|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Śpieszmy się pisać w temacie, tak szybko odchodzi
Mam niestety złe przeczucie. Głównie ze względu na nasza niemoc strzelecka i fakt że pewnie rywal się na nas zepnie. Nie zdziwię mnie dogrywka. Ciekawe czy w końcu zobaczymy Mehremicia czy jest już tak skreślony u trenera? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gramy na 200%, będzie dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mamy ich na widelcu!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Wisełko do boju!!!
Mam nadzieje, że zawodnicy pokażą dziś ambicję a Gula ze jednak coś tam potrafi. PS. Wielkie dzieki dla tych, którzy jadą dopingować! ![]() ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Rozumiem w jakiej formie się znajdujemy, że nie jesteśmy już hegemonem, bla bla bla. Ale zwycięstwo z rywalem z niższej klasy rozgrywkowej jest naszym obowiązkiem. Nie ma co zwracać uwagi na styl, liczy się tylko awans, choćby po rzutach karnych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Hugi w ataku, Sadlok w obronie. nic dobrego to nie wróży :( obym się mylił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
komentatorzy odlatują
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Udało się! Pamięta ktoś kiedy ostatnio byliśmy w 1/8?
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
kioedy losowanie
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Awans jest mimo kryminalnej gry. Bieganski toeche wybronił Szota to jest dramat a nie obrońca.W następnej rundzie liczę na jakiś bliski wyjazd Nieciecza lub Garbarnia byłoby ekstra.
Co do Guli nie wiem co bierze ale tak jak wspominałem w innym poscie Szota jest słabiutki nie wiem czemu Adi dalej siedzi mimo tego co wyczyniają stoperzy. Stawianie na Frydrycha w pomocy to kolejny strzał w stopę. Plewka powinien sobie usiąść po dzisiejszym meczu na trybunach. Kompletnie niewidoczny |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Losowanie w piątek o 12 00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mecz bardzo zły w naszym wykonaniu, ale było kilka indywidualnych występów które nas wyciągnęły z bagna za włosy: Biegański, Młyński, Yeboah (jako jedyny poza FBF potrafił zawalczyć o piłkę, odzyskać ją lub przetrzymać), Forbes, Hanousek, Szot.
Mimo przebłysków niektórych zawodników i kilku indywidualnych katastrof (Szota iq 20, Hugi tracący większość piłek i ulubieniec trybun - Skvarka, który ze cztery razy trafił w piłkę, ale chyba więcej razy to piłka była górą) to co się jednak rzucało w oczy to chaos na boisku, katastrofalna gra w obronie i zepchnięcie do rozpaczliwej defensywy i lag naszej drużyny. Rezultaty pracy Guli to aktualnie totalna katastrofa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.11.2021 o godz. 15:40.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
I nie próbować zwalniać trenera w każdym kolejnym poście. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcesz się odnieść merytorycznie - proszę bardzo, na razie totalnie zlewam Twoje zaczepki. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wyobrażam sobie, żeby szota wyszedł na mecz derbowy po tym meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trochę w tym meczu więcej szczęścia niż rozumu, ale też mogliśmy dzisiaj Tyszan wysoko rozgromić. Sam Yeboah powinien mieć dzisiaj 3 bramki na koncie, ale zawsze w momencie strzału dostawał jakiegoś paraliżu.
Tychy oczywiście też mieli swoje okazje, ale wydaje się że Biegański bronił sytuację dość łatwe do wyłapani + dobrze się ustawiał. Ta dziura w środku pola to aż bolała. Na plus dzisiaj Sadlok, konkretny mecz. Przed derbami w końcu mamy trochę optymizmu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakiś czas temu odniosłem się do Twoich komentarzy merytorycznie - stwierdziłeś autorytarnie, że rżnę głupa. Merytoryka nie ma dla Ciebie znaczenia, jeśli tylko nie popiera Twoich tez lub oczekiwań. Obecnie Twoim oczekiwaniem jest zwolnienie trenera. Nie ma znaczenia, że zrobimy po raz czwarty to samo, oczekując innych rezultatów. Może się uda. Lub spadniemy. Możliwe też, że z sezonu na sezon będziemy sobie tak radośnie egzystować w okolicach miejsca 9-13 w tabeli. Zatem na koniec merytoryczne pytanie - co nam da zwolnienie Guli po derbach, przy innych czynnikach niezmienionych? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcesz być traktowany poważnie to wytłumacz w jaki sposób będziemy punktować przy tak katastrofalnej grze obronnej w połączeniu z niestwarzaniem sytuacji. To jest zresztą jakiś ewenement, taki Łks dostawał w trąbę co mecz i grał kabaret w defensywie ale przynajmniej stwarzał sobie okazje (marnowane zwykle, ale były) - i zlecieli z hukiem. My nie tworzymy, nie strzelamy i nie umiemy obronić wyniku. W ekstraklasie mamy dwie opcje: fart albo walkower. Z Zabrzem był fart, walkowery rzadko się zdażają...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.11.2021 o godz. 16:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pudła to normalka na tym poziomie umiejętności indywidualnych jakie mają nasi zawodnicy. Pudłują nasi, pudłują piłkarze Stali czy Warty Poznań. Ale taki Sajgon w obronie - no, tutaj może tylko Łęczna może się przymierzać. Całkowita powtarzalność - strata, jedno/dwa podania i setka. Bez względu na rywala.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.11.2021 o godz. 16:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Gdyby w tych sytuacjach po stronie Tych byli lepsi wykonawcy, mecz byłby zamknięty w pierwszej połowie... Jedyny optymizm jaki widzę to, że może oni sami w siebie uwierzą ... ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Yyyyy, czyli cieszymy się ze zwycięstwa czy nie? Bo niektóre komentarze to już na prawdę nie wiem jak interpretować ...
