|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.06.2021 o godz. 20:12.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wywiad z trenerem:
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...owa_41624.html Michał Knura, LoveKraków napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obrodziło wywiadami:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15670278 Bartosz Karcz, Gazeta Krakowska napisał(a):
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.06.2021 o godz. 17:17.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Cieszę się, że Wisła była otwarta na mój sztab, bo sam nie byłbym w stanie pomóc piłkarzom w rozwoju. Równie ważny jest dla mnie Kazimierz Kmiecik, klubowa legenda, fizjoterapeuci, inni współpracownicy. Kiedy czegoś nie wiem, idę do kierownika Jarka Krzoski. On zawsze zna odpowiedź, ale nie dziwię się, bo był dziennikarzem (śmiech). nie tylko trenerem, ale i politykiem jest lepszym od Hyballi ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że wszyscy odrobili lekcję z Hyballą. Trener jak widać tak
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z jednej strony każdy wie że trzeba dać czas trenerowi, ale jak nie zwolniono Skowronka po słabym starcie po lockdawnie to była już zła decyzja
![]() Obserwując wiele klubów to trenerzy dzielą się na tych, których wizja wymaga wprowadzenia i odpowiedniego czasu (np Fornalik, Brosz, Papszun, na zachodzie Klopp) lub strażaków, którzy dają szybko bodziec ale pierwszy lepszy kryzys może to wywrócić. Choć u nas nikt strażaka nie szukał, to i Gula pokazał że w Victorii potrafił bardzo szybko wpoić piłkarzom jego idee. Jeśli w pierwszym sezonie bedziemy przeplatac wygrane porażkami, plasowac się w środku tabeli 8-10 to Gula będzie spokojnie pracował. Miejmy tylko nadzieję że jedyne na co będziemy zwalać winę to pech/kontuzje/zawieszenia/świetnie akcje przeciwników, a nie na przygotowanie fizyczne, tracenie bramek po SFG lub złe ustawienie. Są pozytywne rzeczy które Gula musi pokazać w 1 sezonie pracy i osobiście jednak bardzo na to liczę. Po to go zatrudniono. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jezeli w tym sezonie latwo ominiemy walke o spadek to bede zadowolony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Szokujące jest to że niektórych to dziwi. Szacunek do legend! Ciekawe czy taki Runjaić (kolega Hyballi) zachowałby się jak on czy też jak Gula? Stawiam, że jak Gula.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wiadomo, w wielu klubach tak jest. Zachowanie gebelsa było naganne i tylko takie ćwierć główki (albo nawet mikro-główki, bo ćwierć to zdecydowanie za dużo dla niego) jak czerepuch mogą z tego prymitywne podśmieujki robić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Czemu sie dziwisz, przecież w świetle ostatnich wydarzeń abosultnie normalna rekacja. Osobiscie nie pamietam podobnych wypowiedzi innych trenerow odnosnie KK w zasadzie przed startem pracy w klubie. Nowy trener nowe rozdanie wiec udajemy ze wierzymy ze nie jest to nadmierna kurtuazja. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Już prędzej o Pasiece Hyballa wypowiadał się cieplej. Co akurat jakoś specjalnie dobrze o nim nie świadczy. Gula widać że podchodzi z dużym szacunkiem do klubu, miasta, kraju. Myślę że nie musiał go nikt specjalnie co do tego uprzedzać. Widzę tu bardziej związek z faktem, że nie przyjechał jako mentor z zachodniego kraju, ale jako specjalista, ale mimo wszystko z mniejszego kraju niż Polska. Sądzę że wartości ma odmienne niż Hyballa, a już na pewno nie opowiada tak wielu bajek jak poprzednik. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z czego zbanowany cwelu sobie robiłem podśmiechujki ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
daj sobie spokój... rozmowa z tym chamem jest jak kopanie się z koniem. Włącz sobie "ignoruj". Ten typ na nic innego nie zasługuje. Każdy jego post to obrażanie.
