.
Liczyłem na Garbarnię ze względu na bliski wyjazd, ewentualnie Świt lub Olimpia jako teoretycznie łatwi przeciwnicy. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Lepszy taki wyjazd niż do Poznania, Częstochowy, Lubina, Warszawy, Gliwic czy nawet Gdyni (bo daleki wyjazd). Zresztą Widzew ostatnio jest w lekkim dołku, a myślę że dla nich priorytetem jest awans do ekstraklasy, a nie PP na który mają raczej średnie szanse. Jeśli awansujemy to kolejnym rywalem powinien być ktoś z grupy (jeśli awansie faworyt): Lech, Łęczna, Piast, Raków, Legia, Zagłębie, Olimpia Grudziądz Nie jest źle
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.11.2021 o godz. 13:40.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jak przejdziemy i nie trafimy na Lecha to jest szansa coś ugrać
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Widzew ostatnie 6 meczów miał:
z - Puszcza - w z - GKS Jastrz. - d z - Korona - w r - ŁKS - d p - Resovia - w r - Miedź - d Jak zagramy jak z GKSem to nie ma się czego bać. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
1/8 finału - 1 grudnia (Losowanie - 5 listopada 2021, 12:00 - siedziba PZPN) Termin rezerwowy - 24 listopada Kod:
Garbarnia Kraków - Lech Poznań Korona Kielce - Górnik Łęczna Piast Gliwice - Górnik Zabrze Widzew Łódź - Wisła Kraków Motor Lublin - Legia Warszawa Arka Gdynia - Zagłębie Lubin Olimpia Grudziądz - Świt Nowy Dwór Mazowiecki Bruk-Bet Termalica - Raków Częstochowa ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Fajnie, że Widzew.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kiedyś to byłby żart, ale po tym jak Stal ich wypunktowała na własnym stadionie to różnie może być...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|