Mnie jest autentycznie żal Skvarki. Jak ten chłop bardzo chce (mowa ciała) i jak bardzo mu nie wychodzi (efekty na boisku). Jak już mu się wreszcie przy którejś próbie udało trafić w piłkę i skierować ją w kierunku bramki to wyszedł mu jedynie strzał lekki+sygnalizowany+w zasięgu bramkarza ... Błędy Szoty to wielbłądy były, no ale edukacja kosztuje. Oby to procentowało w przyszłości. Lepszy przeciwnik by nas pewnie dziś znów wypunktował, dzisiejszy miał masę ambicji (szacunek!) i nie za wiele jakości (na szczęście). No i sił przy takiej intensywności im wystarczyło na jakieś 70 minut. Wymęczyliśmy kolejne zwycięstwo w PP - oby tak do finału te męki trwały ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak na szybko spod stadionu.
Po Płocku w jednym z tematów wywiązała się gównburza o sytuacji gdy Skvarka nie trafił w piłkę. Dzisiaj pan Michal nie trafił w piłkę dwukrotnie - to zweryfikowania jeśli ktoś ma powtórkę. Może wizyta u okulisty? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też kojarzę dwa razy kiedy się machnął, ale ze trzy razy w piłkę trafił więc jest na plusie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie oglądałem, nie nastraja to optymistycznie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo nie wiemy, na kogo możemy zmienić, żeby zadziałało. I nie wiemy, czy jak zmienimy, to zadziała. Tak jak wcześniej mówiłem, mamy 3 opcje - zadziała i pójdziemy w górę, nie zadziała i spadniemy, zadziała czasami i będziemy się bujać w strefie spadkowej. Czy w sytuacji rynkowej, jeśli chodzi o trenera, jesteśmy w stanie wziąć kogoś, kto zagwarantuje poukładanie obrony? Ja nie wiem. Czy w sytuacji kadrowej, jaką mamy, zmiana trenera zwiększy prawdopodobieństwo spokoju w obronie? Nie mam pojęcia. Czy w związku z oboma powyższymi - możemy równie dobrze spaść z nowym trenerem, jak i utrzymać się z obecnym? Diabli wiedzą. Jak dla mnie 50/50. Czy zatem zmiana trenera wyciągnie nas z bagna? Może tak, może nie. Czy kolejna zmiana trenera potwierdzi zarządzanie "ad hoc" w klubie i brak długofalowej wizji? Moim zdaniem tak. Więc jak długo jeszcze, egzystując z sezonu na sezon, zdołamy utrzymywać się na powierzchni? Nie wiadomo. Może zatem warto nakreślić długofalowy plan rozwoju i trzymać się go, mając w zanadrzu opcje wyjścia z sytuacji teoretycznie najgorszej (spadek z ekstraklasy)? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie Skvarka jest obecnie najgorszym punktem Wisły i zawodnikiem w najsłabszej formie - pomimo, iż też momentami gra beznadziejnie - a Szota. Dlatego kompletnie niezrozumiałe jest trzymanie go na boisku oraz w pierwszym składzie i jest to błąd, a także wina trenera. Tym większa, że na środek obrony mamy alternatywy w przeciwieństwie do pozycji ofensywnego pomocnika.
W ten sposób Gula hoduje patologie kadrową, której owoce już zbieramy i będziemy dalej zbierać. Niestety, jak widać mamy kolejnego trenera, który ma swoich żelaznych ulubieńców posiadających Carte Blanche na błędy i beznadziejną jakość gry. Nic nie działa gorzej na drużynę niż to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
Być może klub tym razem ma nakreślony długofalowy plan. Larum na forum nie oznacza, że trio panikuje lub chce zwalniać trenera. To tylko żale wylewane przez kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja wiem, że Weszło nie jest specjalnie lubiane ale może lodu:
https://weszlo.com/2021/11/03/wisla-...-nie-znalazla/ Weszło napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|