Gdyby byli moderatorzy na tym forum, to chamidło nigdy by nie wróciło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wiązanka idzie, ja odbiję i hipo-elokwenci przypisują mi swój prymitywizm ![]() A ty fliziarzu raz jeszcze odezwiesz się do mnie w ten sposób to powklejam twoje prymitywne przemyślenia z ostatniego półrocza, żeby inni sobie przypomnieli jaką poważną personą jesteś. Choć znając życie i podobny poziom mentalny do czerecfeucha, nawet największe bzdury, które wyszły spod waszych rąk będą dla was czymś normalnym.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.06.2021 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Poszedłeś do ignorowanych jako niereformowalny cham, na którego szkoda klawiatury.
Wiem, że i tak dalej będziesz dawał popisy chamstwa jak jeden z typowych sterydowych rezusów. Mógłbym od czasu do czasu przejeżdżać prętem po klatce, w której się miotasz i bawić się twoimi popisami, ale to rozrywka dla takich jak ty.... rezusów. Dla mnie EOT. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokładnie , jedyne na co cie stać to przepychanki , a nigdy nie zostanie ci zapomniane pisanie o Wiślaku (tak ich szanujesz...)
ANAL URYNA dodatkowo przypominam , ze w czasach gdy forum było moderowane , to za używanie drugiego konta (po banie na pierwszym) dostawało sie bana dożywotniego , a tutaj proszę , jeszcze się będzie FRAJER tym w profilówce chwalił ... no cóż jeśli nie zrozumiałeś intencji moich postów twój problem łajzo Ja Kube szanuje , a moje podśmiechujki były zawsze adekwatne to sytuacji nigdy nie staczałem sie do takich wycieczek personalnych , ani przekształcań nicka no nic , odpisz coś mądrego w stylu "chyba ty" itp eot ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"intencji"
Daleko szukać nie trzeba, tydzień temu wspominałem o "Messim" :
Pojazd po Kubie po cieszynce - na proposie Obśmiewanie Legend po przeciekach, że gebels to szaleniec- na propsie Amatorzy , rodzinne biznesy: KB - DK +Wuja - na bezmyślnym propsie Pojazd po Boguskim, który rozegrał tyle spotkań co Alan baboli zapodał na środku- na propsie Przekręcenie Alana używane powszechnie na stadionie- zbrodnia VATowska Logika czerepucha i paru bystrzaków. Sam Bóg objawiony: "za dobre wynagradza za złe karze", on może ![]() Poziom absurdu już dawno sięgnął zenitu. Jak to jest myślicieliu czerepuchu: są Wiślacy równi i równiejsi czy jak to leci? W zależności od pogody czy pretekstu?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.06.2021 o godz. 23:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Błagam Was: wyp...cie do jakiegoś osobnego wątku, albo na priv się nawalajcie do woli.
1. TEGO SIĘ NIE DA CZYTAĆ. 2. TO JEST WĄTEK O TRENERZE. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiesz, sezon ogórkowy , każdy myślami w Petersburgu
![]() no to żeby może do trenera jakoś nawiązać jak myślicie który z podopiecznych Adriana Guli (czytaj: Wiślaków) ma największe szanse zadebiutować w kadrze ? i drugie bardziej dzisiejsze puśćmy wodze fantazji kto z Wiślaków miałby szanse dzisiaj coś pozytywnego wnieść do meczu ze Szwecją ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja tam czasem lubię sobie poczytać takie umysłowe wysrywy w epicentrum sezonu ogórkowego.
Od razu lecę po piwo i otwieram popcorn |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobra odpuśćcie już mu
![]() tymczasem nowy trener spotkał się ze Stolarem który udzielił mukilku wskazówek xD ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gratulacje trenerze, niezłe otwarcie!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na kaca (ja w nocy piłem) fajny artykuł:
https://weszlo.com/2021/08/14/wisla-...j-nie-spieszy/ Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przypominam, że drużyna Skowronka to też był dla nich super projekt.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie żebym ich bronil, (bo pamiętam ten artykuł), ale w gruncie rzeczy zależy od tego kto napisze dany artykuł, bo wątpię aby 15 redaktorów miało takie samo zdanie na jeden temat. Trochę różnica jest w pojmowaniu rzeczywistości przez Białka a przez dajmy na to Marcina Ryszke.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|