![]() |
PUCHAR POLSKI sezon 2021/22
Czy ktoś poważnie w koncu potraktuje te rozgrywki czy znowu będzie olanie,a w ramach rekompensaty dostaniemy propozycje wsparcia klubu zakupem koszulek upamiętniających 18stke ostatniego triumfu...
Zapraszam do dyskusji |
IMHO, brutalna rzeczywistość jest taka: jak się gra w PP zacznie opłacać (lub przynajmniej nie trzeba będzie dokładać do interesu) to się tym poważnie zainteresujemy jako klub, a póki co, no cóż, spłacamy długi ...
|
5mln dla zwycięzcy. Przy 20mln długów uważam, że mogłoby się nam opłacać to wygrać.
Jako bonus kwalifikacje do Ligi Konferencji. Też można zarobić. |
Cytat:
|
Oglądałem mecz Stali z Rakowem i nasz z Lechem.
Gramy bardzo wolno piłkę i przewidywalną, środkowa linia chowa się unikając gry, dużo prostych błędów w przyjęciu piłki. Jak powtórzymy to w Mielcu - przegramy. |
Cytat:
- nie wygramy pucharu tym składem jakim dysponujemy (tak uważam), więc te 5mln jest poza naszym zasięgiem - koszty wyjazdów (może nie za wielkie, ale jakieś jednak są a my jesteśmy na minus jeszcze cały czas) - zorganizowania meczów u siebie (wynajmujemy stadion + media + ochrona => ile osób przyjdzie na słabych przeciwników?), - potencjalne kontuzje zawodników (wiadomo, słabsi się spinają na nas i grają ostrzej) ... - niski prestiż tych rozgrywek (ile osób kupi jakieś gadżety związane z PP?) Oczywiście chciałbym, się mylić w każdym z powyższych punktów, ale ostatnie lata nie dają powodów do optymizmu ... |
Dużym bonusem jest udział w eliminacjach europejskich pucharów. A tam już od pewnego momentu zaczyna się dobra kasa i możliwość zaprezentowania się zawodników w Europie. Ten puchar często nie pada łupem potentatów tylko drużyn, które potraktowały te rozgrywki poważniej. Zresztą my nie gramy o europejskie puchary w lidze tylko po to by w końcu zaliczyć ten sezon na spokojnie bez walki o utrzymanie i by dogrywać własny styl gry, szkolić zwłaszcza młodych zawodników. Wygrane w PP mogą być takim bodźcem napędzającym także dobrą grę w lidze. A wcale nie jest powiedziane, że jak odpuścimy PP to lepiej nam pójdzie w lidze. Oczywiście, że kontuzje i kartki w sezonie będą się zdarzać ale po to mamy całkiem długą ławkę rezerwowych by ci zawodnicy grali. A moim zdaniem jest o co grać: o swój styl gry, o mental, a jak się przejdzie mniej poważne fazy tego pucharu to już pojawia się perspektywa walki o bonus pieniężny i udział w el. europucharów. Nie ma co się tak strasznie spinać na ligę (by przez to PP traktować po macoszemu) bo jest ona długa i na podium się nie znajdziemy. Ważne żeby uniknąć walki o utrzymanie i kążdy mecz traktować jako okazję do nauki, udoskonalania stylu gry, budowania drużyny i mentalu i na końcu tabela pokaże na jakie miejsce nam to starczy. Dobrze byłoby przełamać czarną serię z ostatnich lat kiedy odpadaliśmy po pierwszym meczu PP i nasz udział w tych rozgrywkach był czysto teoretyczny. Dużo bardziej niż unikania PP wolałbym by cała drużyna unikała i taktycznie i pod względem cech wolincjonalnych takiej gry jak z Lechem w lidze 0-5 bo po czymś takim nie jest łatwo się podnosić. Ale zobaczymy w środę czy wieczorem będzie już można zamknąć ten temat czy jeszcze będzie okazja do dalszych dywagacji...
