|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Cytat z sieci:
w szeroko pojętej sieci pojawiło się sporo akcentów niezadowolenia, a bo to polityka trafiła do Wisły a to Wisła to teraz pisiory i rydzyki a to oszust i złodziej wchodzi z kapitałem... do braci po szalu którzy mają tu wątpliwości polecam chwilę refleksji, a może lepiej jak byśmy mieli sponsora szejka z bliskiego wschodu który za swoje miliony nakazałby usunięcie krzyża z herbu Wisły i wszystkich symboli w klubie mogących kojarzyć się z chrześcijaństwem a piłkarzom zakazano by przeżegnania się przy wejściu i zejściu z murawy ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Abyśmy tylko jakoś politycznie się nie dali wydymać. Pieniądz nie śmierdzi, tak wyglądaja biznesy i tyle. Trzeba robić swoje, kołować kasę i nie dać sobie na głowę wejść/nie zeszmacić się.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie jestem zwolennikiem Obajtka i uważam, że powinna zająć się nim prokuratura. Nie wiem czy jest winien zarzucanych mu czynów, ale w praworządnym kraju winno się takie rzeczy wyjaśniać. Z przyjemnością przeczytałem jednak to co Obajtek powiedział na konfie na temat Wisły i na temat współpracy Orlenu z Wisłą.
Uważam też, że spółki skarbu państwa powinny sponsorować reprezentacje narodowe bądź zawodników w sportach olimpijskich reprezentujących nasz kraj a nie kluby piłkarskie, żużlowe, siatkarskie etc. Ale skoro nie ma takich systemowych rozwiązań wprowadzonych (a szkoda) to my również możemy starać sie pozyskiwać środki z takich firm, podobnie jak czynią to inni. Szacun dla Trio za umowę z Orlenem. Jest ona trudna do przecenienia. Nie chodzi mi tylko o kasę ale również, a może przede wszystkim o prestiż z tego płynący. Rewelacyjny PR.Taki deal otwiera nam naprawdę potężne możliwości biznesowe na przyszłość. Tyle lat narzekań i starań po porządnego sponsora i wreszcie udało się. Pierwsza wielka firma od czasów Ery i Tyskiego (TFK nie liczę bo to układ właścicielski). No i jeszcze szansa na to, że nasza akademia będzie w ścisłej czołówce jeśli chodzi o szkolenie młodzieży w naszym kraju. Fajnie się to układa. I na koniec: możemy spierać sie o różne rzeczy, mieś różne poglądy - to normalne. Ale obrażanie kolegów po szalu? Wyluzujcie. Vanna Ly razem z Filipiakiem się z was śmieją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Umowa została podpisana na 2 lata. Jeżeli w tym czasie nie będzie sukcesu sportowego po Orlenie zostanie siwy dym. Także teraz czas na podniesienie poziomu sportowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ja rozumiem ze nowe rozdanie, dobry PR ale serio pytam czy my juz mozemy sie koncentrowac na tu i teraz (2 lata) czy ciagle mamy dlugi do splacenia i jednak musimy myslec w dluzszej perspektywie? Nie widze u nas "sukcesu sportowego" w ciagu 2 lat ktory ma byc ciagloscia rozsadnego budowania a przeciez juz poswiecilismy na to pare lat, mam nadzieje ze nie zejdziemy z tej drogi. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ad L... :
wyraźnie, wielokrotnie banowany frajerze, pisałem że za dobre wynagradzam a za złe karzę jeśli nadejdzie coś złego , i będzie to wynikiem jakiejś kretyńskiej decyzji Kuby , to nie omieszkam tego skrytykować wiem że oceniasz swoja miarą , ale ja nie jestem ćwierćinteligentem i nie zamierzam na nikogo wylewać pomyj za jakąś serie porażek (nigdy tego nie robiłem) , Stolara broniłem do końca itp ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wrcajac do Orlen Oil - w Kanale sportowym dzwoni jakiś baran z Płocka:
"Orlen truje mieszkańców Płocka i powinien wspierć ich klub, a nei konkurencję w lidze" "w Płocku jest prezydent z opozycji i to dlatego zasponsorowali Kraków, żeby utrzeć mu nosa" "jest to polityczna decyzja krzywdząca Wisłę Płock" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
No na pewno ma sens, ze kominy Orlenu stoja w Plocku a kasa poszla do Krakowa. To moze ich wkurzyc.I wcale sie nie dziwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
A wiesz, że Orlen Oil to spółka 4 podmiotów? Rafinerii Trzebinia, Rafinerii Jedlicze, rafinerii Czechowice i Petrochemii Płock?. 3/4 są poza Płockiem, są znacznie bliżej Krakowa niż Płocka ![]() Jeszcze dodam, że Orlen Oil sam na siebie zarabia, nie jest dotowane przez państwo z naszych podatków. Robi smary i oleje, sprzedaje je i m a kasę. Bo głosy, że takie spółki nie powinny dawać kasy na kluby są śmieszne. Że to niby kasa podatników. jakich podatników |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ja tu sensu nie widze. To koncern KRAJOWY, "dobro" narodowe, a nie Płocka firma...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokładnie tak
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mimo wszystko dziwi długość umowy. W 4 lata stawki nawet na spodenkach mogą poszybować sporo w górę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Myślę, że w umowie są zawarte odpowienie regulacje, że w przypadku, kiedy Wisła skończy sezon na np. 4. miejscu lub wyżej, to kwota idzie w górę. Podobnie w przypadku np. zdobycia PP lub awansu do pucharów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Spokojnie
Przecież aneks do umowy można napisać w każdej chwili, po każdym sezonie. O czym z resztą między wierszami było mówione, że nie zamykają się na rozwijanie tej umowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
super !!!!!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
działałem w kobiecej piłce przez pare lat...powiem tyle, trenera to wybrali....mozna było lepiej.dużo lepiej
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
ile jeszcze frajerstwa?
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Myślę że aż do spadku a potem Panowie stwierdza że im nie wyszło. Jak można trzy lata popełniają te same błędy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
I jakie to błędy?
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja nawet nie odnoszę do Twojego pytania,ale jeżeli przydarzy się kolejny przegrany mecz przez postawę naszych piłkarzy,powinni zacząć wyciągać też wobec Nich konsekwenje...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
No i super. Kolejny kroczek w stronę profesjonalnego zarządzania klubem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|