|
Ale piszesz brednie . Słaba kadra ? To jakim cudem Arka Gdynia 3 razy w ciągu 5 lat była w finale? Takie brednie możesz włożyć miedyz bajki. Pozatym drabinka jest taka że następni przeciwnicy mogą być z 2 ligi...
|
Cytat:
Taktykę Guli kasowała i Stal, i Termalika więc jeśli mają zamiar truchtać bo są zmęczeni w.......em z Lechem, to niech w ogóle nie wyjeżdżają do Mielca. |
Wszystko będzie zależało od podejścia naszych zawodników. Jeśli zagramy na 100 procent zaangażowania to wygramy, bo piłkarsko jesteśmy lepsi niż Stal. Ciekawe kto z pierwszej 11 odpocznie. Wstawiłbym jedynie Szota za Gruszkowskiego, Żukowa za Plewkę i ewentualnie Klimenta na szpicy a FBF za nim.
|
przypominam też że nie mamy drużyny rezerw , wiec taka okazja do ogrywania zaplecza tez jest nie do przecenienia
|
A ja myślę że Stal jest nam coś winna...
|
Cytat:
|
Cytat:
Po tym jak uzgodniono z urzędem miasta niższe stawki to wynajęcie 25% trybun to wcale nie jest aż takie obciążenie dla budżetu. Sądzę że nawet wychodzimy na 0 jak przyjdzie te 7 tysięcy. Jakbyśmy mieli nie grać bojąc się o kontuzje to lepiej nie wychodzić w ogóle na boisko... Jak dla mnie nie ma wymówek. Trzeba grać i wygrywać. Szczególnie że Stala w Mielcu. Nie wyobrażam sobie 3 raz pod rząd odpadać w 1 rundzie. |
Ja proponuje w ogóle zamknąć klub i ogłosić upadłość. Wydatki praktycznie zerowe!
|
To jest ten sezon, kiedy zdobywamy PP!
|
co z transmisja ?
|
Cytat:
środa, 22 września, 20:30 Stal Mielec – Wisła Kraków, Polsat Sport |
Cytat:
Troche wstyd, ze w ciagu 115 lat dorobilismy sie tylko 4 Pucharow Polski. Dla mnie to bardzo cenne trofeum. Trzymam kciuki! |
Cytat:
|
Pozytywne że większej siary niż Pogoń nie zrobimy.
|
czy warto dla jednego meczu zakładać temat? pozdrawiam
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mielec gra w weekend mecz o 6 pkt z Radomiakiem, będą się oszczędzać. Wygramy.
|
Dziś będzie 5-0 dla nas. Rozjuszone jak byki nasze chłopaki rozniosą rezerwy Mielca.
|
Cytat:
Nie przyjmuje do rozważań innego wyniku niż zwycięstwo Szczególnie po meczu w Poznaniu, szczególnie że Stal zapowiada przegląd kadr Mam również nadzieję na Adiego, Szota, Savica, Hugiego i Zukov w pierwszym skladzie I zadnego :cenzura: grania Klimentem na skrzydłach nigdy, przenigdy więcej |
Cytat:
Wiadomo że wyjdziemy najmocniejszym składem, choć będą jakieś rotacje. Gdybym to ja wybierał skład to postawiłbym na: Kieszek - Hanousek, Sadlok, Frydrych, Szot - Hugi, Mahdoui, Zukov, Skvarka, Starzyński - Forbes Z ławki: Yeboah, Kliment, Młyński i reszta w zależności od rozwoju sytuacji. Na pewno dałbym odpocząć komuś że stoperów. Zaraz Szota i Frydrych się wykartkuja i będzie problem w "trudniejszych meczach" |
Raczej zagra Biegański .No chyba że Kieszek odpocznie od ligi to dzisiaj zagra
|
Liczę że w końcu gdzieś tam dotrzemy w tym pucharze, a nie na tekst po meczu że musimy się skupić na lidze i osiągnięciu jak najwyższego miejsca.
Jazda! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl